Moja suseda má muža, ktorý je trochu mimo
Pred 5rokmi sa nasťahovali ku nám do dediny,prerobili si starší RD v rámci možností.Skamaratila som sa so ženou je to dobrá duša,míľ,vždy pomôže keď treba.Len jej muž je trochu mimo,vlastne ako sa správa.Nevazi si nič, má výkyvy nálad a často nadáva na ženu aj na deti.Som z toho smutná aj z toho že nemôžem jej ako pomôcť.Aspon som tu pre ňu keď sa potrebuje vyrozprávať aj keď viem že moc jej to nepomôže.Prezila ťažké detstvo, veľa bolestivých rán od života.Tuzila mať svoj domov niekam patriť a mať rodinu.Maju dve deti,sú to zlatíčka.Len jej muž,som taká nahnevaná naňho prečo si neváži že má takú dobrú ženu a deti.On jej len nakladá starosti.Ani neviem čo očakávam od tohto že sem píšem,no možno niekto by ste mi mohli poradiť ako susede pomôcť aby sa jej žilo ľahšie.Dakujem aj za prečítanie.
Nič neurobíš,veď ak ona nechce, tak čo by si mohla robiť? Môžeš s nou naďalej takto sa stretávať, rozprávajte sa, možno aj to jej pomáha. Môžeš jej nejako navrhnúť pomoc, ak by potrebovala,no nútiť ju nesmieš.
Ale reálne ona by musela niečo chcieť meniť, nie ty vyvinies prvá nejakú iniciatívu, to by napokon mohlo sa aj obrátiť proti tebe.
To, že priateľku vypočuješ je asi maximum ako jej môžeš pomôcť. Ona sama musí chcieť svoj život zmeniť. Nemôžeš ju do ničoho tlačiť, lebo by si ty skončila ako tá najhoršia.
Aby si este nedostala od jej muza ze ju.na nieco navadzas..
nijak. maximálne ju vypočuť, aby sa vyrozprávala. viac sa neangažuj, aby nenastala jedna z dvoch možných situácií:
1. jej muž nabliaka aj na teba
2. budeš sa jej tak veľmi venovať a pomáhať, až ju nechtiac dáš dokopy so svojím mužom 😀
aj také prípady sa stali, hoci je to ojedinelá situácia.
Nemontuj sa a v žiadnom prípade nezasahuje lebo budeš ty najhoršia.
Ako pisu,ak nechce ona zmenu,zmeny nebudu. Minimalne si vie nastavit hranice.
Ako je mimo? Ako sa správa?
Môže mať aj nejaké psychické prosím alebo dg. Lenže nad tým si asi neuvažovala, alebo?
A si sa s ňou aspoň o tom, ňom bavila??? Že prečo je teda s ním, keď sa správa ako sa správa?
Nemá žiadne psychicke problémy jej muž.Len proste má takú povahu že barsco ho vyvedie z miery a potom nadáva.Uvediem príklad keď sa mu niečo nedarí.No najviac je upnuty na detí keď sa s nimi niečo stane.Ked padnú sú choré alebo dostanú zlú známku v škole.Nadava a za všetko viní ženu ako keby ona za tieto veci mohla.Minule mali choré dieťa a žena nemohla ostať doma na ocr lebo by jej hrozilo výpoveď.Povedala mu nech ostane on doma,ostal ale zas len nadával na ňu že jej je dôležitejsia práca než starať sa o vlastné dieťa.Ako keď je všetko v pohode tak aj muž je v pohode úplne iný človek.No keď sa niečo stane nadáva jak blázon.
Hovorí mi že najradšej by od neho odišla,len nemá kam.Rodinu známych nemá,svokrovci držia stranu mužovi,povedali jej že manželstvo není prechádzka ružovou záhradou že niečo musí aj vydržať,raz je dobré raz horšie a nemá hneď po prvom probléme utekať.Peniaze nemá toľko aby si mohla kúpiť niečo svoje, hypotéka by jej samej nevyšlo bohužiaľ.Podnajom kto by dal žene s dvoma deťmi byť.Keby mala peniaze hned by odišla len nemá
Ty ju fakt len vypočuj. Poprípade, keby je na 100% rozhodnutá od neho odist- pomôž jej nájsť bývanie. Ale určite jej ,,neotvaraj,, oči akého ma debila pri sebe, ona nato musí prísť sama a urobiť sama to rozhodnutie.ty bud len divak- búrlivá vŕba a v prípade, že ťa požiada o pomoc, pomôž ak to bude v tvojich silách.
Vies kedy jej pomahaj? Az ked ked pre nu budes mat hotove riesenie = stabilnu pracu a byt. Mast pre nu? Nie!
Povedz jej nechvsi precita nieco o tetapii s nazvom rodinne konstelacie. To je jediny neagresivny sposob pomoci z tvojej strany. Daj jej tento typ a uvidis ako s nom nalozi. A ano, nikto ti zadarmo nic neda, aj za to zaplati. No vie to cloveka posunut na inu uroven myslenia a zmenit postoj k situacii.
Tie mam taku kamosku, stazuje sa roky. Ked mala moznosti a zacala to riesit, vratila sa casom aj tak k chlapovi, lebo 2 deti, lebo lebo...
Takze, pokial ona nevie/ neda sa jej riesit momentalna situacia, ako chces pomahat?
tak vies info iba z jednej strany a to od susedy....kazda minca ma dve strany...takze neries, teba sa to netyka a bohvie ako to je v skutocnosti naozaj, ak chces starosti tak nech sa paci - miesaj sa do toho a rad susedke, nakoniec ty budes ta zla...
Ja som žila s chlapom,ktorý na mňa vkuse nadával a ohováral ma.Doma sa naobedoval z toho čo som uvarila a za pár minút susedovi vonku hovoril,že nič nevarím,že sa nestarám o domácnosť...Keď ktokoľvek k nám došiel,každému rozprával aká som neschopná,a k*rvím sa a nič nerobím....Nehovoril to predomnou ale napr večer keď so susedmi pili na terase ,kym ja som bola doma s deťmi,tak on bol schopný sa 3-4 hodiny vkuse na mňa sťažovať,nadávať,vyťahovať zo susedov aby tiež svoje ženy očierňovali....Potom bol spokojný,dosiahol svoje,vždy ho poľutovali a on mal pocit,že je najukrivdenejší chudák na svete....proste chorá hlava....
Ja som sa naučila ignorovať ho,aj keď následkom jeho rečí...on točil hlavne o tom mojom ,,k*rveni".... som mala plný fb žiadosti od chlapov ,ktorým pohovoril,že som k*rva.... a oni usúdili,že by som si dala povedať (vychcanci...jeho by ľutovali a mňa preťahovali) 😂....ako teraz sa už z toho smejem,ale vtedy mi to jedno nebolo....

n ijak ..je to jej zivot .Ak sama nehce ty sa do toho nemiesaj . ako sama pises - si tam pre nu to staci .. je dospela svojpravna vie na com je ...