Musím robiť?
Nemozem spat tak bludim po internete a googlim a nahodou som narazil na toto forum tak sa skusim spytat na nazor , mam 38 rokov a som dobrovolne nezamestnany ( ja vravim ze na dochodku ) od maleho decka som mal teoriu ze nechcem pracovat na nevyhnutne nutnu dobu , po vyske som odisiel do rakuska kde som pracoval ako inzinier kvality na oddeleni zlepsovacich navrhov a este som popri praci vykonaval auditorsku cinnost . Po celu dobu som setril aby som si mohol vytvorit zasobu penazi aby som uz nemusel robit , neskorej investoval do bytov ktore mam v prenajme a vytvaraju mi rezidualny prijem . Problem je ze sa hadam z priatelkou ktora so mnou byva ze nerobim nic ze sa flakam a podobne . Chcem sa teda opytat ci musim chodit do roboty aj ked to vlastne nepotrebujem . Mam len taky dojem ze ju to stve ze ona musi a ja nie . Moj jediny rezidualny prijem je cca 600 € mesacne a mne to staci , samozrejme ze pred tym som mal vecsi plat ale ja si myslim ze som si uz svoje odrobil .
Mas 38 rokov a uz chces mat klud? Nepracovat? Co prepana cele dni robis? Len tak preflakavas cas? Kedbyze robis nieco zmysluplne, ale len tak v klude pit kavu, hrat sa na PC a navstevovat znamych je podla teba naozaj oki? To planujes robit do konca zivota? To snad nemyslis vazne. Ci ti 600 eur staci alebo nie - je to malo penazi, ved s tym fakt mozes iba ak preflakavat zivot v Presove ale to si nemozes vyjst na nakup poriadny. To fakt chces takto zit? Nehanbis sa ze ty flakas a partnerka chodi kazdy den do prace?
Na jej mieste sa na teba z vysoka... Lebo to nejde o to kolko penazi prijem mas ale ze sa snazis - a ty sa nesnazis vobec. Ten tvoj prijem strci do vrecka vacsina mamiciek tuna
@dominikdominik
Necitala som ostatne prispevky, tak napisem len moj skromny nazor 🙂 Je to len a len tvoje rozhodnutie ako budes zit, ci budes pracovat alebo nebudes, ci ti staci 600E alebo nie. Priatelka sa bud prisposobi alebo pojde inde hladat "standardne" zmyslajuceho chlapa. S tym ale musis ratat aj ty, ze ju to raz s tebou prestane bavit a teda sa podla toho aj budes musiet zariadit - bud si pojdes tvrdo za svojim zivotnym stylom alebo ustupis a pojdes nieco privyrobit do spolocnej kasicky. Pokial nemate rodinu, tak by sa to este dalo prekusnut (aj ked asi nejake romanticke wellnes pobyty, dovolenky, vecere, darceky a pod. velmi nehrozia - beriem, ze niekto to k stastiu nepotrebuje), ale ak spolu planujete deti a pod., tak prijem chlapa 600E asi nebude dostatocny, iba ak by si ostal na MD a priatelka isla zarabat...a to tvoju hodnotu v jej ociach asi velmi nezvysi.
@dominikdominik kristenanebi, 38ročný chlap, pre ktorého sa ideálny život nesie v znamení počítačových hier, no utekala by som kade ľahšie a čo najrýchlejšie 😅
600€ mesačne nie je žiadne terno, to naozaj stačí akurát tak pokrytie základných životných potrieb a hranie počítačových hier... len až sa ti ten počítač jedného dňa pokazí, tak neviem, z čoho si kúpiš nový... aj do tých bytov bude treba skôr či neskôr investovať...
predpokladám, že tvoja priateľka tak ako asi väčšina žien sníva o rodine, dieťati, sem tam nejakom výlete, aspoň drobnom darčeku od teba... len fakt nerozumiem tomu, čo ju pri tebe drží, lebo je jasné, že ty máš priority niekde inde... asi je jedna z tých, čo silno dúfa, že chlapa zmení... mali by ste si sadnúť a vyjasniť tieto veci, nech s tebou zbytočne nestráca čas...
