Moje dieťa a rodičia priateľa
Ahojte, zaujímal by ma vás názor na to ako sa správajú priateľovi rodičia a ci to je normálne lebo podľa môjho priateľa sú iba milujuci rodičia a teraz už starí rodičia.
Jeho matka nám od začiatku vzťahu hovorievala že už sme starí na dieťa, kedy pôjdeme potom nášmu dieťaťu na stužkovú a podobne nezmysli ako ja nemôžem byť stará babka atď mali sme vtedy 28 a 32 r. Priateľ odvtedy veľmi nechcel dieťa až kým sa stali určite veci co jeho názor zmenilo, mali sme už 32 a 36, vlastne bývanie, dobru prácu obaja tak prečo nie. V ten mesiac ako som ostala tehotná tak sa jeho mama vyjadrila, samozrejme ešte nevedela ze sa nám zadarilo, že ona vnúča nechce keď bude robiť taky bordel. No potom sme im tu novinu oznámili a zostala zaskočená a falošný úsmev nahodila ktorý ja už poznám ale môjho priateľa vie stále manipulovať. Chodili k nám ako na klavír, dokonca aj keď vedela ze sa stretla s pozitívnou osobou na covid tak to mne zatajila až keď umrel manžel tej osoby na covid nám to povedala, bola som v 7mom mesiaci a neskutočne nahnevaná lebo je to sebec prvého stupňa, v skratke po príchode z pôrodnice mi prišli na návštevu 4h, o 2 dní zase na 3h potom o týždeň znova na 3h, vypisovala vyvolávala a keď jej priateľ nedvíhal zavolala mne že čo sa stalo s malým keď nedvihame, toľko hádok co sme mali za prvé mesiace života nášho syna. Rada hovorila mesacnemu že ho ľúbi najviac na svete nikto iný, že nepotrebuje súrodenca lebo ani jejo 9tec nemal atď. Už som vybuchla a dala som ultimátum že buď im stanoví hranice on alebo ja. Samozrejme jeho otec ľúbil bozkávať na líca už 3dnoveho bábätká aj keď to mal vyslovene zakázané. Na hlavu celé, nerešpektujú ma ako matku vôbec. mmesiace života nášho syna neprajem nikomu a aby
@lilianka123456 fuuha tak ty si riadna extremistka. Nikto tu nenazval tvoju svokru bohynou a ani ze si moze vsetko dovolit k svojmu vnukovi. Ale ze treba komunikovat a hladat strednu cestu ako spolu nazivat. Ano nie ste manzelia ale rodicia tvojho priatelia su tiez sucastou vasej rodiny. A ked takto komunikujes s priatelom tak velku buducnost vam nedavam. Ani nevies ako a maly moze skoncit v striedavej starostlivosti a potom neviem ako uchranis svojho syna od toho "nebezpecenstva" ako to teda nazivas.
@veroniq85 😀 nemala som zakladať túto diskusiu, lebo ani jedna z vás sa neunuvala si to cele od začiatku prečítať a to sa opakujem stále dokola. Načo som do toho išla s nim? Nikto nemá právo sa pýtať načo som si spravila dieťa asi zato ze sa ľúbime a hlavne je aby sme boli spokojný a šťastný a nie niekto tretí! Nikdy nám,, neschvalovala "dieťa a teraz sa snaží aby ju ľúbilo najviac (takto konkrétne to bolo) aj vaša babka vám toto hovorievala? Brala vás preč od mamy ci budete za ňou plakať? Nahé fotky nášho dieťaťa posiela kade komu to je úplne v poriadku. Nuž iná doba asi matka malého dieťaťa ma držať pysky a svokru nechať nech je spokojná a šťastná. Mam aj ja svojich rodičov a vždy sa spýtaju ci malý pôjde k nim a ide sám netreba mi ho trhať z ruky. Rešpektovali moje prianie a prišli s negatívnym testom aj keď sú stále doma a pracujú v malej firme na rozdiel od,, svokrovcov"ano bude tu ešte dlho korona ale keď vám umru blízky dokonca aj mladý tak to nebudete znevazovat!
