icon

Môžem zrušiť úrazové poistenie dieťaťa?

deina76
7. jan 2024

dobry den , moj byvaly partner zalozil synovi urazovu poistku, a mam podozrenie ze sa na nej obohacuje.
syn si v lete zlomil ruku. peniaze zhrabol byvaly partner.dieta mam v osobnej staroslivosti ja.Mam nejake pravomoci tuto poistku zrusit?

katica06
7. jan 2024

@deina76 existuje inštitút poisťovacieho ombudsmana ďalej poisťovne majú nad sebou tiež kontrolný orgán čo je NBS.
Ale ak si mala zvýšené výdavky na starostlivosť o dieťa prečo nepožiadaš a zvýšenie výživného? píšeš že platí mizerne málo

deina76
autor
7. jan 2024

@janai1 stale je to jeho otec, moze prist kam chce a vypytat si co chce od ucitelov ,doktorov ,poistnych firiem, pokial drzi v ruke synov rodny list , moze vsade vystupovat ako zakonny zastupca, a pritom sa o dieta vobec nestarat.

deina76
autor
Autor odpoveď zmazal
deina76
autor
7. jan 2024

@nykkushka ano, dakujem.presne toto sa dialo, a ja podnikam,takze pobyt v nemocnici ,strata prijmu a to ostatne co ste pisali.

deina76
autor
7. jan 2024

tym co mi poradili si zalozit na syna poistku a ist potom za na dovolenku len tolko: ak by aj niekedy zostalo na konci mesiaca tych 25 alebo 50 eur tak pojdu urcite na potraviny,najom a synove oblecenie a nie na poistku.Ak by som aj niekedy videla 2,500eur pokope na svojom ucte ,urcite by sli na synovu rehabilitaciu , a nejaky slusny nabytok do jeho izby .Dovolenku si za detsku poistku kupuju iba svine a moj ex.

dadis
8. jan 2024

@deina76 Si velmi toxicka. Ano, nezachoval sa tvoj muz moralne, ale ty si plna nenavisti..ak by tu poistku tvoj ex neplatil, tak by ziadne poistne plnenie logicky nebolo. Rehabilitacie moze dostat aj v ramci zdravotneho poistenia. Moje deti tiez urazove poistenie nemaju, nie je to povinnost, aj toho ombudsmana budes zbytocne riesit. Poistnik si moze s poustnym plnenim robit co uzna za vhodne, to su len predajne argumnenty, kde poistne mozes vyuzit... a realne to malokto na to vyuzije..radsej idu na dovolenku, kupiadetom bicykel alebo pocitac, ci ulozia dietatu na sporenie..

mk1111111111
8. jan 2024

@dadis toto, co si napisala, sa autorke nebude pacit, ale v podstate mas pravdu. Ak to autorke nevychadza, aby platila taku poistku aj ona, nech poziada o zvysenie vyzivneho a uvedie aj tento dovod, ze platil poistku, ona sa starala a peniaze uzil ex. Po navyseni vyzivneho, moze platit poistne ona

maminkadeticiek
8. jan 2024

Chapem ta,je to hajzel,ale stale poistku plati on.Nakoniec,predpokladam,ze k tehotenstvu s nim doslo dobrovolne.Proste akeho otca si synovi vybrala,takeho ma.Uz s tym teraz nic neurobis ani ked ta roztrhne od zlosti.A tebe len skodi drzat v sebe taketo nenavistne emocie.Len sa citis horsie.

deina76
autor
8. jan 2024

urazku pani @dadis co ma nazvala "toxickou" prijmam s pochopenim .Ved treba si niekde vybit nejaku tu vlastnu frustraciu 😊 , tak ak niet kde tak aspon na fórach.
Moja otazka bola ci sa da ta poistka zrusit, a nie ci mam ziadat o zvysenie vyzivneho ani to ci som mala s nim mat dieta , a nie tie peniaze neodlozil nikam pre dieta, ani na bicykel ani na zmrzlinu,ani ho na tu dovolenku nevzal zo sebou.Odpoved som dostala ze sa zrusit neda , to mi staci .Dakujem

20erika07
8. jan 2024

@deina76 si zober, ze ty zalozis synovi poistku a ex by ti ju chcel zrusit🙈 dava to logiku? Je to na hlavu. Vobec by som sa nepozastavovala nad tym, ze on zalozil synovi poistku a on ju plati a on si vyuzil z nej vyhody. Je to uplne jeho vec, a ked to jeho neštve, ze to nedal synovi, stale je to iba o nom, charaktere atd., on si s tym moze narabat ako chce . Ved syn uz nemusi mat najbližších 10rokov ziadny uraz a on ju bude platit, tak nech plati ked na to ma. Ty mozno tiez raz budes mat na to platit poistku, a tiez bude len a len na tebe ako nalozis s tymi peniazmi ak by nahodou nieco a jeho by to nemalo vobec zaujimat.

dadis
8. jan 2024

@deina76 To nebola urazka, ale spatna vazba.

