Susedia, ktorí nevedia pozdraviť

18. mar 2023

Ahojte. Mam taku dilemu a potrebovala by som poradit.
Studujem este na VS v inom meste, ale chodievam pravidelne domov, zvacsa na vikend. V ulici, kde byvame, mame par takych susedov, poznaju nas, bavia sa s mojim otcom, hlavne teda, ked aj nieco potrebuju.. ked idem po ulici a su tam, pozdravim ich. Casto sa mi vsak stalo, ze oni len pozru a neodzravia. Vzdy som si hovorila, ze ved mozno nepoculi. Vcera som vsak sla domov, na ulici stali dvaja susedia, pozdravila som, jeden sa odzdravil (ten sa pozdravi vzdy) a druhy len pozeral ako take tela. Neviem preco, ale celkom ma to uz napalilo, pretoze ked nieco potrebuju, tak pridu a vtedy pozdravit vedia. Stalo sa to uz velakrat… Co by ste si o tom mysleli?

matullienka
18. mar 2023

Za mňa neodzdravit je vrchol neslusnosti. Ja by som ho nabudúce pozdravila dobrý deň p. Ján, dobrý deň p. Novák a ešte riadne nahlas. Možno sa zbadá a pozdraví a keď nie prestala by som zdraviť

divokykonik
18. mar 2023

Keby sa mi stane opakovane, že mi neodzdravia, tak by som prestala zdraviť. Veď sa človek cíti potom totálne trápne.

macekovam
18. mar 2023

pozdrav sa ,, dobry den p. ...... toho co ta vzdy odzdavi🙂

nnnuuunnn
18. mar 2023

Chcela by som mať len takýto problém, vzhľadom na to, čo teraz riešim. 😉

Keď prídu, že niečo potrebujú, otvor dvere, a bez slova zatvor a uži si to. 😉🤷🏻‍♀️

autor
18. mar 2023

@nnnuuunnn To, ze sa na nieco taketo pytam, neznamena, ze nemam ine problemy.

s_o_n_i_k_e
18. mar 2023

ja to mám aj toto v práci starší kolegovia ani bu ani mu tiež som vychovaná a vždy pekne pozdravím, zvykla som si menom zdraviť, tak to vždy upúta pozornosť, tak by som hlasne skúsila dobrý deň sa praje p. Mrkvička a je to potom hanba pre toho kto nereaguje a pekne slušne neodzdraví 🙂 aj u nás sú susedia čo nezdravia...mne to príde základ sa pozdraviť, keď niekoho stretnem koho poznám.

sella38
18. mar 2023

my mame vo vchode take tela. Prestala som mu zdravit, som zena a starsia, preco by som to robila?

lucka_ke
18. mar 2023

ja sa zdravím všetkým, aj poštárke, aj robotníkom, ktorí v susedstev prerábajú byt a vždy mi všetci odzdravia... ale napríklad môj 15ročný syn ide vedľa mńa ako teliatko a nič, xkrát som mu dohovárala, že sa má zdraviť a on, že nebude zdraviť ľudí, ktorých nepozná a neviem mu to vysvetli, že je to slušné... vraj mladí to už nerobia

judar
18. mar 2023

Mna napriklad absolutne nebavi zdravit cudzich ludi ktorych lepsie nepoznam alebo ma nepozdravia takze s takymito banalitami si hlavu ani nelamem

reanda
18. mar 2023

studujes na vs, si teda uz dospela zena.. dospela zena vacsinou nezdravi muza prva.. a uz toboz nie, ak jej ten muz opakovane neodzdravi.. tak s tym teda prestan..
k radam vynucovat si odzdravenie hlasnym pozdravom na meno - citila by som sa maximalne trapne.. ako keby som isla cvicit psa
mozno skus neriesit taketo detinskosti

mira0611
18. mar 2023

Ahoj aj ja som mala takychto susedov, cez 10 rokov sa ani raz nepozdravili spat, mozno len ak sme boli v spolocnom vytahu, ale bolo pocut z tonu, ze neochotne.
Najprv som si myslela, ze ma problem so mnouz po case som dosla na to, ze ona na taka povaha a s tym nicnenarobis.
To, ze ty mas inteligenciu a sused nema, ta nema trapit.

slavomira236
18. mar 2023

@lucka_ke moj 9 ricny ked ide po ulici do skoly zo skoly zdravy vsetkym susedom. Minule som bola na koznom a jedna atarsia pani ze ja vas poznam mam hore zahradku a vzdy ked idem mi vas chlapec pekne pozdravy..mate tajeho slusneho chlapca..no co ti poviem az som radtla ked mi to povedala cudzia zena

slavomira236
18. mar 2023

@reanda ja som dospela zena mam 44 a vzdy zdravym starsich dochodci prva na nasej ulici

beataxxx
18. mar 2023

Pozdravit patri k dobremu vychovaniu

moncacina
18. mar 2023

Ja mam pravidlo 3krat a dosť. Ak sa mi niekto na tretí krát neodzdravi prestávam sa zdravit aj ja.

