icon

Moji rodičia sa rozvádzajú. Ako pomôcť mame?

Dnes o 17:12

Žienky, dnes som sa dozvedela že mama požiadala o rozvod,lebo ju otec podvádzal. Boli spolu 45 rokov obaja sú po 60ke. Boli mojim vzorom, veľa toho apolu preskakali, aozj ťažké situácie, veľa krát sa pohádali a zmierili.
Mama je na tom psychicky zle, nechodí do práce nevychádza z bytu. Otcom sa hovorit nedá.
Otec bol.vzdy salamista, v každej aj najstresovejsej situáci sa choval s kľudom angličtina, čo mamu ktorá mala vždy tendenciu panikáriť a stresovať ,ešte viac stresovať. Napr keď bolo treba ísť niekam na čas.
Volal som ju k nám,navrhla jej spolocný výkend.
Nepochodil som. Čo ešte urobiť?
Okrem čalania kým upadne do depresie

anonym_4010bb
Dnes o 17:21

@anonym_autor sú dospelí, nechaj ich. Stačí jej povedať, že si tu pre ňu. Sem tam choď na kávu, ako zvykneš. A aj otca máj rada, je to stále tvoj otec. Život ide ďalej.

anonym_d5d0b5
Dnes o 17:24

Ona už v tej depresii bude. Toto nie je výsledok týchto dní. Toto je výsledok niekoľkych mesiacov, možno aj rokov. To si len ty nevidel. Rodičia pred tebou tajili. Alebo sa hrali na dobrú rodinu. Mozno to vnutorne aj chceli.
Musíš mamu nechať, nech si tym smutkom prejde. Len ju navštevuj, uvar jej čaj, pozri si s ňou film. Bolo by dobré, keby navštívila psychiatra. Predpíše jej lieky, pomôžu jej sa cez to preniesť. Nedávaj jej žiadnu nádej, nedávaj rady. Len počúvaj. Otca nerieš, ak má milenku, je určite šťastný a prežíva motýliky

anonym_e941c6
Dnes o 17:34

Bohvie co všetko je medzi nimi, len ty o tom nevieš
Takéto zrelé ženy sa nerozhodnú pre rozvod z minuty na minútu, musela nad tým dlho uvažovať

Nezlahcuj situáciu ani nebud nasilu vtipný
Povedz mame že ju chápeš

autor
Dnes o 17:40
@anonym_e941c6

Bohvie co všetko je medzi nimi, len ty o tom nevieš
Takéto zrelé ženy sa nerozhodnú pre rozvod z minuty na minútu, musela nad tým dlho uvažovať

Nezlahcuj situáciu ani nebud nasilu vtipný
Povedz mame že ju chápeš

@anonym_e941c6 mama je povahou.opakom otca ona hneď vybuchne. Keď zistila neveru otca vyhodila, bolo to pred pár týždňami. Nemieniš.mu odpustiť , dať druhú šancu. Otec si žije pritom ako prasa v žite

pribinak
Dnes o 17:51
@anonym_autor

@anonym_e941c6 mama je povahou.opakom otca ona hneď vybuchne. Keď zistila neveru otca vyhodila, bolo to pred pár týždňami. Nemieniš.mu odpustiť , dať druhú šancu. Otec si žije pritom ako prasa v žite

@anonym_autor čiže mu to ani nie je ľúto? Tak potom už ani nie je dôvod riešiť nejakú druhu šancu
Tá sa dáva ak je to tomu druhému naozaj ľúto čo urobil a prizná ai chybu

Mama výbuchne, ale toto bola možno už posledná kvapka

autor
Dnes o 18:04
@pribinak

@anonym_autor čiže mu to ani nie je ľúto? Tak potom už ani nie je dôvod riešiť nejakú druhu šancu
Tá sa dáva ak je to tomu druhému naozaj ľúto čo urobil a prizná ai chybu

Mama výbuchne, ale toto bola možno už posledná kvapka

@pribinak otcovi? Nie.
Ale od dokaže klamať bez mihnutia oka.
Podľa fotky čo poslala mama, pani je asi o dvadsať rokov mladšia, nižšia blond ako mama, možno stíhlejšie ako mama ale nie vyslovene štíhla.

anonym_33d2d5
Dnes o 18:10
@anonym_autor

@pribinak otcovi? Nie.
Podľa fotky čo poslala mama, pani je asi o dvadsať rokov mladšia, nižšia blond ako mama, možno stíhlejšie ako mama ale nie vyslovene štíhla.

