Moja macocha čaká dieťa: Ako sa s tým vyrovnať?
Ahojte mam 25 rokov jedno dieťa rozvedených rodičov ale o to pokoj lubim ich najviac na svete ide o to ze otec sa po rozvode s mamkou ktory bol pred 6 rokmi dal dokopy s terajsou priateľkou ta ma z predchádzajúceho manželstva 3 dospelé deti .. cez víkend sme sa stretli a povedali mi ze čakajú prírastok ak si dobre pamatam je uz v 17 tyzdni bohužiaľ nemohla som sa s nimi tešiť skôr som im "vynadala" ci sú normálni ved otec ma 45 rokov a jeho priateľka 47 nedokážem sa s tým zmieriť aby jeho vnúčatá boli staršie ako jeho dieťa resp. Môj súrodenec . Neviem ako sa s tým mám stotožniť.
@kristinka92 To tu ale úderke mladistvo sa cítiacich 50tničiek proste napísať nemôžeš. MK je plný tohto otrasného alibizmu.
Tu sa proste vyzdvihuje rodenie starých báb (áno, na tehotenstvo a pôrod je proste 45-50 ročné telo staré, stačí pozrieť učebnicu genetiky) akoby to bola pohoda. Pritom nie je. Len tu na MK je takých žien prevažná väčšina, tak to potom vyzerá, že sa do autorky všetky pustili. NO pustili, lebo sa ich to osobne dotklo.
@maciatkolulu presne 🤣 a ešte ako bude "dedko" s dieťaťom hrávať futbal
@dominikamacakova aha.... 🤣🙃
Ja ta uplne chapem a moja reakcia by bola velmi podobna. Je to vrcholne nezodpovedne v takom veku planovat dieta, nech si hovori kto chce co chce. Nikde nie je zaruka, ze sa doziju dochodku, potom komu zostane na krku to dieta?
@janage macochine deti s nou niesu v kontakte odkedy sa rozviedla s predchádzajúcim manželom ( ich otcom) kvôli môjmu tatovi . Treba sa opýtať netreba si domyšľať. Sém tam si zavolajú pošlú pohľadnice na meniny narodeniny a to je asi všetko.
@drahomirrra ano, ma na rodenie celkom vysoky vek. Ale ak sa postastilo teraz co? Ma ist na potrat alebo sa popasuju s rodicovstvom vo vyssom veku? Ja sa uz tiez vzdalujem od styridsiatky ale ak by nahodou, tak naozaj neviem co by som robila. Ale aby sa do toho niekto staral, to uz by fakt bolo cez ciaru, pretoze rozhodnutie a zodpovednost je iba a len na rodicoch.
@drahomirrra áno presne. to je síce pekne že sa pani po 47 neciti stará, ale to neznamená, že to dieta to nebude citit, že mama je už stará. ale na to už nehľadí nikto. veď čo, ja chcem- ja môžem. a to hovorím ja!- dieta starých rodičov!
rovno tu napíšem že si budem sakra davat pozor aby sa náhodou nesmyklo v takom veku. viem ako som sa citila ja ako dieta, a nechcem aby niečo take prežívalo moje dieta. v takom veku si myslim že človek by už mal vedieť ako funguje príroda a chrániť sa. a nie len egoisticky myslieť na seba a svoje pudy, že chcem babatko a čert to ber, že jeho cely život sa bude tocit len o mojich chorobách, ktoré časom prídu a že mamička už nevládze behat toľko za malým tak chod pozerať rozprávku…
@viestta Autorka v komentároch píše, že dieťa cielene plánovali.
@0kristina0 ani pri mladych nie je zaruka, ze sa rodicia doziju tej slovenskej mistifikovanej mety, teda stuzkovej svojich deti.
@drahomirrra planovane, neplanovane je to ich dieta. Bodka
@0kristina0 nezodpovedné? Dobre no,nezodpovedné je aj rodiť decka k svokrovcom do obývačky,bez akéhokoľvek zabezpečenia a ideál dve,tri s nezodpovedným chlapom,chlapcom nariklad. 🤷A dožitie dôchodku....to ti nema zaruku nikto. Ver mi
@viestta viestta ale v takom veku keď dieta nechcem, tak preto niečo aj robím. ľudia po 40tke by už mali vedieť ako funguje príroda a používať ochranu. keď sa na nehodu vyhovori mlada 18tka, ktorá ešte nevie o com je život tak nepoviem, ale 47rocna žena by to už vedieť mala
@drahomirrra a preto bola taká neuveriteľne prekvapená,že s a podarilo 🤣🤣👏
@kristinka92 ver tomu,že taká 18.ma toho za sebou veľa x viac ako 40 ročná žena.
