icon

Môže sa agresívny alkoholik zmeniť?

19. dec 2024

Môže sa agresívny alkoholik zmeniť? Neustále pije, uráža ma, klame, ponižuje ma… zakazuje mi odísť z domu. Mame jedno dieťa jeho sa vraj nevzdá ..aké ja už takto nevladzem, veľmi sa jo bojím. Chcem aby ušiel na liečenie aké on nie.

koniarova
19. dec 2024

Komu niet rady, tomu niet pomoci. Lebo čo by povedali ľudia. Uvidíš, čo ti o pár rokov povie tvoje dieťa

lenicka298
19. dec 2024

@koniarova no zatiaľ sa drží. Ma aj lieky keď ma slabú chvíľku. Zo začiatku ich bral pravidelne, teraz už len pár krát do mesiaca. No tie výkyvy nálad sú niekedy ťažké. Z minutu na minutu vybuchy hnevu pre somarinu, zduva sa...On tým, že pil nonstop, bol úplne mimo reality, veľa vecí nechápe. Napríklad, že bežný nakup v tescu stojí 80-100€. On si myslí že z 10€ vyzije mesiac 😃 nepamätá si ani jednu Mikulassku zabíjačku ktorú roky ako rodina robíme. Tento rok bol prvy krat triezvy. Očakáva, že sa mu každý prispôsobí. Nechápe, že život tých 15-20 rokov plynul, a každý má svoj život. Ale veľa chodí do prírody, venuje sa vnuckam. Vidno na ňom, že sa snaží zamestnavat myseľ. Toto by mali byť prve Vianoce co bude triezvy odkedy si pamätám, a to už mám 6 ročnú dcérku...no stále mam pochybnosti, a neveríme mu úplne. Nechcem sa nato naviazať, že nepije a byt potom sklamaná. Ale v kútiku srdca si predstavujem ako prídeme 24 po večeri na návštevu, a on bude vítať vnučku triezvy. No nechám sa prekvapiť 😊

cacorka2704
19. dec 2024

Nezmeni, zazila som to z otcom.

mikadooo
19. dec 2024

Svokrovcom povedz, že ľuďom odkazuješ, že sa nenecháš otĺkať a ponižovať od ochlastu a je ti jedno čo o tom hovoria... K rodičom sa nemôžeš vrátiť? Vráť im ten vadný kus preboha, ešte oni ti budú niečo vyčítať, čo si vychovali, to majú, nech si to pekne vyžerú tú hanbu, že nevesta im ušla, veru by som im to dopriala...

koniarova
19. dec 2024

@lenicka298 ❤️. Ak by si nezabudla, daj prosím vedieť, či tie Vianoce zvládol. Úprimne držím palce.

autor
19. dec 2024

Mala som svokrovcov rada, aj mám ale pred nedávnom sme mali ostrú výmenu názorov s manželom a nepekne som sa o nich vyjadrovala… on tak isto urážal moju rodinu .. nechcela som bolo to v záchvate hnevu .. akoby len obrana na útok.. teraz sa mi vyhráža tým že im to všetko ukáže a že mne nič neuveria.. že budú vidieť čo dokážem napísala a že takto ničím jeho a preto pije .. keď jeho otcovi som mala aj oporu pretože jediný ho vedel skrotiť.. ale čo teraz

autor
19. dec 2024

@lenicka298 tak držím palce a dúfam že budeš milo prekvapená

enmery
19. dec 2024

Máš 25!Celý život pred sebou!Zavolaj na tú bezplatnú linku a poraď sa, nech Ti otvoria oči. A keďže máš rodičov a tým pádom zázemie, rieš, ako sa dostať k nim, to na začiatok stačí. Toto bude jeho pád na dno-buď sa potom pôjde liečiť/čo pochybujem/ alebo bude pokračovať ďalej v chlastaní. S ním Ťa čaká len peklo na zemi. A bude sa to zhoršovať.

koniarova
19. dec 2024

Čo teraz? Choď pekne k svokrovcom a poraď sa s nimi. Alebo im aspoň oznam, čo chceš urobiť a čo ťa trápi.

koniarova
19. dec 2024

@enmery neurobí to. Bude trpieť celý život ona a dieťa

monillia
19. dec 2024

@autor čo povedia ľudia ti môže byť srdečne jedno,ľudia s ním nežijú, ty áno. Ak by ste nemali dieťa, nech sa páči trp a nič si svoj život, ale takto ho ničíš ah vlastnému dieťaťu. Btw poznám pár čo chodil spolu 7 rokov a prvé výročie manzelstva už spolu neoslavili

autor
19. dec 2024

Čo im poviem keď oni vedia.. Sle stále sa tvári pred nimi ako zlatíčko a ja som tá vadná hyena ktorá rozbíja všetko okolo. Čo im poviem že chcem odísť ? Oni to vedia veľmi dobre.

