icon

Moja matka a rodina

sisy222
2. mar 2014

Mozno to sem nepatri...ale potrebujem sa poradit.moja matka sa nikdy netajila tym,ze ma nema rada.vzdy som bola najhorsia aj ked mam este surodencov.Za vsetko som mohla len ja,vsetko som vzdy robila zle,bola som oznacena za narkomanku atd...dnes mam svoju rodinu,deti,kedysi som byvala blizsie a sama mama sa ponukla ze mi maleho bude strazit ze ak chcem mozem si najst aj pracu.okrem prace som nechodila nikam.neskor som mala probelmy s partnerom,dost velke,trpelo tym aj moje dieta.ked prislo na to,ze odidem,osamostatnim sa,vsetci v rodine sa proti mne obratili,ze mi dieta nedaju,ze n mna zavolaju policiu,ze som svoje dieta opustila-pritom to tak vobec nebolo.ze moje dieta ma nikdy rado nemalo-ked casom som zistila,ze dostavalo rozumy typu-tvoja mama ta aj tak nechce,ty ostanes u nas,adoptujem si ta...atd.prezivala som tazke obdobie...nevladala som bojovat s vlatnym dietatom,utekala som z domu..preslo od vtedy x rokov,no nic sa nevyriesilo-zazivam neustale ponizovanie,aj ked som od nich odisla.neustale narazky na to aka som,ze svoje dieta len tyranizujem,lebo je so mnou nasilu-nie je to tak,svoje dieta milujem a snazim sa dat mu hlavne lasku,aj vsetko ostatne,co potrebuje.bolo mi povedane,ze ja tam chodit nemusim,ale dieta aby som k nim pustala.lenze viem ako na neho vplyvaju-zle.trva to dlho..dostala som pocitit,ze ja pre nich neznamenam nic,len hanbu v rodine-comu nerozumiem,vobec neviem co som komu zase urobila.nikto sa so mnou nerozprava a ak sa niekto aj rozprava,tak je to len pretvarka.verim tomu,ze ak by som sa prestala ozyvat,boli by schopni na mna poslat socialku...ja neviem ako dalej v tejto situacii....ja som zufala a nestastna.

Strana
z2
maminuska
2. mar 2014

@sisy222 poznám to len v miernejšej forme. Ja som sa odstrihla, nechodím tam , neozývam sa , nepýtam si pmoc , jednoducho nič, Deti tam chodia, ale stačil by mi čo len náznak že štvu ich proti mne, tak tam nevkročia.
Takže moja rada :
odstrihni sa , hľadaj spriaznené duše medzi priateľmi , tam si vybuduj základňu , sústred sa na prácu a malu / malého . Obmedz kontakty dietata s ními na minimum . Sociálka nech ta netrápi ,prídu , prešetria a ked bude všetko v poriadku , ďalšie udania už nebudu riešit. Môj ex na mňa posielal sociálku no povedzme, bola u mna trikrát, potom prestali aj ked neustále tam chodil .

mima4
2. mar 2014

@sisy222
z akeho dovodu sa k tebe takto spravaju? prečo ta oznacuju ako narkomanku?

@maminuska
ak sa smiem spytat, co maju proti tebe (asi exovi rodicia)?

sisy222
autor
2. mar 2014

@maminuska 🙂 dakujem...potrebujem povzbudit,uz je toho na mna vela..uvazujem nad zmenou vsetkeho...telefonneho cisla...dokonca aj nad tym,ze odidem opat niekam inam..mna to mrzi,lebo isty cas sa tvarili ze je vsetko v poriadku a potom zrazu bum a opat ani neviem ako,kvoli comu a bola som vsetko mozne len nie dcera a sestra... :( a pritom myslim,ze som mnohym v rodine v tazkych chvilach vela pomahala..x krat som sa ospravedlbila...chcela som pokoj a klud...ku mne sa ziadne prepac nikdy nedostalo..akurat vyhrazky,ci mi chyba facka...a to mam 28rokov....musim to ukoncit,inak to bude trvat navzdy..dakujem

maminuska
2. mar 2014

@mima4 nie , nie moji vlastní rodičia 😒 . Jednoducho nie som dokonalá 🙂 , a to sa zrejme odo mňa očakávalo 🙂 .

