icon

Musím robiť?

dominikdominik
14. nov 2015

Nemozem spat tak bludim po internete a googlim a nahodou som narazil na toto forum tak sa skusim spytat na nazor , mam 38 rokov a som dobrovolne nezamestnany ( ja vravim ze na dochodku ) od maleho decka som mal teoriu ze nechcem pracovat na nevyhnutne nutnu dobu , po vyske som odisiel do rakuska kde som pracoval ako inzinier kvality na oddeleni zlepsovacich navrhov a este som popri praci vykonaval auditorsku cinnost . Po celu dobu som setril aby som si mohol vytvorit zasobu penazi aby som uz nemusel robit , neskorej investoval do bytov ktore mam v prenajme a vytvaraju mi rezidualny prijem . Problem je ze sa hadam z priatelkou ktora so mnou byva ze nerobim nic ze sa flakam a podobne . Chcem sa teda opytat ci musim chodit do roboty aj ked to vlastne nepotrebujem . Mam len taky dojem ze ju to stve ze ona musi a ja nie . Moj jediny rezidualny prijem je cca 600 € mesacne a mne to staci , samozrejme ze pred tym som mal vecsi plat ale ja si myslim ze som si uz svoje odrobil .

Strana
z14
hankm
18. nov 2015

@henikav pretoze sa tu dozviem info, ktore by som sa v realnom zivote nedozvedel. anonymita fora v ludoch vzbudzuje isty druh dovery a povedia tu aj to co by realene nikde nepovedali. vidim okolo seba rozne situacie, osudy... a tu, sem tam najdem nieco podobne a rozne pohlady na tie situacie a na zaklade toho si mozem urobit nazor. v neposlednom rade, som az tu pochopil, ze ozaj muzi a zeny myslia aboslutne inak. muz je pragmatik, racionalista, zena stelesnena emocia. bez urazky. a niekedy mam silnu potrebu sa k niecomu vyjadrit, a ako to uz byva, tak vo vacsine to nie je suhlas, ak s niecim suhlasim, nemam potrebu to vyjdrovat. takze aspon vyjadrim nazor. a myslim si, ze niekedy pohlad z inej strany nezaskodi, aspon aj ostatny uvidia, ze existuje aj iny pohlad na vec. a aj, ak sa mna veci okolo rodiny, deti, vztahov (muz-zena) bytostne netykaju, som clenom rodiny, som clenom roznych socialnych skupim, som clenom spolocnosti ako takej a preto povazujem za dolezite aby som mal aj v takychto zalezitostiach prehlad. o futbale nemusim diskutovat na fore nemusim o nom nic vedit, viem sa vsetkemu okolo futbalu elegantne vyhnut. ale medzidskym vztahom sa len tak jedoducho nevyhnem 🙂 a ano, som cynik 🙂

sardinka335
18. nov 2015

Sa vam už čudujem zeny, ze tu riešite tento nick...ako trubky - uz so to pisala - ...je to ten isty ako v teme : Priatel a drogy
michal 3691.. ..občas si šlahne LSD...

https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/priatel-a-drogy-2/

mircalla
18. nov 2015

@sardinka335 to ma napadlo tiez uz par stran dozadu

jakobsapple1
18. nov 2015

@dominikdominik Mozno priatelke skor vadi to ze vy nemate zaujem o dieta. Mne by to vadilo keby mi to partner na zaciatku vstahu takto natrel. Som dochodca, dieta nechcem a takto chcem zit. Ved vo vztahu musi byt vela co je "mozne" a vela prislubov co vsetko sa moze stat. S vami by som ten pocit nemala. Aj moj manzel mal obdobie ze nepracoval tusim rok a snazil sa riesit svoje sny a poznam par kde manzel nepracuje uz 2 lebo si plni svoj zivotny sen. Trochu im to skripe hlavne financne ale ide to pretoze potom si ho bude plnit manzelka. U vas neviem ci je tato moznost. Tiez poznam par ktory maka par rokov a potom rok dva nerobia nic uzivaju si zivot spolu a ziju z uspor. Potom zase dva-tri roky pracuju a zase pride obdobie odychu. Oba tieto pary ziju v zahranici takze financne je to nie je celkom porovnatelne. Tiez by mi asi vadilo ze zatial co vy si uzivate zivot, priatelka musi pracovat... nebolo by mozno lepsie ze by ste pracoval trochu viac a ona trochu menej?? Takze mozno zvazit priority, chcem vztah alebo chcem byt na dochodku.... Dochodok mozete stravit len s inou dochodkynou ale nie s mladou ambicioznou pracujucou zenou.

xxxxxnnnnn
18. nov 2015

Diskusia sa uzamyká z dôvodu, lebo je plná výsmechu a úplne zmenila svoj smer, neobsahuje priame reakcie k téme.

Strana
z14