icon

Moja matka (vdova) si píše s nejakým podivinom

nelanovotna20
12. mar 2022

Ahojte mamičky, veľmi by som vás poprosila o radu.
Moja matka je vdova a už asi týždeň si píše s nejakým úchylom od rána do večera. Videla som ako si píšu srdiečka ale na matkinom správaní sa asi nič nezmenilo.
Taktiež som videla na stole krabičku Durex. Veľmi by som vás poprosila o pomoc pretože nechcem, aby si moja matka písala s úchylom.
Vopred ďakujem za vaše odpovede

Strana
z2
tosomja
12. mar 2022

@labut25 keby to bolo napisane doveryhodne, ale nie co veta, to perla

labut25
12. mar 2022

@tosomja Fakt. Čo veta, to perla. Ale platí to aj opačne... Ja som len v šoku z niektorých mamičiek (ktoré by mamičkami ani byť nemali) súdiac podľa ich odpovedí, názorov. Aj keby si puberťáčka vymyslela príbeh, možno očakávať nepubertálne odpovede mám. Asi nie no...

jazula
12. mar 2022

@nelanovotna20 Dobre, takže je dospela, svojpravna (predpokladám) a ešte k tomu nikoho nepodvadza, keďže je vdova. Človek potrebuje cítiť aj partnerskú lásku, nielen rodičovskú….tak jej to dopraj. Najmä keď píšeš, že jej správanie sa nezmenilo. A na otca isto nezabudla, len sa z nej jeho smrťou nestala mníška…On už má u vás miesto, ktoré mu nikto nevezme, aj keby sa mama znovu zaľúbila.

jazula
12. mar 2022

@nelanovotna20 Teraz som si prečítala aj diskusiu celú…keď si nezažila, ako sa k sebe správali mama s otcom a tento pán je prvý, tak je to pre teba nové a nemáš to s čím porovnať. Ono aj dospelí sa správajú niekedy ako puberťáci, keby si videla moje chaty s partnerom (❤️😘😍), tak si o nás pomyslíš svoje a naozaj nie sme úchylní, sme normálni pracujúci 40tnici s malým dieťaťom… Dôležité je, že sa mama správa stále rovnako, teba tiež ľúbi stále rovnako. Len našla aj dospelého človeka, pri ktorom sa cíti dobre a môže s ním zdieľať veci (napríklad aj rozhovorom), ktoré už možno veľmi dlho s nikým nezdieľala. Dopraj jej to a daj jej šancu. Bude si ťa za to vážiť. Určite sa bojí ako zareaguješ.

