Moja neter sa zbláznila do starého basistu a feťáka
Moju sestru strašne ľúbim ,je to skvelá žena ochotná ,láskavá ale teraz je to iné .Moja neter inak veľmi pekná a chytrá (v minulom čase) sa buchla do starého feťáka a človeka čo bol 19rokov vo vezení .Odišla za ním do iného mesta žijú v dome bez tep.vody jeden ohrievač no hrôza .Ale ona je spokojná asi preto že aj ona začala brať drogy .Sestra zostarla o 10rokov ale s mladou sa nedá ,radšej bude hladná a v zime ako doma a v práci .Sestra je taká šťastná keď sa mladá vráti, že ju obskakuje len aby si uvedomila že jej je doma lepšie .Ja sa na to nemôžem pozerať stále klame že sa s ním rozišla a že si nájde prácu dokončí školu ,vodičák ,no len čo si popere ,pospí ,napapá sa zbalí oblečenie aj také čo môže predať a zdrhá za starým feťákom .Sto krát som segre vravel -ser na ňu nech skúsi aj život na ulici v zime bez jedla ,keď ju chuj zmláti a popáli jej veci ,nech vie že Ty nie si hotel kým sa uzmieria .Ale ona si nedá povedať stále jej naletí a mladá sa o 2_3 dni uzmieri cez SMS Fb a už zdrhá zas .Ako mám dať mladej príučku aby otvorila oči !Toho Ch..a som bol doma vytrieskať ani Vám nejdem opisovať aké všetky tr.oz.na mňa podal ,mal som ho radšej niekde vonku vyplieskať .Mladá ho ošetrovala a ľutovala a mňa neznáša a jeho ešte viac akože ľúbi .Kočky poradte ako na ňu .všetci vieme že je to na nič, len ona nie .Segra sa bojí že keď povie nie -dosť tak mladá skončí v bordeli alebo na ulici ,alebo že sa zabije :Každá rada dobrá Ďakujem
@smutnybrat je mi velmi luto, co prezivate... toto znicilo uz velmi vela rodin... poznam taky pripad, kde jedinemu synovi stale fukali prasok do riti. kazdy pruser rodicia vyzehlili, zaplatili, vysekali z basy apod. len aby sa nehovorilo, aby nas synacik nepadol na dno. manzelstvo sa neskor rozpadlo, a rodicia iba robili na syna. v tejto dobe ma cez tridsat rokov, fetuje, gambluje, rodicom popredal co sa dalo... jeho mamina vazne ochorela a jeho jedine co zaujimalo bolo, kde ma peniaze schovane. nakoniec aj zomrela a on sa staral iba o tieto veci. musim podotknut, ze rodicia mali 2 prace, aby mohli syncekovi pomahat... mozno by bolo lepsie, keby ho nechali padnut na dno, keby si siel posediet, alebo by ho radsej nejako nasilne poslali na liecbu. je to velmi tazke dostat sa z drog. pocula som, ze kuffa ma velmi velku uspesnost, lenze clovek ked nie je motivovany, nikto mu nepomoze, nikto za neho neskonci. je to velka skoda takeho mladeho zivota. poznala som viacero ludi, ktori zili takto ako opisujes. je to tak 50 na 50 (mozno aj vacsi nepomer v neprospech ludi). niektori sa z toho dostali, vela z nich skoncilo v base za trestnu cinnost (potom sa uz s nimi vezie zapis v registri, mensia pravdepodobnost najst si serioznu pracu, vacsia pravdepodobnost z dovodu frustracie spadnut znova do toho), niektori zomreli v mladom veku. istu dobu som robila na prokurature, tychto lopkarov tam bolo vela, prokuratori mi vraveli, ze oni uz ked raz do toho padnu, ze sa to zacne riesit aj takto uradne, je uz velmi velmi tazke vratit sa do zivota, oni mozno aj vyjdu z basy s tym, ze sa polepsia, lenze nemozu si najst pracu, potom zistia, ze je malo platena a ze oni vlastne ovela viac otocili pri drogach a este sa aj zabavili. ale suhlasim s tym, co pisala @jeannna - nerobit fullservis, byt k dispozicii na porozpravanie sa, ale nerobit nejake velke ustupky, nedavat peniaze a najma nevycitat, hoci to je asi najtazsie. ona chodi do mama hotela a zial ani ty nepomozes. mozete jej jedine ukazat nejaku rodinnu sudrznost, aby sa vratila a modlit sa, aby sa jej nic zle nestalo. drzim palce, aby ju to preslo co najskor a aby ste to vy prezili v zdravi
