Moja mama si privlastňuje moje bábo. Čo mám robiť?
chcem sa poradit ohladom mojej mami mam 5mesacnho šimona a moja mama si ho doslovne privlastnuje.rano hned k nemu uteka mojka sa s nim hocikedy cez den mi ho doslovne berie z ruk.stale mu hovori ze ho miluje .proste neprestajne aj ked sa s nim hram pride a zacne sa mu tutulkat .az mi pripada ze to male ju bude mat radsej nez mna a nemozem jej nic povedat ved by sa urazila ale uz aj manzel si to vsimol a docela ho to zaskakuje .mame zomrel oco a asi potrebuje niekomu dat tu lasku ale to prehana.hocikedy som ju aj pristihla ze mu nieco cpe na papanie ale to uz som jej povedala svoje takze to je vyriesene do krmenia sa uz nestarie ale aj ked je to moja mama akosi mi to uz zacina prekazat.je to moje babo a nie aby hovorila napriklad vecer ho stale ukladam na spanie o 19 hod a ona hocikedy ho da do postielky uz o 18 ved vraj nech ide spat o proste starie sa firt.dost mi trvalo kym sa naucil ze chodi spinkat o 19 a to sa uz doslovne tesi ked ho dam do spalne a vie co uz bude nasledovat prebalenie napapanie a postielka .no musela som sa aj postazovat a taktiez ci ma aj niekto taky problem..nechcem mamu velmi urazit ak by som jej nieco povedala ale prehana to ☹
zas na druhu stranu mozem byt rada ze sa mi onho niekto postara ked kdesi potrebujem skocit a manzel je vedsinou prec ale co je vela je vela.zas niekto nema nikoho .
prave koli manzelovej praci sme sa na cas prestahovali k mame ale asi uz stacilo 🙂
u mna bola mama tyzden po porode, aby mi pomohla, lebo som bola po cisarskom a to mi stacilo. odvtedy som s malym sama a v pohode. ked si potrebujem oddychnut, dam maleho na jeden den a noc mamine a hotovo
podla mna by si jej mala povedat, ze si to nezelas, ze je to tvoje babo, ty ho vychovavas...odtial potial
urcite to treba vydebatovat ale s kludom a stat si zasvojim slovne ocenit tu jej lasku ale ukazat hranice 😉
Andrejka a ja som si myslela, ze mam taky problem iba ja ☹.
baby, pripajam sa... ☹ ale ja so to už mamke povedala a pár krát som musela aj dosť rázne..ona sa stiahla a potom mi to bolo zase lúto...ale teraz už je to lepšie...dohodli sme sa na určitých "pravidlách" 😀
andrejka, nič iné ti nezostáva len sa porozprávať
aj taraz napr. som ho mala na rukach a prisla a sup ide s nim kdesi tak uz som mamine jemne naznačila ze nech mi ho neberie ak sa s nim hram tak sa tak divne na mna pozrela a odysla ale aj s nim. tak uvidime .alebo sme papali zeleninku a prisla a tutuli mutuli no neporazi vas .ved ked ona napr. obeduje tak tiez nepridem k nej a nebudem ju otravovat .no uvidime ako po dnesku ked som jej uz nieco povedala ,,pappap 😀
Wewe ahoj, ako ste dopadli u pediatricky s tym hyperton.?
Andrejka ak ti to lezie na nervy a mas kam odist tak odid. Pretoze mama sa nezmeni a je lepsie odist v dobrom s tym, ze vam moze pomahat ked budes potrebovat, ako zit v napäti a nedorozumeniach.
Skus sa s nou porozpravat a dat nejake pevne pravidla..napriklad ze ked ho mas ty tak nebrat s ruk, nevyrusovat pri jedeni, nemenit rezim atd. a na oplatku jej zver synatora na hodinku denne ked ho bude mat na starosti len ona a bude si moct robit tutuli mutuli kolko len chce. Ale zrejme to nepomoze, babky si vnucatka uzivaju omnoho intenzivnejsie ako vlastne deti, mozno preto ze su starsie, mozno preto ze vedia ako deti rychlo vyrastu, mozno preto lebo si myslia ze su pre ne lepsie ako mamy lebo maju viac skusenosti. Podla mna 2 generacne spoluzitie vzdy prinesie nejake problemy...proste mlady by mali zit sami spolu a je pokoj.