@maslenka47 ako myslis, ze co nas po tom? Ved on sam chce o tom diskutovat, Preto zalozil temu, na ktofu povedame.Je to akcia- reakcia.Nestarame sa predsa nikomu do sukromia.On to oznamil ako verejnu zalezitost s tym, ze ocakava nazor.Inak ano, chapem, ze niektire rodiny maju aj menej.Ale ked chlap pracuje tak je to uplne v poriadku.Tento debilko sa chcel pochvalit, len mu to nevyslo.Na povalacov je maloktora zo zien zvedava. Tie, ktore takychto chlapov akceptuju potom vypisuju ake su vo vztahu nestastne
@hameeda to co je za odsudzovanie?...600E?....a co: ....ja makam, nemam ani 600E, moj muz maka, nema ani 600E...mame VS a sme v odbore, dke tu VS potrebujeme...akurat, ze su povolania, kde tabulky nepustia...a ty tu budes hovorit o ciganoch?...... kriste, zeny, vy ste nenazrane......a to nemame problem netrieme biedu, mame vsetko, co chceme.....ale halvne mame fungujuci vztah, kde sa nevadime o financie (ako mnohe z vas...)
a k veci....ja nevidim primarny problem v 600Eurach...skor v tom,z e v produktivnom veku sedi chlap na azdku a hra hry..napr. chlapik nema zaidnu zodpovednost a tak sa nudi....a otazne je, rpeco v 38icke nema !rodinu".... odporucam mat deti a hned ta posedavanie prejde, bud by siel zarabat dalej (lebo deti cosi stoja) alebo by plnohodnotne vyuzival cas s rodinou.... takto je vlastne prilis pohodlny, straca po case pracovne navyky...no proste stava sa neatraktivnym....pre vsetkych......(cize aj pre priatelku)....
proste akosi mi unikol zivotny ciel...ci cielom je to posedavanie a akoze si "uzivanie" zivota?...
@dominikdominik
Ty mas v 38 rokoch pocit, ze si sa narobil uz dost? Ty si hlavne mentalny dochodca bez zivotnej motivacie a tvojej priatelke sa necudujem, ze jej to vadi. Ak si sa takto rozhodol, o.k., ale nepresviedcaj svoju priatelku o tom, ze ona je ta divna. O muza v kategorii povalac by som ani nezakopla.
@sorciera24 : nechápem čo sa do mňa navážaš, ja som nikoho neodsudzovala, povedala som svoj názor, a musíš si zvyknúť na to že nie každý ma taký názor ako ty, nie som nenažraná, ani vôbec neodsudzujem ľudí čo majú nízky príjem, ale robia, robia čo môžu, ta ak by si mala možnosť mať viac tak mi chceš povedať že by si nerobila za viac? Či by si si povedala kašlem na to nebudem makať mne stačí 400 eur?
@hameeda vyjadrila som sa len tvojim slovnikom.... pozri, vzdy je to na ukor niecoho, manzel by aj mohol mat viac niekde inde, v inom meste, v inej firme..atd. ...ale chodil by domov vecer, deti by ani nevidiel, mozno ani cez vikendy a to mi za to nestoji..... mne zas pride smiesne hovorit, ze to co je za chlapa, kt. tolko ma....no tak je to napr. taky kto sa aj osobne stara o rodinu a deti.....nie vsetko je len o penaizoch.....to som tym cchela povedat....
@dominikdominik ty si z ludi, co im staci mat klud, obcas odskocit k susedom.
Niekto iny by ani pri zabezpecenom prijme nedokazal obsediet na zadku a siel by niekam robit aj zadarmo.
Napr. Moj muz. Keby predal vsetko co v zivote vybudoval, mali by sme velmi slusny prijem mesacne (niekolkonasobny od tvojho) na cca 40 rokov. Obaja.
Ale on by neobsedel a zblaznil by sa, ak by mal. A ani ja.
Nesudim tvoj styl. Chcel si tak, dosiahol si taky, vsetko je v poriadku.
Mas ale plan co urobis, ak by tvoj prijem nahle skoncil/nestacil? Si schopny sa vratit do prace? Zvladnes zadanutie do pracovnych navykov? Ako to vyzera s tvojim vzdelanim? Ostalo na urovni pri dni odchodu z prace alebo si ho aj tak doplnas?
To su dolezite veci.
Nestagnovat v nadeji, ze uz si si svoje odrobil, zabezpecil. Ale vytvarat Si nadalej moznosti do buducnosti.