Jedna moja kamaratka mi povedala ze zeny zmudreju az po svadbe alebo nikdy.Neviem ci to nejako spolu suvisi ale ma 18 rokov?Je dospela?Niektorym podas pomocnu ruku a oni ti ju opluju alebo oseru. 😉
V otcovi problém nebude ,možno len v tom že ju rozmaznával viac ako segra !V puberte sa začali uvedomovať, ale ona si už zvykla že vždy sa všetko utrasie ,neskoré príchody ,zákazy čo nikdy dlho nevydržali .Jednotkárka nebola, ale zvládala všetko bez veľkéj námahy .Segra nemohla mať ďaľšie deti ,viac krát potratila :( Ale neterka nie je charakterovo zlá .Vždy ale riešila a pomáhala kamošom čo boli na tom horšie ako ona ,švagor možno robí chybu ,že na ňu tlačí v zmysle -vykašlala si sa na školu ,budeš pracovať a nie sa doma váľať!!!!Potom hádky ,lebo ona je fakt strašne lenivá 🙂 Teraz po tom čo som si prečítal si myslím že ho ľutuje ,že on je sám a ona chce byť s ním, ale aj to že on určite netrvá na tom aby sa zaradila medzi normálnych ľudí ,práca ,zodpovednosť a tak .Veď on sám nikdy nepracoval a 19 rokov sa v base o neho staral štát!!!!
@smutnybrat švagor robí chybu??? Švagor robí dobre...či ako 19 ročná má doma sedieť nechat sa vydržiavať rodičmi len aby teda chdatko ostala doma a mamička bola spokojna? Bud študuje alebo nech pracuje...nie je invalidna. Ani škola, ani robota ani nič...tak to neviem ktoremu rodičovi by sa pačilo - ani mne nie a trvam na tom ze deti niečo robiť budu, alebo ja mam chodiť do roboty ,,na stare kolena,, a mladá doma hore fufňou...u mna nie.
Je rozmaznana a zanovita a vybrala si ,,lahšiu,, cestu. Cestu flakačky, socky,človeka bez nejakeho rezimu .
@sardinka335 Ale segra mu potom vyčíta ,že keby po nej nehučal a stále ju nekomentoval tak by stále nebehala za tým feťákom .Boli šťastný spolu ,ale už to tam je hrozne dusné ☹ sú manželia 23 rokov boli super ,sranda,pohoda .Mali aj problémov veľa ,ale držali spolu .A teraz každý chce riešiť inak a po svojom .ŠVAGOR spáva v obývačke ,no to už čo je toto .A segra že ,keby si mala vybrať tak dcéra je vždy viac ako chlap .Ale aj tak si myslím ,keby nerobil doma dusno a dal mladéj ,čas možno by sa sama začala riešiť.
@smutnybrat ak zacala brat drogy tak koniec, nic bespravis. Nic horsie nemohla spravit. Lebo aj rozumny clovek sa popali a vytriezvie, ale ako ona este aj toto tak to je zacarovany kruh. Uprimnu sustrast.
@smutnybrat no jediny kto ma na to normalny pohlad z kombinacie ty, segra svagor je naozaj svagor. Zmlatiti toho chlapa malo efekt asi taky, ze mlada sa k nemu prmkla este viac, lebo chudatko nepravom ho zbili...Segra pre istoto neriesi nic, lebo co ak by mladu uz nevidela a nieco sa jej stalo a podobne. Svagor jediny riesi veci racionalne. Nechodis do skoly? Sup do roboty. Nerobis? Si dospela staraj sa. A nie, mlada sa nespamata kym bude mat full servis. Preco by to robila?
@cecil36 Raz keď sme si dlhšie u nich posedeli zostal som tam spať ,no a zrazu počujem krik .ŠVAGOR ju budil aby vstávala že ju hodí na úrad cestou do práce nech sa aspom zaeviduje .Ona že pôjde neskoršie ,že sa musí dať do kopy a tak ,ale on stále hučal -žiadne dokopy máš 10min. a odchádzame ,ona jačala že ho nenávidí a že pôjde po prdele od tiaľ ,že ju týra a naschvál stresuje .Segra na neho jačala ,že či to robí naschvál, aby sa jej zbavil !!!No des za 10min.som bol pri aute, ani kávu som nevypil !Potom ma dobeho švagor sám, že teda mladá zasa po svojom ,že pôjde neskôr autobusom a že vie aj tak že nepôjde nikam .Tak aj bolo nebola !!!!