mima4
2. mar 2014

@maminuska
vitaj v klube, ja som mestka panička prosim 😀 a este som aj leniva

maminuska
2. mar 2014

@mima4 svokrovci nevideli deti asi 6-7 rokov, nijak sa nezaujímaju , ex asi 4 roky a taktiež záujem žiadny.
Vôbec to neriešim , zozačiatku ano , aj som im ich ponukala ale skončilo to akurát tým že nie som schopná sa o ne starať , preto im ich tlačím .

maminuska
2. mar 2014

@mima4 neviem či som to ale napísala zrozumitelne 🙂 .

to nie nie - znamenalo akože nie exsvokrovci, ale samotní moji rodičia ma chceli zrejme aby som bola dokonalá , len som nikdy nepochopila že prečo to nevyžadovali aj po mojich dvoch mladších súrodencoch.
Snažila som sa im vyhoviet , tak ale vždy sa niečo našlo ... čo mi vyhadzovali na oči .

sisy222
autor
2. mar 2014

@mima4 ked bolo obdobie,ze proti mne postvali aj moje dieta,ktore ma odmietalo,bilo,hovorilo,ze uz so mnou nikdy nechce byt atd...odisla som z domu na nejaky cas...nevedeli kde som,neozvala som sa,tak som bola vsetko mozne az po tu narkomanku..akoby schvalne hladali nezmyselne dovody na hadky a na to,aby mi dali pocitit aka som neschopna a zla matka...mna by zaujimal dovod tej nenavisti voci mne...ale to sa nikdy nedozviem,ked som sa pytala mamy,ci brata,odpovedou je,ze to nemaju chut riesit.ale ja sa zblaznim ...je to tak od detstva,ked som bola este mala...jasne,ze som robila chyby,lenze nemala som nikoho kto by mi ukazal cestu..ja naozaj netusim preco sa to takto deje vsetko.ved zijem normalny zivot,mam svoju rodinu,muza,ktory ma pozna,mam priatelov,ktpri ma poznaju dlho a nikto ma nikdy neoznacil za cloveka,ktpry za nic nestoji...ale moja rodina...mam pracu,kde ma ludia poznaju a maju ma radi...

sisy222
autor
2. mar 2014

@mima4 je to presne ako pise
@maminuska nie som dokonala...cokolvek urobim,vsetko je zle...kamkolvek sa pohnem,vyhadzuju mi na oci kazdu moju chybu,aj to,ze chcem od svojho dietata,aby si upratalo hracky...proste blazinec-nepisem vsetko...vsetko je to vsak pravda nepisem,ci mam dceru,ci syna...mam svagrinu sikovnu-zenu mojho brata-ta nahradila miesto dcery u mojej matky...takze mne je jasne ze sa to nikdy neda do poriadku,bojim sa o svoje dieta....najradsej by som bola keby tam nechodilo a boli by sme od nich daleko,ale su schopni cohokolvek

sisaha
2. mar 2014

@sisy222 ja to vidim iba na totalne odstrihnutie sa... bez moznosti davania dietata tvojim rodicom..

sisy222
autor
2. mar 2014

@sisaha bojim sa,ze mi ho budu chciet vziat...cez socialku...ked k nim.nebude moct chodit.

sarinka123
2. mar 2014

Ako ty to nazyvas " rodina ?" Odstrihni sa od nich,
Maj nových priatelov, kolegov v praci, staraj sa o dieta a maj
Pracu, aby ti ho socialku nezobrala.
A tvojej " rodine " dieta nedavaj. Nemôžu tvoje vlastne
Dieta hnat proti svojej matke.
Držím palec.

sarinka123
2. mar 2014

Keby aj zavolali " socialku " a bude vsetko v poriadku,
Dieta zaopatrene, čisto v byte a uvidia, ze vsetko je OK, tak ti
Dieta nevezmu, to neni len tak. Tvoja " rodina " sa ti len vyhraza.

