Moja mama mi zmenila život
Moja mama sa ku mne prisťahovala spolu s mojou nevlastnou sestrou. Mám rada svoju mamu ale situácii zacína byť neúnosná.
Nechcem začať od Adam a Eva ale niekde musím začať. Oni vyrastali v decaku a hneď ako z tade vyšli sa vzali, narodila som sa ja a brat, obaja túžili po rodine ktorú nikdy nemali. Otec je však nenapraviteľný tak mama požiadala o rozvod. Bývali sme v minigarzónke. Mama nikoho nemala kým otec striedal partnerky momentálne je ženatý štvrtý krát, ešte o brata sa ako tak staral ale po jeho smrti mama začala piť a otec nás ignoroval.
Mama sa z toho dostala a spoznala otca mojej spolužiacky vzali sa a odťahovala sa k nemu na východ.
Po mesiaci prišla domov ale keď zistila že je tehotná tak sa k nemu napokon vrátila. Pred týždňom sa vrátila, teraz sme v tej minigarzónke štyria. Ešte chcem dodať že naši mi ten byt pred više rokom darovali. Aj keď budeme len tri, je to na mňa veľa. Mama je furt nervózna sestrička furt chorá plačlivá. Včera sme sa pohádali mama povedala že ak sa mi tu nepáči mám ísť bývať k otcovi.
Ja neviem ako ďalej...
Kto je stvrtý.? Tvoj frajer? Uvedomuješ si,ze mama nema kam isť? Ty pracuješ. Sestricka má koljo rokov?
@janinah nie, frajer , spolužiačka, platí nájom obe študujeme má iba brigádu. Ja nechcem mamu vyhodiť. Nechápte ma zle, ale ona nepovedala nič kým som prišla domov už som mala výhodené veci zo skrine. Zatajuje sa pred manželom sestra má iba sedem mesiacov
ešte raz . kto je majiteľom bytu, alebo kto si ho prenajal.
@anonym_autor kto je 4? Bože tiež matka rozum potratila na staré kolená decko a uz dávno si mohla nájsť podnájom. A co ten otec tvojej spolužiačky raz tam ide potom s5 ako na klavír to tiež divná rodina
Som prepracovaná. Ja čítam "moju mamu som pristihla s mojou nevlastnou sestrou". Uf. Made my day.
Byt mas darovany zmluvou , je tvoj skutocne alebo ? Velmi konkretne si nic nenapisala
čo iné ti ostáva - len sa s mamou dohodnúť, že takto to nepojde ... buď tam bude bývať ona, alebo ty... musíš sa s ňou dohodnúť, že si musí nájsť podnájom - alebo ty ...
Byt mas darovany zmluvou , je tvoj skutocne alebo ? Velmi konkretne si nic nenapisala
@ivik4 ano
čo iné ti ostáva - len sa s mamou dohodnúť, že takto to nepojde ... buď tam bude bývať ona, alebo ty... musíš sa s ňou dohodnúť, že si musí nájsť podnájom - alebo ty ...
@biba_18 podľa mňa to celé nezvládla a začala piť ale ona to popiera
@anonym_autor kto je 4? Bože tiež matka rozum potratila na staré kolená decko a uz dávno si mohla nájsť podnájom. A co ten otec tvojej spolužiačky raz tam ide potom s5 ako na klavír to tiež divná rodina
@anonym_2a97fd a touto odpovedou si autorke pomohla ako?
Autorka,poziafaj spoluziačku nech si najde iny pidnajom vzhlafom na okolnosti, ty sa skus opytat,ci nie je volnw miesto v internate vasej skoly a mamu poziadaj nech ti tu izbu plati,aspon časť,bude to pre nu menej ako keby si ona s dietatom platila podnajom.Nehovoriac o tom,ze podnajom s babetkom si len tak ľahko nenajde.Byt ostava tvoj,ak ho mas riadne darovany aj so zmluvou,ale teraz ho viac potrebuje mama.Ty potrebuješ dostudovat,mama potrebuje dieťa vychovať z plienok a dať do skolky,aby mohla isť pracovať.Ste jedna rodina,treba sa dohodnut a pomahať si.
To vidim skor tak, ze mama je labilna, neschopna postarat sa o dieta. Aby to nedopadlo tak, ze ty pojdes do roboty a zivit vas vsetkych.
Mama asi nebude tak neschopna ked si mohla dovolit ( alebo spolu s otcom) darovat Ti byt
@anonym_autor a koľko žila mama s tým mužom s ktorým má dieťa?je šanca, že sa k nemu vráti, alebo to je definitívny koniec?Takže sa vrátila z východu a predtým bývala s tebou, pokým nespoznala toho chlapa?
