icon

Moja macocha čaká dieťa: Ako sa s tým vyrovnať?

28. máj 2024

Ahojte mam 25 rokov jedno dieťa rozvedených rodičov ale o to pokoj lubim ich najviac na svete ide o to ze otec sa po rozvode s mamkou ktory bol pred 6 rokmi dal dokopy s terajsou priateľkou ta ma z predchádzajúceho manželstva 3 dospelé deti .. cez víkend sme sa stretli a povedali mi ze čakajú prírastok ak si dobre pamatam je uz v 17 tyzdni bohužiaľ nemohla som sa s nimi tešiť skôr som im "vynadala" ci sú normálni ved otec ma 45 rokov a jeho priateľka 47 nedokážem sa s tým zmieriť aby jeho vnúčatá boli staršie ako jeho dieťa resp. Môj súrodenec . Neviem ako sa s tým mám stotožniť.

kristinka92
29. máj 2024

@drahomirrra
@zooeynka to nie je tuposť ľudí, ale realita. tiež by som si klopala po čele, že či s mamickou plieskala druha puberta, že si stará baba dieta robí, namiesto toho aby kocikovala vnucata.

zooeynka
29. máj 2024

@drahomirrra ano, ak to priroda dovolila, je to normalne. Pre niektore zeny(vid sklenarikova)je to splnenie sna. Fakt len primitiv sa na tom smeje....Oni sa tesia a dockaju sa moralizovania od dcery, ktora sama este hovno v zivote zazila a dokazala a taka im bude mudrovat. A pritom jej nazor vobec nie je podstatny, dieta je uz na ceste a akurat si nastrbi vztahy s otcom.

janage
29. máj 2024

Véd sa pýtam a odpoveď nikde. Takže ešte raz.
Koľko má tvoje dieťa?
Pomáhali tvoji rodicia s tvojim dieťaťom?
Bola tá veta o pomoci len jednou vetou tvojho otca medzi rečou, či sa konkrétnej pomoci dožadovali obaja budúci rodičia.
Mimochodom ak macochine deti s ňou kvôli vzťahu s tvojim otcom prerušili kontakt tak asi je ľahšie pochopiteľná túžba mať dieťa s milujúci súčasným partnerom
Mať dieťa nebolo aj rozhodnutie tvojho otca?
Mne tvoja reakcia príde akokeby si bola matka svojho otca,kde zlá zlá žena prinútila synacka mať dieťa a ona sa isto bude len rozvalovat na gauči a on strhany práca, domácnosť a dieťa na krku.
A opakujem dá sa aj slušne vecne pomoc odmietnuť. Prepáč oči isté chápeš, rada by som, ale dnes, tento tyzden nestiham.

zooeynka
29. máj 2024

@kristinka92 vidis, a ja by som sa uprimne s 50tnickou susedou, cakajucou dieta tesila a zelala jej nech to dobre dopadne. A niekto iny by mal potrebu moralizovat....nuz, kazdy sme iny.

autor
29. máj 2024

@zooeynka odkiaľ vieš ze som v živote nic nedosiahla? Tak ako haló. Mam manžela dieta vlastný dom som študentka VŠ myslím ze som určite za môj krátky život dosiahla viac ako ty .
Nepoznáš a budeš odsudzovať to sú mi veci 😄😄

zooeynka
29. máj 2024

Gratulujem k domu na ktory si si zarobila ty studentka VS....otcovi sa ospravedln a tes sa s nim. Nech ta nema za kravu.

fantaghiro21
29. máj 2024

@bibuskaiba no ,vies ako skoncil u nas taky"obed"?
Slubili sa rodicia ze pridu.
Mimochodom,dcera mala narodeniny.
A sestra nemohla prist ku nam.(vedeli sme dlhsie)
5 minut pred tym,ako mali rodicia prist,mama odmnietla,lebo ze nejde sestra a chcela s nou...
Na sestru je odmalicka naviazana,ja som len ciernq ovca rodinu.
Sviatky take-prehodili detom darceky cez branku a odisli prec .
Ostat u nas nic...
Ja som v tomto asi tolerantna ...
Nie vsekto ako vyzera nabprvy pohlad,moze dopadnut tak,ako predpokladame
Ja som mavala vzdy nadej ze sa zobudia ci pri prvom,druhom,tretom vnucati....
Ale nic..
Na nikoho sa nespolieham v zivote a ani na ziadnu mnou domyslenu situaciu....

