icon

Moja mama si privlastňuje moje bábo. Čo mám robiť?

andrejka77
31. jan 2010

chcem sa poradit ohladom mojej mami mam 5mesacnho šimona a moja mama si ho doslovne privlastnuje.rano hned k nemu uteka mojka sa s nim hocikedy cez den mi ho doslovne berie z ruk.stale mu hovori ze ho miluje .proste neprestajne aj ked sa s nim hram pride a zacne sa mu tutulkat .az mi pripada ze to male ju bude mat radsej nez mna a nemozem jej nic povedat ved by sa urazila ale uz aj manzel si to vsimol a docela ho to zaskakuje .mame zomrel oco a asi potrebuje niekomu dat tu lasku ale to prehana.hocikedy som ju aj pristihla ze mu nieco cpe na papanie ale to uz som jej povedala svoje takze to je vyriesene do krmenia sa uz nestarie ale aj ked je to moja mama akosi mi to uz zacina prekazat.je to moje babo a nie aby hovorila napriklad vecer ho stale ukladam na spanie o 19 hod a ona hocikedy ho da do postielky uz o 18 ved vraj nech ide spat o proste starie sa firt.dost mi trvalo kym sa naucil ze chodi spinkat o 19 a to sa uz doslovne tesi ked ho dam do spalne a vie co uz bude nasledovat prebalenie napapanie a postielka .no musela som sa aj postazovat a taktiez ci ma aj niekto taky problem..nechcem mamu velmi urazit ak by som jej nieco povedala ale prehana to ☹

alca85
31. jan 2010

ceja tuším skôr ako som to napísala, som si mala prečítať tvoj príspevok 😀 .

mirip
31. jan 2010

ahoj tiež bývame s mojimi rodičmi a bolo to podobné a som si to vydiskutovala ved jej to možeš povedať aj ty aj manžel že si to neprajete, aby sa starala do toho čo a ked s malým urobíte, dá sa to povedať aj tak aby sa neurazila, ja ked som prišla z porodnice to bolo to isté stále sa starala do kúpania, prebalovania čo obliecť skrátka do všetkého až raz som jej ked malá spala a ja muž a otec a ona sme boli pri stole povedala že si to neprajem, že oni sú starí rodičia a nie rodičia, možu popestovať, pekne sa prihovárať ked my niekam potrebujeme obaja ísť tak sa postarať ale to je všetko na výchovu, na to ako obliekam, na chodenie k doktorke, na stávanie k nej v noci má rodičov tak ench si to uvedomí a odvtedy mám svatý pokoj, skrátka jej to treba povedať a aj vysvetliť že si to nepraješ aby ti zasahovala do výchovy a aj do zaužívaného režimu čo si malému vytvorila lebo to aj nie je dobré ked sa režim zaužívaný /čo sa týka spania si spomínala/ naruší

bibione
31. jan 2010

heh...moja mama bola donedavna normalna...potom ma zacala zakazdym a za vsetko buzerovat a za kazdym mi dala pocitit,ze som uplne neschopna matka...nakoniec to doslo az do extremu,kedy jej maly zacal vyslovne vadit..ze sa uz mesiac nevyspala,ze kolko do neho investovala a pod blbe reci...ked nieco kupila,tak som sa jej rovno opytala,co som dlzna a na to mi odsekla,ze sa mam pozret do obchodu...no debata jak hovado 😠 ...ked skusala na malom nejake veci,tak tam som jej razne povedala,ze si to neprajem,ze je to moje dieta a nech neskusa na neho praktiky,ktore u mna nezabrali,ked ja som bola mala...k smrti sa urazila a povyhadzovala vsetky maleho veci co ona nakupila...najnovsie prehlasila,ze nech sa laskavo odtsahujem a nech ju neotravujem...pritom je ticha domacnost,,,jedna druhu si nevsimame...aspon ja teda...takze zhanam podnajom,ale nedari sa,nakolko aj financne su dnes podnajmy tazke ☹ ...ide ma porazit,ze to takto berie a hlavne,ze to zvaluje na malicke babo...az mi je do revu...vcera ma dokonca vymkla a ja s malym na rukach ...a to uz domna dvesto woltov...co poviete na toto???

alca85
31. jan 2010

bibione tak to je iná káva.....a si vydatá, či máš priateľa? ak áno nebolo by to u jeho rodičov lepšie? teda aspoň na čas.... 😔

nikollette
31. jan 2010

Bibione, podľa mňa nie je úplne v poriadku?
Ako sa tak môže správať dospelá žena k svojej dcére, a jej mesačnému vnukovi??? 😕 😕 😕

Si neviem predstaviť že moja mama by bola taká......