karolinakr
8. jan 2024

Nezaklada sa urazova poistka za učelom odstranenie nasledkov zraneni a chorôb, na liečbu alebo aj rehabilitácie?
To aky vyznam ma založit poistku na dieta a zaroveň si naplanovat letenku na Kanarske ostrovy, ked sa niečo stane a poistovna vyplatí. Na to sa robi sporenie, odkladanie do prasiatka, nejaky fond a pod..
Toto zmyšlanie, že otec založi poistku na dieťa a potom s ňou manipuluje ĺubovolne a decko z toho nevidí ani cent je jedna z najväčších sprostostí na koniku, čo som tu počula a tych hluposti tu už bolo vyrieknutých dosť..

dadis
8. jan 2024

@karolinakr Nie, nic take v poistnych podmienkach nemas.

karolinakr
8. jan 2024

@dadis no ano len z moralneho hladiska otec profituje zo synovej choroby..toto mi vrta v hlave..on si zlomi ruku a otec ide na dovolenku..a je to ospravedlnene tym, ze on to plati.Tak 10r. syn asi nema z čoho si platiť poistku

belllinka
8. jan 2024

@karolinakr žeby mu tú poistku mohla platiť matka?

karolinakr
8. jan 2024

@belllinka to mohla.A stary ked chce kasirovat, nech si plati sam svoju

dadis
8. jan 2024

@karolinakr Uz to bolo spomenute vyssie, z moralneho hladiska ide (asi) o fail - zatial nevieme ako otec s peniazmi nalozi (preto asi, lebo mozno ich ulozil synovi na ucet, mozno mu kupi pocitac, cokolvek). Z pravneho hladiska sa otec nicim neprevinil. Matka mohla synovi zalozit urazove poistenie a dat ako odovodneny naklad vo vyzivnom, otec by sa tym padom podielal cca polovicou nakladov na poistne a a plnenie by mala pod kontrolou ako poistnik.

deina76
autor
8. jan 2024

@belllinka no stalo sa to nedavno.ja poistky momentalne nemozem riesit, niesme v situacii kedy by som mu ju mohla zakladat , ak sa mi financna raz situacia zlepsi , mozno zostane aj na poistku. nemala som nic proti existencii razoveho poistneho ,ktore zalozil moj ex a netusila som ze tie peniaze pouzije len pre vlastne potreby.Preto by som bola radsej keby to bolo zrusene.

deina76
autor
8. jan 2024

@dadis ja tu hovorím cely cas o moralnom hladisku ., Z pravneho hladiska mozu ludia zarabat tisicky na svojich detoch. A ano isli na dovolenku , pochvalil sa pani co mu tu poistku vyplacala.Netusil ze som s nou v kontakte.Fotky z dovolenky su na fb.Uctenku o zaplateni dovolenky nemam

karolinakr
8. jan 2024

@dadis no však to by bolo asi najlepšie

minimie
8. jan 2024

@dadis autorka vôbec nie je toxická a na frustráciu má plné právo. Teoreticky by si každý mohol zriadiť poistku na kohokoľvek iného a v prípade úrazu by šli peniaze platiacej osobe na úkor poistenej osoby. A kedysi sa to aj robilo aj s extrémnymi následkami ako som spomenula vyššie. Toto tu je podľa mňa ešte väčší hyenizmus keďže ide o chránenú osobu - dieťa, na ktorej sa on priživuje. Je to bohapusté zneužívanie, sú na to dôkazy a čisto môj osobný názor, ja by som takýmto super "rodičom" aj súdne tie rodičovské práva rušila. Čo sa asi bohužiaľ nedá, neviem, nevyznám sa.

zmrzlinka2021
8. jan 2024

@deina76 a či tak stretko s bývalým manželom? Objednáte si pizzu a porozprávate sa

belllinka
8. jan 2024

Všetky to tu prezentujete, ako keby to bol neviem aký výnosný biznis 😅 Ako sa dá zarábať na poistkách? Koľko už do tej poistky dal a koľko mu teraz vyplatili?

minimie
8. jan 2024

@belllinka priznám sa beriem to trošku osobne 🙈 keďže s poisťovníctvom som si čo to zažila. Ma to vrátilo do divokych nekontrolovaných čias keď sa začali rozplietať riadne špinavosti. Preto sa tam dala tá brzda že nemôžeš platiť poistenie a zhrabnúť prachy na niekoho s kým nie si v konkrétnom vzťahu. Fakt mi pri tom prišlo až fyzicky zle. Pri príbuzných sa berie že sa majú radi a poistenie fakt plní účel ochrany. Čo tu rozhodne neplní.

deina76
autor
8. jan 2024

@zmrzlinka2021 samozrejme som to navrhla ale odmieta.neberie mi telefon a odpoveda iba na spravy aj to sporadicky.

jarmilaj
8. jan 2024

Autorka okamžite podaj návrh na zvýšenie výživného, a pri výpočte nákladov na dieťa uveď okrem iného aj úraz, vyčísli aspoň približne, aké si mala výdavky a popíš jeho starostlivosť o syna počas úrazu, respektive o jeho zdravotnú dokumentáciu. Ak narazíš na slušného sudcu, ten mu to spočíta. Súdiť sa o vyplatenú poistku nemá význam, ale takto by to šlo.

deina76
autor
8. jan 2024

@jarmilaj ano mozem to dolozit k tej ziadosti o zvysenie vyzivneho.

deina76
autor
8. jan 2024

@minimie dakujem

taja567
Autor odpoveď zmazal
taja567
8. jan 2024

@minimie konečne normálny názor, no v poisťovníctve sa fakt dejú veci....