Musím robiť?
Nemozem spat tak bludim po internete a googlim a nahodou som narazil na toto forum tak sa skusim spytat na nazor , mam 38 rokov a som dobrovolne nezamestnany ( ja vravim ze na dochodku ) od maleho decka som mal teoriu ze nechcem pracovat na nevyhnutne nutnu dobu , po vyske som odisiel do rakuska kde som pracoval ako inzinier kvality na oddeleni zlepsovacich navrhov a este som popri praci vykonaval auditorsku cinnost . Po celu dobu som setril aby som si mohol vytvorit zasobu penazi aby som uz nemusel robit , neskorej investoval do bytov ktore mam v prenajme a vytvaraju mi rezidualny prijem . Problem je ze sa hadam z priatelkou ktora so mnou byva ze nerobim nic ze sa flakam a podobne . Chcem sa teda opytat ci musim chodit do roboty aj ked to vlastne nepotrebujem . Mam len taky dojem ze ju to stve ze ona musi a ja nie . Moj jediny rezidualny prijem je cca 600 € mesacne a mne to staci , samozrejme ze pred tym som mal vecsi plat ale ja si myslim ze som si uz svoje odrobil .
@dominikdominik urob priatelke laskavost a posli ju k vode 🙂 ona si najde chapa, ktory bude chciet aj rodinku a venovat sa jej 🙂
Ty sa budes moct kludne povalovat a v tak vysokom veku vymetat bary, chodit na diskoteky, venovat sa priatelom a nic viac... budete obaja spokojni, inak to nevidim 🙂
az priatelia budu mat rodiny, potom Ti bude pusto, mozno, lebo ani neomladnes... len uz asi bude neskoro na cokolvek ine...
no a ked pojdu ceny hore, a 600 eur nebude stacit, tak podla vlastnej filozofie pracovat nepojdes, tak hold, predas jeden z bytov a budes sa opat venovat svojim cinnostiam, resp. necinnostiam 🙂
neradim, davam nazor 🙂
@olifcek staci jedna drahsia choroba 🙂 ....tak ale mozno je dobre poisteny
@celasapremenim no veru.. a pochybujem, ze ma poistenie navyse...
@apb kludne sa mi moze smiat kto chce ja som spokojna s tým kde zijem a ako zijem - a hlavne po udalostiach na ,,zapade,, čo sa tam deje...
@mircalla jj, ale citala som este stranu, kde pisal, ze sa chodi hlasit na urad prace... dobrovolne nezamestnany v pravom slova zmysle sa ani hlasit nemusia chodit 🙂 on je dobrovolne nezamestnany - rozumiem, z vlastnej vole 🙂
ale tak... ja som sa uz vyjadrila 🙂 nechcem diskutovat 🙂 to zvysne uz len boli postrehy z predposlednej strany 🙂
necitala som cele,ale zaujimalo by ma,tolko rokov si studoval VS..vzdelaval sa,obohacoval,nie je ti luto tych rokov?
@mihula Co mas doma len mapu Europy? 😀
@dominikdominik pozri,ked to tebe staci ako si zijes svoj zivot,tak si tak zi. Priatelke to vadi,tak hodte rec,mozno si vyjasnite par veci. Inak mna tiez stve ked muz ma dovolenku a musim rano skoro vstavat do prace,takze ju aj trosku chapem. Na druhej strane sa cudujem aj tebe ze takyto zivot sa ti paci,ja by som doma zahynula pretoze ako som na materskej vzdy vravela,chyba mi "civilizacia" 🙂 ludia okolo mna,kolegovia a zaroven priatelia z prace,aj bezni ludia ktori mi lezu koniec koncov na nervy na konci sichty kedze pracujem s ludmi,ale to je na tom to krasne,nevedela by som len doma hnit aj ked byt panom svojho casu je fajn ale len docasne,rok,dva. Prestane ta to casom bavit. A vyzeras celkom inteligentny clovek tak preco to nevyuzit a trosku potrapit mozog nejakou pracou. Mozno nie hned,mozno len z nudy,ale bude ti lepsie. Praca nie je len o peniazoch,je o uspokojeni. Ale ked ho mas neni co riesit 🙂
@dominikdominik ak ti staci 600 eciek mesacne, tak robit nemusis ... ale priatelka, pokial je to vazny vztah s persektivou buducnosti, ma pravom obavy. pokial ozaj nemas uz ine prachy na ucte a vsetko mas v nehnutelnostiach/prenajmoch, tak ako rodine, ked ona bude nebodaj v buducnosti na materskej, vam 600 € stacit nebude.
ono ide aj o to, ze ked nerobis., stracas navyky, rezim, zodpovednost ... aspon kvoli sebe, a tiez nejakej istote do buducnosti, by som na tvojom mieste riesila aspon minimalny prijem z nejakej prace ... raz za uhorskyrok nejaku zakazku, alebo podobne.
okrem toho, sice je to dnes ozaj vidina dalekej buducnosti, na dochodok tiez potrebujes mat daco odrobene
a tiez - ty si dobrovolne nezamestnany, resp. sa chodis hlasit na UPSVAR? odvody si platis? ci len minimalne?
