icon

Moja mama nevie akceptovať tretie dieťa

17. aug 2023

Na uvod musim uviest,ze niesme ziadny asocialy,sme slusna mlada rodina,dobre zarabajuca,detom nikdy nic nechybalo,starame sa ako najlepsie vieme,detom sa venujeme,nikdy sme od rodiny pomoc nepotrebovali..
Nedavno sme zistili ze cakame 3 dieta (sice neplanovane ale tesime sa)a postoj rodiny nas nemilo prekvapil..hlavne postoj mojej mamky,ktora to berie ako rodinnu tragediu,a nemiestne to komentuje.posledny telefonat s nou ma natolko urazil,ze som ju uz okrikla nech drzi usta a radsej si 2x premysli,kym niekomu povie svoj nazor..mama sa samozrejme urazila,no ja uz som nevladala pocuvat ze budeme mat debila a ze sme si pokazili zivot a ze to vsetkych zasiahne...
Musim dodat ze vysetrenia mam v poriadku,naozaj pre klud duse som podstupila co sa len dalo.no byvam casto chora (sople,kasle),co starsia donesie zo skolky,to vsetci chytime.a preto stale mama zastava nazor,ze dieta bude isto chore a bez okolkov mi to vzdy splechne do tvare,ako ona nemoze spavat kvoli tomu a ze TO mam dat prec🤦‍♀️
Nikdy mi nechodila pomahat,ani jednu dceru nebola nikdy kocikovat,tak isto aj svokra.nikdy sme nikoho nezatazovali,vsetko sme vzdy zvladli sami.
Samozrejme,viem ze mat 3 deti bude narocne,ale verim ze to zvladneme.no tento jej psych.teror ma vycerpava a jednoducho mu nerozumiem.
Co jej povedat aby s tym prestala,aby pochopila ze taketo reci niesu ok a ze ju v podstate nic do toho?

Strana
z3
zmrzlinka2021
17. aug 2023

Nebavit sa na túto temu s nou.

Ale mna by zaujimalo, ake ma voci tomu realne vyhrady? Preco ste nemali ist do 3. dietata?

zuzinka888
17. aug 2023

Tak ano, dnes je" tolerovane"mat 2 deti- idealne parik. Mi tiez sme za podivinov- mame 4( sme zabezpecení). Len by ma zaujumalo kolko surodenciv ma mama. Lebo sa sprava akoby mala 2🤣🤣. Nedaj si za ziadnu cenu pokazit radost z dietatka. A mamke povec - ze nech vazi slova- raz ju mozu mrziet.

bolarazjedna
17. aug 2023

Ja nie som nejaký konflikty tyo a snažím sa všetko uhladit.... Ale... akože aj keď nesuhlasi, svoj názor môže povedať aj inak, nie tak netakrne a surovo.... Myslím si, že ona uráža teba, nie opačne.. Takže by som počkala, kým sa ospravedlní.... Dovtedy by som ju nekontaktovala... A potom by som jej rázne jasne povedala, že ešte raz niečo povie na tému 3.dieta, tak sa s ňou prestanem baviť a nemusí navštevovať vnucence vôbec, ani tie 2 staršie.

anetkaadamko
17. aug 2023

Svoju toxickú matku vo svojom a v živote svojich detí vôbec nepotrebuješ...

alison11
17. aug 2023

Mamine povedz že nie ona sa bude one starať,ale vy a pokiaľ neprestane,tak jej viac nezavoláš ba ani ju nenavštívite a možno si uváži svoje reči.

h2
17. aug 2023

Obmedzila by som s ňou kontakt na nevyhnutné minimum. Pomáhať aj tak nechce, o vnúčatá záujem nemá, má akurát tak blbé reči, tak načo sa kontaktovať?

aeruginosa
17. aug 2023

Pre tvoje dobro a dobro tvojho tretieho dietata by som s nou prerusila minimalne na nejaky cas kontakt. Posledne co teraz potrebujes je, aby ta ranila vlastna matka..