Mama s tebou bude bývať kam by inam išla a snáď nepije, lebo to bude katastrofa.Kamaratku môžeš rovno vysťahovať mama neprišla na pár dní.
Mama asi nebude tak neschopna ked si mohla dovolit ( alebo spolu s otcom) darovat Ti byt
@ivik4 toto riešenie napadlo otca, on chcel aby si konečne po rokoch vyrovnali majetok ale mama nemala peniaze na to aby vyplatíla otcov podiel.
Spolužiačka sa sťahuje už tento víkend už si hľadala nájom od minulého týždňa
To je jedno, postarali sa o Teba. Akurat ze mama Ta nema co vyhadzovat ked je byt tvoj 😃. A co chces teda robit
To je jedno, postarali sa o Teba. Akurat ze mama Ta nema co vyhadzovat ked je byt tvoj 😃. A co chces teda robit
@ivik4 neviem je divná a nervozna ako keď pila. Liezla mi aj do mobilu, blokla tam muža
@anonym_autor a koľko žila mama s tým mužom s ktorým má dieťa?je šanca, že sa k nemu vráti, alebo to je definitívny koniec?Takže sa vrátila z východu a predtým bývala s tebou, pokým nespoznala toho chlapa?
Mama s tebou bude bývať kam by inam išla a snáď nepije, lebo to bude katastrofa.Kamaratku môžeš rovno vysťahovať mama neprišla na pár dní.
@anonym_7a5572 neviem či sa tam chce vrátiť, nechce o tom vôbec hovoriť. Pred svadbou nebývali spolu. Po svadbe asi 8-9mes a potom prišla domov, bola doma asi do šiesteho mesiaca potom sa vrátila takže asi 1,5- 2r
Zavolaj otcovi nevlastnej sestry a rieš to sním, zisti čo sa deje.
Mama labilná alkoholička s bábätkom je zlá kombinácia.
Garsónka je tvoja tak ich môžeš reálne všetkých vyhodiť. Sadni si s mamou, opýtaj sa jej ako si to ďalej predstavuje a podľa toho sa zariaď. Pokiaľ študuješ máš nárok na výživné od otca aj matky a z toho by si mohla platiť internát.
Garsónka je tvoja tak ich môžeš reálne všetkých vyhodiť. Sadni si s mamou, opýtaj sa jej ako si to ďalej predstavuje a podľa toho sa zariaď. Pokiaľ študuješ máš nárok na výživné od otca aj matky a z toho by si mohla platiť internát.
@januska12323 poznáš pomery na niektorých internátoch? Vieš koľkým sa každoročne neujde ani jedna posteľ na internáte?
@januska12323 poznáš pomery na niektorých internátoch? Vieš koľkým sa každoročne neujde ani jedna posteľ na internáte?
@anonym_autor skontaktuj sa s jej manželom, tvoja mama je hlavne nezodpovedná
@anonym_autor tiez by som kontaktovala jej muza, manzela ci kto to je, s kym ma dieta...ze co tam je.
Mama je super, nechce sa o tom rozpravat. Je ok sa k tebe nastahovat aj s dietatom a nic ti nepovedat? Alo to vidi do buducna, preco je tam? Urcite by som to riesila s jej partnerom, snad ma viac rozumu ako tvoja mama.
@januska12323 prečo by mala platit internát ke deje majiteľkou bytu? doteraz sa starala o platby za byt a opitá matka ju zrazu vyhadzuje zo skríň a ešte s druhým dietatom sa dotrepe? dovtedy kde bola tá matka roka? platila vyzivne na autorku??
@anonym_autor ja by som byvala spolu s matkou aj jej dietatom, ale celu reziu za byt by musela platit matka za predpokladu, ze plynule studujes na dennom studiu a nie si este zarobkovo cinna, voci tebe v takom pripade maju vyzivovaciu povinnost obaja rodicia, a po skonceni skoly by som hned zacala pracovat, vzala by som si hypoteku, zalozila by som tuto garsonku a kupila by som si vlastne byvanie. V tejto garsonke by ostala byvat matka, samnozrejme, ze by si musela sama vsetko platit, a raz ti tento byt aj ostane. Takto to vacsinou aj funguje v rodinach. Deti byvaju s rodicmi kym studuju a potom sa osamostatnuju. V tomto pripade mas vyhodu, ze vies v ramci hypoteky zalozit aj tuto garsonku, kedze ti ju rodicia darovali.
@anonym_autor tiez by som kontaktovala jej muza, manzela ci kto to je, s kym ma dieta...ze co tam je.
@euka210 že zas alkohol

Kto je stvrtý.? Tvoj frajer? Uvedomuješ si,ze mama nema kam isť? Ty pracuješ. Sestricka má koljo rokov?