janakrnacova
2. mar 2014

Ak máš partnera,ktorý pri tebe stojí a ťa podporí,tak ja by som sa niekde odsťahovala.Možnosti na vaše zblíženie si už asi vyčerpala,a už nie je čo riešiť.Tvoje trápenie sa bude len prehlbovať.Si mladá a máš všetky práva byť šťastná 🙂 A sociálky by som sa nebála.Ako príde ,tak odíde.Aspoň sa potvrdí,že tvoja,,rodina,,sa véééľmi mýli.

bubinko1506
2. mar 2014

@mima4 ja som tiez mestska panicka a k tomu snob... ale inak si s rodicmi rozumiem, len sa im nezdoverujem s tym, ako sa nam dari 🙂

sissmiss
2. mar 2014

@sisy222 ak mas moznost, tak naozaj sa odstrihni od nich. Ja sa budem opakovat, ja urcite odporucam terapiu, aby si sa dokazala psychicky od nich odputat a brat ich takych aki su...a teda od nich neocakavat ze ta budu mat radi a uz vobec nie menit sa aby ta radi mali, teda hrat tu hru na podmienenu lasku. Budu ma lubit AK a budu ma lubit KED. Mozno je aj v tebe nejaka chyba, bol by aj trosku div keby sa na tebe vobec nepodpisalo ze sa ti nedostavalo bezpodmienecnej lasky v detstve, ale to si uz budes riesit ty na terapii aby si bola spokojna, vyrovnana a nezavisla. Lebo tym ze sa ti vyhrazaju, tak tebou manipuluju a kedze si vychovana tak, ze lasku dostanes AK sa budes spravat ako im vyhovuje tak to proste na teba funguje. Ale tym ze uz mas dieta za ktore si zodpovedna ty, tak menis tie stereotipy. Su rodicia, ktori nechcu svojim detom to najlepsie. Su matky ktore nelubia svoje deti, su stati ludia ktori nie su mudri a dobri, ale zlostni a hlupi. Takze to ze je niekto tvoj brat neznamena ze bude k tebe laskavy, to ze je niekto tvoja matka neznamena ze ta bude lubit. Zial. Cim skor to pripustis a odstrihnes sa od nich tym lepsie. Pre teba 🙂 Ak mas moznost odstahovat sa inde a prerusit kontakty tak to urob. Mozno neskor ked zosilnies tak sa naucis asertivne spravat aj k rodicom co uz je vyssi level, ale nateraz by som ich ja vyradila zo svojho zivota. Oni sa vyhrazaju a ty sa bojis. Ale co mozu. Ak sa o dieta prikladne staras, tak socialka pride, pozrie, odide. A to je cele. Oni ako rodicia nemaju na teba ziadne prava, ty nemas povinnost ich informovat o tom kde sa nachadzas. Mozes im napisat sms ze si menis cislo a stshujes sa lebo ich uz mas dost a ked sa nevedia spravat nicit zivot si nenechas a nebudes sa pozerat na to ako ublizuju tvpjmu vztahu s tvojim dietatom. To ze ti niekedy pomohli s dietatom je sice pekne, ale asi ste nespisali zmluvu ze na zaklade toho maju dozivotne pravo riadit ti zivot, ponizovat ta a huckat proti tebe tvoje dieta. Skus si postupne dvihat sebavedomie. Pises ze mas fajn pracu, to je skvele 🙂 vies kolko ludi s tym ma velky problem? Takze od rodiny nie si financne zavisla, super. Pises ze si odisla ked na teba doma tlacili...a potom sa ti uslo oznaceni ako narkomanka. Odisla si bez dietata? Ak ano tak aj s tymto sa pocas terapie mozes vysporiadat. Mas velku sancu dat svojmu dietatu lepsi vzor nez davaju tvoji rodicia.

anatalia77
2. mar 2014

@sisy222 jednoznacne odstrihnut sa..
Ja som v 1989 usla z pestunskej rodiny,boli alkoholici,tiez som tam bola za nic...raz som sa s pestunkou stretla v meste aj to mi vylepila zaucho,ze vraj sa urcite teraz kurvim,a ked nie tak preventivne.
Nikdy som ich nekontaktovala,oni ani nevedeli ako vyzeraju moje deti.Je to uz 25 rokov,teraz v marci mam vlastne "druhe"narodeniny.
Oni su uz na pravde bozej,ked umierali tak ma volali,no ja som ani na pohrebe nebola.Ani neviem,kde maju hrob.
Niekedy sa inak neda.Ubili by ma k smrti.

