Moja mama ma ohovára od mena pre moje dieťa
Dobrý deň môj problém spočíva v tom, že moja mama a celkovo rodina ma odhovára od mena REBEKA
Od mala som snívala že raz to meno dám svojmu dieťaťu a teraz keď prišiel ten čas tak z každej strany nesúhlas vraj či nie je krajšie meno ale mne sa najviac paci toto neviem si pre svoje dieťa predstaviť iné meno vo svojom okolo žiadnu Rebeku nemáme význam tohto mena sa mi tiež veľmi páči... Neviem už ako s mamou bojovať vraj ona svoje vnúča ani vidieť nechce ak sa má volať Rebeka...
Naco im to hovoríš vopred? Moja rodina nevedela ani pohlavie, nie ešte meno aby som im rozprávala. A tiež by nesúhlasili už vopred, ale zvykli si...
Ja mam Rebeku a za mňa top meno .Daj si meno podľa seba
Tvoja mama je obmedzena zena ked vyslovi nieco tak prizemne ze nechce vidiet svoje vnuca ak mu das take a take meno.So vsetkou uctou jedna hlupa obmedzena jednoducha zena.Ty si daj dcere take meno ako chces,je to tvoje dieta a to uz by co bolo aby si si ho nemohla pomenovat ako chces.Rebeka je normalne pekne meno.Nic sialene.
U nás tiež moja mama pri druhom dieťati keď sme povedali aké mená máme tak sa len zhrozila nevedeli sme čo čakáme tak sme mali aj aj ale ani jedno sa jej nepáčilo.Nakoniec máme dievku meno také aké sme chceli a v pohode už zobrala mala byt síce najskôr Ema ale keď som.pocula koľko detí na ihrisku sa otočili tak som zmenila teda meno pre segru vybral starší syn keď som čítala zostávajúce mena tak máme Táňa síce v porodnici prišli za mnou trikrát že či ozaj také meno lebo stále že Tatiana ale my sme tak nechceli tak je rovno Táňa.aj pri synovi som mala iné meno ale ma mama presvedčila na iné ale nielen že sa mu hodí perfektne k priezvisku ale hodí sa mu ako rit na serbel.Sice všade kde treba meno priezvisko tak sú z toho paf lebo meno má zároveň aj v priezvisku 😁
Daj Rebeka, je to krasne meno.
Budeš cely zivot na seba nasrata že si nedala to co si chcela. Mozno das INE pekne meno a budes si pri pohlade na nu predstavovat ake by to bolo keby si ju mohla oslovit Rebeka.
Daj Rebeka.
Meno viac s nikym nerozoberaj iba s otcom dietata.
Tvoje dieta, tvoje rozhodnutie.
U nas bol dusevny problem s menom Matus, a prezili to vsetci. Booooze, to ako ho budeme volat? Normalne Matus, Matusko.
Na toto mam nachystanu taktiku,ze budem hovorit,ze chlapec bude Dionyz a dcera Afrodita. A nech sa vsetci malomestiaci aj zblaznia!Inak podla mna si vybrala pekne meno,ale kazdemu je figu borovu do toho,ako si dieta pomenujete.
ked sme svokrovcom povedali ze cakame dievcatko, rovno mi podala do ruky zoznam dievcenskych mien ktore sa jej pacia 🤦🏻♀️ Podakovala som ze si dala tu namahu ale ze mi uz meno mame a ked som povedala ake, vypulila oci a nic, urazena mi vytrhla zoznam z ruky. Potom este x-krat som pocuvala ze to je meno pre staru babku, ci nedame krajsie, do porodu mi s tym nedala pokoj. Dcera sa vola Tereza 🙂 Teraz je uz v pohode, zvykla si 🙂
Ked som bola zla a neposluchsla, rodičia ma volali Rebeka alebo ty si taka Dóra !!! Teraz mam 3 sesternice,,čo dali dceram meno Dóra.Tak neviem..