@veroniq85 vydedukovala si si to z toho ako som ti odpovedala? Aká bola tvoja reakcia taka bola moja odpoveď. Môžeš súdiť až keď sama si tým prejdeš. Komunikácia zlyhala a zlyháva s nimi, myslíš ze keby všetko nevy skúšam tak sem napíšem? Určite nie.
@lilianka123456 pozri deti su vnimave. Z teba citit uplny odpor k svokre a dieta to citi. Preto "ide radsej" k jednej babke ako k druhej. Pol rocne dieta uz nie je take babatko. My tiez zijeme velka rodina blizko seba. A nikto ked si bral moje deti na ruky (nebavime sa tu o novorodencoch) tak nikto si moj alebo manzelov suhlas pytat nemusel. Ci to bola babka, dedko, svagor.... a tiez kolkorat plakali ked ich niekto vzal na ruky. Mojim cielom je udrziavat dobre vztahy v rodine a problemy riesit. Kebyze tak milujes svojho muza neviem ci by si sa takto skaredo vyjadrovala o jeho rodicoch a o nom. Neviem aku radu cakas? tych si dostala plno. Chces dat za pravdu? Okej su to hrozni ludia, muz je mamickar a predstavuju nebezpecenstvo pre tvoje dieta.
@lilianka123456 nuž rozculovanie na svokru ti nepomôže, je aká je, starú tetku nezmeníš. Myslím ze nič z toho co si napísala nespravila naschvál, áno niektoré veci sú na hrane zdravého rozumu ale rodinu si nevyberás.
Isto ti je jasne ze úplne zakázať styk svokrovcov s vnucatom by nebolo správne. Tak isto už vidíš ze tvoj priateľ im nevie nič povedat, myslím ze aj preto lebo ma na to vnútorne iný názor ako ty, len ti nechce odporovať.
Skus celú situáciu brat menej emocionálne, ries to prakticky. Predvídaj. Nakup si sadu domácich antigenovych testov, stojí to par eur a aspoň budeš mat istotu pri návštevách ktore si z toho nič nerobia. A takých je čoraz viac. Našťastie bábätka a deti sú voči covidu dosť imunne, zomierajú skôr starý.
Nahaté fotky musíš dookola vysvetľovať, naozaj sú na dark webe rozsiahle siete pedofilov a akonáhle ona pošle nejakú fotku niekomu cez messanger dostane sa k tomu hocijaký podpriemerný hacker.
Keď sa dieťa buchne tak si ho bez utíšiť sama, také 1 - 2 ročne dieťa sa často rozreve ako tur keď si dovolí ho niekto iný utisovat ako mama.
Myslí na to ze bude lepšie keď bude starsie a naozaj pomoc svokry cez školské prázdniny ss ti ešte zide
Ja ta chápem. Mala som to podobné, aj keď len s tým nerešpektovaním mojich želaní. Akože žiadna návšteva v deň príchodu z nemocnice. Svokrovci prišli asi po dvoch hodinách, čo sme boli doma. Skoro mi bok vyvalilo. Ako chápem, nadšenie z vnúčaťa. Ale to bol len začiatok. Potom chodila každý deň, ale zachránilo ma, že manžel mal 3 týždne dovolenky 💃 Takže sme vždy slušne odmietli pomoc. My sme sa chceli sami "zaúčať do rodičovstva" 🙂 Keď manželovi skončila dovolenka, tak to prišlo. Každý druhý deň bola svokra u nás, tak 5-6 hodín posedela. Ale v tom čase som ho ja na rukách nemala. Našťastie som dojčila, tak mi ho priniesla, stála nado mnou, kým sa najedol a odniesla ho. Že ja som s ním stále,ona ho chce mať. Ale keď plakal, tak ona že jesť chce, hovorím, teraz jedol, treba ho prebalit, hovorím, teraz sa prebaľoval. Aj napriek tomu ho prebalila a čistú plienku vyhodila. Povedala som jej, že chce mňa, mamu. Ticho, ignorácia, pozerala na telku ďalej. Našťastie ma zachránilo, keď malému začali koliky. Začínaval o 19 a 18:50 sa svokra dvíhala, že ide domov 😂 Ja viem, mala som povedať dosť. Ale pri nej nejako neviem. Asi je to tým, že svokra som považovala za otca a veľkú úctu som k nemu chovala. A on si ju predsa vybral za manželku. Ale svokra nie je zlá, prvé posledné by dala aj mne, aj druhej švagrinej, o vlastných deťoch alebo vnúčatách nehovoriac. Proste vo vnútri to nie je zlý človek, a nejako som prehĺtala, že aj keď pomáha, tak mne to robí zle.