traffic
2. mar 2014

@sisy222 na tvojom mieste by som zavrela dvere do minulosti a snazila sa na vsetko zle okolo tvojej rodiny zabudnut. Odstahovat sa alebo ked nie odstahovat, tak prerusit kontakty s rodinou, respektive ja by som tam nechodila, ked chcu nech ta pridu pozriet, ale ked by zacali reci typu si taka a taka rovno by som im otvorila dvere, a povedala by som im ,uz som sa dost vsetkeho napocuvala som samostatna a zodpovedna za seba aj dieta tak sa nestarajte o mna, alebo by som pocuvala jednym uchom dnu a druhym von a hned by som menila temu,alebo dietatu sa venovala, ked by nejake veci ohladom teba zacali riesit. Viem, ze to mas teraz tazke a este tazsie je pre teba odputat sa od nich, ale ako pises k nicomu ti nepomozu akurat k tomu, ze ta dovedu na pokraj zufalstva alebo psychiatriu. Zabuchni za sebou dvere, a zacni zit zivot pre vlastne dieta a rodinu a nie pre tych, ktori si to ani nezasluzia, SME TU PRILIS KRATKO NA TO, ABY SME SA ZATAZOVALI VECAMI A LUDMI, ktori si to nezasluzia a nestoja za to. To, ze ta rodicia priviedli na tento svet je ok, ale ako ta vychovavali a ponizovali tak nie je v poriadku a ja by som sa uz dalej ponizovat nedala.
Ja som v zivote tiez vela ponizovania zazila, ale nie zo strany rodicov, ale spolocnosti, neakceptovali ma a nebrali taku aka som, vzdy som bola ta horsia, velmi tazko som to znasala, to asi kazdy, ale vzdy som si hovorila, ked budem velka budem silna osobnost, lebo budem samozrejme velka, ale nie som, som stale to male zakriknute dievcatko,ktore sedi v kute a place a veri v lepsiu buducnost, ze zajtrajsok prinesie nieco lepsie, krajsie, pozitivnejsie.
Ludi formuje okolie a spolocnost, ktora na cloveka vplyva pocas vychovy a ja teraz nie som sice silna osobnost, ale ludia, ktori mnou pohrdali v minulosti a neverili v moje schopnosti, tak teraz otvaraju usta aka som sikovna a viem sa o seba aj o rodinu postarat po vsetkych strankach. A v zivote som nemala nejake velkolepe ciele co chcem robit a cim chcem byt, ale zivot prinesie niekedy take okolnosti, ktore ta posunu vpred. A mna prave to odsudzovanie okolia posunulo tam kde som teraz a povedala som si, ze este som neskoncila, ze ludia o mne budu pocut a nedam sa, aby mnou niekto manipuloval a ponizoval ma tak ako ma ponizovali v detstve a v mladosti.
Takze hlavu hore aj ked lahko sa hovori a tazsie robi, ale zabudni na rodinu, ktora ti mozno ani nikdy rodinou nebola, ale iba nejakym ovladacom v tvojom zivote , rodicia ta sice priviedli na svet, za co si im vdacna, ale ich ulohou tiez nebolo ponizovat ta cely zivot a hadzat ti polena pod nohy, ale s laskou ta vychovavat a ukazat dobrotu a krasu tohto sveta a hlavne neodsudzovat ta pre nieco co si ani ty nespravila, ale mozno pre ich chybu v ich zivote ty trpiet nemusis. Na tvojom mieste by som si este napisala na papier vsetky dobre veci, ktore si pamatas od detstva doteraz co pre teba tvoja rodina spravila a naopak take tie negativne skusenosti daj na papier a aj si pritompoplac velmi to pomoze a potom to porovnaj co prevlada viac DOBRO alebo ZLO a sama si sprav zaver, ci ma vyznam byt v kontakte s rodinou.