@anonym_autor A možno ta pani je kľudná, nevrieska, nevybuchuje kvôli každej somarine, nepanikári, nestresuje a otec pri nej cíti ten kľud a pokoj, o ktorom celé roky sníval. Ty sa musíš pozrieť na to aj z inej strany, ak tam dlhé roky veľa vecí nefungovalo a ty si dospelá osoba a vieš ako to v živote chodí, nečudovala by si sa otcovi. Nikto nechce svoj život prežiť s hašterivou ženou.

citronove_koliesko
Dnes o 18:13
@anonym_autor

@pribinak otcovi? Nie.

@anonym_autor hlavne majetok cim sko osetrit lebo taky zalubeny dedulo v kombinacii s o 20r mladsou lejdy moze narobit problemy

autor
Dnes o 18:17
@anonym_33d2d5

@anonym_autor A možno ta pani je kľudná, nevrieska, nevybuchuje kvôli každej somarine, nepanikári, nestresuje a otec pri nej cíti ten kľud a pokoj, o ktorom celé roky sníval. Ty sa musíš pozrieť na to aj z inej strany, ak tam dlhé roky veľa vecí nefungovalo a ty si dospelá osoba a vieš ako to v živote chodí, nečudovala by si sa otcovi. Nikto nechce svoj život prežiť s hašterivou ženou.

@anonym_33d2d5 to čo si písala nie je moja mama. To že vybuchla nie denne, nie týždenne a nie mesačne, ale malo svoje opodstatnenie. Napr otec kúpil spoza jej hrbat zo spodných peňazí Harleya, raz prehral na stávke niekoľko mesačný plat. Keď chcel ukryť chýbajúce peniaze dal do záložne veci z maminho dedičstva.
Ty by si bola kludná však?
V troch vetách proste nie je možné opísať mamu ani otca.

anonym_301337
Dnes o 18:20
@anonym_33d2d5

@anonym_33d2d5 ty asi nie si normálna však?

anonym_944472
Dnes o 18:25
@anonym_autor

@anonym_33d2d5 to čo si písala nie je moja mama. To že vybuchla nie denne, nie týždenne a nie mesačne, ale malo svoje opodstatnenie. Napr otec kúpil spoza jej hrbat zo spodných peňazí Harleya, raz prehral na stávke niekoľko mesačný plat. Keď chcel ukryť chýbajúce peniaze dal do záložne veci z maminho dedičstva.

@anonym_autor po tom co mama zazivala s tvojim otcom sa cudujes, ze jej pretiekol pohar trpezlivosti? Povedz mame, ze kedykolvek si tu pre nu, ale ostatne si musia vyriesit oni dvaja. To uz nie je tvoja starost, ty uz len mozes akceptovat to ako to vyriesia

anonym_33d2d5
Dnes o 18:28
@anonym_301337

@anonym_33d2d5 ty asi nie si normálna však?

