Musím robiť?
Nemozem spat tak bludim po internete a googlim a nahodou som narazil na toto forum tak sa skusim spytat na nazor , mam 38 rokov a som dobrovolne nezamestnany ( ja vravim ze na dochodku ) od maleho decka som mal teoriu ze nechcem pracovat na nevyhnutne nutnu dobu , po vyske som odisiel do rakuska kde som pracoval ako inzinier kvality na oddeleni zlepsovacich navrhov a este som popri praci vykonaval auditorsku cinnost . Po celu dobu som setril aby som si mohol vytvorit zasobu penazi aby som uz nemusel robit , neskorej investoval do bytov ktore mam v prenajme a vytvaraju mi rezidualny prijem . Problem je ze sa hadam z priatelkou ktora so mnou byva ze nerobim nic ze sa flakam a podobne . Chcem sa teda opytat ci musim chodit do roboty aj ked to vlastne nepotrebujem . Mam len taky dojem ze ju to stve ze ona musi a ja nie . Moj jediny rezidualny prijem je cca 600 € mesacne a mne to staci , samozrejme ze pred tym som mal vecsi plat ale ja si myslim ze som si uz svoje odrobil .
@zeriempizzu no keď si pozrieš fóra tu na MK tak musíš uznať, že s tými sebestačnými ženami-maminkami je to ako so šafránom
@dominikdominik ak ti súčasný stav vyhovuje, tak si ho pokojne vychutnávaj. Žiješ takto len 3 roky, píšeš, že si sa narobil dosť, tak oddychuj. Deti nechceš, potrebuješ momentálne pokoj, len ti do toho nezapadá momentálna priateľka. Vyzerá to, že nie ste na rovnakej vlnovej dĺžke a vyzerá to tak, že s týmto tvojim súčasným životom má práve ona problém. Myslím, že by si to mal prediskutovať s priateľkou, nie s cudzími ženami na fóre, nám je úplne jedno ako žiješ. Ja osobne proti takémuto spôsobu života nemám nič, poznám ľudí, ktorí nechodia do práce, žijú z príležitostných brigád a žijú takto už roky a v podstate sú slobodní od systému, nakoľko o to im vlastne išlo. Len problém je v tom, že sa obávajú mať deti, pretože deti sú zodpovednosť a deti sú návrat k systému chtiac či nechciac.
Deti sa rovná školská dochádzka, nutnosť akej-takej finančnej stability a človek sa ani nenazdá a už je tam, kde vlastne nechcel byť 🙂
Takže na otázku, či musíš robiť, je odpoveď: nie, nemusíš :D
@malabiba v podstate ano, ale tu kazdy napise len to co chce, takze o mnohych ludoch clovek ani nema paru a riadi sa potom temami "Nabehla vam uz na ucet rodicovska" a "Partner mi pocas rodicovskej financne neprispieva". Nikto nezalozi temu "Partner mi nemusi prispievat pocas rodicovskej" 😀
@0silvia0 ma 38 rokov, tri si uz cele dni skriabe iba gentialie a vraj sa uz dost narobil? 😄😄😄 daj este iny vtip
veď to dnes každý hľadí najprv na osobné pohodlie a deti do toho nezapadajú...niekedy mám pocit, že sa boja mať aj vzťah, aby sa nemuseli nikomu prispôsobovať, meniť svoje životy a robiť kompromisy..preto @dominikdominik je tvoja priateľka nespokojná - nemá u teba ten pocit, že by si chcel kvôli nej chcieť niečo viac
nie nemusis...len potom sa necuduj ked ta priatelka posle dovi-dopo-dopi 😀
@zeriempizzu mne je jedno čo si on škriabe a mne je jedno ako on žije a je mi celkom jedno, čo tu na MK píše 😀
Ale poznám takých viacerých, nie takých, čo majú "reziduálny" príjem, ale takých, ktorí potrebovali zdrhnúť zo systému (ako oni vravia). A vieš, že im je celkom dobre aj bez pravidelných prachov? Niekedy celkom závidím 🙂 Ale to sú takí independe nezávisláci 😀
Veselé diskusia ☺ hlavne, že tu píšete o povalacstve, ale každý Z vás by určite chodil s radosťou do práce, keby nemusel.
keby moj muz sedel doma na zadku tak by ho asi po par dnoch piclo a mna tiez.. praca nie je fajn len pre peniaze ale aj pre to ze prinasa cloveku do zivota novych ludi, novy zmysel..
No a co ze mu vyhovuje takyto zivot?nemusi sa kazdy do umoru nahanat v robote a potom pokupit drahe haraburdy a zase sa nahanat. Nema ziadne zavazky tak nech si zije ako mu to vyhovuje.
@zeriempizzu " Tych 1800 je uz lepsie ako 600 " len lepsie vyborne tak 2800 hahaha to uz nemam co k tomu povedat tebe ani 10000 nebude stacit
@lanugo vyborne dalsia taka ktora ma muza na prachy a furt neustale nieco meni , ty sa nevies uskromnit pre teba su smiesny ludia ktory maju jedno auto 10 rokov
Neviem, co je na takomto zivote zavideniahodne. V mladosti sa prepracovat a vyhoriet, potom sa snazit nieco dohanat, 600€ na nejaky bohemsky zivot nestaci, ako tak na prezitie, cely den sa len poflakovat, ako a hlavne s kym si ten zivot uziva? Priatelke to moc nevonia a kamarati maju svoj zivot. Totalka zabity den podla mna.
