icon

Môže sa žena zmeniť?

15. aug 2022

Hned na uvod napisem, ze pojde o celkovu zmenu.
Mam 2 deti, som uplne klasicka zena, mam domacnost "podla trendov", casto badam, ze sa stazujem, nefungujem na 100%, aj ked mam len 2 deti. A potom su tu zeny aj s viacerymi detmi, kt.maju zahradu, pestuju, chovaju, pecu domaci chlieb... tieto profily ma nesmierne inspiruju a mam velku tuzbu nieco zmenit, ale stale sa postavim a idem upratovat tak na 10minut.... da sa zmenit alebo sa clovek takyto proste musi narodit? Urcite neplanujem zacat chovst zvierata, ale keby nasa domacnost pachla za cerstvym chlebom, mali by sme cas na vychadzky, neriesila by som banality...lahsie by sa mi dychalo a nesmierne by sa mi to pacilo, takto sa starat o rodinu 😊 dakujem za nazor

viestta
15. aug 2022

Papier a aj internet znesú všetko. Takže to co čítaš a vidíš nerieš. Ži tak aby si ty bola tak spokojná ako najviac vieš a môžeš. Ostatne ti môžu byť ukradnuté.

xsuzannex
15. aug 2022

Mam tri deti a obcas domaci chlieb zvrtnem.. ale je to uz na ukor mojho pramala casu co mam pre seba.. peciem, ked sa mi nechce ist do obchodu 😄 alebo inak, peciem ked mam nervy, ukludnuje ma to.. vzdy nieco taketo je podla mna na ukor niecoho.. den kazden zeny ma len 24 hodin.. jedine to tak moze fungovat s babkami, tetkami, susedami atd atd..

miadi
15. aug 2022

Jasne vsetko sa da len treba chciet a pokusat sa o to,, Ja som po par nestatnych pokusoch nasla recept na fantasticky chleba .. lenze moji krpci ho nechceli ani okostovat musela som ho sama zožrat 😂a bol tak dobry ze za 24h bol fuč..

mpg
15. aug 2022

@xsuzannex Aj ja pečiem, keď je zlé počasie a nechce sa mi ísť do obchodu, obyčajne som urobila langoše, škvarkové buchty, šišky poliate čokoládou a knedlik alebo pizzu. Syn sa dokonca ne taký deň tešil.

petricka22
15. aug 2022

Treba sa nakopnut. Sama poznam, ze viem lahko zleniviet, ale ked sa nakopnem tak kmitam a stihnem aj deti, aj cvicit, aj navarit, aj upiect a hoci viem byt z toho vecer niekedy dost unavena, tak ma naplna dobry pocit, ze zijem a neprezivam 🙂 ked na to nabehnem, tak ficim a udrziavam tempo a potom pride nejaka choroba, dovolenka, nieco a vypadnem z rytmu a musim sa zas nakopnut 😀

marsmykkok
15. aug 2022

Vieš koľko poznám žien, čo sa chvastajú že majú 3-4 deti, ale decká vkuse u babky, ktorá sa starala a aj ich chovala. Teda žena iba porodila. Takže ja by som neverila všetko čomu čítam, treba žiť ako tebe vyhovuje. Ja mám také dni kedy je zaťažko aj povysávať a uvariť cestoviny a aj také kedy stihnem urobiť niekoľkodňovú prácu a ešte celý dom vyriadiť komplet... Bud sama sebou a ži tak a takým tempom aké vyhovuje tebe.

kluska
15. aug 2022

tiez z vlastnej skusenosti viem, ze super matky neexistuju, neda sa mat vsetko tip top, aj domacnost, aj deti, aj cas pre seba a pre muza, musis niekde ubrat a na nieco sa vysrat alebo zrobit to tak, ze z kazdeho rozku trosku.

