Moja mama nie je spokojná s mojím životom
Moja mama je nešťastná z môjho života a mňa to neskutočne depta..mám pocit že to je až toxické..vediem usporiadaný život, mám dobrého.muza , dom ,deti ,žijeme na úrovni, všetko je v poriadku..no ju to neteší ..minule sa nahnevala , že aj svokrovci pripravili deťom na deň detí niečo.a aj ona pripravila , boli sme u oboch stranách !!! Ale ona chcela, aby sme prišli len k nej ..nemám najhorších svokrovcov a nehodlal si to s nimi pokaziť lebo ona sa ofuci..pri ničom ju nevynechame, aj tak je zle..keď poviem že máme niečo nové, tak ,povie len hmm ..keď nepoviem a povedia deti tak sa nafuci že som nepovedala ja..
@elanor a boli sme u naj včera 3 hodiny , zas až tak nemusí byť z toho mimo
@januska12323 ale štve ma to lebo mne to dáva strašné najavo , ja zato nemôžem že oni porobili toľko zlá a dlhov ,že teraz deti zato trpia..
Co sa trapis.Povedz jej narovinu,pokojne ale uplne otvorene ze ta jej pristup,urazanie sa a montovanie sa do toho co kde robite a chodite tak unavuje a obera o zivotnu energiu,ze bude najlepsie,ked sa nebudete stretavat,kym si to v hlave neprehodnoti.Ze takto sa zit neda a naozaj to nie je bezne v rodinach aby sa mama takto nevhodne montovala do zivota.
Bože ale ona oslávila 52 rokov , mohla by mať milión konickov , cvičiť atď..deti veľké má , všetko .nič žiadna životná energia
autorka...kto je starší tým alebo brat? lebo ak je on prvorodený môže byť že ju trápi že jeho deti si nežijú tak ako tie tvoje. často sa stáva že dve svokry medzi sebou súťažia ktorá je lepšia. je to tvoja mama preto je možno o niečo jednoduchšie si s ňou sadnúť a porozprávať sa o tom ako sa cítiš a ako sa ona správa, ak to po dobrom nepôjde tak udržuj vzťah kvôli deťom lebo oni takýmto situáciám ešte nerozumejú ale drž si ju od tela
@pkgirl30 som staršia ,on je mladší
Autorka, uplne ti rozumiem, tiez mam mamu v podobnom veku, konicky ziadne, do roboty-domov, ked ju niekam volame milion vyhovoriek o tom,preco ona ist nemoze a potom frfle, je znechutena zo zivota, uz by som niekedy aj povedala,ze rezignovala...ano,je pravda,ze moj oco uz zomrel a ja som odstahovana 400km, ale keby tak velmi chcela, sadne na autobus/vlak a pride..myslis,ze pride? Ani nahodou, zas len vyhovorky..nepomaha nic,darmo jej otvorene poviem,zivot mas vo svojich rukach, tak zacni napr.cvicit,ked ta boli chrbat,nie ona nema cas, a co robis po robote? Tak na mna vybehne,ze ona si potrebuje oddychnut..sedi a cuci do telky,pc,mobilu..vzdy k nej chodime na 3kralov,teraz to nevychadza kvoli praci, pozvali sme ju na vianoce alebo silvestra alebo aj 3kralov,nech si vyberie,kedy jej to vyhovuje..hadaj,kedy pride? No nikdy,lebo zas vyhovorky bla bla bla..ale pritom sa pred vsetkymi tvari,aka je ona starostliva babka a ako je smutna,ze s vnucatami neni castejsie
Takze ked si s nou o tom hovorila, tak to prakticky poprela, zeby cosi take robila, ale vzapäti sa urazila? No tak hned v tej chvili si mala povedat, ze vidis? Presne o tom hovorim, zase si sa urazila, ved sa nevieme ani narovinu poorozpravat bez toho, aby som sa necitila neprijemne. Ale ja som takto spokojna, ako to robim a potrebovala by som mamu, ktora ma bude akceptovat a podporovat. Mam ta rada a nemam radsej svokrovcov, ale tu uz ide aj o deti, tie maju starych rodicov na oboch stranach a nerobia medzi vami rozdiely.
Alebo jej kup psa (ine zviera), mozno bude cast energie presmeruvavat inde.
@lilitela má psov 4 😄
@lilitela nepomáha
no a co caka, ze budes pomahat bratovi? Lebo to ze je z toho sklesla, ze bratovi sa nedari, este nevysvetluje, preco sa uraza, ked ste u svokrovcov, tam nevidim nejaky suvis. Ci som nieco zle pochopila?
Kríza stredného veku?alebo potrebuje strhnúť pozornosť na seba?ako malé dieťa?