Tak na odľahčenie, ja keď som bola dieťa, veľa mien som si spájala s niečím, nejakou udalosťou, rozprávkou, alebo proste niečo mi evokovali. Napríklad meno Jakub sa mi spojilo s Kubom z takého detského časopisu alebo meno Juraj s hlupym Ďurom, meno Barbora mi znelo hrozne, lebo mi pripominalo niečo obrovské, veľké, roztiahnute, Dorota jedine otravná nevlastná sestra, Matilda mi pripomínala mačku na peci... Neviem prečo, sú to v pohode mena, ale viem, že by som ich deťom nikdy nedala.Teda vždy budú mena, ktoré sa niekomu budú páčiť a iný z nich bude mať zimomriavky.
Ach boze,take reci som neznasala,preco take meno ste vybrali....odpovedala som ze preto preco tebe dali rodicia take meno ake mas...a bol uz kazdy ticho.asi logika ze sa mi paci preco asi 🤷🤷🤷a neriesila somviac,je to tvoje dieta a mozes si dat meno ake len ty chces
Krásne meno, máme v blízkej rodine. Nevedeli sme ako sa bude volať, no jej to meno neskutočne pasuje. My sme chceli úplne iné meno ako sme pôvodne hovorili, že dáme. Po ceste do pôrodnice sme vyberali s dvoch. Moja mama sa ho ako všetci ostatní dozvedela, až po pôrode. Nekomentovala, pre ňu bolo podstatné aby sa mála narodila zdravá a aby sme boli obe v poriadku. Aj mi to narovinu povedala. ❤️ Takže nerieš mamu, vyberte s mužom také, aké sa Vám bude páčiť.
Su podstatnejsie veci uvidis ked porodis..meno neries, daj take ake sa Tebe paci. Ty budes matka a ty ho tak budes oslovovat cely zivot 😊
Joj...presne ako u nas..ale v inom obsadení...ja som meno nikomu nepovedala,vedela iba moja mama...na konci,týzden pred pôŕodom som povedala aj mojmu,nikto iny to nevedel...no keď sa malý narodil svokra a svokor skoro skolabovali,že prečo také meno? Potom sa ma opytala,že či som to spravila naschvál,synček sa vola Jurko Connor( dve mená) no a v pôrodnoci to poplietli a dali Connor Juraj naopak...chvílu jej to trvalo ale potom som jej vysvetlila prečo a vyznam...či pochopila neviem,ale je mi to jedno...vola ho iba Jurko ale keď bude väčší chcem ho naučit oboma aby nemal chaos...a naši ho volaju aj tak aj tak..ale Connorko ;) tiež si pamätam ako som mojej mame povedala,ze bude Connor nebola nadšená a teraz je najšťastnejšia babka na svete a tá druhá netuším..odvtedy sme to nepreberali a je mi to jedno...snáď pochopila vyznam...inak ked bude frflat tak jej to vysvetlím,Jurko je po mojom,teda tak po mm
To je aké rozkošné, že babka si dupká nohou, že ak sa vnúča nebude volať, tak ako sa jej páči, ani ho vidieť nechce 😅 Jasnééé. Len aby si ju po narodení malej aj z domu ešte dostala 😂
Musim sa zasmiat. Moja sesternica je odomna ovela starsia a ked sa jej narodila dcera ja som mala skoro 5. Ja si to velmi nepamatam, ale doteraz spominaju, ze ked sme ich boli pozriet v porodnici tak som sa jej vyhrazala, ze ked sa nebude volat tak ako som povedala, ze tej malej vytrham vlasy. 😂Takze sorry mala sesterka 😂

Na kazde meno sa najde niekto kto ho ohundre. Aj nam viac ludi ohundralo meno pre syna a ked sa narodil tak s tym presrali. Pripadne do niekolkych tyzdnov po narodeni. Ked zistili, ze nereagujeme a mame v pazi ich poznamky. Teraz uz nik neriesi