soldi
15. aug 2022

Zi tak, aby si bola Ty spokojna. Ja som ten typ co stiha vela. A keby som chcela, tak stiham este viac. Ale nechcem. Ako pisu vyssie, vzdy je to na ukor niecoho.
Idem napiect alebo von s detmi?
Idem upratat alebo sa hrat s detmi?
Idem pliet do zahrady alebo si vylozim nohy a vypijem v klude kavu?
Vzdy je to nieco za nieco a je to len na Tebe, ktora volba Ta viac uspokoji.
Nepozeraj na inych, co stihaju/nestihaju a aky maju zivot. Zi pre seba a podla seba 🙂

jarka26011
15. aug 2022

To, že niekto napečie chleba raz za 3 mesiace a hneď to hodí na ig neznamená, že je to každy den tak 😁 Toto nerieš, ig je jedna velka bublina, kde je všetko tip top (no to jo)

marianarem
15. aug 2022

Ja poznam domacnosti, kde ked pridem, tak je tam vsetko ciste, upratane a take pokojne. Tiez by som to velmi chcela tak mat, lenze ma to nebavi. Ked ma prist na lamanie chleba, tak vzdy zistim, ze nie som tomu ochotna venovat tolko casu, aby sa dosiahol taky tip-top stav..Urobim to tak, aby to nebola katastrofa, aby sa dalo fungovat a zvysny cas venujem radsej malemu a tomu, co ma bavi alebo mi dusevne prospieva. Cize, ano, chcela by som mat poriadok, ale nie je to priorita pre mna. S varenim a pecenim je to ine, to ma bavi a rada to robim aj s malym. Takze mame tiez momentalne napecene domace pecivo a na stole mavame vselijake speciality. Zeny, o ktorych hovoris, to zrejme tiez bavi a maju to ako nieco, co ich nabija..Takze tomu davaju zase prioritu pred niecim inym, comu sa zase viac venujes ty.

savanna
15. aug 2022

@marianarem to s navstevou tiez moze byt len zdanie, ja mam tiez super upratanu domacnost, ked viem, ze pride navsteva a inak ma upratovanie vobec nebavi a upratujem podla toho, ako mam naladu 😀

savanna
15. aug 2022

Mna fascinuje, ze zena si v 21. storoci dava za zivotny ciel pestovanie, upratovanie, chovanie a pecenie chleba. Myslela som, ze sme cele starocia my zeny bojovali, aby sme si zivot mohli naplnat zmysluplnejsimi vecami. Ale ok, beriem, ze niekoho moze aj toto naplnat. Teba asi nie, lebo keby ano, uz by si to robila sama od seba nejako prirodzene. Asi mas zmysel v inych veciach, uz zostava ich len najst.

mrva
15. aug 2022

ja mam 5 deti. A stiham. Treba si najst system a stanovit priority. A vediet si povedat aj ujasnit, ze sa neda stihnut vsetko. Nud idem na cely den s detmi na kupalisko, alebo porobim na zahrade. Raz idem von s manzelom, raz s kamaratkami.... Uprac si v hlave, napis si, co by si chcela urobit, rozdel si to na dni a chod podla planu. A uvedom si, ze kym ty pozeras ako ina pecie chlieb, jej uz doma vonia. Nepozeraj a rob. Z unstagrami sa chlieb neupecie. Ja odobne to mam poriesene tak, ze mam nastaveny limit na appkach aj celkovo na cas straveny na mobile a viac ma nepusti. Ak si neveris, daj si to zaheslovat niekomu inemu, kto to heslo na predlzenie casu nepovie. A miesto pozerania inych, makaj 🍀

autor
15. aug 2022

@savanna
Moj prispevok vobec nie je smerovany tak, ako pises. To, ze zeny starocia bojovali neznamena, ze to niekoho nemoze naplnat. Ja takato nie som, ale extremne ma to fascinuje, ze taketo bytosti su. Ja som uplna klasika s klasickyl bordelom, jedalnickom, dieta mam v klasickej skolke (a ani nebudu domskolaci), kazdopadne to nie je preto, ze by sa mi to inak nepacilo, ale taka jednoducho nie som a dost ma to mrzi. Fakt su dni, kedy pri babatku ani nenavarim obed, lebo nestiham... a nie to este chlieb. Mam aj ja posadene, ale mame teraz take perne dni, ze mi uz pukaju paradajky, ktore nemam cas obrat a nie to este zavarat alebo cosi 😃 velmi chcem byt ina, lebo extremne vela casu proste pre*eriem na internete alebo pomalicky chodim, robim si kludnym tempom, su uz aj dni, kedy neupratujem a spracem to az obden. Vyssie spominane zienky su pre mna velkou motivaciou, ale neviem, ci sa clovek dokaze zmenit, lebo zatial si poviem len vaaaau a tam to konci.