fantaghiro21
29. máj 2024

@daniela2629 jedine co nas nauci sa spoliehat na seba ,byt viac empaticky a menej kriticky...

drahomirrra
29. máj 2024

@zooeynka Sklenarikova? Ta, co sa nechala pocut, ze jej kariera bola prednejsia a do 40 tky nad dietatom ani neuvazovala, lebo by jej donicilo topmodel postavu? Omg.

maciatkolulu
29. máj 2024

Mám 46 a nikto neverí,že moje vnucatko je moje vnucatko a nie dieťatko. Keď ideme všetci štyria,môj muž,nás 10.ricny syn a naša vnučka,nikto,ale nikto neverí ,čo neverí,nepohorsuje sa, neobzera sa,nesmej sa,že máme malé bábo. A to budem mať 47 a môj muž 56. Zaujímavé. Niektoré miesta na sk,sú fakt ešte na úrovni dosť biednej. A to nás povzbudzovali do ďalšieho bábätká všetci,keď sa narodila mala,že nám to slusi a malý by ešte aj ďalšieho súrodenca mohol mať a nebyť akoby jedináčik. Asi žijem na inej planéte.

ivik4
29. máj 2024

@drahomirrra ano pisala som to ja ako dieta starsich rodicov
Ako pises, vsetci len ja ja ja ale na to dieta nehladi dopredu nik 💁‍♀️.
To sa teraz naozaj nedotykam zien ktore nemohli dlhe roky otehotniet , ale tych ktore maju dieta vo vyssom veku cielene

maciatkolulu
29. máj 2024

@kristinka92 fakt si myslíš,že 55 ročný chlap nevládze hrať futbal????🤣🤣🤣🤣a už vidíš ako to bude,mňa ten MK vie vždy prekvapiť. Vas je tu dievčence naozaj niektorých škoda. Bývate si ako vsetice mohli privyrábať, doktorky,politologicky,farmaceutický,právnicky...úplne vážne🤣💪

viestta
29. máj 2024

Mala som pravdu uz vo svojom prvom prispevku, Ty mas prpblem s otcovou priatelkou, nie s buducim surodencom. Toto vypoveda o vsetkom "Ale taka stara koza ..🙈"

vevesh
29. máj 2024

Na 40tku som porodila a bola som vekom tak v priemere v porodnici- boli mladsie, ale boli aj starsie. Nikto netvrdi, ze 47 rokov je idealny vek, ale zeny vzdy v takom veku rodili, rodia a rodit budu, takze nechapem tym zacudovanym reakciam. A je to vec rodicov, ci a ako sa rozhodli a teda, my mame u nas vztahy inac nastavene, ale keby toto bola reakcia dcery ako ty autorka, asi by dostala od svojho otca taku hubovu polievku, ze by to fakt dlho rozchadzala. Jedina akceptovana reakcia mala byt gratulacia (aj ked s tym stotoznena nemusis byt, tak ale nie je a ani nebude to tvoje dieta...).

kristinka92
29. máj 2024

@maciatkolulu nuz môj otec v tom veku nevládal 🙂 na obed si vždy museli ľahnúť spať. takze sa netvarme že sa take veci nedejú a že 55rocni tu bežne behajú na futbale.

janage
29. máj 2024

@ivik4 ale aj tie co nemohli mať deti dovtedy, ich predsa mali vo vyššom veku cielene. Či keby si bola vymodleny jedináčik už by tvoje pocity neexistovali a všetko by bolo iné super a bezproblémové? Veď z pohľadu dieťaťa by sa fakt, že má starších rodičov nezmenil.
To máš tak niekedy bolo dieťa z rozvedenej rodiny raritou a vyvrhelom dnes normálny stav nik sa nikomu nesmejte.
A to isté bude z deťmi starších rodičov. Čím ich bude viac tým to bude menej exotické a hodné pozastavovania sa nad tým.
A tie deti sa zaradia ako normálne do kolektívu rovesníkov.

viestta
29. máj 2024

@kristinka92 ten futbal so svojimi detmi nehraju ani vsetci tridsatrocni otcovia

autor
29. máj 2024

@zooeynka a zas domýšľaniie a dohady .😄 na vš som druhý rok aktuálne nešla som hneď po strednej od 17 som makala jak šroub v 21 som sa vydávala potom dom dieta a som tu všetko čo máme sme si zadovazili sami ;)