To chceš ísť sama do podnájmu s malým?? Muža nemáš?

andrejka77
autor
31. jan 2010

bibione ...drz sa 😉 no to mas ozaj teda zle dufam ze mi az tak daleko nedojdeme.moja mama zas malemu este nic nekupila a to uz ma vyse5 mesiacov .ale maly ma vsetko nic od druhych nepotrebuje.a tiez reci tipu ze co furt kupujem a naco to vsetko no a co moje babo moje peniaze.dnes mama po mojom upozorneni maleho si nevsima.ved ked place je na mne aby som ho upokojila a nie hned na ruky.da sa aj inac upokojit...

nikollette
31. jan 2010

A píšeš, že prešlo to do fázy ked jej už aj malý lezie na nervy.
Trošku po krátkej dobe nie? ved je ešte taký maličký....
Tvoja mama si nemá nervy v poriadku 😖

bibione
31. jan 2010

nikoleta: ja stale vravim,ze je zrela na psychiatriu ☹ ...muza mam,ale nejake okolnosti nas prinutili byvat samostatne...moja mamka neznasa mojho muza a v domneni,ze mi mamka pomoze s malym som sa k nej nastahovala...takze teraz znasam dosledky ☹

nikollette
31. jan 2010

No ved ale ked vidíš že s tvojou matkou to nejde, prečo to nejak neskúsite vyriešiť s mužom?
S ludmi čo to v hlave a snervami nemajú v poriadku, to nikdy nebude asi dobré 😖

bibione
31. jan 2010

ako napriklad ako...ako to mame riesit? jedine ten podnajom...samozrejme aj s muzom...muza k nej radsej nepustam,zle by to dopadlo 😖

alca85
31. jan 2010

bibione a čo teda jeho rodičia?

bibione
31. jan 2010

svokrovci su rozvedeni uz dlho,obaja maju svoje zivoty...ako financne nam pomozu,svokrova frajerka ma tento rok vydavat dceru a svokor nam slubil,ze ked sa k frajerke prestahuje,tak ten byt je nas...ale dovtedy...

alca85
31. jan 2010

tak by ste ich mali trošku popohnať..... 🙂

alca85
31. jan 2010

a muž potom kde býva....nemôžeš byť s ním? ale asi keby si mohla, tak by si to dávno urobila...

bibione
31. jan 2010

tak to tazko 😎 ...ta slecna najprv musi skoncit skolu...co je asi v juni...myslim si a potom svadba a potom my...snad...lebo niekto pride k urazu 😠

andrejka77
autor
31. jan 2010

ja ako vidim podla seba je najlepsie sa odstahovat a je po probleme a ak poterbujes vypomoc niekde ist zaniest babo na chvilu k rodicom a je to asi najlepsie riesenie a nie sa stale rozculovat.

andrejka77
autor
31. jan 2010

tak do vtedy skusit asi ten podnajom hoc je to financne asi narocne ved kolko vydajov ma babo a vsetko okolo neho

bibione
31. jan 2010

len ho najst...ved ja som z nej na prasky 😒 ...boze,ja tu zenu tak....!!! uplne je mi zle teraz...sa zrejme nieco zomelie...

akzuzs
31. jan 2010

Andrejka, ja som tiež mala ten pocit, ale neako to samo prešlo, možno aj pre to že keď sa mi do toho neako montovali a prílišne láskali čo mi tiež neako nebralo, tak som na rovinu naznačila, že ona je babka a aj keď sa syn véľmi na mňa podoba, tak ja som jeho mama a nie ona. Skús to neako veľmy citlivo ale bez okolkov povedať. Je lepšie si niečo vysvetliť, ako potom z toho výjdu nezhody. 😉

alca85
31. jan 2010

Kebyže bývam s našimi, tak by sme sa určite len hádali....stačí keď som tam 2 dni a na tretí už by som najradšej utiekla....

