Musím robiť?
Nemozem spat tak bludim po internete a googlim a nahodou som narazil na toto forum tak sa skusim spytat na nazor , mam 38 rokov a som dobrovolne nezamestnany ( ja vravim ze na dochodku ) od maleho decka som mal teoriu ze nechcem pracovat na nevyhnutne nutnu dobu , po vyske som odisiel do rakuska kde som pracoval ako inzinier kvality na oddeleni zlepsovacich navrhov a este som popri praci vykonaval auditorsku cinnost . Po celu dobu som setril aby som si mohol vytvorit zasobu penazi aby som uz nemusel robit , neskorej investoval do bytov ktore mam v prenajme a vytvaraju mi rezidualny prijem . Problem je ze sa hadam z priatelkou ktora so mnou byva ze nerobim nic ze sa flakam a podobne . Chcem sa teda opytat ci musim chodit do roboty aj ked to vlastne nepotrebujem . Mam len taky dojem ze ju to stve ze ona musi a ja nie . Moj jediny rezidualny prijem je cca 600 € mesacne a mne to staci , samozrejme ze pred tym som mal vecsi plat ale ja si myslim ze som si uz svoje odrobil .
@mima4 snazis sa mu vnucovat zivot, o ktory on nema zaujem. Nie kazdy sa narodil pre to, aby neskor zakladal rodinu. To, ze ty v rodine vidis zmysel, je tvoja osobna zalezitost. On si aspon uvedomuje, ze mat deti je pre neho nepodstatne, mozno prilis ovplyvnujuce jeho osobny zivot. Je to horsie, ako ked chlap naslubuje, ako chce rodinu deti, aj ich narobi a potom na celu rodinu serie a chlasta s kamaratmi tak ci tak? A slubuje iba kvoli "pravidelnemu" sexu, teplemu jedlu. A tak tu potom vsetci citaju novu temu o nezodpovednom muzovi ;)
@kingstonka nie kazdy ma potrebu mat deti ! Nevnucujte svoje potreby inym !
@hankm co tak netrepat ptakoviny na materskom fore a rozvijat trapne hlbokomyselne uvahy o naplneni zivota bez rodiny niekde inde? A ked uz to naozaj musi byt aj tu, tak potlacit mega EGO a brat aj to, ze nebudem so svojimi uvahami pochopeny, ze sa mi nedostane frenetickeho potlesku od okolia.
Takemu cibazolovi ja naozaj nebudem ani drukovat ani tlieskat.
@mala_hobitka co povazujes za zmysluplne? Alebo daj definiciu zmysluplnosti. Je vseobecne spolocensky definovany pojem zmysluplnnost?
@hankm čo hľadáš A očakávas od tohto fóra? To ma fakt zaujíma.
@hankm ono urcite to niekomu da zmysel, to co pises
len keby to bolo take jednoduche 🙂 vies, my sme sa s manzelom do seba tak zamilovali, ze ani sme len nerozmyslali, zeby sme niekedy nemali spolu deti
tie tvoje vzorce pasuju na zlatokopky a rychlozbohatlikov, ale to je slabe percento z populacie, hoci sa o nich pise viac ako o zdravo vyvijajucich sa vztahoch a rodinach
Tak to mas super, mozme ti len zavidiet. Ja sice zarobim 700, ale musim robit. No a tych 100, co ty mas menej miniem na reziu do prace - obedy, benzin, oblecenie a podobne. Skoda, ze som nerozmyslala ako ty, ked som bola mladsia, hned by som taky zivot brala. Venovala by som sa konickom, chodila na turistiku, na bicykli, viem si to zivo predstavit. No a prilezitostne by som cosi prekladala, to je moj prijem mimo, aby som sa citila uzitocna. 🙂

Nemusis robit.a zena nech ta necha,ked sa jej to nepaci.nech si najde takeho,pri ktorom ONA nebude musiet robit.osobne by som s chlapom,co oficialne nerobi nemala problem,ale musel by vediet zaobstarat dostatok penazi pre celu rodinu,nie 600 eur a z toho zit...ale uprednostnujem chlapov,ktori v zivote nieco po sebe zanechaju pracou - ucitel sikovnych ludi,lekar usmiatych zdravych pacientov,stavbar kvalitne stavby atd. Co po sebe zanechas ty?