sisaha
2. mar 2014

@sisy222 neexistuje ziadane pravny akt, aby ti rodina mohla vziat dieta, pokial sa o neho príkladne staráš, nie si alkoholička, narkomanka a žiješ usporiadanym životom. Takisto neverim tomu, ze by požiadali sud o upravu styku s vnúčaťom.., takéto prípady sú raritné a neviem či vôbec nejaké rozhodnutia padli, pokiaľ sa matka o dieťa riadne stará. Ak by k tomu predsa len prišlo, môžeš dať dieťa vyšetriť psychologom, ktorý sa vyjadrí či je to vhodné..

dionyzka
2. mar 2014

@sisy222 ... nic ine Ti nepomoze, len raz a navzdy tuto kapitolu uzatvoriet a zit si svoj vlastny zivot so svojimi pravidlami. Odstahovat sa dostatocne daleko, nekontaktovat ich, ani na Vianoce, Velku noc a konecne zacat zit. Ja som sa tiez pokusala tuto situaciu riesit v dobrom, nic nezabralo, nic sa nikdy nevyriesilo, vzdy som bola najhorsia - definitivne som to ukoncila a je pokoj, po viac ako 10 rokoch riesenia.
Dieta Ti nezoberu, je to len z ich strany "bu,bu,bu" - nemaju Ti ho ako zobrat, ked sa on naozaj staras.

sisy222
autor
2. mar 2014

Dakujem vam..mozno su v tom niektore veci co som pisala nejasne,ale nechcem,aby ma niekto spoznal z ich okolia..je tu par ludi,ktori by ma poznat mohli.podstata je pochopena,som vam velmi vdacna za vsetky vase rady.do teraz som to zvladla,budem to zvladat aj nadalej...snad s lepsim pocitom na dusi...moja skutocna rodina si to zasluzi.

luba28
2. mar 2014

@sisy222 mm ma taku rodinu,...dvaja bratia su najlepsi a on ten najhorsi,..jediny v rodine pracoval od 16 rokov,..ostatni studovali,..jediny daval peniaze domov,...ostatni len uzivali jeho drinu a este k tomu mu vypinali elektrinu a teplu vodu,...odisiel a nestaral sa o nich,..ked rodicia umreli,nic sa nezmenilo,....aaaale nasiel mna a mame skvely vztah,deti a vsetku lasku,ktoru mu nedali doma mu davame mi doma a on konecne je stastny a spokojny,....neboj aj tebe bude lepsie bez nich a maleho by som im vobec nedavala ak neni si na to odkazana,....nech si spytuju svedomie,ze ako ublizuju tebe,...

kaktusik007
2. mar 2014

@sisy222 hlavu hore.. nedaj sa... niektori ludia su doslova "vyzirky" a iba ublizuju... od takych prec... aj ked su to vlastny rodicia....
k tomu zobraniu dietata -- ak nie si zavisla, prostitutka, alkoholicka, ak sa vies o dieta postarat po materialnej stranke a samozrejme ze mu neublizujes a netyras ho, potom naozaj nie je dovod aby ti ho odnali a dali starym rodicom...
dokonca aj ked ako pises ze si raz odisla - tiez neformulujes ze ci s dietatom alebo bez neho, skor mam pocit ze bez neho - ak si aj toto urobila, to, ze si to spravila rok - dva dozadu, nezaklada dovod na to, aby ti dieta odnali teraz --- to tvoji rodicia mali pravo sudom riesit v dany cas, ked si od dietata vlastneho odisla.... takze ak ta aj tymto zastrasuju, nedaj sa.... dolezite je ako sa o dieta staras teraz 🙂

anina63
2. mar 2014

@sisy222 ahoj,opakovane som si prečítala tvoj príspevok.Riešiš akurát rodičov a čo partner,jeho rodina? Neviem si predstaviť,koľko ročné dieťa sa dá tak zmanipulovať,aby sa netešilo na maminu,na otca.Môže byť babka dobrá aká chce,ale nepresvedčí detské srdiečko,že mama je zlá,ked sa jej venuje.Stále si odkázana na to,že ju musíš dávať k nej do opatery?Držím ti palce,aby si sa odpútala od všetkého čo ťa ťaží a žila pokojný,radosťou naplnený život 🙂