@lilitela vieš čo , myslím že to celkovo ide ako už všetko so všetkým..vidí že mám dobré (korektne)vzťahy aj so svokrovcami (keď deťom prichystali,prečo by som im to mala odopierať )
A chápeš včera sme u nej sedeli 3 hodiny , som jej povedala ok prídeme aj dnes na Mikuláša , ale len zoberieme a ideme..a vidíš..to nie je že na ňu serieme , ona má k nám možnosť prísť hocikedy , nepríde lebo ma toto ,hento ,tamto, ja sa neurazim..a to som tým chcela povedať že ona celkovo taká zdeptana už z brata , že ona sa už nedokáže tešiť z ničoho , pritom ona by mala taký dobrý život , keby sa trošku odosobni, keď jej poviem ,tak povie ,že ona také nevie..plat má super, nemajú žiadnu hypo nic..oni by mohli hentaky wellness,taká masáž ísť , ale samozrejme,z čoho by žili oni , tak myslím že si to uvedomujeme, že by mohla žiť inak ..ja žijem tak ako mne vyhovuje a dovoľuje rozpočet a asi to ju štve..všetko dokopy,lebo moje deti chodia pekne , čisto , veľa krát značkovom ( nechválim sa ,ona povedala) a tam nie, chodia moje na výlety, tam nie..chodia na dovolenky,tam nie..atď a ona by síce mohla ísť ale tiež kvôli nim nejde ...a ja tým že si žijem svoje ,tak si to ods.rem
Príliš to prežívaš.
Absolutne by ma netankovalo, že sa uráža.
Vždy, keby začala riešiť teba, brata a prečo toto, hento.. Stopla by som ju hneď na začiatku.. A vždy.. A pochopí ze tadiaľ cesta nevedie.
Teba to zaujímať nemusí ty za to nemôžeš.. A vždy by som dodala.. Ze sa uráža ako malé decko, k čomu to je dobre?
Tak ti poviem, ja som si až v 34 uvedomila, že psychický nátlak od mojej matky znášať nebudem a nemusím, že sa jednoducho nemusím s ňou baviť,len preto ,že je mama.
Akoby si písala o našej rodine , len s tým ze moj brat nemá dlhy.Asi je to dosť časté, podľa mňa tu hrá rolu upnutost matiek na synov , súperenie s dcérami a osobnostna nezrelost.
No tvojim detom su obidve babky na rovnakej urovni, takze by sa mala s tym zmierit. Chce byt lepsia, oblubenejsia, sutazi. Ale preco je s tebou nespokojna, to neviem. Ake si mala detstvo ty? Mali ste silne puto? Alebo to vzdy bolo skor o "nej"?
Inak odveci ale vždy keď takéto veci čítam (alebo keď počúvam muža čo si myslí o svojej mame) tak ma napadne ako to asi bude keď budú moje deti dospelé.. tiež im pôjdem tak veľmi na nervy? Mrzí ma to keď vidím , chápem že na dobré vzťahy treba dvoch.. ale aj tak si myslím že z polovice veci sa treba trocha odosobniť a neriešiť reči mám ani ich zbytočne urazenia.. proste už raz také su my to nezmeníme a my raz tiež budeme na ich mieste.. maximálne sa možno poučíme ako nezit podobne, ale tiež našim deťom pôjde polovica veci na nervy zase na nás..
Nemas zly zivot. Len zly vztah s mamou. Resp. Zle mama reaguje ale za to ty nemozes.
Zial nemoze byt stredobodom vsetkeho ze len len len ona?
Prave ze by mala byt rada ze mate dobge vztahy aj na druhej strane. A ze popri vsetkom s troma detmi si najdete cas na vsetkych.
Veru. Bud na chvilku kontakt obmedzit. A ked ti bude nieco “vycitat” tak narovinu-ano mama a prave preto…. Sme neprisli. Sme nepovedali….
Tvoja mama akoby neustále súťaží vo všetkom s Tvojimi svokrovcami. Nie je v tom závisť. Skôr nejaký komplex, resp. žiarlivosť. Porozmýšľaj, čo zlého v živote prežila, že ju to takto sformovalo.
Aha asi chapem.... skus si predstavit, ze tvoje deti su dospele a jedno sa ma fajn a druhe je na tom zle, aj ked vlastnou vinou. Aj by si sa trapila pre to druhe dieta, aj by ta trapilo, ze tomu druhemu strkas, lebo potrebuje a a zaroven tym diskriminujes to prve, a aj by si sa trapila, ze si tie svoje peniazky nemozes uzit (uz len kvoli svedomiu, lebo vies, ze niekto iny potrebuje). to uz sme my mamy.
podla mna tvoja mama nie je nestastna z tvojho zivota, ale skor zo zivota tvojho brata...ty mas s bratom a jeho rodinou ake vztahy?
Ako vychadzas s bratom?

Mrzí ju, že to isté nemá aj bratova rodina to je celé. Nemusíš sa nad tým tak hlboko zamýšľať.