autor
17. aug 2023

@zmrzlinka2021 lebo ona je z viac pocetnej rodiny,a ze vzdy kvoli tomu trpeli vsetci.dedo bol alkoholik,bil ich,mama sa starala ale casto im chybalo.preto zastava nazor,ze viac ako 2 deti je katastrofa..a ze som si znicila zivot.
Manzela mam uzasneho,detom sa nadmieru venuje,tiez nas to prekvapilo lebo HAK som uzivala pravidelne,no motyka vystrelila.
Niesom sice najmladsia,ale ani stara.svokra ma prekvapila prijemne,pivedala ze sice to bude narocne ale pomoze ako sa bude dat.a uz rozmyslala ci sa vojdeme do auta,a ze nam pozicia svoje vacsie...

kristinka92
17. aug 2023

fuj hanba takej žene!! vy ste rodičia, zvládli ste dve bez pomoci a tretie tiež zvládnete. ale aby dieta (svoje vnúča) nazývala TO a že TO máš dať preč. no hnus. do konca života by som jej to pripomínala ako sa voči tebe chovala keď si bola tehotná a potrebovala skôr podporu ako takéto otrasne reči.

maminkadeticiek
17. aug 2023

Tvoja mama je absolutny odpad mamy,uboziacka ze dokaze take nieco povedat a prerusila by som s nou styky po tychto slovach uplne.

em4life
17. aug 2023

Ja za tym vidim jej strach o Teba. Je to sice velmi blba forma ako ho prejavit a je to velmi nevhodne a urazlive ako sa sprava. Nemaj ziadne vycitky voci sebe, ze si babo nechavas, je to rozhodnutie ako to vy s manzelom citite a do toho sa nema pravo vyjadrovat nikto, dokonca ani vasa mama. Ak nabuduce opat zacne, povedz jej, ze je to vase rozhodnutie, o ktorom nedisktujes a nereaguj na nijake jej komentare na tuto temu. Bohuzial, pri jej povahe ako ju opisujes nepomoze sa nekontatkovat alebo cakat na ospravedlnenie. Podla toho, co pises, ake mala detstvo, je to naozaj o jej strachu a nespracovanej traume z vlastneho detstva. Vtedy sa velakrat ludia spravaju iracionalne. Nijak ju to neospravedlnuje, ale aspon ciastocne vysvetluje jej konanie.

simca06022011
17. aug 2023

dala by som prec nie TO, ale mamu, proste by som s nou prestala komunikovat uplne.

valeria_h
17. aug 2023

Toto sú také sedlácke typy ľudí a navyše hlúpe... prestala by som komunikovať ak by v tom mama pokračovala, ja ale nemám problém odstrihnúť zo života ľudí, ktorí mi ubližujú a je mi jedno, že je to rodina.

bagre
17. aug 2023

Neviem či pomôže čokoľvek povedať... priemerne inteligentný človek sa totiž takto nespráva. Iste nie každý musí zdieľať vašu radosť, ALE keďže je to vaše dieťa, vaše životy tak je to aj VAŠA vec. Mama má zrejme nevyriešené traumy zo svojho detstva, to ju ale nijako neoprávňuje sa správať tak, že zraňuje teba. Sú veci, ktoré sa proste nehovoria. Asi by som mala problém s ňou po tomto komunikovať a je otázne ako by to bolo keď sa drobec narodí. Napadá ma tu veta "Rana sa zahojí, ale zlé slovo nikdy"

denithestrange1993
17. aug 2023

Popraj jej dobry spanok a ze nepotrebujes od nej nic-rady,pomoc,vycitky....