@smutnybrat tvoja sestra je hlupa a miluje svoje dieťa opičou laskou ktora sa jej vypomstila..Mala stať pri mužovi. Lenze nie, jej to vyhovuje ...a mlada, ze ,,pojde do prdele,, ?? ha ha....sak za cvilu by zarastla machom tam n aulici s tým feťakom.ta sa vrati veeeelmi rychlo ..Ano, to su dnes niektorí mladí - práca a povinnosti ich stresuju a tyraju. Ale ,,žrať,, rodičom z hrnca ju nestresuje...
Kto jej plati odvody? Ked nie je na pracaku? Potom sa po rokoch spamätá a bude tam mať taky dlh ze si pojde dat mašlu...jáááj nieeeee...mamička bude splacať.
@smutnybrat tu je na vine sestra...prepac ale vsetko mladej toleruje. mala nechat muza, nech mladu da do soru, vsak ju netyral, len chcel od nej nejaku zodpovednost. Takto dcera vidi, ze si placom u mamky vydobije ustupky a nicnerobenie.
takze tam je koren veci...rozmaznavajuca matka a prisny otec, ktory je ten "zly" u dcerusky. Rodicia musia stat spolu, trvat na pravidlach od mala ...to uz je dost neskoro, ked je dieta dospele a plnopravne. 😖 😖
@smutnybrat citujem ta: "Raz keď sme si dlhšie u nich posedeli zostal som tam spať ,no a zrazu počujem krik .ŠVAGOR ju budil aby vstávala že ju hodí na úrad cestou do práce nech sa aspom zaeviduje .Ona že pôjde neskoršie ,že sa musí dať do kopy a tak ,ale on stále hučal -žiadne dokopy máš 10min. a odchádzame ,ona jačala že ho nenávidí a že pôjde po prdele od tiaľ ,že ju týra a naschvál stresuje .Segra na neho jačala ,že či to robí naschvál, aby sa jej zbavil !!!No des za 10min.som bol pri aute, ani kávu som nevypil !Potom ma dobeho švagor sám, že teda mladá zasa po svojom ,že pôjde neskôr autobusom a že vie aj tak že nepôjde nikam .Tak aj bolo nebola !!!!" A po tomto vsetkom co si napisal si stale myslis, ze tvoj svagor je chuj? Vies co by som spravila ja? Dovliekla ju tam nasilu (co myslis, kto jej teraz plati poistenie? Nikto!) a zaevidivala by sa.Druha moznost ok chod sama, ale prinesies karticku z UP resp.si tam zavolam. Nic z toho? Pobalim veci a taka doprdele. Spamatajte sa ty aj segra lebo este sa mozno da nieco robit.O mesiac mozno uz nie. A opakujem, preco by nieco robila ked nemusi?
@smutnybrat mozno sa ti nebude pacit, co teraz napisem, ale je to fakt, ona je dospela a nikto nema pravo zasahovat do jej zivota, vratane jej matky. Uplne chapem ze ta nenavidi a chapem aj jej frajera ze na teba podal trestne oznamenie - uplnym pravom. To ze ty si nedokazes poradit so svojimi emociami, ta nijako neopravnuje mlatit ludi a zasahovat do ich zivota. Zi a nechaj zit. Ona sa musi poucit na vlastnych chybach, ma na to pravo.
A nemysli si ze nechapem ako sa citis ty sam alebo tvoja sestra, chapem to velmi dobre...ale to nic nemeni na tom co som napisala vyssie. Rodina si casto mysli ze dieta je majetok a ma robit co sa mu kaze, dokonca aj po 18-tych narodeninach...ale to je omyl, sme vsetci slobodni ludia, kazdi nech si kazi zivot ako chce.
Je mi jasne ze sa tu najdu ludia, ktorym sa moj nazor pacit nebude a budu mat potrebu sa do mna pustat. Len vas prosim nerobte to. Na posmesne, ironicke a inak agresivne komentare reagovat nebudem, vyjadrila som svoj nazor, na to je toto forum.
Pekny den vsetkym...
Problém je ten,že začal byť prísny až keď sa vykašľala na školu ! Dovtedy ani moc nezasahoval a segra to tam riadila .Ale asi veľmi zle !!!Je dobre si prečítať aj iné názory ,Segre napíšem nech si prečíta a nech sa zariadi .Mladá nech si žije a keď padne na papuľu musí ona ich prosiť a nie segra ju !Toto som si z toho vzal, Ďakujem .