@anonym_301337 Som normálna, veď 60 ročný dedko si len tak z rozmaru milenku nenájde. Niekde jeho žena musela robiť chybu, možno mu chýbal sex, možno mu chýbala opora, pohladenie, pochvala. Veď taký je život, načo sa z toho rúcať.

anonym_33d2d5
Dnes o 18:29
@anonym_autor

@anonym_autor Tak potom nechápem prečo je v depresií, nech sa raduje, že sa konečne takého muža zbaví. On sa evidentne už raduje, že našiel to, čo mu dlhé roky chýbalo.

evkatk
Dnes o 18:41

V tomto veku to nebude ľahké. Čaká ju po rozvode delenie majetku, hľadanie si nového bývania, ak je dosť solventná, tak si kúpi byt. Starí chlapi zo zásady nechcú opustiť svoje bývanie v presvedčení, že je jeho, lebo on viac zarobil. Potom ju čaká splácať hypotéku, starať sa o všetky náklady na bývanie, živobytie,... Na prežitie potrebuje aspoň 1200 - 1300 Eur mesačne spolu s hypotékou alebo platbou za nájom, ktorá je asi 2x vyššia ako hypotéka. Bude to oveľa ťažšie ako je to teraz pred rozchodom. Preto sa musí obrniť, musí byť veľmi silná a tiež hľadať si dobre platenú prácu, aby to všetko zvládla bez újmy na zdraví.

anonym_16bbd7
Dnes o 18:51
@evkatk

V tomto veku to nebude ľahké. Čaká ju po rozvode delenie majetku, hľadanie si nového bývania, ak je dosť solventná, tak si kúpi byt. Starí chlapi zo zásady nechcú opustiť svoje bývanie v presvedčení, že je jeho, lebo on viac zarobil. Potom ju čaká splácať hypotéku, starať sa o všetky náklady na bývanie, živobytie,... Na prežitie potrebuje aspoň 1200 - 1300 Eur mesačne spolu s hypotékou alebo platbou za nájom, ktorá je asi 2x vyššia ako hypotéka. Bude to oveľa ťažšie ako je to teraz pred rozchodom. Preto sa musí obrniť, musí byť veľmi silná a tiež hľadať si dobre platenú prácu, aby to všetko zvládla bez újmy na zdraví.

@evkatk aku hypoteku? Ved ma po 60tke, uz ziadnu nedostane.

autor
Dnes o 19:00
@evkatk

@evkatk mama ma o mesiac 63. Kde v tomto veku dobre platenú pracu? Dávajú v tomto veku vôbec hypo? Čítala si vôbec o čo píšem?

eeffka
Dnes o 19:03
@anonym_autor

@evkatk mama ma o mesiac 63. Kde v tomto veku dobre platenú pracu? Dávajú v tomto veku vôbec hypo? Čítala si vôbec o čo píšem?

@anonym_autor ok nebudeme riesit co bolo, ale co bude. Mama ho vyhodila a teraz co? Maju taky majetok ze sa popreda a kazdy bude mat kde zit? Lebo u nas v rodine sa rozviedli a ziju na kope lebo ani jeden z bytu nepojde lebo to je "jeho" a peklo na zemi pokracuje.

autor
Dnes o 19:06
@eeffka

@anonym_autor ok nebudeme riesit co bolo, ale co bude. Mama ho vyhodila a teraz co? Maju taky majetok ze sa popreda a kazdy bude mat kde zit? Lebo u nas v rodine sa rozviedli a ziju na kope lebo ani jeden z bytu nepojde lebo to je "jeho" a peklo na zemi pokracuje.

@eeffka nepoznám dopodrobna stav bankového účtu mojich rodičov, otec si vybral život s milenkou , nie nebudú bývať pokope.

eeffka
Dnes o 19:08
@anonym_autor

@eeffka nepoznám dopodrobna stav bankového účtu mojich rodičov, otec si vybral život s milenkou , nie nebudú bývať pokope.

@anonym_autor snad mas predstavu ci nehnutelnost ktoru obyvaju vedia predat tak aby za nu kupili aspon 2ks jednoizbakov. A to zr je otec u milenky je bezpredmetne, majetok sa bude delit.

autor
Dnes o 19:15
@eeffka

@anonym_autor snad mas predstavu ci nehnutelnost ktoru obyvaju vedia predat tak aby za nu kupili aspon 2ks jednoizbakov. A to zr je otec u milenky je bezpredmetne, majetok sa bude delit.