@dominikdominik robit nemusis, len si musis najst priatelku ktorej to bude tiez vyhovovat takyto zivot nicnerobenia a teda financne ste tiez trosku na hrane. Sice nehladujes, ale ani si nikdy nic extra nebudes moct dovolit. Ale je to o povahe, ak ti to staci, je to ok. My by sme nemohli doma sediet ani ja ani manzel sme az priliz aktivni, mna totiz moja praca bavi, mne taky zivot ze sa rano budem povalovat pred telkou ci hrou, alebo budem pit sama kavu doma nic nehovori. Radsej si dam kavu v praci s kolegami, kde aj pokecame. V praci riesim problemy a ked sa mi dari, mam z toho dobry pocit. Ano aj take sladke nicnerobenie je fajn, raz za cas cez dovolenku a kedze to nie je kazdy den, je to o to vzacnejsie, tesim sa na to. Taktiez ten pocit ze som potrebna je fajn, nemas pocit zbytocnosti na tejto zemi? Hry na pc ma nebavia, pre mna je to strata casu, no ale ako som pisala je to pohlad na vec. Pocitas aj s tym ze 600 eur ti teraz staci, ale bude ti to stacit aj o 20 rokov? Vsetko kazdy rok drazie, ked budes starsi, pribudnu lieky a ine vydaje... Vedela by som pochopit postoj, ze teraz 2 roky si dozicim prazdniny, idem na cestu okolo sveta, ci splnim si iny sen, ale cela buducnost len o vyvalovani sa doma? Ked nechces zarabat, mozes robit nejaku dobrovolnicku cinnost, alebo nieco ine, trenovat decka vo futbale ci inom sporte, hrat divadlo...... nieco co ta bavi, aby si bol aj medzi ludmi, aby si mal nieco co ta tesi a naplna. A tiez ked raz zmenis nazor,, inac znie v zivotopise, 10 rokov som sa vyvaloval doma, to ta nikto nikam nevezme, ako, dal som si sabaticke volno na splnenie mojho sna, cestovanie, divadlo, sport, dobrovolnicka cinnost, dalsie studium..... to hned ludi zaujme. Samozrejme konecne rozhodnutie je na tebe, je to tvoj zivot, toto tu je len moj nazor 😉
Pracoval ako inzinier kvality a este robil auditora, haha to ti naozaj verim. Zase nejaky provokator nasierac :D
Myslím, že chodiť do roboty nie je o tom chodiť len do roboty.Samotný príjem je len jeden z dôvodov( hoci tí, čo tam chodia si často myslia,že jediný). Do roboty , podľa mňa chodíme aj preto, aby sme niekým boli a niekam patrili.Byť doma a nemusieť ráno vstávať, nemusieť sa nikomu prispôsobovať, byť sám sebe pánom je úžasné a lákavé zvlášť , ak si to môžeš dovoliť. A ty si to teraz môžeš dovoliť. A vychutnať. Lebo inak chutí ,,sloboda", to voľno, keď si ho môžeš dovoliť a inak , keď musíš a nemáš tú voľbu. Len či si budeš môcť voliť aj v budúcnosti? Ako dlho to ešte bude trvať? Nikdy nevieš, ako sa veci môžu zvrtnúť. Život ma naučil ,,nikdy nehovor nikdy" a ešte,,mysli na zadné vrátka". Teraz sa vezieš na vlne, ale dokedy?
@dominikdominik, nenechaj si to toho kocat. Vacsina ludi tu robi od rana do vecera, za mozno o nieco viac, ako mas ty a nevedia prekusnut, ze mozes byt stastny tvojou sumou. Vacsina ludi tu rovnako maka na niekoho ineho a nedokazu si predstavit, ze cas sa travit prijemnejsie ako v praci. Pritom sa vkuse stazuju ako sa maju zle.
Je to tvoj zivot, zariadil si si ho, ako si chcel. Vymen iba priatelku za taku, ktora bude respektovat tvoj postoj k tomuto
nechce sa mi tu čítať všetky príspevky, ale čudujem sa, že sa tu baby smejú zo 600 eur. Môj muž donedávna zarábal 650 eur a išiel sa doslova zodrať v práci. Teraz je to už o niečo lepšie, trošku éčiek mu pridali, no pridali aj do mrte roboty. Ja zarábam tiež 600 eur, z domu chodím o 6.15 ráno a prichádzam o 16,30 poobede. Keď si odrátam náklady na benzín, tak mám menej ako ty. Ja uznávam tvoju šikovnosť, že máš stály podľa mňa celkom fajn príjem a môžeš byť doma a no stress. No myslím si, že doma ťa to bude ešte zopár rokov baviť, no potom ťa to aj tak bude ťahať niečo robiť, spoznávať nových ľudí a nakoniec sa zamestnáš a prilepšíš si k tvojim 600 ečkam ďalších 600 a možno viac. Čo je na tom najlepšie? Ty nie si odkázaný chodiť do roboty, toto máš vyhraté...Koľkí by chceli byť v tvojej koži. 😎
@sorciera24 : ale veď ja som nehovorila že čo je to za chlapa, ja som hovorila že v dnešnej dobe s mužom ktorý ma mesačne 600 eur a myslí si že aká to je super výhra tak by som si neplánovala rodinu, muž ktorý sedí doma na zadku celé dni a má 600 eur z príjmov z prenájmu by som rodinu určite nechcela,,,pozor to čo píšeš ty je niečo úplne iné,, on sa nestará o deti, ani o nič len sa fláka,,,takže ak by prišli deti by bolo otázne či by sa o nich staral, alebo by zaujal postoj že zarobím mesačne 600 eur a nemusím ďalej robiť nič,,, hovorím je to môj názor
@skoupilka1 nikto sa zo 600 eur nesmeje, ale musis uznat ze to terno teda tiez nie je. Vy za 600 eur robite, on vala sunky lebo sa mu nechce. Vy sa snazite, jemu sa nechce. Vidis ten rozdiel?