@smutnybrat ano, bohuzial terez sestra nemoze spravit nic, ustupkami a benevolenciou to vsetko iba zhorsuje. Dieta musi mat hranice aj ked je dospele. A dospely clovek, ak je zdrav,y musi pracovat nie vyuzivat svojich rodicov. Takym sa kedysi hovorilo prizivnici a koncili v base. Drzim palce a segre odkazujem, ze takymto spravanim pride nielen o dieta, ale aj o manzela...
Priateľka ma nachytala 😀 Trapas???Ona chúďa si myslela ,že si píšem s nejakou babou .Musel som ukázať .Jej názor je že všetci tu vlastne majú pravdu a ja mám začať riešiť seba a nás a nie segru .NO PEKNE 😝
@smutnybrat ma pravdu... 🙂
@smutnybrat Treba ju nechať, nech poriadne padne na hubu...Veď ona sa spamätá , ak nie, tak s tým aj tak nič neurobíš ☹
@tijana bezny zivot? A kde? Nejako ma takato "realita" obchadza
@operaphantom tak to bud rad... ja sa s takymi (a aj s horsimi) stretavam casto...
@smutnybrat S mladou nespravite nic, pokial na tohto fetaka bude namotana. Zerie ho aj s topankami, prevzala jeho zivotny styl, ze netreba pracovat, nic planovat, len tak prezivat zo dna na den, sem tam si nieco slahnut, sak zivot je gombicka, rodicia maju momentalne nulovu autoritu, presne ako pises, navstevuje hotel a nie rodicov. Cim viac budete tlacit, aj za vlasy ju mozte tahat, nepomoze nic, o to sa viac priputa k fetakovi, lebo pri nom ma pocit, ze je uplne slobodna a moze si robit co chce. Svojim sposobom je stale male dieta, ktore nestihlo dospiet. Nuz drzim palce, aby cim skor prisla k rozumu. Davam bolsevikovi tak 2 roky 😖
je dospelá, vybrala si. ak jej vyhovuje živorenie namiesto žitia, je to jej voľba, jej cesta. na mieste jej matky by som ju nechala žiť život, aký si vybrala, ale nijakým spôsobom ju v tom nepodporovala. chceš žiť inde a s niekým, s kým ja nesúhlasím, ok, ale ku mne prídeš iba na návštevu, na kávičku. žiadne spanie, žiadne pranie, nič. to bežne človek robí u seba doma.
@helenanovakova Takto nejak by som to spravila aj ja. Ziadna materialna podpora, len pokecat, aby som s nou uplne nestratila kontakt, hlavne, ak v tom mozu byt drogy.
poznam pripad - rodicia mali 3 deti, mama robila ucitelku v MS a otec riadne zamestnany - slusna rodina. Najstarsi syn tiez v 18r sa spustil na drogy (mojej kolegyni vtedajsej priatel) a staihol aj tu moju kolegynu - jej rodina tiez strasne nestastna!! Obaja chceli byt spolu, jeho rodicia kupili detom 4-izb byt a tak tam ten chalan mal svoju izbu aj s tou mojou kolegynou. Jej rodicia ju tahali stale domov ale nevedeli si rady..viem ze tam zauradoval jej brat a odvliekli ju domov a strazili!!!! baba si aj tak nasla cesticku ako sa k drogam dostat. Neskor si nasla chalana, ozvala sa mi aby som prisla na kavu, ze uz byva s priatelom a pod. Ked som prisla tak si zacala pytat 300sk pozicat - uverila som jej ze je z toho vonku, bohuzial som sa mylila. Viac sa mi neozvala a mne doslo na co to chcela.
Co sa tyka jej bývalého priatela - rodicia mu vybavili liecenie niekde na Morave mimo Sk aby si ho dileri nevedeli najst - utiekol odtial za tyzden. Po par rokoch sa mi jeho otec ozval (potreboval nieco pracovne) a zistila som ze ma syna ten chalan, zije v centre pre drogovo zavislych, odclenili ho od rodiny - lebo je to strateny pripad, urobili co mohli no aj tak vsetko zbytocne. Chalan sa pretlka medzi fetakmi, berie invalidny dôchodok, obcas som ho videla nastupit do mhd pri tom centre a radsej som sa hned otocila aby ma nespoznal..
este doplnim, ze tato skusenost na mna tak zaposobila, ze som videla celkom fajn babu ako pada na dno v ktorom aj zostala aj za pomoci svojej rodiny, ze som nemala odvahu vyskusat NIC, ani fajcit! Ja som na rozdiel od nej nemala oporu v rodine a pekne by som zostala v bahne.. a toto som nechcela. V mojom pripade nie je na skodu ze som videla na vlastne oci co drogy sposobuju..