autor
15. aug 2022

@mrva
Dakujem za motivacne slova 🙂 teraz ma dost brzdi babatko, kt.je narocne na dojcenie atd, skusam aj nosit ale nie sme zatial uplne zohrati. Kazdopadne s muzom pracujeme na svojom minibiznise a ja robim pracu cez internet, cize na mpbile naozaj stravim kvantum casu. Koniec koncov teraz tu zas pisem 😐

miadi
16. aug 2022

Daj skolkarovi kyblik a mas raz dva pozbierane paradajky ked z toho urobis aj zabavu. Aj ten chleba upiect sa da aj pri babatku ani stym nie je tolko roboty ako si myslis. Das dokopi par ingrediencii pohneties nechas kysnut ( a mas hodku cas mozes kojit kolko chces) potom zas a potom sup do truby same sa to pecie. A ten pocit ked sa podari je parada . Skus nehladaj dovody preco sa to neda .

marianarem
16. aug 2022

@savanna Moze byt, ale viem aj o ludich, ktorych to bavi, napriklad moja mama je taka.

dankanka
16. aug 2022

Ha si myslim ze robis vela. Teraz je priorita babo a dojcenie. Nie domaci chlieb a tip top upratana domacnost. Klud. Ten cas pride..

mrva
16. aug 2022

mne pomaha to, ze si vzdy skontrolujem, ci som schopna dat kazdemu dietatu tolko mojho pohladu, kolko dam mobilu. Ak mi mobil ukaze, ze pozeram do mobilu hodinu a pol denne, tak dbam na to, aby som kazdemu dietatu venivala viac casu. Lebo dieta je pre mna viac ako mobil. U mna je to 5 x cas na mobile. Cize Ak 1,5 hodiny x 5, to je 7,5 hodiny aktivne sa venovat detom. Aktivne: bez tv, bez mobilu, bez sporaku., bez pracky,... len ono a ja. Rovnako ako mobilu venujem svoj pohlad a pozornost, rovnako dietatu. A to je pre mna obrovska samokontrola. Skusala som kadeco, ale ako mame mi zabralo prave tento sposob. Skus si vymysliet nieco take aj ty. Napr. Jedno obdobie mi pomahalo, aby som sa rozbehla, ze som ja zdielala svoje radosti. Postavila som sa do pozicie tej osoby, ktoru ini pozeraju a ktora inych motivuje. A to ma nutilo makat. Casom sa mi plnenie toho, co som chcela robit stalo automaticke, normalne. A uz som nepotrebovsla nic zdielat, lebo som sa posuvala sama a nepotrebovala som vonkajsiu mozivaciu v podobe likov, smajlikov, komentov. Mozno aj toto je dobra cesta. Postav sa do opacnej pozicie a stan sa tou, ktoru budu ini obdivovat. Tvor, vyletuj, motivuj a zdielaj. Ono to pomoze aj vasmu biznisu, ak to budes robit rozumne. Ale pozor. Je to casovo narocne. Musis si uhrat v hlave cas, kedy to budes moct riesi. Napr. k mobilu len vecer, od 21-22. hod. Odpis, odlajkuj a pod. A nic si nerob z toho, ked to neurobis. Proste obcas sa nechce. Ono je to zradne a na lajky a obdiv sa dobre zvyka. Nech ta to nezomelie. Lebo pojdes z jedneho problemu do ineho. Alebo si najdi iny sposob. Ja som ti napisala ten moj. Ty mozes mat iny. Drzim palce

halci
16. aug 2022

Zavisi aj od toho, ake mas to male dieta. Ja som mala tak narocne, ze som bola rada, ze stiham zakladne veci robit. Kdeze vypekat, to vobec nehrozilo.

fatima99
16. aug 2022

to co vidis na nete casto je od pravdy na mile vzdialene, co sa tyka takychto veci. Mam kamosku ktoru ked vidim jej insta tak akoze dovidenia, by som povedala, ze superzena a vsetko, ale realita je ina.