Môžem podať trestné oznámenie za psychické týranie?
Napríklad sa každý víkend zbalí a odíde za športom, turistikou…odíde (o deti sa starám sama)a príde ako sa mu zachce. Vyhrocuje situácie doma do nepríčetna a samozrejme predtým zapne nahrávanie zvuku. Je taký tichý agresor, ktorý ukazuje mi vulgárne gestá na dennej báze a pod.
Vie, že po RD odchádzame od neho, tak si ma teraz doma nahráva ako vraj stále kričím.
V telefóne som mu našla množstvo nahrávok a cítim sa “doma” veľmi zle. Doslovne ma tým týra, zapína si nahrávanie predo mnou každý jeden deň. Môžem podať trestné oznámenie za psychické týranie a narušovanie nášho súkromia?
vsak zapni si nahravanie aj ty, aj celodenne... :D boze to je dementor
Nie je to nahodou tresne, nahravat niekoho bez dovolenia?
A keď niekomu ideš do telefónu a ešte mu aj niečo vymažeš to nie je narušenie súkromia???
@simca06022011 je to trestné.
@bekind keď vidím, že si predo mnou zapína naschvál nahrávanie, ktoré sme mu nepovolili a vidím že mu beží tak samozrejme mu obsah ktorý získal neprávom zmažem. Či mu mame s deťmi poďakovať že nás týra? Ty si v poriadku žena?
Vwd s kľudom povedz do tej nahrávky, aký je s tým nenápadný,a pridaj nejaký príbeh, ako ta najskôr napadne, vynada ti do p.. A potom si to zapne :D a rovno ho posli nech si ide športovať, a nemusí robiť cirkus...
A zapni si nahrávanie kľudne aj ty🙂
Ja by som mu to tiež mazala ale on ak to.vie, kľudne si to vie odzalohovat na cloud niekam.
Ja len že si písala že nikto nemá právo narúšať druhému súkromie, ale ty zjavne máš. A asi kričíš dosť často keď si našla množstvo nahrávok. A odpoveď na tvoju otázku je áno, som v poriadku, ale váš vzťah zjavne nie. Neviem aký vážny môžeš mať dôvod ostávať v takom vzťahu keď si takto s mužom robíte prieky. Veď tým ubližujete hlavne vašim deťom. A keď to nevidí on, mala by si ty.
@simca06022011 on nemá iPhone. Ja mám pamäť mobilu na fotky detî. V žiadnom prípade, si nenechám ujsť ich momenty kvôli nemu. A nepristúpime na jeho psychohru.
@bekind moja som ešte na RD. Nechodím do prace aby som si mohla dovoliť sama bývanie. Asi to má dôvody že ostávame nemyslíš? Určite nie som ticho ak zaťahuje naschval deti medzi nás. Väčšinou sa ani nerozprávam s ním.
Cloud ma hocijaký mobil. Stačí aj uplne bežný google disk a prisypem si tam všetky fotky... hocikedy.
Veď preto sa pýtam na tie dôvody, lebo to nechápem. Keby som mala dôvod si myslieť, že muž týra mňa a moje deti /tvoje slová/, tak niet takého dôvodu aby som deti tomu naďalej vystavovala. Pripadá mi to ako istá vypočítavosť aj z tvojej strany. Nie jedna matka musí vyžiť z rodičovskéj dávky, ešte im ani muži neplatia alimenty. Takže to nie je asi jediný dôvod. Ak by to bolo také vážne ako píšeš už by si tam nebola. Pre deti je každý ďalší deň v takom prostredí škodlivý. Ale vy musíte vedieť, vy za nich nesiete zodpovednosť.
@bekind ? Ako sa dá vyžiť a zaplatiť nájom z 580€ expertka povedz? O tie deti sa treba aj starať, keby sa mne niečo stalo? Mudruješ veľmi, ale každá poznáme svoje možnosti nemyslíš?
Nezdá sa ti, že si dosť drzá? Baby ti rozumne hovoria a ty si ideš svoje a útočíš.
Ok, ak si myslíš že po RD nastane nový život, si na omyle.
Budeš padať na hubu od únavy, školka-robota-školka-domácnosť, nedajbože nejaké choroby ? Teraz sa zamysli nad tým, čo a ako. Plánuj, kalkuluj, nebráň sa ani pomoci od rodiny.
Nemožeš dať deti už teraz do škôlky? Budeš mat RP + mzda + DB + výživné.
Stať sa ti môže aj doma niečo a tvoj chlap si to všimne v nedeľu večer ?
@daniela1911 ? Prepáč, reagujem na posledné 2 komenty, kde mi panie píšú, že si ma môže nahrávať doma. Nie ja som drzá. Zvažujem všetky možnosti, a robím čo z toho vychádza.