0kristina0
29. máj 2024

@maciatkolulu keby sme mali diskutovat o tom co je nezodpovedne, bolo by to na veeelmi dlho ale tu sa jedna o konkretny pripad, takze sa vyjadrujem k tejto konkretnej situacii.

autor
29. máj 2024

@viestta a co som mala napísať? Véd je není stara na dieta ?😄

maciatkolulu
29. máj 2024

@kristinka92 jasné,ale netvarme sa,že každý jeden 20,30tnik pravidelne s deťmi poobede hravá futbal,všakže😉a aj volejbal,hokej, s dievčatami mamička skáče gymnastiku,krasokorčuluje. Poväčšine sú to krúžky... A tie treba platiť aj napríklad.

ivik4
29. máj 2024

@janage ja som vymodlene dieta jedinacik , starsich rodicov
Prave preto mam svoj nazor ,nech si tu pise kazdy hoc aky chce . U mna to nic na mojom zivote kt. som ako dieta mala predsa nemeni . S rodicmi mame teraz velmi pekne vztahy no spolocnost bola otrasna. Vlastne,aj ine veci ale to tu nebudem riesit.Pa

drahomirrra
29. máj 2024

Autorka, urcite nie si povinna vysvetlovat, ako studujes, co mas a ako pracujes. Ked budes mat cas, popozeraj vo fore tieto temy o rodeni vo vysokom veku. Vsade su tie iste nicky, tie iste nazory a tie iste utoky a urazky voci mladsim zenam. Najviac maju v zuboch 20tnicky, lebo iˇ najviac lezu na nervy svojou mladostou a pripominaju im ich vek. Dobre sa zabavis.

viestta
29. máj 2024

To, ze je stara na dieta je tvoj nazor, dolezite je, ze ona sa cita na diata. Vsetko ostane moze mat na haku, aj blbe reci okolia.

autor
29. máj 2024

@drahomirrra presne na toto som myslela presne úplne 😄

autor
29. máj 2024

@drahomirrra a asi ani nemajú nič iné na robote keď sú zapojené v každej jednej téme muž o nich asi nemá už záujem keď majú toľko času sedieť a vypisovať v každom jednom fóre 🤣

maciatkolulu
29. máj 2024

@drahomirrra žiaľ....poväčšine sa vyjadrujú ženy,ktoré čo-to majú za sebou a majú už aj skúsenosti. Nikto neuráža a ani neponizuje. Ale každý sa učí na vlastnych chybách. Dotyčná autorka netuší čo ju v živote ešte čaká a neminie.... Otec so svojou partnerkou sú zjavne šťastní. Tak je fajn. Autorka má svoju rodinu. Takže je všetko ako má byť. Kebyže ju to netrápi,asi by nenapísala.... Ale očká a macochou to určite netrápi. Tešia sa,že sa zadarilo a to je hlavné. Hold život je zvláštny. Mne sa v 20tke narodilo dieťa s VVCH... 5 operácii v prvý rok života. A na oddelení na chirurgii samé mladé ženy,ani jedna po 40 s chorými detmi... Preto vravím,že sa vyjadrujú ženy,čo majú čo to za sebou. A tie žabky,čo vidia svet uuuuuplne inak. Môže sa kľudne ocitnúť paradoxne v rovnakej situácie ,dôvodov na to je viac než dosť a život sa fakt vie zahrať

janage
29. máj 2024

@ivik4 tým som reagovala na tvoju vetu, že tým sa nechceš dotknúť žien, ktoré nemohli dieťa skôr mať. Vyznelo to tak, že ich chápeš, ale tie už majú druhé, tretie nie.
Áno chyba nieje rodičoch, ale v komentovani ich rozhodnutia spoločnosťou, ktorej do toho nič.

kiwi3
29. máj 2024

autorka, ty prave ukazes, ako vie byt 25rocna zena nezrela. akoze viem si uplne prestavit, ze by som v tom veku reagovala rovnako, ale bola by to len moja chyba a nedospelost. a nie, co tu uvadzas - idealny vek na dieta, ten uz je podla najnovsich vyskumov az koncom 20tky a zaciatkom 30tky. ludstvo sa vyvija, aj ludske telo sa do urcitej miery meni. a dufam, ze si spomenies, ked budes mat ty 45, ako si sa spravala a ci sa budes citit ako starena alebo ci nahodou nebudes planovat dalsie dieta... dovtedy nekric hop.

maciatkolulu
29. máj 2024

@drahomirrra vsimas,že štipľavé poznámky tu má ina veková skupina😜ako 40+