Včera sme spolu volali a povedala že si to čítala a že ona aj v hlave vie čo má robiť ,ale srdce jej nedá stále myslí na ňu .Rozum je jedno a cit druhé.Mladá že volala že potrebuje si prísť pre teplé oblečenie a aj zimné topánky nové ,že či by som ja jej nedal a nekúpil a vyhrieval si svojho šulina v teple !? No kočky neviem čo by som robil .Ale moja kočka ,keď sa ku mne nasťahovala tak od rodičov už nepýtala nič!A to som mal 24 a nie 42 ako ten basmam !!!Zasa jej osobné veci by som jej dal, aj keď si ich nekúpila .Či?????
@smutnybrat ja neviem ako ostatne kocky zareaguju, ale jej osobne veci by som jej dala, ved su jej - keby sa prestahovala tak si ich aj tak zoberie, ale zimne asi do teraz nepotrebovala. Na nove topánky by som jej asi nedala. Ma chuja, nech sa o nu stara ked chce mat pri sebe mladu pipku nech sa o nu aj postara. Alebo ona nech si ide zarobit na nove topánky, ked sa chova ako dospela a odisla zit s frajerom. Do kedy chce byt a za co vydrziavana rodicmi??? Ako pomaha rodicom ked od nich nieco chce??
Chcela zit sama, tak nech sa aj stara - sama o seba, ked nieco chce tak sa zrazu aj ozve... ale asi to aj tak zbytocne pisem, tvoja sestra ma makke srdce a urcite jej kupi aj 2 topánok a najlepsie urobi ked jej hned k topankam urobi aj mikulassky a vianocny nakup nech maju ona a ten stary co jest.. no nechcem byt ironicka, ale neda sa...
@smutnybrat osobne veci co ma by som jej dala,ale urcite by som nekupovala nove. Moze ist do prace a kupit si z vyplaty. Kazdpoadne si myslism, ze sestra si prejde este peknym peklom kym pochopi, ze tadial cesta nevedie. Urcite by som sa poradila s dobrou psychologickou (ale naozaj dobrou) ako postupovat a ako sa z toho (najmä z vycitiek) nezblaznit. Vies, ja mam s fetakmi dost skusenosti. Rok som mala u seba 2 rocne dieta, ktoremu mama zacala brat drogy. Tiez bola strasne zalubena do basmana. Skoncilo to tak, ze zena sa nakoniec dostala do väzenia, dieta islo k starym rodicom. Po väzeni mala kopec dlhov,mlady sa vyparil a ona musela zobrat akukolvek pracu. Zacinala na stavbe. Zena! Dodnes a je to uz par rokov splaca dlhy a asi ich ani nikdy nesplati. Stopnite to vcas, kym sestre nerpibudne este jeden hladny krk.
@cecil36 ako to máme stopnúť ?: ( on má podmienku a ona chodí kradnúť jedlo ,aby mali .Viem to od segry .Mladá volala že potrebuje peniaze a segra že nech pošle na účet jej kamošky ,lebo svoj má zablokovaný kvôli dlhom .Sestra povedala že jej nič nepošle, že doma má všetko a môžu ísť do práce a mladá jej povedala že ona musí kradnuť po obchodoch ,lebo on nemôže že má podmienku -ten chuj mám chuť ho zabiť !!!!! Segra na prášky :( Mám ju hodiť do auta vyzauškovať a doviesť domov ,alebo ju zviazať a hodiť niekam do pivnice ja neviem ?!
@cecil36

@hankm taketo konanie je zmes nefunkcneho vztahu s otcom {nemusi byt uplne zly, ale chybaju v nom iste dolezite prvky}, jeanna ma uplnu pravdu!!! a zmes hormonov teenag.veku, ktore ta nutia robit zakazane veci, "zle veci.je to obdobie zivota mladej zeny, kedy ju prestane bavit byt poslusna, dobra studentka a tuzi zazit nieco ine, pocity, ktore jej da on.ano starsi musi byt, mlady v jej veku by jej nedal to, co ona chce.sex? sex maju skvely, ale to je len sucast vztahu, na com to nestoji. zaziva nieco nove, vzrusujuce, je to pre nu magnet.naviac niektorym zenam sa pacia starsie typy aj sediny aj taka nejaka drsnost, hlas.nepodcenuj, taketo vztahy mozu byt zalozene na skutocne hlbokych citoch aj z jeho strany