Moja mama ma nemá rada
Ahoj. Chcela by som vediet, je nas tu viac s takym problemom? Sice je to adoptivna matka, ale aj tak.... Nikdy som ju nebrala ako nahradnu... Zato ona mne uz povykrykovala vselijake veci. Napr, ze keby vedela, ze som mulatka, nikdy by si ma neosvojila, neustale ma cele roky len kritizovala, pouzivala fyzicke tresty ( v tej dobe asi bola vacsina z nas tak vychovanana) hnevalo ju ked otec bol ku mne dobry, takze ho casto stvala proti mne, nikdy som pre nu nebola dostdobra. Teraz, napr sa idem sudit o dceru s exmanzelom. Najprv bola na mojej strane, teraz zahadne prezliekla kabat a drzi stranu exmanzelovi. V puberte som mala vzdy skoro vecierku, nemohla som chodit nikam a to som nefajcila nepila atd.
Viem ze sa mi to lahko pise, ale preco ju nevymazes zo zivota? Hlavne ked este teraz sa montuje do vztahu a nadrziava exovi? Minulost nezmenis. Buducnost ano.
mas najlepsie odpovede hore. Drzim palce. Este by regresny terapeut pomohol.
@mia78111 mozno si na tebe vybijala cely zivot to, ze nemohla otehotniet a dieta si adoptovala len kvoli tomu, aby si udrzala muza. Aj zeny su vselijake. To, ze si mala skoro vecierku je ok, aj v diskusiach tu na mk je vela zien prisnych na svoje deti.
Nechaj to plavat, lasku si nasilu nevynutis, skus sa od nej odstrihnut a netrap sa minulostou. Aj tak sa s tym neda nic robit. Ty sama to musis spracovat, odpustit jej, mas deti, svoju rodinu, tam minaj svoju energiu a pestuj lasku❤️
@mia78111 rodicov si nevyberies, je jedno ci biologickych, alebo adoptivnych 😔 teraz musis byt silnou ty a mysliet na svoje dietatko a bojovat zan ako selma. Ked tvoje "mamy" neboli zrovna ukazkove, budes nou ty,lebo vies, co ti chybalo a urcite spravis to najlepsie pre svoje dieta. Ze sa mama sprava tak nijako, mozno sa s nou treba porozpravat, skusit spolocne terapiu....
Som v podobnej situacii (nie som ale adoptovana). Najlepsie je proste ju odstrihnut zo zivota. Oslobodi Ta to 🙂
Pripadne, ak chces o vztah s nou zabojovat, tak jej narovinu povedz ake mas voci nej ako mate ocakavania, ci je schopna a ochotna ich naplnit. Ak nie, tak nema zmysel s nou nadalej komunikovat.
Ja som to s mojou matkou vzdala. Je mi lepsie bez nej.
@0silvia0 zacalo sa to kazit v puberte, kedy som zacala prejavovat vlastnu volu.
A tiez som parkrat pocula ze ona deti nikdy nechcela, vzdy pri konfliktoch nadrzala druhej strane, zhadzovala ma a ponizovala pred svojimi priatelmi, dokonca mi raz, ked som mala 15 povedala, ze som pi...
Niektori ludia proste nie su dobrymi rodicmi 🤷♀️
A je jedno, ci je dieta vlastne alebo adoptovane
@alexandra2010 bola som na regresku. Momentalne to riesim pracou na sebe, meditaciami atd. Uz ma to trapi o cosi menej. Udrziavam kontakt s biologickym otcom a ten sa za mna nehanbi a ma ma uprimne rad. Aspon on, kedze bio mama uz nezije
@mia78111 vies co, ja mam tiez cudny vztah s mamou, ale mne pomaha ju brat ako cloveka, ktory tiez mal svoje krivdy a zranenia, ktore nevedel pocas svojho celeho zivota spracovat. Cize clovek, ktory je sam nevyzrety a ukrivdeny, posuva tie svoje zranenia a krivdy dalej. Ano, nema sa to, ale deje sa to. Zial, musis len odpustit a pouzit nadhlad.
Načo si taká žena adoptuje dieťa keď ho potom psychicky deptá.Nepochopím toto.
@littlebubble presne nad tým rozmýšľam, načo si taká nešťastná žena adoptuje dieťa, keď mu nemá čo dať.
Je mi to velmi luto, co si si s nou prezila a zazivas aj teraz. No mozno ona sama nie je so svojim zivotom stotoznena a preto hlada chyby v inych aj ked tam ziadne nie su. Ja byt na tvojom mieste skor by som ju lutovala, podla mna je nestastna sama zo seba
@littlebubble
@maria1989 mozno viac chcel dieta jej muz a ona si ho chcela udrzat. Mozno si myslela, ze bude vediet to dieta lubit a nedokazala to, mozno sa snazila a nevytvorila si puto, moznosti je viac...

@mia78111 Niektoré matky nemilujú ani vlastné deti.
Už je to preč, si dospelá, svoj život máš vo svojich rukách.
Nedá sa zabudnúť, dá sa neutápať sa v tom, minulosť sa žiadnym sposobom aj tak zmeniť nedá.