icon

Môžem ísť sama na zážitok v Košiciach?

3. sep 2024

Bude v nedeľu o 10:00 čiže by som musela ísť skôr ráno. Ale mamka nebude mať čas a vravela mi že vlaky môžu meškať.... skúsim ju ešte presvedčiť. Kamarátka so mnou by šla ale bude po nočnej službe. Môžem ísť sama? Tak skoro už nebude príležitosť

Strana
z2
doriiis
3. sep 2024

@viestta ...mala som 15 a cestovala som každý týždeň 2x hore dole NZ- BA a bývala sama na intraku.Moj syn má 13 a cestoval sám do Česka toto leto.
Neviem,kam to speje ale takéto osoby jak autorka asi nezvládnu normálny život tam vonku ani nahodou

patka06
3. sep 2024

Máš 20 nie 2. Pokojne môžeš cestovať sama.
Aj keď bude vlak meškať domov sa dostaneš.

diewcatqoo
3. sep 2024

Ehm, ja som mala v 20 vlastnu domacnost niekolko xy km od rodicov a kvoli dialke sme sa videli raz za tyzden, dva. Ty si nesvojpravna alebo mas nejaku diagnozu? Preco by si nemohla sama cestovat? A co ze vlaky budu meskat?

patus_2
3. sep 2024

A aby som ti aj poradila, tak kľudne choď. Pokiaľ si zdravá, mladá, dospelá žena, tak ta mamka nemôže držať v bublinkovej fólií, lebo to budeš mať (asi už aj máš) sakra ťažké. Teraz máš akciu cez deň, žiadne nocovanie vonku bez prístrešku, stanu, spacáku atď. A ak aj bude meškať vlak, tak sa nič nedeje. Veď určite aj do školy/práce odchádzaš a doprava nikdy nejde načas. Skús sa zamyslieť, či problém nebude iný, ako iba pár minút meškajúci vlak.

mane01
3. sep 2024

@doriiis no, tie matky, co tu vypisuju, ze dcera stredoskolacka nebude s kamaratkou v triede a maju z toho uzkosti 🤦🏼

maranco
3. sep 2024

@mane01 tu sa aspoň snaží s tým vyrovnať, že stredoškolák už bude samostatný
https://www.modrykonik.sk/forum/pubertak/ako-zvladnut-odchod-dietata-na-strednu-skolu/

kitycat
3. sep 2024

🤯 what 🤯

rozculena
3. sep 2024

ehmmm.....ČOOOO?

lalenka33
3. sep 2024

Fakt nerozumiem, o čom, je tento príspevok. Máš 20 rokov, chceš ísť niekde vlakom, akcia začína o 10, tak leďže vlaky aj autobusy aj autá môžu meškať, tak choď vlakom skôr s rezervou. Akcia skončí, pozrieš koľko je hodín, kedy ide vlak a podľa času sa zariadiš. Pôjdeš do nakupneho centra, na prechádzku atď.
Mala som 15 rokov, keď som cestovala autobusom 2 hodiny do BB cez cestu, kde v zime autobusy stáli aj hodiny v kolone. Moj autobus mal prichod do BB 19:00 , posledný autobus na intrák do Slovenskej Ľupče k Biotike mi šiel 19:15. Keď som zmeškala autobus musela som čakať na vlak, čo šiel o 21 a prejsť po tme cez celý závod Biotika. Som tu živá a zdravá. Mala som 15 a nie 20. To som už pracovala.

0silvia0
4. sep 2024

Ano, mozes ist sama, mas to pozehnane vsetkymi uzivatelkami modreho kona, pa👋

sense
4. sep 2024

V 20rijoch môžeš ísť sama. V Tom veku som sama cestovala aj mimo krajiny. Ak máš byť niekde o 10. A bojíš sa že vlak bude meškať tak pôjdeš skorsim

ivka225
4. sep 2024

Nie, zdá sa, že nemôžeš ísť sama.

peknyvladko
4. sep 2024

Ak nie si z Hornej Dolnej tak z KE sa dostanes hocikam dost lahko. Pozrel by som aj autobusy.

mantilka
4. sep 2024

@doriiis Keď si všimnes štýl písania autorka nie je úplne OK. Neda sa paušalizovať, tam to nemusi byť spôsobené nesprávnou výchovou.

mantilka
4. sep 2024

@0silvia0 nevieš o autorke nič a kľudne jej povieš môžeš ísť sama? No, mne sa nezdá. Čítaj ešte raz ako píše.

0silvia0
4. sep 2024

@mantilka nebudem citat este raz. Ak chces nieco pisat autorke, pis jej. Ja o tieto dotahovacky a komentovacky napisaneho nemam zaujem. Autorke si nic nenapisala a komentujes rady ostatnych.

tykat
4. sep 2024

mňa skôr ten "zážitok" zaujal, znie to tajomne...čo to bude?

karolinakr
4. sep 2024

chod v predstihu na vlaky, aby si nezmeškala, pozri sa na spoje, vytlač si ich alebo sleduj aplikaciu v telefone, tam budu mat aj meškanie označene, alebo by aspoň mali mať a budeš včas informovana

puertorico
4. sep 2024

@doriiis neber to v zlom, ja ti poviem kto ... rodičia dnešných detí , ktorí chodia deťom za zadkom, berú im tašky zo škôl, vozia ich všade (hovorím o väčších deťoch, nie 1 stupeň). ja pracujem v zdravotníctve a keby si videla našich mladých pacientov (do 25rokov - žiadne vážne diagnózy, len vidieť že mu život organizuje mamička a vodí ho za ruku) že s nimi chodia rodičia, a ešte aj telefónne číslo uvedie na mamičku . dospelí ľudia nevedia ísť sami k lekárovi . a často krát aj muži nad 30r (sú prípady keď príde aj 50 ročný s doprovodom - mamičkou a ona ho naviguje. deti sú nesamostatné , preto je táto situácia pre autorku niečo nové a berie to úúúúúplne že normálne. a potom sú tu mamičky, ktoré svoje deti vedú viac k samostatnosti , a sú prekvapené z takýchto diskusii . Veď koľko krát sa tu pýtali mamičky, kam dávajú deti keď už nechodia po škole do družiny . mňa už nič neprekvapí .... 20 ročná bez mami niekam ísť , stratená , nevie čo má robiť. nech ide a naučí sa .

doriiis
4. sep 2024

@puertorico ...áno,ja to všetko viem.To bola len taká básnická otázka,že kto do riti.😆
Mám dve školopovinné deti,takže o premotivovanych rodičoch mi hovoriť nemusíš.Poznam ich dosť.Aj mimo školy.Je to des.Vyrasta nám generácia neschopakov

zazka666
Autor odpoveď zmazal
ema22270
6. sep 2024

Aj mne to pride podobny prispevok, ako o tej puti 🤔

Strana
z2