Ja chodim niekedy na vikendy k nasim a tiez mam dost. Sice som rada ze sa nemusim chvilu o malu starat ale idu mi na nervy. Moja mama na malu len susle hrozne maznavym hlasom a kazde prdnutie komentuje slovom prc. A kedze mala poprdkava dost casto, pocut len same prc prc....uz som mame hovorila nech s tym prestane ze mi to slovo pripomina nieco ine ale marne. Tatko ju zase stale nosi na rukach aj vtedy ked ju treba prebalit alebo ma hlad. Mala samozrejme place a tato s nou uteka prec len aby som ju nezobrala a stale sa jej pita no co ti je? co ti je? No co asi.
Pametam si ked som bola u kamosky co byva s rodicmy, jej maly mal vtedy asi 3 mesiace. Plakal od hladu ale skor nez stihla vytiahnut flasu jej mama ho zobrala a behala s nim okolo domu. Kamoska ich nahanala ze mama daj mi ho on je hladny a jej mama ako sialena utekala aj s vrieskajucim babetkom prec. Takze tie mamy-babky su asi vsetky rovnake
vsetko bolo ok az do okamžiku ked sme cez Vianoce odysli k svokrovcom na asi 5dni na navstevu.po navrate mama zistila ze maly sa na nu neusmeje proste na nu nereaguje ,tak ak sa zamyslim tak to asi zacala az po tej skusenosti akoby sa mama bala ze maly ak desi pojdeme tak na nu zabudne .no proste hlupost.predtym az do vianoc som nic take nepozorovala ze by si ho az tak velmi privlastnovala.ale dnes po tom upozorneni nech mi ho neberie ak sa z nim hram mam ho iba pre seba.uvidime ako to pojde dalej . 😒 🙂
Jeeej, toto je nahodou velmi mila tema.
Andrejka, presne tak, bud co najskor tahat od nej a tym sa vsetko vyriesi (pokial nebudete o poschodie vyssie a ona stale u vas) alebo si urcit zasadne pravidla ako je cas jedenia, rezim dietata (ci uz spanok alebo ina cinnost). Povedz jej, ze tym skodi hlavne malemu do buducna, ked uz nebude poslusny panacik, ale bude vymyslat a chciet robit veci posvojom. Urcite si kedy s nim bude len ona - hranie sa, chodenie von a vtedy nech si s nim robi mojkacky a tulkacky kolko chce a zas naopak, vtedy jej daj priestor. Ty budes prenho vzdy mama, toho sa neboj, dieta velmi rychlo pochopi, ze to je babka, ktora dovoli sice viac ako mama, ale je to proste babka. U vas je to asi tenky lad, ako pises mama sa zalubila do maleho, prisla o muza. Preto opatrne s nou, nechce zle, len od samej lasky uplne nevidi, ze moze skodit a robi nieco co sa tebe nepaci...
lula5 pravda pravduca. 🙂
no ja sa tiež pridávam, mala som to iste so svokrou. Neustale som ju mala za ritou, stale sa akoze nukala s ejakou pomocou. Skoncilo to tak, ze maly mal raz ve 3 rano koliku, velmi plakal asi hodinu a ona v noci prisla ku nam do spalne a dieta mi vzala s tym, ze mi chce pomoct. Vtedy to prehnala, ja som bohuzial taka, ze riesim veci napriamo, niekedy az velmi, ale toto som uz neuniesla. Zvrieskla som na nu, ze je to moje dieta a ze si neprajem, aby som ju mala za riou este aj v noci. Od tej doby je viac menej klud. 😒 ALe opat to bolo cele zbytocne, keby ma pocuvala a nerobila si len stale po svojom!
stvura, vseho moc skodi! Alebo: Stokrát nic umořilo osla. 😉
svokra moja je ok ale jak sme tiez boli teraz cez vianoce u nich a k tomu maju este od syna 3deti a to 3,4,a 5rocne to bolo rodeo.v noci tiez jak sa zobudil a spustil ten svoj papkaci plac svokra hnev pricupkala a mala som co robit aby pochopila ze chce papat ne aby mi ho dala ale ze ona ho utisi no klasika.ci moja mama alebo svokra .este ze to bolo iba na par dni.....hlavne ze sa stazuje na tie svoje 3vnucata vecne neposlusne 😀 😀 😀
andrejka: no to mi pripomenulo Dekalog od Kieslowskeho... Ako ti baby radia, razne to vyries, inak sa budes zozierat a to malemu neprospeje mat taku nespokojnu mamu. Vyjasni si s mamou pravidla, jasne sa dohodni, kedy ho smie mat ona a mojkat sa s nim, kolko sa jej zachce, a ostatny cas je tvoj. A ak by sa mala urazit - holt, to nie je tvoj problem, tym sa skus netrapit, vsetko nevyriesis, s tym sa musi vysporiadat ona.