h2
17. aug 2023

A to si tvoja mama myslí, že teraz akože začne tvoj muž chlastať? Lebo ich bolo doma veľa a jej otec pil? Divná logika. A to s tým, že sa vám narodí debil a že si "to" máš dať vziať, ma už úplne dostalo, ja by som jej práskla s telefónom a nechcela ju vidieť, ani počuť, kým sa nespamätá.

bolarazjedna
17. aug 2023

Podľa toho čo si napísala, tvoja mama nemala zle detstvo kvôli tomu, že ich bolo veľa.... Ale ze mali otca alkoholika, ktorý sa o deti nestaral a ubližoval im, jasne, ze jej mama všetko sama nestíhala...

januska12323
17. aug 2023

Sama od seba sa jej neozývaj. Keď zavolá ona a zase začne slušne ju upozorni ak bude pokračovať zlož telefón.

martinka13
17. aug 2023

Som zvedavá co povie, keď jej "TO" prídeš ukázať v perinke.... Nenechaj si pokaziť radosť. Budete isto šťastní a deti budú mať z bábätka tiež radosť

fion22
17. aug 2023

Je mi to veľmi ľúto, že musíš niečo také počúvať od vlastnej mamy, ešte že svokra to zobrala "športovo" neviem ako poradiť, ale podelím sa o príbeh z našej rodiny- moja mama mala nás 4 deti, keď starká zistila že moja mama čaká 4. dieťa (mňa) lietali nielen slová, ale aj nábytok, do nemocnice nikto to 4. dieťa ani len pozrieť neprišiel...a vieš ako ma potom starká veľmi ľúbila 🥰 no a čuduj sa svete, tá moja mama, keď zistila, že jej syn, môj brat, čaká 4.dieťa,- neplánované, ale veľmi veľmi milované, ...padali škaredé slová, ani nie tak priamo rodičom, ako napr.telefonát čo som počula medzi brat.svokrou a mojou mamou...že by to mali dať na adopciu, alebo najlepšie darovať jedným známym, čo nemôžu mať deti atď atď...teraz, vieš ako veľmi ľúbia to 4.dieťatko , asi najviac zo všetkých 🤗 tak držím palce nech je tehotenstva a pôrod bez problémov, a potom nech sa aj tvoja mama doňho zaľúbi❤

lili1313
17. aug 2023

Nebola ona v minulosti na potrate s 3. dieťaťom? Lebo toto môže byť aj jej nespracovaná trauma, ktorú si rieši na tebe, nie je to normálne správanie. Poznám pani, bola na potrate a každého kto má viac ako dve deti strašne ohovára, nezodpovedné, atď. Robí to tak vehementne, že sa mi zdá, že aj po rokoch chce akoby presvedčiť aj samú seba.

autor
17. aug 2023

Mama nieje matersky typ,obriadi postara sa,ale bez takeho citu.v detstve o nas bolo postarane,ale nepamatam si ziadne zazitky s rodicmi a sestrou,ziadne vylety,fotky-momentky zo zivota..len rodicia v praci,a my sme sa museli ucit.
Ani vnucence nikam nebrava,vraj aby sa im nic nestalo,cize so starsou max ihrisko za bytovkou a vybavene.svokra zoberie hocikam,z deti ma radost..
Mna to velmi mrzi,uz pri druhom tehotenstve robila sceny(chodili sme po vysetreniach,na genetike zblbli vysledky),mama ma stresovala neskutocne..
Nechcem odstrihnut,nieje zly clovek,pomoze,rozda detom aj posledne,ale niektore jej nazory su az extremne

ivik4
17. aug 2023

Keby mas jedno tak by Ti mozno povedala ze nieste ani rodina a len tak sa pritrafilo
Aj to zvyknu ludia trepat
Ja by som s nou na dobu tehotenstva prerusila kontakt. Taketo chobotiny by som dobrovolne nepocuvala