@vintage_lady sú ľudia, ktorí svojou prácou žijú...a aj mimo pracovnej doby, workoholici s výzvami a jasnými cieľmi
@dominikdominik Sám uvidíš....a pokiaľ si človek,ktorému samota a takáto forma existencie vyhovuje, tak nemáš čo riešiť. Netvrdím, že ľudia a vzťahy sú úžasné, všade je to podľa mňa rovnaké, ale napriek tomu,človek je tvor spoločenský, či sa nám to páči alebo nie. Niekde mimo našu vôľu sú hodnoty, ktoré preveril čas a človek stále niekam patrí, či sa mu to páči alebo nie. Ale ako som povedala, keď si spokojný a môžeš si to dovoliť, tak niet čo riešiť. A tak ako napísali vyššie, ak partnerka nie je spokojná a má iný názor, nechce akceptovať tvoj postoj a ty svoj tiež nemieniš zmeniť , riešenie je len jedno - iná partnerka.
@vintage_lady rada by som cele dni nic nerobila ale na to treba byt zavezpeceny. 600 eur mesacny prijem z najmu NIE JE zabezpecenie. To je moc malo na to aby z toho mohol zit do 75tky. Co je tam nepochopitelne? Ja mam xx nasobny prijem, par nehnutelnosti bez hypo, som mladsia ako on a nemyslim ze sa uz mozem cele dni povalovat. Ale tak asi mu zavidim 😉
@dominikdominik mne staci to co si sama zabezpecim - ale nerobim sa ze 600 je nieco extra. Muza nemam na prachy ale na to aby sme zdielali spolocny zivot a tvorili rodinu. A k tomu patria i peniaze. Neviem preco by som sa mala uskromnovat ked viem ze sa nemusim. Najma ak by som sa uskromnovala kvoli vlastnej lenivosti.
@zeriempizzu pre slobodného, bezdetneho hádam stačí ☺ takto, byt celé dni doma, ráno vstať, ciga, návšteva suseda atď atď, by ma tiež nebavilo, niekoho to baví, jeho bordel.
Každý sa zariadi podľa seba, ako ja tiež nemusím driet ako kôň od nevidím do nevidím, ani môj starý, Len predsa tu ho ukamenuju, lebo ma 600 eur, je povalac, hra videohry a chodí po susedoch 😊 takže poniektorí zakomplexovani to pochopia inak 😉
@zeriempizzu mne to tak vyhovuje mne je nove auto na nic , aj nova linka mne staci to co mam , veci menim ked vyslovene nefunguju ty sa posuvas tak ze minas peniaze len tak z rozmaru na veci ktore ti ani netreba toto vyhovuje tebe ale nehovor ze to je vseobecny system zitia
@vintage_lady prepac ak si myslis ze to dlhodobo staci, tak nemozes byt financne gramotna, prepac este raz
@dominikdominik Ja to celkom chápem, že už sa Ti nechce robiť a ani nemusíš. Ak Ti 600 €stačí, tak to je Tvoja vec. Ale nechápem čo robíš celý deň, však sa musíš sakra nudiť. Veď môžeš robiť nejakú dobrovoľnícku činnosť, charitu, študovať, príp. robiť robotu, ktorú si v živote nerobil, proste sa baviť. Neveril by si, že aj v robote sa dá baviť, zvlášť ak nejaký príjem na prežitie máš. Alebo obchoduj na burze, s nehnuteľnosťami, lacno kúp, prerob a výhodne predaj. Mne by to tiež vadilo, keby vidím ako sa poflakuješ celé dni.To je choré.
@dominikdominik ja by som sa iba opytala,ze preco si sa vratil na slovensko?Krajina v ktorej si sa narodil,ti dala vysokoskolske vzdelanie a ty si odisiel do Rakuska,tam si zarobil,vratil si sa na sk a vyzieras krajinu znova.Je velmi jednoduche,sa ist zaevidovat na pracak aby za teba stat platil zdravotne poistenie.Otazocka a taky samoplatca ti nic nevravi?Je to pre teba len 53,20e mesacne
@zeriempizzu ☺☺☺ keď to povieš.
@dominikdominik pochopila som ze si 3 roky na svk.Cize predtym si asi pracoval.To podla mna nie je taka dlha do a co si bez prace.Nemas vela vydavky cize ti to staci.Nemyslim si ze to mas zle ale tvojej priatelke to vadi nie tebe.Musite sa porozpravat. Nechcete byvat spolu? Mne by asi to viac vadilo.Ani moj partner nechodi do prace pravidelne zijem s nim 5 rokov aj ked neskor planuje.Mne to nevadi.On uprace navari nemam sa na co stazovat.Chyba bude vo vasom vztahu porozmyslala by som touto cestou a vsetko prehodnotila a podla toho sa zariadila.
@zeriempizzu Aha, neviem presne ake su na SK dochodky, ale 600 EUR sa mi zda trosku nadstandartne🙂
@dominikdominik ani cent som este neminula len tak z rozmaru - ale zit tak ze ved mi stacia tri krajce chleba - to naozaj nechcem a nemam pochopenie pre tych co to chcu. Lebo na tomto svete nie sme preto aby sme nejako prezili. Neviem co je zle na tom ze sa chcem ist najest do lepsej restiky ci si kupit ozaj kvalitne gate na seba alebo nebodaj mat dobre auto alebo dat detom lepsie vzdelanie. Ak to ty nechces, ako som uz pisala - tvoj zivot - len ked dojdu chechtaky (a tie dojdu lebo nemas dost) - tak necakaj socialnu podporu od statu.
@mihula Fuha, a ty uz ako vies ako on to ma poriesene so zdravotnym poistenim 🙂

@malabiba ani nahodou o tom nesnivam. mam super muza a bol by super aj keby nezarobil nic, ale robil cosi co by som si na nom cenila 😉