andrejka77
autor
31. jan 2010

bibione ..ked pises ze do nedavna bola tvoja mamka v pohode nedolahla na nu poporodna depresia za teba? 😀 😀

bibione
31. jan 2010

take reci na nu neplatia...som jej vysnene dieta,ktore sa vsak nepodoba vobec na to,na co sa tesila a ze to co nemala ona budem mat ja...proste klasika nesplnenych zivotnych snov,ina predstava o zivote...proste stale neprestrihla tu pupocnu snuru...som jednoducho obrovskym sklamanim,ze niesom taka aku ma chcela mat...ked ja som buchla dverami v 18tke,tak aj vtedy som bola zla,lebo som ju nezobrala zo sebou...lebo ja som na to gule mala a ona nie 😠 ...ale jasne po smrti otca bol zrazu svetec...nikto sa jej nepaci,kazdeho hned odsudi,prekukne...no spion jak z filmu 😅 ...ked nieco potrebovala,na to jej bol moj muz dobry,ale po 2 hodinach uz mi hucala,ze kedy mienime odist...no jak u debilov 😖 proste moje maaati je jedna zakomplexovana,konzervativna a citovo nestabilna zena,kt evidentne chyba chlap alebo dobry preplesk

bibione
31. jan 2010

andrejka: 😀 ze by??? nie...to zacalo celkom nevinne...vyhlasila,ze ho bude ucit madarsky a ohen bol na streche...ako nic v zlom,ale ja neviem ani ceknut a za druhe...s takou madarcinou sa dohovori len tu na slovensku

ladywitch26
31. jan 2010

no baby, tak vam fakt nezavidim. ja sa so svokrou nebavim vobec (takmer nam rozbila manzelstvo) a zijeme 2500km od slovenska, takze babka tak cez skype. 😀 bola tu sice,ked sa mala narodila, ale len dva dni. na sr sme boli, ked mala dcera 4 mesiace, to nam hned v prvy vecer dostala koliku, plakala 2hodky v kuse, co nebolo nic nezvycajne, ale mama nezvyknuta, nezazila to predtym, tak chodila ako tiger po kuchyni, pomaly dobreze neplakala. a pohotovost chcela volat. tak som ju len vyhodila z izby, ze toto je u nas bezne a nech nedramatizuje. nastastie sa mi za tie dva tyzdne do vychovy moc nepaprala a cez skype sa to neda. 😀 obcas by sa sice zisla aj pomoc, ale v podstate som rada, ze sme tak daleko.

bibione, ludia si vacsinou voci tebe dovolia len tolko, kolko im sama dovolis...

bibione
31. jan 2010

lady: ako v kutiku duse som cakala,ze k tomu pride...ale toto je uz aj na mna moc...ale isteze,ja som uz voci nej imunna,u mna stratila za tie roky veskery respekt ci uctu a ona to dobre vie...som jej povedala,ze este slovo na maleho a nepoznam sa 😠

jenn44
31. jan 2010

no, baby, aj moja mamina sa do toho dost vklada... nastastie nebyvame spolu, ale dost mi pomahaju moji rodicia, no lasku, ktoru citili ku mne doslova preniesli na nasu malu. Som tretie posledne a vytuzene dievca, no milovali ma, aj ma miluju ale malu doslova zboznuju.. .cista posadnutost mi to pripada. Mamina sa nastastie do toho velmi nevklada, vzdy vycitim zaciatok... a ja mam dost ohnivu povahu, dokazem maminu hned ,,uzemnit,, ale viem, ze ak by som nedala pozor... je to tam, kde si ty, andrejka.

Inak... vies ako to je: rodicia su na vychovu, stari rodicia na rozmaznavanie... ☹ zial

bibione
31. jan 2010

jenn: aj ja som andrea 😀

andrejka77
autor
31. jan 2010

bibione-andrea......tak sa drzkaj a prajem ti aby sa to neako vyriesilo k dobremu,hlavne koli babetku ktore ta teraz velmi potrebuje a hlavne aby si aj ty bola v pohode lebo ten neklud babetko citi a teraz ked je take malinke si vyzaduje vela pozornosti a lasky....este raz drzte sa 😵 🙂 😉

bibione
31. jan 2010

dakujem pekne Andrejka 😵 ja maleho zboznujem,je to moj pokladik 🙂

jenn44
1. feb 2010

bibione andrejka 🙂 pisala som hlavne o andrejke77 ale plati asi aj na teba 🙂
drzte sa! 🙂