@dominikdominik je to tvoj život, a ak ti to finančne stačí, nevidím v tom problém
@zeriempizzu Nie ze sa mu nechce, on robit nemusi a to je rozdiel 😉
@lanugo nula hej ? ty si nula kolko mas ty ? bez chlapa chlapa by si ani nevyzila ty zlatokopka
@maslenka47 to co som zameskal v mladi dohanam , cize ako travim den , vstanem najem sa dam si cigu idem pozriet rodicov , kamosov , nakupy , zahradka , kamos nieco potrebuje idem mi pomoct pokecat , rad cestujem cize hrady , zamky , muzea a podobne , vecer bar a kamosi , s priatelkou mam zadeleny kazdy druhy den kedy sa sebe venujeme aby som z nej nemal ponorku .
@zeriempizzu cize ked by som robil toto vsetko co robim doteraz s tym ze najprv by som v praci odmakal 8 hodin tak je to v poriadku ? Neviem ja mam predstavu ze do roboty sa chodi len koli prachom , samozrejme ale ja niesom ambiciozny mne kariera nic neda len starosti , som v praci urobim to co sa odomna ocakava nic na vyse , ale tak tazko to vysvetlovat ludom ktory maju teoriu ze robit sa musi
@hameeda ano, to suhlasim.....a tak som to aj ymslela, len ztvojho prispevku som pochopila, ze co je to za muza, kt. zarobi "len" 600E?...(a aj inych prispievateliek)......ak som to zle pochopila, sa ospravedlnujem, ale fakt to tak vyznelo.... a ano, aj ja som naznacila, ze chlapik v produktivnom veku nema perspektivu.....keby aspon robil nieco plnohodnotne (ako staral sa napr. o deti)...ale hranie hier a navsteva susedov/kamosov....no nic moc....nech by mal prijem akykolvek 😉
@sorciera24 spravne cielom je uzivanie zivota , myslis si ze sa budem citit nejako stastnejsi ked budem chodit do prace ? chodil som a nevedel som sa dockat dna kedy prestanem , ale tak tu je polovica zlatokopiek ktorym je 600 malo , nevadi aj take ziju
@hameeda moznost mat viac , ta rob 4 roboty ked nevies zo sebou vydrzat vo volnom case a budes mat miliony , lebo len penaze nic ine
@dominikdominik neviem, ja som v praci stastna....ja len, ze v 38icke nemas rodinu, zenu, pracu...asi na tom nieco bude 😉 mne napr. nevadi 600EUR, ale ten sposob zivota popri tom....taky....mladicky, nevyzrety...proste v tomto veku...eee......este azdri, ze byvas u rodicov a zabuchujem dvere...
a planujes s priatelkou aj nieco viac? akoze rodina, deti? spolocne byvanie?
@dominikdominik : kto hovoril niečo o 4 robotách a miliónoch? asi nečítaš
@6969eva ale nepotrebujem uznanie ludi aby som niekam patril , nepotrebujem ludom dokazovat a podobne , a dalsia vec socialne vztahy na pracovisku som nikdy nemal dobre , riesenie problemov egom , donasanie spinave taktiky , sex z nadriadenymi toto je aj v rakusku , mna to nebavi riesit , ked by boli ludia umierneni a nie taky ambiciozny ze idu cez mrtvoly inak by sa robilo , a to vlastne som tam nemusel manualne pracovat , ale co taky zvarac alebo frezar jeho praca bavi ? niekam patri pochybujem
@sorciera24 : a ešte k tomu to napísal tak že by mu mala priateľka ležať pri nohách za tých 600 eur, preto som to napísala že 600 eur proste nie je žiadna výhra dnes, ja nehovorím že sa z toho nedá žiť a živiť rodinu, ale proste nie je to nič moc, mne sa nepáčilo ten štýl toho napísania, proste podľa mna tiež nezrelý chlap

Hm,byty,ktore prenajimas,bude treba po case rekonstruovat,aby boli prenajimatelne Kde na to vezmes z prijimu 600 eur?