icon

Moja mama asi ohlúpla

rockmefabulous
10. nov 2016

Zdravím Vás...moja mama má už pol roka nepretržite zalahnuté v ľavom uchu, bola u dvoch ORL doktoriek, jedna jej navrhovala vybrať mandle a druhá sa jej po pozretí do ucha vysmiala, že si to vsugerovala a že jej nič nie a mala by ísť s tým k psychiatrovi lebo ona v uchu nič nevidí..ani jedna ju na rontgen neposlali a uzavreli to bez toho aby videli aj nejaký snímok, či to náhodou nemôže byť aj nádor alebo cysta atď. Mojej mame to stačí, uráža sa keď jej hovorím, že je absolútne nenormálne aby nejaký doktor vyhlásil, že si to namýšľa bez toho, aby nevylúčil aj iné vážne možnosti a až potom ju odporučil s tým, že si to namýšľa k psychiatrovi. Uráža sa na mňa tak veľmi, že všetku vinu hádže na mňa a vyťahuje všetky nepodstatné veci, čo s tým nemajú absolútne nič spoločné, už po stí krát mi opakuje, že už nikomu nič nepovie všetko si nechá len pre seba, som najväčšia hnusoba hnusná a len ju trápim tým čo jej hovorím, hovorí mi, že ja určite chcem aby jej niečo bolo to preto ju trápim svojimi rečami a mudrovaním, som proste nehodný parchant. Je mi jedno ako ma nazýva a čím všetkým sa ma snaží obviniť ale to nemení nič na tom, že nie je normálne nechať sa len tak odbiť tým, že jej nič nie je alebo jej treba vybrať mandle keď ani dve ORL doktorky sa nedokázali zhodnúť na diagnóze bez rontgenu, trvá to už pol roka, už dávno mohla vedieť čo jej je a to je ten problém, že nedokážem pochopiť ako to mohla nechať len tak...som vadná ja?

Strana
z2
luci1983
10. nov 2016

@rockmefabulous je super ze mamina bicykluje a ak to ma rada, nech usko riesi bo ja uz bicyklovat nemozem, neudrzim rovnovahu a plavam po ceste., 2 velke pruhy su mi malo. No nemusi to byt nic hrozne alebo moze to sa takto nevyriesi poklad. Ja si myslim ze keby to bol daky upchaty stoplik z usneho mazu spina usadena a pod, vidi to hocijaky blby ORL ked len kukne, popripade mozes maminke pozret do ucha ty, ked si dobre nacentrujes usko do svetla baterkou posvietis a miminka si s jednej strany usko pridrzi uvidite vela, na ten system pridete, sama uvidis kedy zbadas do vnutra uska viac. Tak isto by bezny ORL videl zapal zacervenanie prasknuty natrhnuty bubienok a pod ked kukne tym malym lievykom do uska. Problem je ked uz sa deje daco za usnym bubienkom tam uz nevidi beznym pozretim nic ani ORL, odporucam maminke ist na audiogram do BB to vam spravia ked tam pridete a poviete co sa deje hned v ten den,ak by v usiach ozaj nic nevideli, tam sa ukaze ci si maminka vymysla co je nezmysel vsak😊👍. S tym lutovanim sa a pod.... priznam to tu vyrovnat sa s nedoslichavostou a pod je boj niesom s tym vyrovnana stale ucim sa a snazim sa fungovat. Som tehotna a tesim sa na malicku, mam uzasneho buduceho manzela, a nasupkal ma k psychologovi pred dvoma rokmi! Dovod bol ze som si vsade pripadala ako debil, vyhybala sa komunikacii ist na navstevu a doma plakavala denne. Mala triasky ist niekam, mala som mozno 10 ludi s kt som komunikovala.Zial ludia su dnes rozny! Povies vravte na mna nahlas prosim nepocujem dobre aj 4x i tak si mrmlu popod nos! A niektori su chapavi a vustretovi ked ich poprosim.hned. Moj byvaly sa so mnou po 7 rokoch vztahu rozisiel a nebol za mnou v nemocnici vobec. Spoluziak kamarat z vysky( moj buduci muz) sa mi nahodou po 4 rokoch ozval emailom ako sa mam a pod. Ja ze nahovno som hlucha nemozem chodit drzim sa stien aby som nepadala. Som v nemocnici.na druhy den bol v nemocnici a chodil vela casto a nebyt jeho asi sa zastrelim. Vyvinulo sa z nas to ze budeme rodina a stale sa snazi aby som sa ludom nevyhybala komunikovala a ti co su nechapavi srala na nich. Neskor sam povedal ze sa doma zlozil ked prisiel po prvej navsteve z nemocnici. Vraj vidiet dievca mile usmievave v takom stave ....noo... poklad viac asi neporadim ja som takto 4 rok a stale sa ucim zaclenit do bezneho zivota chodim uz rovno sem tam citim ze rovnovaha pozor vyrovnaj, a dufam ze sa to uz aspon nezhorsi! Takze maminke vysvetli ze srat ju jedno ucho je menej ako nepocut na obe! Urcite uzna ze 33 r baba nahluchla to nema lahke, vies v nemocnici vtedy bola pani 70 r zalahlo jej v jednom uchu a sralo ju to! Takze maminka je mlada a nech to riesi, ja som prisla po 3 dnoch na ORL ze sa daco deje a povedali mi ze neskoro.a mala som hned.

eva8
10. nov 2016

@rockmefabulous navštív jej obvodnú lekárku a porozprávaj sa aj s oboma lekárkami, ktoré ju vyšetrili. Pekne, slušne im spomeň problémy v minulosti s vydutou cievkou a podobne., máš o mamu strach Pocit zaľahnutia v uchu u detí boli zväčšené nosné mandle, v inom prépade plné dutiny. Určite by som to nenechala tak. Niečo by som vybavila a poprosila o pomoc p. lekárku (predvolanie v rámci preventívnej prehliadky a podobne.)

marica61
10. nov 2016

Ja som tiež mala 2x zaľahnuté ucho - 1.raz mi urobili výplach, pomohlo, 2.raz som mala nielen zaľahnuté, ale úplne znecitlivené, doktor zistil katar, má to priamy súvis s nosom ,pchal mi do nosa nejaké drôtiky, že katetrizácia - pochopila som, že sa mi po prekonanej nádche zaniesli nejaké kanáliky. Dostala som ešte aj kvapky a nejaké tabletky a do týždňa to bolo v poriadku. Skús pekným slovom mamu presvedčiť, nech sa dá vyšetriť u iného doktora, možno natrafí na nejakého zodpovedného.

Strana
z2