icon

Musím robiť?

dominikdominik
14. nov 2015

Nemozem spat tak bludim po internete a googlim a nahodou som narazil na toto forum tak sa skusim spytat na nazor , mam 38 rokov a som dobrovolne nezamestnany ( ja vravim ze na dochodku ) od maleho decka som mal teoriu ze nechcem pracovat na nevyhnutne nutnu dobu , po vyske som odisiel do rakuska kde som pracoval ako inzinier kvality na oddeleni zlepsovacich navrhov a este som popri praci vykonaval auditorsku cinnost . Po celu dobu som setril aby som si mohol vytvorit zasobu penazi aby som uz nemusel robit , neskorej investoval do bytov ktore mam v prenajme a vytvaraju mi rezidualny prijem . Problem je ze sa hadam z priatelkou ktora so mnou byva ze nerobim nic ze sa flakam a podobne . Chcem sa teda opytat ci musim chodit do roboty aj ked to vlastne nepotrebujem . Mam len taky dojem ze ju to stve ze ona musi a ja nie . Moj jediny rezidualny prijem je cca 600 € mesacne a mne to staci , samozrejme ze pred tym som mal vecsi plat ale ja si myslim ze som si uz svoje odrobil .

latvia
15. nov 2015

Nemusis robit.a zena nech ta necha,ked sa jej to nepaci.nech si najde takeho,pri ktorom ONA nebude musiet robit.osobne by som s chlapom,co oficialne nerobi nemala problem,ale musel by vediet zaobstarat dostatok penazi pre celu rodinu,nie 600 eur a z toho zit...ale uprednostnujem chlapov,ktori v zivote nieco po sebe zanechaju pracou - ucitel sikovnych ludi,lekar usmiatych zdravych pacientov,stavbar kvalitne stavby atd. Co po sebe zanechas ty?

hankm
15. nov 2015

@mima4 snazis sa mu vnucovat zivot, o ktory on nema zaujem. Nie kazdy sa narodil pre to, aby neskor zakladal rodinu. To, ze ty v rodine vidis zmysel, je tvoja osobna zalezitost. On si aspon uvedomuje, ze mat deti je pre neho nepodstatne, mozno prilis ovplyvnujuce jeho osobny zivot. Je to horsie, ako ked chlap naslubuje, ako chce rodinu deti, aj ich narobi a potom na celu rodinu serie a chlasta s kamaratmi tak ci tak? A slubuje iba kvoli "pravidelnemu" sexu, teplemu jedlu. A tak tu potom vsetci citaju novu temu o nezodpovednom muzovi ;)

hankm
15. nov 2015

@alaguema prehnane ambicie, prehnana aktivita je len prejav nejakej nespokojnosti. nieco mi chyba, neviem co so sebou, neobsedim, neviem byt sam so sebou. Tajehoto cloveka mat za sefa, katastrofa.

hankm
15. nov 2015

@libka1 to musi kazdeho naplnat rodinny zivot? To ze nieco bavi mna, nemusi lahodit inemu. Ake co cakat na materskom fore ;) klapky doke z oci, hormony potlacit, a vnimat svet aj z inch oerspektiv !!!

hankm
15. nov 2015

@kingstonka nie kazdy ma potrebu mat deti ! Nevnucujte svoje potreby inym !

zita19
15. nov 2015

@hankm co tak netrepat ptakoviny na materskom fore a rozvijat trapne hlbokomyselne uvahy o naplneni zivota bez rodiny niekde inde? A ked uz to naozaj musi byt aj tu, tak potlacit mega EGO a brat aj to, ze nebudem so svojimi uvahami pochopeny, ze sa mi nedostane frenetickeho potlesku od okolia.
Takemu cibazolovi ja naozaj nebudem ani drukovat ani tlieskat.

mima4
15. nov 2015

@hankm nikomu sa nic nesnazim nahovorit, to on zalozil temu, lebo ho zaujimaju pohlady inych... 😉

mircalla
15. nov 2015

@hankm s tym suhlasim, nema ju kazdy. to nic nemeni na fakte, ze sam podsuvas velmi obmedzene a skatulkujuce nazory, aky je pre zeny ideal muza...je mimimum ludi, co im vyhovuje model, ktory si opisal, takze si uplne mimo

hankm
15. nov 2015

@mala_hobitka co povazujes za zmysluplne? Alebo daj definiciu zmysluplnosti. Je vseobecne spolocensky definovany pojem zmysluplnnost?

apb
15. nov 2015

@zita19 Podla teba, by zena mala sediet doma na zadku? 😀

zita19
15. nov 2015

@apb necitala si pozorne. Ak by mala idealneho muza, tak by si vybrala svoj sposob seberealizacie. Aj chodenim do roboty by sa mohla realizovat, ale pri idealnom chlapovi (ktoreho spominal pan hankm) by na chodenie do roboty nemusela byt odkazana, ak by nechcela...