@maciatkolulu Ja by som pri 47 ročnej babe bola prekvapená tiež, aj keby som vedela, že plánuje. To už by som skôr očakávala menopauzu, než tehotenstvo.
@drahomirrra ved to ze ho plánovali. Neviem to pochopiť ako mohli v 47 plánovať dieta kým sa narodí bude mať 48. Hrozne hrozne hrozne najprv som na nich nakricala si predstavte pod zmyslom mierne zvýšenie tonu hlasu so slovami ci sú normálni v tomto veku atď.. a ona ze tak snažili sme sa troska dlhšie ale poštastilo sa až teraz .. ale dlhšie ako rok to nebolo čiže aj tak nechápem nemohli si ho urobiť skôr ved sú spolu hneď od rozvodu čo je vyše 6r predsa len by bola iná situácia ak by ho.mala vtedy v 42r ..🙉🙉
@kristinka92 vies o tom, ze nenexistuje 100% ochrana?
@kristinka92 Moja spolužiačka zo ZŠ, bola naraz tehotná so svojou matkou. Ona 27 r, jej matka 49 r. Akože ten výsmech, čo sa niesol celou obcou, to bylo něco. A nie, niesú všetci ľudia pripečení ani neviem akí, proste to už fakt na smiech bolo. DIevčatko má teraz nejakých 6, ale nie je v poriadku mentálne.
Nerieš autorka. Proste ok, idete mať, fajn. Beriem na vedomie. Veľa šťastia s výchovou. Šmitec. Venuj sa svojej rodine. Ja osobne by som sa za matku tak strašne hanbila, no ako pes. Ale to je môj názor, ešte stále ho vari môžem povedať.
@drahomirrra vysmech celou obcou....tak to riadne primitivny ludia v nej zili....smutne
@viestta 100 nie ale 98,9% ochrana existuje pri HAK.
@zooeynka Ani nie. Normálni ľudia. Len dosť úprimní.
@viestta áno viem. ale v tomto prípade to ešte aj cielene plánovali. čo mi príde už úplne mimo zdravý rozum. dieta bude mat 10 rokov a maminka 58… a z dieťaťa bude mentálny ostarok, ktorý nebude vedieť zapadnúť do kolektívu, ktorý bude len počúvať od spolužiakov ako si s ockami hrali futbal cez víkend a s ním sa take nikto nehral, lebo rodičia už nevládzu a musia si ľahnúť na obed spať. (osobná skúsenosť)
@drahomirrra jasne ved žijeme v slobodnej krajine každý má právo na svoj názor netreba sa za neho hanbiť môj názor je ze je to choré . Možno sa môj názor nestotoznuje s inými názormi iných ludi ale aj tak mi ho nikto nevezme ani nevyvrati 🙉 nuž už neurobíme nich len mi ostáva modliť sa nech sa nadodi živé zdravé a tatko s mojou "mami"🤣 nech sú zdraví taktiež
Aj keď sa s tým tak skoro nezmierim nemám na vyber
A úplne už vidím keď budu kocikovat a niekto ich zastaví na ulici jee ďalšie vnúčatko?
🤣🤣
Nie .. to je naše 🙉🙉🙉🙊🙊
Áno to je naše, sme si spravili darček k 5O tke, autorka. 😀
Ani by som nepovedala, že choré, proste áno, deje sa život, žene vynechá menzes, je v tom, že prechod a hups, áno, človek nesúdi. Ale cielene plánovať, stará baba a starý chlap...To mi choré príde. Vnúčatá staršie ako posledné decko....nuž...
@drahomirrra co je uprimne na tom, ze ludom v obci prislo tehotenstvo 49 r.zeny "az na smiech?" Ved to vypoveda len o tuposti dotycnych ludi, lebo normalny clovek tehotnej zene zagratuluje, nie sa smeje.....
@zooeynka Že chodili s bruchami spoločne. Vnúča sa dokonca žene narodilo skôr, než tá dcéra. Mala 50, keď porodila. To ti fakt príde normálne??
Keby bola aspoň mladšia od tatka o 5-10r. nech ma aj 3 bolo by mi to fuk . Ale taka stara koza ..🙈

@44janica44 jeden,teraz som si spomenula,na stužkovej mojej mladšej sa "mladý" otecko ,môj ex ukázal....hanba pre decko na celý život. Ani si nesadol ku nám ku stolu,prišiel z donútenia,nasratý,že si nemohol zobrať svoju lásku... Ale tak mal necelých 40💪👏👏👏. Za to tam bola mamička,45+s bruškom a starším partnerom ,bola tesne pred pôrodom.... Hádajte sa nad kým sa pozastavovali?😉