Iba raz som na ňu vybehla, keď bolo vonku 27 stupňov, malý plakal v kočíku, no teplo mu bolo a ona ho vytiahla z kočíka a ZABALILA ho do deky. Čo to malé vrešťadlo ešte viac naštartovalo 😂
Samozrejme, čo som prežívala ja, nie je totožné s tvojou situáciou. To už je niečo iné. Podľa mňa ťa svokra vedome ohrozovala v čase tehotenstva, možno dúfala, že potratiš. Keď už to vnúča ani nechcela. Určite si urob poriadok a bojuj za seba, za dieťa. Lebo v dnešnej dobe, keď niekto je s pozitívnym a vedome ide k malému dieťaťu... A to, že si máš nakúpiť testy domov... Ako toto ma zaujíma, ked iba jedno dieťa zomrie na covid, a bude to to moje, koho ja potom môžem viniť? Lebo iné je, keď to donesie manžel z práce, kde sa testujú, iné je, keď niekto vedome roznaša.
Ja som to vyriešila tak, keďže malý ma 4 roky a stále sme rodina 🤭, že malého odnesiem svokre a idem preč. Alebo príde svokra k nám a ja si naplanujem obchod alebo prácu. Tak ja nevidím, čo s ním robím, ona so mnou nesúperi, a všetci sme kludní. A keď sme spolu všetci, tak už si nedovolí. Ako keby to oceňovala, že jej ho nechám.
No ale opakujem, svokra mi nikdy nechcela zle, iba to preháňala.
Akokoľvek sa rozhodneš, bojuješ za svoje psychické zdravie a za svoje dieťa. Ona ťa nerešpektuje, od teba ale rešpekt očakáva.
@lilianka123456 Nestavaj múr medzi svojho frajera a jeho matku, lebo sa ti to vypomstí....a keď máš nejaký problém, tak si to s ňou vydiskutuj...ak nechceš ty, nech to urobí tvoj frajer. A nerozumiem jednej veci, prečo by dedko nemohol dať pusu na líce svojmu vnukovi...veď ho predsa neolizuje, tak nebuď taká vzťahovačná.
@brankovamama asi tak by som to zhrnula ako ty na záver ale podľa niektorých som nabitá hormónmi, ženská ktorá zakazuje stretávanie sa, vztahovacna na konci na ktiry už ani odpovedať nebudem. Lebo sa mi rozum zastavuje co je niekde úplne normálne u novorodenca 🙈

@panelacikova nie nepoznam mamickara a je mi luto cim si si presla. Ale to co tu opisuje autorka mi nepride ako mamickar len preto ze chce aby jeho syn travil cas s babkou a dedkom. Autorke vadila jeho matka uz pred zalozenim rodiny tak naco potom do toho isla s nim. Vsak bolo pochopitelne za sa budu zaujimat o svoje jedine dieta a tym padom aj jeho dieta. Riesi tu fotky, bozky starych rodicov, to ze ho babka zobere na ruky a ide s nim za roh ci bude plakat, to ze pridu v priemere raz za tyzden na par hodin a podobne. A pritom su to uplne bezne veci. Autorke sa to nepaci, nadava za to muzovi a on sa zastane svojich rodicov v zmysle preco by nemohli travat cas so svojim vnukom. Mamickar je podla mna ten ktory svoj volny cas travi radsej za zadkom svojej matky ako so svojou rodinou ale z tejto diskusie som nic take nepochopila. Okrem toho ze sa zastal svojich rodicov pri traveni casu so svojim vnukom. Ano chapem je covid a podobne ale zase nestracajme zdravy rozum. Mozno tu bude este dalsie dva roky a co teraz? Dedko nepobozka vnuka skoro tri roky? Treba dedkovi povedat nech da pusu na tricko a nie na ruku a podobne.