dilino
12. mar 2022

Tvoja mama je mladá žena má právo si niekoho najsť to že máš 15 plus neznamena že sa nemôže zamilovať.Zili ste jedná pre druhú máš pubertálny vek.Môžeš ísť čoskoro na nejakú školu preč z mesta v ktorom bývate a čo mama ved nemôže byť celý život sama.Ked sa spáli a doplati na bude musieť niesť následky ONA sama za svoj čin.Nemyslim si že by mu hned posielala peniaze.Prečo by mal byť úchyl každemu kto dostane srdiečko je dotyční alebo dotyčna úchylna.Ved aj tu je na MK ked si kúpiš tovar môžeš niekomu poslať srdiečko ako podakovanie a nikto tu úchyl neni.Mňa by skôr trápilo to že TY chodiš mame na meil.Pišeš že si pišu meili takže sú dva možnosti bud ich mame čitaš chrbtom alebo ked nieje doma tak si to prečitaš.Páčilo by sa ti keby mama chodila do mobilu alebo do meilov.Máš dosť rokov na to aby si vedela rozlišiť čo je dobre a čo nie.Nebud sebecka a dopraj mame aj radosť v podobe nejakeho priateľa.Snád neide k vám žiť a bývať.Budeš mať 18 pôjdeš do školy do iného mesta a mama mlada žena bude robiť čo či len do roboty a domov.Nechaj mamu žiť svoj život.Neviem ake máš zmyšľanie ale hovoriť o človeku že je úchyl a nikdy si ho nevydela je prinajmenšom veľmi divné.A prečo by mal byť cudzinec kopu ľudi ma meili ktore sú iné ako sa v skutočnosti volajú.A čo že si našla krabičku od durexu na stole.Aspoň vieš že tvoja mama je uvedomela a zrejme aj ten úchyl ako ho nazyvaš že vedia čo chcú ale ked si aj užijú tak sú uvedomelý.Ty sa venuj svojim koničkom a nie špehovať mladú mamu a čitať jej meili že sa stretava z nejakým úchylom. Páčilo by sa tebe osobne keby niekto vypisoval o tebe niekomu druhému nejake vulgárnosti že si taka a taka.Nerob druhému to čo nechceš aby bolo robene tebe a nebud sebecka.Ja ešte by som bola schopna pochopiť že tvoja mama je vdova dajme tomu rok tak to by asi bolo ine ale je vdova ešte od vtedy ked si bola malička tak ja si myslim že si mohla najsť aj skôr priateľa.Ona priateľa môže mať od mladá toho isteho ako pišeš že je úchyl len ho nechcela ťahať domov a teraz ked už si takmer dospela sa rozhodla že vyjde s pravdou von aj ked takým spôsobom vie že keby si sa to dozvedela vyvadzala by si tak radšej je ticho.Ty nevieš že koľko to už trvá.Neverím že mladá žena je bez chlapa teraz úplne nemyslim sex ale potrebu sa aj s niekým porozpravať ked si bola dieťa nie vždy s dieťatom sa môže mama rozpravať o veciach ktorým dieťa maličke nerozumie.Ja si myslim že to trva už dlho len ti to mama nedala nijako najavo.Ty pôjdeš za čas preč a čo ONA bude sama neblazni mlada žena.ONA ti priateľa vyberať nebude tak ani TY nerozhoduj o tom s kým sa bude alebo nebude stretavať.Už len to že si nie priliš zrela a chápava ked cudzieho chlapa ktorého si nikdy nevydela nazyvaš pre srdiečka úchylom.Milion ľudi použiva srdiečka aj medzi rodinami v kamarátstve a niesú žiadný úchyli.Ja keby som bola tvoja mama s toho čo robiš a ako sa chováš by som bola veľmi sklamana už len to že čitaš jej meili a nedovoliš jej mať súkromie je veľmi smútne a aj drze.Co ak ju uvidiš s tým úchylom a zistiš že je to nejaký dobrý človek ktorý by mal všade známych nesúd človeka ked ho nepoznáš.Ja sa držim vety nesúd budeš súdena.Nechaj mamu žiť a dýchať a TY žii svoj život.Zamysli sa nad tým čo som ti napisala neber to za zlé.Len otvor oči a porozmýšľaj lebo súdiť človeka ktorého ja nepoznám no dívne zvlasť na 16 rokov.Chovaj sa ako mamina parťačka kamarátka a nie ako stihačka vlastnej mamy.A nebud sebecká že máš ju len pre seba sú v živote veci ktore ti nechce alebo nemôže povedať.Co ak jej ten človek pomahal finančné ked potrebovala pomoc ak ostala sama z jedným prijmom je žiť ťažko čo ak stal pri nej v dobrom aj v zlom TY len svoje správanie ukazuješ.Zamyslela si sa nad tým že ked ste potrebovali peniaze ked si bola malička že jej niekto finančné pomahal.Prežiť život sama z jedným dieťatom z almužni no žiadna výhra.TY vydiš len to zlé nauč sa vydieť aj to dobre a pozitivne .Nie všetko je take ake sa na prvý pohľad zda.Držim ti palce.

nelanovotna20
autor
12. mar 2022

@nafka0483 Áno ďakujem

larisa
12. mar 2022

Tvoja mama má právo na svoj vlastný život. Môžeš jej byť vďačná za to,že ťa vychovala určite to nebolo pre tvoju matku ľahké. Teraz si už veľká vyrastla si. Časom si aj ty nájdeš svoju lásku a odídeš s domu. Tvoja matka by ostala sama. Preto sa spravaj ako veľká slečna a snaž sa pochopiť tvoju mamu, ze nechce byť sama . Prestaň jej čítať emaily, správy. To si nemáš čo dovolovat. Myslím si ze mamu máš rozumnú, mudru a nezačala by si niečo s uchylom. To si všetko iba namyšlaš.

mb2021
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zuzana9393
12. mar 2022

