icon

Moje manželstvo ide dolu vodou

lusindaht
16. júl 2020

Sme spolu 5r, manzelia skoro 3r.mam pocit ze to ide strasne dolu vodou, aj ked mame pekne chvile ale necitim sa uz byt stastna.radost mi robi iba nas 15m syn a 2.dieta na ceste. Manzel byva dlho v praci, ja som doma sama cely den len so synom.zijeme mimo rodiny cize porozpravat sa mam s kym len cez telefon.Ked pride z prace, bud pozera spravy ( ani prerusit ho nemozem lebo pocuva prave nieco velmi zaujimave), bavi sa s mobilom, alebo robi este nieco do prace, alebo okolo domu alebo ide pozriet k susedovi co robi okolo domu atd...a na mna cas akosi moc nie je.uz som mu to aj niekolkokrat povedala ale odpoved je ze sa on zaraba a nejak si musi "oddychnut" a co ja? :( zaraba slusne.ma byt a aj dom, hoci ten nevysporiadany este so sestrou.stale sa ohana tym ze co este by som chcela ale to je kamen urazu ze stale pendlujeme byt-dom.je pracovity ale ma tolko rozrobenych veci ze to nestiha a kvoli tomu su tiez hadky. Ja som zavreta byt v nedokoncenom byte alebo v rozrobenom dome.on je cely den v praci preto sa neciti jak na stavenisku.dalsia vec vysporiadanie so sestrou-pred vsetkymi ma silne reci ale nie ciny...lebo nema cas...uz som zufala...nejake rady ako toto zvladnut? Psychicky som na dne :(

Strana
z2
vroni
17. júl 2020

@lusindaht, normálne si ma vytočila. Tak ty robíš milostpanovi zadarmo sluzticku, ešte sa ta to ospravedlňuje a rozmýšľaš, či môžeš nedať viac???? Jasne, muž má dom, muž má byt, blbá ženská zafinancuje prerabku (za blabotu, aké musia byť dnes ženy samostatné) a keď sa pánovi zachce, tak sa rozvedie a žene zostanú s holým zadkom dve deti na krku. Odo mňa by muž dostal tak maximálne panvicou po plesine, ak by prišiel na nápad, že budeme financovať hypotéku na polovicu a ja prispejem na prerabku jeho domu. Nech sa rozhodne, či chce dom či byt (nie, žiadne "na výber" nepotrebujete), z predaného vyplatí sestru (že súdne. Magor. Presudi aj gate a nič nevyrieši) a to, čo zostane, dokončí. Môže mu to cele patriť, nemusí na mňa písať nič. Ale nebudem tam tiež nič investovať a moje peniaze sú pre neho tabu.

karolinakr
17. júl 2020

@majkeel aj ty si si všimol, že tento rok je pretlak komárov? Či idem do jednej, či do druuhej izby, všade samé štípance🦟🦟🕷🦗🐝🐜🦋🐌🐚🐛

larisalarisa
17. júl 2020

Ja si myslím, že na vás neprepise nič. Ešte i o úspory vás oberie. Nie je to pekné , je tazke byť ok , keď vlastne žijete v neistote.

larisalarisa
17. júl 2020

Nič v zlom, ja bývam s partnerom a synom spoločným v jeho dome. A nikto by ma nikdy neprinutil ani nepresvedčil, aby som investovala do veci, ktorá mi vôbec nepatrí. Ani ak by mi bol manžel. Nikdy

karolinakr
17. júl 2020

A to tiež nechapem, že ty platíš polku hypotéky na byt, kt.patri len jemu? Sluboval, sluboval, teraz ešte daj uspory a ked sa pohadate al.nebodaj si najde inu, tebe bude patriť čo?
Vsak ked platim pol hypoteky tak hadam za byt či dom čo mi patrí a som napisana, nie že to je jeho
To ako ťa mohol takto spracovat? Toto je ta emacipácia?

karolinakr
17. júl 2020

Ja som už počula take haluze, že dvaja si prenajali byt či garsonku, za vlastne ju rekonštrujú sú zadlžený,zapóžičkovaný a ked im majitel da výpoveď, potom čo? Ja niekedy nechapem, čo sa tu deje

karolinakr
17. júl 2020

Minule tu bol pripad, že žena nechcela byt prepisat na muža ale on mal 20 000€ investovat do jej bytu
Treba si velmi zvážiť čo a ako a netreba byť blbý
To, že milujem partnera je jedna vec, to, že každe 3 manželstvo je rozvedené druha
Naša generácia rodičov bola schopna prežiť aj 50r spolu, diamantove zlate svadby ,v našej rozvetvenej rodine nikto neni rozvedení, ale je ina doba a treba mat filipa
Bohuzial, takto to je

katrin21
17. júl 2020

@lusindaht ziadne prachy mu nedavaj,iba ak bybyi dal podiel na dome. Inak nic. Nechaj si rezervu.

oli18
17. júl 2020

@majkeel i živnostník s jednoduchým účtovníctvom môže byť platcom DPH, má na odpis nejaký majetok, platí cestnú daň, robí knihu jázd, cesťaky, môže mať 1-2 zamestnancov /čiže mzdy a okolo toho všetko/, atď, atď. Takže to veľmi zjednodušuješ.

helena1982
17. júl 2020

@katkati niektori chlapi to vobec takto neberu, myslia si, ze to, ze zena je v domacnosti je normalna vec, ze to nie je narocne, ze je to brnkacka, by som im priala niekedy sa vymenit

keziah
19. júl 2020

@lusindaht len taka drobna pripomienka. Vsetky peniaze, co momentalne zarabate, patria do BSM, cize patria rovnakym dielom tebe ako aj jemu. Pokial manzel zo svojich prijmov nieco splaca alebo preraba, nadobuda to za vase spolocne peniaze, na to nezabudaj. Zrejme mu vobec nedoslo, ze zhodnocuje svoj majetok na ukor BSM, mozno by bolo na mieste mu tuto vec objasnit. V pripade zaniku BSM je teda na mieste domahat sa kompenzacie spolocnych prostriedkov, ktore manzel vrazil do svojich nehnutelnosti.

jana_eyre_2
19. júl 2020

Fuj, z takýchto vypocitavych chlapov mi je fakt zle..

sasa1310
21. júl 2020

@larisalarisa no ak bude sestru vyplácať, tak bude musieť napísať aj na manželku časť. Jednoducho svoju časť si on odkúpi a teda budú tej časti majiteľmi obaja manželia.

sasa1310
21. júl 2020

@karolinakr áno, akurát, že tam komentáre boli úplne iného charakteru ako tu. Lebo opačné pohlavie

sasa1310
21. júl 2020

@lusindaht pýtaš sa, že kde si spravila chybu. No kde. Druhé tehotenstvo. Načo? Rozrobený byt, rozrobený dom. Ty frustrovaná, že si vkuse sama, lebo manžel pracuje. Ten ti vyčíta, že nezarábaš. Keby mne manžel len raz vytkol, že nezarábam, tak mu neporodím nikoho. Mohla si teraz dať malého do jaslí, ty do práce a mala by si úplne iné myšlienky. Prípadne si odkladať alebo zobrať hypotéku a splácať svoju nehnuteľnosť. Takto sa zahrabeš zasa na niekoľko rokov.

zuzina1988
15. sep 2022

Pani, ktorá položila otázku sem do poradne, ak dovolíte, ako sa máte... pomohli Vám rady , ktoré Vám ľudia dali?? máte už vysporiadané bývanie??

Strana
z2