icon

Moji rodičia uprednostňujú mladšieho súrodenca

28. máj 2025

Ahojte, mezdi mnou a bratom je 13 rokov rozdieľ ja som staršia on má 14 rokov a vidim ten rozdieľ že sa o mňa mama nezaujíma tak ako oňho. Neviem či toto nebude trvať už celý život.

melanta
28. máj 2025

Ale zase admin vytvoril diskusiu na rozprúdenie vášní? Pretože normálna 27 ročná žena by neriešila, že jej rodičia sa viac zaujímajú o tínedžera, ktorý chodí na základnú školu, ako o dospelú dcéru. Jedine teda, žeby išlo o ženu ťažko mentálne či fyzicky postihnutú. Venuj sa práci, svojmu bývaniu, koníčkom, mužovi. A malého brata zober občas na výlet či na dovolenku.

tanyan
28. máj 2025

Ale 13 rokov sa venovali iba Tebe. Brat bol od narodenia druhý a nikdy nemal rodičov iba sám pre seba. V čase sa to mení a vyvíja podľa rôznych potrieb a možností. A taktiež je to vždy len subjektívny pohľad a každý jeden má svoje dôvody na svoje konanie.
Z istého uhla by sa to dalo brať aj ako rodičovský kompliment, že si dostatočne šikovná a schopná a nepotrebuješ takú intenzívnu podporu. 😉

anjelicek26
28. máj 2025

Ak mas 27 rokov tak konecne dospej a prestan riesit mama mama mama mama... uz mozes byt sama mamou, tak to u svojich deti sprav inak...

sisamisaaa
Autor odpoveď zmazal
bystrozraky
28. máj 2025

Pozri, v každej etape života sa rodič stará o dieťa inak. Prvý rok po narodení sa o teba starali 24/7 a potom to stále klesalo. Máš už skoro 30 rokov, tak to pochop. To vôbec neznamená, že by ťa mali menej radi ako jeho. To len znamená, že sa mu musia viac venovať, aby ho naučili všetko to, čo aj teba.

alison11
Autor odpoveď zmazal
alison11
28. máj 2025

Ber to z tej lepšej stránky máš voľnosť.Ja som mala na starosti mladšieho brata o 1,5roka a sestru ako 14ročnú veľa krát som úlohy nemala naučené lebo mama opatrovala starkú,brat mal vždy všetko povolené ja aj pre úlohy som musela brať sestru so sebou,prebaľovať žehliť jej plienky atď....Ale vieš čo naučila som sa zodpovednosti za čo som aj rada brat ten je málo z rodinou chodí na turnusy do nemecka a rakúska sestra robí v Holandsku priateľa má v Španielsku a paradox je že ja z mojou rodinou žijem v tej istej dedine,čiže rodičia na starosť budú na mojich pleciach aj mužový lebo švagrina sa vydala do maďarska a švagor je alkoholik...tak si užívaj slobodu kamarátky a nerieš pubertálneho brata,nebude to mať také ľahké,videla som a zažívam pri rodičoch aj na návštevách u nich,ako im chcú riadiť životy...ja sa nenechám a poviem,im,že nech sa nestarú do môjho života.A teda tým,že som mala po čase viac odstup od nich tým že prišiel skoro brat po mne a potom starká zo sestrou ale mladší tí to také jednoduché nemajú...o nich vedia všetko a starú sa do všetkého a niekedy nevedomky im kazia aj radosť...si ich chcú priviazať k sebe a ak sa im podarí ako mojim vyletieť z hniezda majú šťastie.Môj švagor potom čo mu jeho mama zničila vzťah začal piť non stop ho kritizovali jeho rodičia...

viestta
28. máj 2025

A ako sa maju rodicia starat o 27 rocnu dceru? Maju ju bravat na vylety, dovolenky, kontrolovat ci je naucena, navarit jej, oprat jej, poslat ju do sprchy kazdy vecer, pripomenut umyvanie zubov a kupovat oblecenie a obuv?

sidicek
28. máj 2025

To je vtip? Ved to je dieťa, jasne ze sa mu viac venujú, ty bud rada , ze sa ti nestarajú do života, keďže majú brata na kontrolu 🙂

autor
28. máj 2025

Máte pravdu, už som to pochopila. Ďakujem