sisy222
autor
2. mar 2014

@anina63 schvalne som nepisala vela podrobnosti,su tu ludia,ktori by ma mohli spoznat...moj partner je skvely.stoji pri mne a pomaha mi.byvame uz teraz dost daleko od mojej mamy,nie som na nich nijako zavisla,o svoje deti a rodinu sa dokazem postarat.zazila som aj tazsie chvile...a pomohli mi ludia,od ktorich by som to necakala a do dnes si to vazim.mame vlastny byt,obaja mame pracu,deti maju vsetko co potrebuju..nic im neodopierame,myslim,ze aj vychovu maju dobru.bolo to davno,ked zacala moja matka ovplyvnovat a hnat proti mne vlastne dieta.vyhovovalo jej,ze som pracovala,mohla s nim travit vela casu..dnes je tomu uz asi 5rokov a pocuvam otazky od svojho dietata-mamka,preco ta babka nema rada?moje deti vedia ze ich lubim,ja viem ze oni lubia mna-ked mi povie,ze som ta najlepsia mamka na svete atd
@kaktusik007 odisla som vtedy len na par dni,sama,isla som ku kamaratke,ktora mi to moze potvrdit.bola som v soku..vsetko sa tam na mna sypalo.viem,ze mi ten odchod nepridal na situacii,no policiu na mna chceli volat aj vtedy,ked som odchadzala definitivne...

kaktusik007
2. mar 2014

@sisy222 tak som to dobre citala medzi riadkami.... ako ano, toto je pritazujuca okolnost, ale kedze je to uz roky, je to nepodstatne... a definitivne si odisla aj s dietatom... a toto je podstatne 🙂

pozri, dam ti jednu radu do zivota, ktorou sa riadim a vdaka comu som aj dost nad vecou... vlastne to nie je ani tak rada, ako zivotny postoj --- akceptujem rozhodnutia druhych ludi... proste nech su akekolvek, ja to akceptujem a riadim sa podla toho... a dost to pomaha --- viem ze na brata sa mozem spolahnut iba a iba vynimocne a vsetko, co mi radi, musim dokladne preverit a zvazit, pretoze je to jeden sebec a neskutocny manipulator.... co sa tyka rodicov -- akceptujem, ze nikdy od nich nic materialneho nedostanem a ratam s tym, ze kompletne vsetok majetok prepisu na mojho brata -- aj ked moja mama je velmi zatazena na svojich vnukov, tak mozno na nich pomysli... ak ale by som deti nemala -- nemam sancu od nej cokolvek dostat... proste je taka aka je a ja to neriesim - iba akceptujem..
ano, je to bolestive, teda bolo to.... ale clovek si zvykne....
manipulacia starsieho syna bola aj z jej strany -- uz to ustalo trsoku, dokonca tam nie je ani az take uprednostnovanie starsieho syna na ukor mladsieho, ako to vyzeralo este rok ci dva dozadu... uz sa to upravilo.... a myslim, ze velmi dolezitu vec v uprave vztahov s mojou matkou malo to, ze som sa rozviedla s manzelom.... ale ten pri mne nikdy nestal a bol to psychopat, takze to nebol tvoj pripad..... aj ked zase -- prave vdaka tomuto som prestala riesit matku a jej rozdielny pristup k mojim detom.... sa to potom same nejako upravilo.... proste akceptuj, ze su taki, nauc sa zit s tym.... ak sa ta deti toto spytaju, ze preco ta nemaju radi, tak povedz pravdu - ze nevies... ale kedze su to deti a su male - tak pre odlahcenie by som asi pridala - preco si to myslis ze ma babka nema rada??? ale ty vies...
fakt, odstrihni sa... bude dobre 🙂 a naozaj ti nic nemozu.... a zobrat deti uz abslutne nie 🙂
@anina63 no dieta sa da zmanipulovat velmi jednoducho... mne moj 2 rocny syn povedal, ze ma nelubi a nema ma rad -- pretoze to do neho nahuckala matka jeho otca.... dieta v tomto veku je velmi lahko ovplyvnitelne, a staci aby matka bola viac pracovne vytazena, a s dietatom bola menej, a dovi dopo.... ja som bola hospitalizovana dva tyzdne, co deti boli so svokrou... a uz som sakra citila ten rapidny rozdiel!!!!!!!! a to fakt boli dva tyzdne.....