@daniela1911 ona je drza? 🤦♀️
Je mi normalne zle z poniektorych komentov...
Autorka, urcite ho nahlas na policii. Toto je psychicke tyranie,co ti robi.
Prosím ťa skús odfiltrovať niektoré príspevky, niekedy je to tu hrozne, až sa hanbím za to naše ženské pohlavie. Chlap by mal snáď viac pochopenia. Ak si odhodlaná to vydržať ešte nejakú dobu, tak máš veľa síl a si určite odhodlaná bojovať kôli deťom. Vidím sa v tom, síce som nebola úplne v tvojej situácii, ale tiež to bolo psycho. Ty si odhodlaná a rozhodnutá. Ale aj tak ti napíšem jedno, ja som to pred rokmi opomenula. Držala som, vydržala, zvládla aj ťažké časy a chvíle, ale potom keď už bolo PO, tak si to vybralo daň na zdravi. A nenávratne. Tak mysli aj na to obdobie PO.
Tie tri zatrpknute ženy čo sa sem prišli ventilovať ignoruj, vždy sa nájdu takéto "dokonalé"
Koľko máš do konca RP? Určite by som ho nahlásila toto nieje vôbec normálne správanie
@terina25 no slušná diskusia to nie je. Každá čo sa tu pýta na niečo, čo je proti autorkinmu gustu, tak vyskakuje.
Smaozrejme, že má ísť na políciu a udať muža a ukončiť tento chorý vzťah. Ale to ona nechce, chce len POTVRDIŤ, že je nezákonné niekoho nahrávať a narúšať mu slobodu. Narúšanie slobody je aj liezť do cudzieho mobilu a vymazávať. Zas tu koník používam dva metry - on jej narúša slobodu ale ona nie, to je ok.
Nikto tu autorke neublížil, skôr jej baby otvárajú oči až odíde hneď.
A inak tieto nahrávky 😀😀😀 nie sú žiadne súdne dôkazy a ešte len zvukové.
lubkavargova1
@bekind
@daniela1911 Vážené dámy! Ja sa ale že vôbec nečudujem, že na Slovensku je tak veľa týraných žien doma mužmi, pretože sa vždy nájdu takéto ako vy, ktoré ešte spochybnia práva ženy na dôstojný život. Urobte mi radosť a opustite túto diskusiu.
Škoda, že z môjho príspevku si nevezmeš radu autorka, zas len útočíš, lebo som ta nepoľutovala. Ale ty nepotrebuješ poľutovať. Ty potrebuješ riešiť. Chod na políciu, chod na sociálnu kuratelu, podaj žiadosť o rozvod, pol majetku ti patrí a bude, potom nemusíš riešiť debilove nahrávanie.
Týrané sú ženy lebo existujú hlúpi chlapi. Diskusia na koňovi neurobí zmenu za teba.
@aurinia ďakujem za pekné a povzbudivé slová. Ani som nečakala toľko psychickej podpory a pochopenia. Práve z toho mám trápenie, akú daň na zdraví si za jeho teror voči nám odnesieme potom. Keby nechodil do práce tak nevydržíme.
@daniela1911 ty si myslis,ze je tak lahke odist od tyrana s detmi bez prijmu. Si to zazila? Nie.
@daniela1911 aj tu si radila? Hned prvy koment,prva veta...
,,Nezdá sa ti, že si dosť drzá?,,...
Ani som nepísala, že si ťa môže nahrávať, ani nespochybňujem tvoje právo na dôstojný život. A už vôbec nemám prečo cítiť zodpovednosť za to, že sú niektoré ženy doma týrané. Myslím, že viac ako poľutovanie a potľapkanie, by ťa malo nakopnúť prebudenie a rada. Lebo ty zjavne žiješ v sebaklame, že to trpíš kvôli deťom. Ale domacim prostredím, ktoré zjavne doma teraz máte dosť zlé, na nich páchate škody, ktoré sa nemusia dať zvrátiť. Takže ja si myslím, že by si to nemala odkladať. Ak máš akúkoľvek rodinu, požiadať o pomoc. Ak máš nejaké úspory, teraz je čas ich využiť. Ak nie, kontaktuj krízové centrum. Alebo ako ti písali vyšie - školka, práca a nečakať na koniec RD. Držim palce aby si sa rozhodla správne.

@lubkavargova1 ty si z kadiaľ spadla? Nik nemá právo narúšať niekomu súkromie. Má dvôvod áno, že plánujeme od neho odísť a vzľadom na to, aký je, budem trvať na stretávsní za mojej prítomnosti.