autor
19. dec 2024

Chcela by som aby išli bývať ku svokrovcom aspoň na mesiac, aby to aj oni videli.. a my by sme ostali s malou vo svojom.. lenže to oni nechcú najmä jeho matka s ním bývať… a on nebude bez malej .. tak ako im to dokázať ? Mám fotky alkoholu .. alw to nestačí

koniarova
19. dec 2024

Načo ho chceš stále usvedčovať?

enmery
19. dec 2024

Ty žiadne účty svokrovcom skladať nemusíš. Nebudeš im brániť vidieť vnúča. Nerieš alkoholika agresívneho, jeho slepých rodičov. Rieš svoj odchod a ako ochrániš dieťa. Aby v tomto peklo nevyrastalo. Máš net plný príbeh ako ty, aj tu na koni je ich kopec, videíí na youtube, podcasty. Prečitaj/vypočuj si, že je to patologicky FURT ten istý scenár a že medzi Tebou a tým byť milovaná, mať pekný život, stojí jedine Tvoj odchod.

autor
19. dec 2024

Veď Sle preco my musíme odísť ? Preco ja mám budovať nové zázemie ? Keď všetko som už vybudovala tu, koľko síl a energie.. je to strašný pocit

enmery
19. dec 2024

Pretože on neodíde. Presne tak, ako sa nepôjde liečiť. Budú nasledovať aj bitky a bude to vidieť Tvoje dieťa. To ti nejaký dom za to stojí?Strecha nad hlavou, ale inak život v pekle?

bielasovicka
19. dec 2024

Je to manipulátor a debil. A nie, nezmení sa nikdy. Chod od neho kade ľahšie.

vilma7
19. dec 2024

Môj otec bol alkoholik, agresívny. Už nie je, lebo umrel, upil sa k smrti v 41.rokoch.
Mame nikdy neodpustím, že nás nechala s nim trpieť celé detstvo...lebo kam pôjdeme....

koniarova
19. dec 2024

Lebo on neodíde. Preber sa už konečne.

lenicka298
19. dec 2024

@koniarova ďakujeme, napíšem 😊 celé dectvo som to nezažila, tak snáď sa teraz podarí 🥹😊

monillia
19. dec 2024

@autor absolútne nerozumiem načo sem píšeš, čo očakávaš od tejto diskusie, keď máš také argumenty. Čo povedia ľudia, čo povedia svokrovci. Keď ti viac záleží na hmotných statkoch ako na zdraví a psychickej pohode seba a v prvom rade vlastného dieťaťa. Máme ti napísať, vydrž do utorka, stane sa vianočný zázrak a on sa zmení na milujúceho otca a manžela bez kvapky alkoholu. Aj keby podstúpil protialkoholické liečenie, nič nie je vyhraté, je to boj na celý život. Alkoholik sa vyliečiť nedá, len abstinuje, niekto to zvládne po prvom raze navždy, niekto takych liečení musí absolvovat niekoľko a vždy sa vrátil ku fľaši.

macilaci
19. dec 2024

Nie

vkatush
19. dec 2024

Ja len k vete, že chceš, aby šiel na liečenie.

To nepomôže. On sa nesmie do smrti dotknúť alkoholu. Liečení môže absolvovať aj 10 a nič mu to nepomôže (vlastná skúsenosť v rodine).

mamutka
19. dec 2024

Ty sa tu aj tristo ľudí môžeš opýtať na názor, je to rit platné. Jediný názor, ktorý ty potrebuješ počuť je názor tvojej dcéry, keď bude mať 15-20-30 rokov. Či budeš milovaná matka, alebo budeš “ta čo ma nechala žiť s agresívnym ozranom”
A to bude čoskoro, život uletí rýchlo, hlavne keď dostaneš pravidelne po ústach od manžela.
Tvoje vypisovanie čo si všetko vybudovala a ako ťažko sa ti bude odchádzať je smiešne. To akože si budovala 5 rokov domov a on posledný pol rok chlasta a rozbíja dom? Asi ťažko, že? Ty si videla čo sa deje ale vyšperkovať si barák bolo prednejšie ako otvoriť oči a riešiť problém. Teraz sa ti ťažko opúšťajú super veci. Dieťa a jeho pokojne dectvo je kde medzi tými vecami?

misslilac13
19. dec 2024

Nezmení, akurát prepne z neho ešte aj tebe. Už to začínam pozorovať aj na sebe

zuzana76
19. dec 2024

Dievča zlate, utekaj, nezmeni sa, keby chcel kvoli vam a lubil vas, tak sa uz davno zmeni. On ta nelubi, ked dava prednost alkoholu. Nemohla by som zit v takom prostredi a s takym chlapom.

misslilac13
19. dec 2024

@vilma7 a reálne by ste išli kam?

alickapusinka
19. dec 2024

hej kto da aký súd by prídelil alkoholikový dieťa žiaden to sú len reči.

rozculena
19. dec 2024

načo stále vypisuješ? Veď ty žiadnu radu nechceš.....
Mám dojem,že ty si sem už písala