hankm
15. nov 2015

@mima4 co tak pohlad z opacnej strany, zeby by mala byt inspirujuca ;) ked uz ma muz byt ten dominant, dobyvatel tak nech to o co bojujem stoji za to... Tepla vecera a sex je slaba motivacia. sorry.

zuzana76
15. nov 2015

@hankm ved ty robis to iste, vnucujes ludom svoj pohlad , tie klapky z oci by si si mal dat dolu aj ty v tom pripade

mima4
15. nov 2015

@hankm mam pocit, ze ty nemas rad zeny resp. mas s nimi nejake negativne skusenosti, ktore ta dost ovplyvnili.

hankm
15. nov 2015

@lanugo absolvovany semester psychologie? ;)

henikav
15. nov 2015

@hankm a co vlastne robis na materskom fore? Zeby ti predsa len nieco chybalo, alebo urcita forma uchylactva? Vsak ked nemam zaujem o futbal neleziem na futbalove forum. Teba nezaujimaju deti a rodina, tak potom sa naskyta otazka, co tu hladas na fore zameranom na deti a rodinu?

alaguema
15. nov 2015

@hankm to je inak dobrá otázka a zároveň odpoveď na túto diskusiu. Čo je zmysluplné. Chalan chodí zámkoch a hradoch, hrá hry, ide do záhrady, alebo ku kamarátom, preňho to asi zmysluplné je. Ak pracuje v tej záhrade a vzdeláva sa v histórii, tak prečo nie?

zita19
15. nov 2015

@mima4 @zuzana76 Prisiel si sem pofukat bebinka z davnej minulost? Prisiel si sem pohladkat svoje posramotene ego? Prisiel si sem len vybit zlost za nejaku konkretnu? Prisiel sem hladat nejaku spriaznenu dusu? Tazko sudit, ale zda sa mi dost mimo z toho, ze nic take sa nekona

libka1
15. nov 2015

@hankm to som napisala prosim ta kde? uviedla som to ako jeden z prikladov pretoze prave tu sa vela takych zien nachadza, ktore sa v materstve nasli a nehrnu sa za peniazmi a karierou. hovorila som o tom, ze kazdy by mal mat aspon nieco co ho bavi a je uplne jedno co to je.

apb
15. nov 2015

@zita19 A preco nemozeme byt my idealne zeny a mat taku pracu, ze nasi muzi nemusia pracovat?

libka1
15. nov 2015

@apb no v mojom pripade a tebou popisovanej situacii by som prisla o mojha skveleho manzela, lebo by nedokazal hliviet doma a cakat na moju vyplatu. to by bola prilis velka obeta pre mna vymenit ho za nieco zakladatelovi podobne 😅 vlastne nezrealizovatelna obeta...

zita19
15. nov 2015

@apb pre mna za mna, mozes mat aj takeho. Ked vam to vyhovuje. Ale to uz je emancipacia dotiahnuta ad absurdum. 😀 😀 😀 (podotykam, ze chlap, ktory sa doma stara o deti, domacnost, gazdovstvo, je invalid... nie je emancipovany gaucovy povalac, ktory sa nevie postarat o rodinu)

apb
15. nov 2015

@libka1
@zita19
Ja narazam na to, ze vsetky zenu chcu rovnost. No niektore (ako vy dve), iba v pripadoch kedy im to vyhovuje ;)

hankm
15. nov 2015

@zita19 dakujem za doplnenie ;) zeny su prirodzene vacsie detailistky :D

zita19
15. nov 2015

@apb kde som tvrdila, ze chcem rovnost? Kde presne? Vkladas mi do huby nieco, co som nikdy netvrdila.

zita19
15. nov 2015

@hankm tu detailsku mam povazovat za lichotku? 😀 😀 😀

maciatkolulu
15. nov 2015

@hankm čo hľadáš A očakávas od tohto fóra? To ma fakt zaujíma.

libka1
15. nov 2015

@apb my mame s muzom rovnost. my sa pozname inac, ze ma tak dobre poznas? 😅

celasapremenim
15. nov 2015

@hankm ono urcite to niekomu da zmysel, to co pises
len keby to bolo take jednoduche 🙂 vies, my sme sa s manzelom do seba tak zamilovali, ze ani sme len nerozmyslali, zeby sme niekedy nemali spolu deti
tie tvoje vzorce pasuju na zlatokopky a rychlozbohatlikov, ale to je slabe percento z populacie, hoci sa o nich pise viac ako o zdravo vyvijajucich sa vztahoch a rodinach

denisic
15. nov 2015

Tak to mas super, mozme ti len zavidiet. Ja sice zarobim 700, ale musim robit. No a tych 100, co ty mas menej miniem na reziu do prace - obedy, benzin, oblecenie a podobne. Skoda, ze som nerozmyslala ako ty, ked som bola mladsia, hned by som taky zivot brala. Venovala by som sa konickom, chodila na turistiku, na bicykli, viem si to zivo predstavit. No a prilezitostne by som cosi prekladala, to je moj prijem mimo, aby som sa citila uzitocna. 🙂