mikadooo
18. mar 2023

Aj u nás v bytovke sa to stáva. Neriešim. Mám horšie problémy, ako to, že ma tupý susedko neodzdraví, ale keď niečo potrebuje, vie, kde klopať. Fakt, nerieš. Za mňa sú to proste tupelá a nemám najmenšiu chuť venovať im čo len sekundu svojho premýšľania.

nekonecna_katastrofa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kvietok2012
18. mar 2023

@moncacina presne u mňa to isté...3x sa pozdravím, lebo zas povedzme si pravdu...starší aj horšie počuju, popripade sú zarozprávaní...ako stane sa...chápem...ale ked sa mi niekto neodzdraví po 3x , prestavam sa zdravit a je mi jedno, čo si kto myslí...

miimss
18. mar 2023

Mne neodzdravi ani vlastná takmer "svokra". A to bývam s ňou 😅👍 iba vnučku (moju dcéru zdraví ešte z diaľky) takže som sa jej prestala zdraviť a ja mi úplne jedno kto si čo myslí 😁 takže absolútne by ma netrápil nejaký sused. Nepozdravi pár krát oukej... Prestanem zdraviť.

torrente
18. mar 2023

Síce netýka sa to tejto situácie. Ale niekedy je problém rozoznať v tme narýchlo oproti idúceho človeka, hlavne keď kvôli počasiu majú aj šál a kapucňu, alebo pri pandémii rúška boli, a tak nepozdravím lebo niesom si istý čo je to tá osoba ktorú myslím a tak sa urazí, alebo sa zdravím takej osobe o ktorej si myslím že to môže byť ona, ale nieje a potom sa čuduje a pozerá prečo som sa zdravil, nevie si ma zaradiť... Alebo keď ťukám do mobilu a na ušoch mám sluchátka hrá mi hudba, tak tiež niekedy nestihnem včas rozoznať a tak sa nestihnem pozdraviť.

Ja chodím výlučne len na bicykli alebo elektrickej kolobežke (pešo sa mi nechce a je to zdĺhavé) a oproti ide sused/známy buď pešo alebo tiež na bicykli či kolobežke a tak celý priebeh ako sa priblížime na rozlišovaciu vzdialenosť a minieme sa trvá len niekolko sekúnd. Vtedy je ťažké v rýchlosti rozoznať, zaradiť, pozdraviť. Alebo vôbec zbadať ak nejdeme priamo oproti sebe ale opodial. On/ona ma vidí ale ja jeho/ju nie a už je oheň na strechce a urážajú sa.

muchotrafka298
18. mar 2023

Ja mam take novopristahovane telce v panelaku kde byvam. Oni nezdravia a asi 10 rocny fagan, co si privolava obidva vytahy, lebo asi si mysli, ze sa rozpoli ma pocit, ze ho mame my vsetci zdravit.....ked ho doma nevychovali, ze ma zdravit ked niekoho stretne vo vchode alebo vo vytahu, tak s tym ja nic neurobim. Ale odmietam zdravit dieta o xy rokov mladsie odo mna, ktore ma ma na haku. Na co?

oli18
18. mar 2023

Ja mám za suseda takého štyridsiatníka - "inteligenta. Jeho mama ma učila na škole, otec bol priamy kolega. Bola som obom na pohreb a jemu vyjadrila sústrasť. V živote ma nepozdravil. Ale to ani jeho otec ma nezdravil, ja som zdravila jeho, lebo mi bolo trápne. Dnes išiel okolo so 4. ročným dieťaťom. Nič. Pekný príklad mu dáva, presne, ako jeho otec jemu.

veronika65
18. mar 2023

Kašli na nich, 25 rokov som bývala v bytovke a našli sa také doslova teľatá, ktoré mi neodzdravili fakt ani raz 😂😂😂 dokonca 2 susedy expertky keď som párkrát stála pred vchodom a rozprávala sa s ďalšou susedou pozdravili iba ju menovite 😂

euka210
18. mar 2023

Viac by som sa takym nezdravila. Obcas sa stane, ze stari ludia na dialku nezacuju, ale ked vies ze Ta ignoruju, tak naco na takych minat slova. Pozdravim 3x a ked nic, tak ani ja nic.

eva8
19. mar 2023

Mám dobrý pocit, keď susedom s úsmevom zaprajem dobrý deň. Neodzdravia, neriešim. Vidím, že ich niečo trápi, prístavim sa

karolinakr
19. mar 2023

Lenže toto je vrchol drzosti, ze ked niečo potrebuje, tak sa nasačkuje a ked nepotrebuje, tak neodzdravi. Buzerujeme mladych, ze su ako teliatka a dospelí im dávaju aky vzor? Nemaju byt dospely mudrejši a vychovavat prikladom? Kašli naňho u nas tiež niektorý dôchodca čaka aj 3 minuty, ale prvy nepozdravi, lebo by mu koruna z hlavy spadla, druhy ma uz zdialky zdravil od druhej brany veselo a prihovara sa..