U nas to bolo vzdy naopak, ked prisla mama aj svokra, vzali si malu vzdy, ked ta mala dobru naladu a natahovali ju, kym sa nerozplakala a v tom momente som ju mala naspat: ze na to je mama, aby to riesila. Co uz, stari rodicia pomozu, ked uz bude dieta dost velke na to, aby si ho vzali na par dni. A ja sa konecne poriadne vyspim! 😀
ja mam doma ten isty problem ale so svokrou 😠 vzdy mi chce malu brat-a co je horsie svokra mala len dvoch chlapcov cize moja dcera je pre nu ako vlastna 😠 😠 😠 dokonca sa uz niekedy nazyva aj ,,mamka,, ☹ vtedy mi dava pocitit ze som nikto pre moju dceru-je to otrasny pocit ☹
Ja nechápem prečo im to nevysvetlíte? Čo môžu a čo nie...
Ja by som mame či svokre hneď povedala svoje...
Našťastie to nie je nutné, nakoľko to nie je môj prípad...
nikollette ja som svokru upozornovala zakazdym.povedala som ze si to nezelam ale ona ma nemala ani v pate 😠 a ked som jej to povedala ,,sprostejsie,, tak sa urazila a dva tyzdne sa nerozpravala.podla mna to nema vyznam.zasa sa nechcem hadat lebo momentalne byvame so svokrou a nechcela by som aby sme kazdy den chodili okolo seba ako dve furie 😒 a dnes rano sa to ako vzdy zopakovalo tym ze svokra vytkla manzuelovi ked som tam nebola ze chce zostat doma sama s malou a ja jej to nedovolim 😠 ze ona jej z nosa neodhryzne 😠 niekedy mam pocit ze som fakt debilna...pohadame sa so svokrou,potom s manzelom,dcera je z nas nervozna...toto iste mala moja mama s mojou babkou-jej svokrou 20rokov a momentalne je antidepresivach ☹ niekkedy neviem ako ,,urcit pravidla,, ked druha strana je hlucha
Hm, tak potom fakt neviem 😖
kočky, no nezávidím vám 😔 ja by som síce, najmä teraz, keď som tehu uvítala aj viac pomoci od mamy, no radšej nech je takto.. 😉
ale aby sa babky pasovali do rolí matiek a ešte sa aj nazývali "mamka", tak to už vôbec nieeeeeee ☹ 😠
dejna ona si to zrejme neuvedomuje...chce ju vziat na ruky a povie-,,pod ku mamke...,, 😢
uff, je najvyšší čas, aby si to uvedomila, veď drobček má už 10 mesiacov! čo si tak chce hovoriť do jeho 18-ky? 😝 😀
ja by som vždy, pri takej príležitosti, povedala malému niečo v zmysle: ideš ka babinke? snáď jej skôr docvakne 😉
to musim niekedy aj desatkrat vyskocit aby jej ,,to doslo,,.... 😀
moja mama hlavne ked maly place a ja ho nechcem brat na ruky ale sa snazim ho upokojit ked lezi ze mu dohovaram alebo ho mojkam alebo sa s nim hram a chcem ho upokojit tym sposobom aby nebol stale na rukach velmi sa vyhrat nedokaze sam tak max 10minut .tak mama sup a uz je u nej ale ako som pisala vysie dnes som jej to uz povedala tak dufam ze si to uvedomi a aj ine veci-..
murinka, no ak jej to tak často "ujde", tak tým skôr by som to zdôraznila... prípadne, by som jej už priamo povedala 😉
držte sa, babule 🙂
ja to robim tak, ze ked mi uz nieco lezie na nervy, tak to poviem akoby malej, napr. ked na nu svokra rozpravala takym blbym babetkovskym jazykom, tak som malej povedala, no, babka ta pride naucit r ked budes velka alebo ked uz nechcem aby ju nosili na rukach, lebo ma it spat, tak sa prihovorim malej, ze pod k mamke, ideme spinkat.. a tak podobne.. som dobra svina, ze zneuzivam drobca 😉 , ale keby som to mala povedat priamo, tak asi vybuchujem jedna radost 😝 zatial to ale funguje
andrejka, ja keď neviem niečo povedať na priamo, tak to hovorím akože cez malú......napr. "Babička mi ťa berie, nechce aby som ťa mala", "Povedz babičke, že teraz musíš papkať, alebo chceš byť s mamičkou " atď....
Ale keď ma už niekto poriadne vytočí, tak si poviem svoje.....

Andrejka, tvoja mama ma klon - maju mamu 😀 ty asi byvas s maminou ze? Ja nastastie nie, takze ked ideme k nim na navstevu, tak tych par hodin nejako pretrpim a ficime domov... Inak by som sa s nou asi stale hadala