katulienkax
17. aug 2023

@valeria_h no len ako autorka uvadza, jej mama si zazila svoje s alkoholikom, takze mozno preto tak rozprava a ma mozno aj znicene nervy, treba mozno pochopit preco ma taky nazor ako ma, i ked nesuhlasite. AJ moja svokra zila s alkoholikom, deti vychovala skoro sama a tiez nam hovorila niekolko krat, ze jedna zena - max 2 deti. ALe o vnucata sa vzdy velmi zaujimala aj pomahala

nikpa
17. aug 2023

Ak to nepochopí po dobrom dohovore tak by som s ňou minimálne do pôrodu obmedzila kontakty. Takéto hlúpe reči naozaj nepotrebuje nikto, nie to ešte tehotná žena.

nevenka
17. aug 2023

Panecku, aj moja mama nebola zmierena s tretim, ale povedala len, ze sme si skomplikovali zivot. Ale ona mala dovod sa o mna bat, lebo po druhom porode som mala problem so stitnou zlazou, zvysenu cinnost. No takze ano, bolo tam riziko. Dieta je zdrave, no ja som bola na tom dost zle, aj vysoky tlak som mala a znova stitna zlaza. A ked som otehotnela 4.x, tak uz bola nacisto hotova. No tiez som mala ku koncu problemy s tlakom a teraz riesim zase stitnu zlazu, ale vsetko zvladame. Manzel velmi pomaha, stara sa o nas, nic nam nechyba.
Ono to hrozne zaboli od mamy. Ja som jej teraz nedavno povedala, ze vidis ako sa tesis z nich. Vies si predstavit, ze by tu teraz neboli, ze by som ich dala prec? Bola ticho, a posepkala. No neviem...Ale to boli take jej skratovite uvahy podmienene strachom. Ja ju chapem. A nebolo to take extremne. A vsetky deti su zdrave. Narocne, kolikove, ale zdrave. Chvala Bohu. Rodila som v 30, 32, 37 a 39 rokoch. Ziadne speci vysetrenia som nepodstupila nikdy.
Mama ich miluje vsetky bez rozdielu.

valeria_h
17. aug 2023

@katulienkax To chápem, ale v žiadnom prípade to jej mamu neospravedlňuje. Musí si predsa uvedomovať, že tými rečami ubližuje.

tanyan
17. aug 2023

@valeria_h Toto si neuvedomí, že tými rečami ubližuje. Ona je pravdepodobne vnútorne presvedčená o tom, že tými rečami pomáha... ☹

nevenka
17. aug 2023

No a este k tomu, ze si stale chora...bez tehotenstva by si nebola? Ja som schytala prvy raz covid az v roku 2022, potom som dostala dalsiu virozu, po ktorej sa mi rozhodil cyklus a tak som otehotnela a v kuse sme boli chori, zo skoly, skolky sa nosili sople, kasle,...so skolkou sme sa rozlucili grcackami a nechtiac sme to doniesli na prazdniny k nasim. V auguste znova covid po 3 mesiacoch, tretie dieta 19 mesacne 41 horucky, 3 dni a noci som nespala a nosila ho na rukach, zabaly, lieky...Ja to ani nespocitam, kolkokrat som bola ako tehotna chora a sme tu, aj dieta zdrave.

autor
17. aug 2023

@nevenka ja som bola po vysetreniach len kvoli veku(35),to uz gyndo posiela automaticky teraz.a tie prvotne skriningy len vystrasia,cize som pre klud duse 2x podstupila amniocentezu,vsetko ok.no mame to nestaci ako dokaz ze je vsetko ok.deti su pravda narocne,zle spim,aj mladsia,preto sa namna lepi kazde kychnutie.ale inak sa citim dobre,pri oboch dcerach som nadmerne zvracala v tehotenstve ale porody boli super rychle.manzel ma vzdy podrzal..mama mi nato povedala,ze iny chlap by zdupkal..ja som jej povedala ze som si nasla skveleho muza,na ktoreho sa da spolahnut a nie idiota

Strana
z3