@eeffka tak aj Harley za cenu vyšsiu ako moje rodinné auto sa tiež bude deliť na polovicu

katkazatka
Dnes o 19:18
@anonym_33d2d5

@anonym_301337 Som normálna, veď 60 ročný dedko si len tak z rozmaru milenku nenájde. Niekde jeho žena musela robiť chybu, možno mu chýbal sex, možno mu chýbala opora, pohladenie, pochvala. Veď taký je život, načo sa z toho rúcať.

@anonym_33d2d5 akýkoľvek chlap a nielen sestdesiatročný dedko si milenku nájde práve z rozmaru.

anonym_631805
Dnes o 19:21
@anonym_33d2d5

@anonym_33d2d5 mat doma salamistu, 90% zien by vybuchli. Aj o milenke mas pravdu. Vsetky milenky su idealne zeny.

anonym_33d2d5
Dnes o 19:22
@katkazatka

@anonym_33d2d5 akýkoľvek chlap a nielen sestdesiatročný dedko si milenku nájde práve z rozmaru.

@katkazatka Nemyslím.

anonym_33d2d5
Dnes o 19:22
@anonym_631805

@anonym_33d2d5 mat doma salamistu, 90% zien by vybuchli. Aj o milenke mas pravdu. Vsetky milenky su idealne zeny.

@anonym_631805 Ja som salámista a môj muž nikdy pri mne nevybuchne 🤷‍♀️ lebo nerieši somariny

anonym_631805
Dnes o 19:27
@anonym_33d2d5

@anonym_631805 Ja som salámista a môj muž nikdy pri mne nevybuchne 🤷‍♀️ lebo nerieši somariny

@anonym_33d2d5 iste, zivot je jedna velka somarina 🙉. Este nevies, ci nema aj tvoj milenku,co je opak teba 😆

anonym_631805
Dnes o 19:29
@anonym_autor

@pribinak otcovi? Nie.

@anonym_autor to je uz len vyhra pre 40tnicku 60+ rocny dedo 🤣🤣🤣. Nedavam tomu vztahu dlhu trvacnost

anonym_e326d0
Dnes o 19:50
@anonym_631805

@anonym_autor to je uz len vyhra pre 40tnicku 60+ rocny dedo 🤣🤣🤣. Nedavam tomu vztahu dlhu trvacnost

@anonym_631805 Tak keď ma love prečo nie? Možno ho čo chvíľa doopatruje a bude i dedicstvo.Predtym si ho rýchlo zoberie, zeny vedia v tom chodiť.Urcite to nieje z lasky k dedovi ale z lasky k peniazkom.

autor
Dnes o 19:56
@anonym_33d2d5

@anonym_33d2d5 ako ty tiež kupuješ bez jeho vedomia chobotiny za desaťtisíce eur zo spolocných peňazí? Stretavkuješ polrocný plat? Dávaš do záložne jeho majetok bez jeho vedomia?

eeffka
Dnes o 20:04
@anonym_autor

@anonym_33d2d5 ako ty tiež kupuješ bez jeho vedomia chobotiny za desaťtisíce eur zo spolocných peňazí? Stretavkuješ polrocný plat? Dávaš do záložne jeho majetok bez jeho vedomia?

@anonym_autor a xo ty vlastne riesis? Muz to bol dost na figu, vyzera ze dobre sa jej stalo. Treba podelit majetok, najst si kamosky a konicky a poziadat o predcasny dochodok v jej veku. Ak ty nie si ta "mama", ze?

autor
Dnes o 20:08
@eeffka

@anonym_autor a xo ty vlastne riesis? Muz to bol dost na figu, vyzera ze dobre sa jej stalo. Treba podelit majetok, najst si kamosky a konicky a poziadat o predcasny dochodok v jej veku. Ak ty nie si ta "mama", ze?

@eeffka som mamou svojich detí ktora sa zároveň bojí o svoju mamu.
Téma je o tom,že mama sa uzavrela do seba. Nejaví záujem ani o vnúčatá. Bola nastavená tak, že zostarnú spolu s otcom, tak ako kedysi babka s dedkom