anina63
2. mar 2014

@sisy222 Niekedy za pokoj a pohodu nestojí ani stretávanie sa na dlhšiu dobu než je potrebné.Viem,že človeka trápi prečo sú ku mne takí,akí sú,ale nerieš to,budeš sa zbytočne trápiť.Venuj sa svojej rodine,daj im svoju lásku.Božie mlyny melú pomaly,ale isto a spravodlivo.Každému sa v živote vráti všetko,len v inej podobe.Aj ked ja neprajem nič zlé ani,ked mi niekto ublíži. Tebe a tvojej rod. prajem pokoj a radosť 🙂

anina63
2. mar 2014

@kaktusik007 Ja to neviem pochopiť,deti od jednej mamy.....všetky mám rovnako rada. Zdravým rozumom je to nepochopiteľné...matky a svokry,čo si liečia nejaké svoje komplexy cez vnúčata? Nepochopím. Kočky držte sa a veľa síl 🙂 🙂 🙂

lili_mia
2. mar 2014

@sisy222 Neboj sa odstrihnúť od "rodiny". Áno, môžu podať podnet na sociálku, tetušky prídu, popozerajú sa, pokecajú s dieťaťom a hotovo. Starý rodič nemá oporu v zákone, aby si vymohol styk s vnúčaťom!!! Bolo to aj kedysi v Lampárni, manželia sa rozviedli a namiesto matky (deti boli v opatere otca) si deti chodili vyzdvihovať ex svokrovci, vraj na to majú nárok. Decká sa zadúšali od plaču, že tam nechcú ísť, ale starí ich ťahali k sebe, že je ich čas na návštevu. Právnik hovoril, že to aj zle vplýva na pohodu detí, tak prečo tak trvajú na stretnutiach? A že nie je v zákone nič, na základe čoho si môže starý rodič nárokovať na akýkoľvek kontakt, či styk s vnúčaťom.
Neboj sa reakcií rodičov. Ak aj podajú podnet, že si narkomanka. Tak príde sociálka k vám. A čo? Čo zistia? Že máš u seba čisto, upratané, navarené? Že chodíš poriadne do práce? Neboj, ich to časom prestane baviť takto útočiť. Ak dieťa bude chcieť vidieť starých rodičov, tak ok, nebráň mu, ale odtiaľ potiaľ. Ak ho budú proti Tebe štvať, tak ukonči stretávanie, ale maj nejaké dôkazy toho, že ho štvú, potom to ukážeš sociálke, keby niečo.
A pevné nervy, nebude to ľahké, nenechaj sa citovo vydierať.

kaktusik007
2. mar 2014

@anina63 ja to tiez nechapem... ja iba akceptujem dany stav. a co sa mna tyka, ja som zistila casom ze moj brat ked mal dva dni zacal byt na umretie -- dostal sa z toho po mesiaci... a matka mojej matky svoju dceru po prichode domov z porodnice s mesacnym babatkom privitala slovami, ze si myslela ze ho daju pochovat do L. hrobceka.... (babicke zomrela dcera v 50tom roku, ako 8 mesacna tusim nasledkom neziaducich ucinkov ockovania - vtedy zomrelo v republike na toto ockovanie 10 deti a dalsie stovky mali dost vazne nasledky).... takze asi toto je ten dovod, mne moje ani jedno dieta takto na tom zle nebolo, aj ked starsi ma za sebou dve anestezy a bala som sa riadne, mladsi ma za sebou anestezu jednu... tiez riadny strach.... ale neboli vdaka bohu na tom tak, ako moj brat par dni potom, ako sa narodil.... a ja tiez nie...
ja si to teda aspon takto vysvetlujem, ze preco je to tak... a take veci ako ze si pamata ake jedla ma v oblube moj brat a tie vari, ked pride, ale aby si pamatala co mam rada ja - tak to nie... tak nejako zivot ma naucil to neriesit.... aj ked ano, boli to, aj ked mam 35... vzdy to bude boliet, ze si tvoja matka nezapamata taku trivialnu vec, ako je oblubene jedlo..... resp. dokonca je schopna sa pohadat, ze oblubene jedlo mojho brata je oblubenym jedlom MOJIM.... ale hovorim, neriesim.... by som sa inak zcvokla.

Strana
z2