Mozes byt rada, ze niekoho ma. Doteraz zrejme zila len pre teba, ale si uz dospela( alebo skoro dospela) a uz ju nebudes tak potrebovat. Urcite mas uz svoje zaluby a priatelov, dopraj aj mame niekoho s k moze travit cas. A sex je tiez uplne normalne ludska potreba

martina1201
12. mar 2022

@nelanovotna20 predpokladám že ešte asi nebudeš dospelá a nebudeš mať vlastnu rodinu inak by ťa to tak nezdvihol zo stoličky a neranilo pri srdci.
A teraz k téme mama a úchyl.
1. Nie každý kto posiela srdiečka je úchyl.
2. Mrzí ma tvoja strata otca a tvoju mamu určite tiež, ale uvedom si, že ty raz vyletiš z hniezda a ona ostane sama. Píšeš že má 30+ takže ešte stará nie je. Môže si kľudne nájsť druhého partnera, ktorý nebude tvojim otcom len otcimom, ale to neznamená, že by si sa mala k nemu správať zle a mať ho v nelaske. Môže ti byť dosť veľkým prínosom po strate tvojho otca aj keď ti ho nenahradí a nemyslím si, že by sa o to ktokoľvek snažil.
3. úprimne dúfam, že si tvoja ešte pomerne mladá mama nájde druhého muža alebo aspoň priateľa či partnera, aby neostala sama do budúcna a na starobu. Osamelosť je smutná a človek v nej skôr zostarne a to istotne pre svoju mamu nechceš.

nelanovotna20
autor
12. mar 2022

@zuzana9393 Nemám priateľov ani kamarátov, na ZŠ ma šikanovali a teraz sa vôbec aj tak so mnou nebaví...

zuzana9393
12. mar 2022

@nelanovotna20 tak to mi je luto, ale kazdopadne tu mamu uz tak nepotrebujes, ako kedysi. Ka to uz vidim na?mojom 6 rocnom synovi, ze uz je samostatny, niectak zavisly na mne. Mysli skor na to, ze chces aby bola stastna. Ved ty pre nu budes vzdy aj tak prvorada

daniela2202
13. mar 2022

@nelanovotna20 mama chce niekoho blízkeho.... a mama musí zvážiť zdravým rozumom, koho si do srdca pustí

0kristina0
13. mar 2022

@nelanovotna20 najlepsie bude ak sa o tom s mamou porozpravas a potom sa mozno aj ukludnis

jennky13
14. mar 2022

@tosomja naco bola tato odpoved dobra ? Uvedomujes si, ze nevies kolko rokov ma autorka a prave si jej ublozila ?

thoughtfulweirdo
14. mar 2022

Ahoj, nezachytila som, koľko máš rokov, ja som mala 11, keď si moja mama-vdova našla nového partnera. Nie je to ľahká situácia a úplne chápem, že máš z toho rôzne pocity. Dôležité je uvedomiť si, že toto je dobrá správa. Tvoja mamina je zrejme rozumná a uvedomelá žena a nenaletí hocakemu podvodníkovi. 15 rokov bola sama, to je veľmi dlhá doba na samotu. Hoci má teba, určite aj nejaké kamarátky alebo inú rodinu, väčšina ľudí sa bez romantického vzťahu takú dlhú dobu cíti osamelo. Ty sa zrejme cítiš zradená, odsunuta na druhú koľaj, máš strach, ako teraz bude vyzerať váš vzťah- ale ničoho z toho sa báť nemusíš. Ver mi, ty si jej dcéra a to je niečo špeciálne, čo nikdy nikto nehradí. Vždy ťa bude nekonečne milovať. Napriek tomu je skvelé mať v živote rovnocenného partnera, niekoho na zdieľanie životných situácii, tých krásnych, ale aj tých ťažkých. Je veľmi pravdepodobné, že ak im to vyjde, za pár rokov budeš rada, že mamina niekoho má a nie je sama. A čo ty vieš, možno sa z neho vykľuje ozajstný správňak a budeš mať aj ty v živote ďalšieho super človeka 😉 ja ti odporúčam mamine o svojich pocitoch povedať. Môže ťa upokojiť, ubezpečiť, že sa pre vás dve nič nemení, môžete spolu nájsť pomalú príjemnú cestu, ako získať v podobe nového partnera bonus do života pre vás obe. Držím palce!

Strana
z2