... inac, cisty prijem 600 € z nehnutelnosti sa mi nezda nejako extra vela .... najma treba pocitat s tvorbou rezervy do buducnosti - ved aj tie nehnutelnosti si budu vyzadovat investicie ... to vykryjes?
Tuto temu treba povazovat za produkt pomaleho ale isteho intelektoveho hnitia v dosledku stand-by zivotneho stylu autora. Skutocne odpudzujuce, koho toto može pritahovat?
@mihula a hej hovori ale ked je moznost preco by som to mal platit zo svojeho ? Sak aj ty chod do rakuska ked si nespokojna na svk 🙂
@dominikdominik ak si celý život po tomto túžil a tie roky predtým robil len kvôli tomuto, tak nie je čo riešiť. Toto si chcel a toto si dosiahol. Blahoželám. Kiežby sme každý takto v relatívne mladom (tipujem, že si mladý) veku toto dosiahli. Vlastným pričinením (žiadna pomoc od rodičov ako veľa mladých) sa postarať sám o seba aj do budúcna bez toho, aby si prstami pohol. Super. Na SK tu žije každý druhý u rodičov, a teba idú odsudzovať a znevažovať a robiť z teba nulu....čo už slovač.
@lanugo keďže u teba je on nula, tak mi prosím ťa napíš...Čo si ty dosiahla v živote, hm? Kľudne napíš. Tiež máš o seba postarané, že nemusíš ani prstom pohnúť? Tiež si si na seba tak zarobila, že nie si zadĺžená ako 80% občanov SR, ale že si v hlbokom pluse a môžeš si dovoliť zostať doma?
Rada by som vedela, lebo pre mňa je skôr nula ten, kto píše o niekom čo niečo dosiahol, že je nula.
A to, že mu stačí 600 eur? Ktorá jedna máte sama pre seba 600 eur mesačne? Len na svoje míňanie, čisto na seba?
inac, ako spravna zena na materskej, s ubytkom mozgovych buniek, som citala: musim roDit? 🙂🙂🙂🙂 som chela odpisat, ze nemusi, staci nohy prekrizit.
@dominikdominik zlatinko ja nemusim ani do toho rakuska chodiť ....a mam sa tak ako ty ... 🙂 klop klop...
@olifcek problem slovakov je ten ze druhemu nedopraju vsakze ? ked sa ti nepaci ze za mna platis odvody a dane ta neplat ich a zavru ta az budes cierna 🙂 ale spokojna v base ze mi nic neplatis sak mne je to jedno ak je toto tvoje stastie ja proti tomu nic nemam 🙂
no co narazil som 🙂 pytam sa na nazory zien ktore su zlatokopky a je im 2000 € malo a este aj tak musim rafat robit a mat 6 deti , starat sa pratat vtedy by boli harpie stastne 🙂 to musi byt chlap fakt bez nazoru ktory si taku vyberie 🙂 omg to keby ze maju byt take zeny vsetky ta si racej vybavim pernamentku do bordelu to akoze fakt . Ako cest vynimkam ktore to proste beru ze je to ok , ale zavistlive ktorym vadi ze z jej dani platia moju zdravotku 🙂 a cigani ti nevadia ty su v pohode ?
@dominikdominik a čo ti mame akoze ,dopriať ,, a zavidieť??? Ze si bol AŽ v Rakusku??? hm...a dalej? vazne ako ja by som naozaj chcela uz počuť niečo na čo by som si povedala, tak pááni to je super to fakt uprimne zavidim... 😝 Lebo ako mať 600eur meačne a nechodiť do prace a to je cely zivot. resp. zmysel zivota ...tak neviem čo je na tom na zavist.
@sasa1310 Ona uz sa nam predstavila na predchadzajucej strane😉 Titulovana z kazdej strany, ambiciozna, zapezpecena, jednoducho first class businesswoman🙂
@dominikdominik nechcem ta plasit, ale na tu permanentku do bordelu nemas. alebo mozno hej, kym za teba odvadza ten stat z penazi tych pre teba prizemnych uboziakov co makaju. a ty hrdina, si uzivas svoj sen... zo zaciatku som ti aj celkom drukovala, aj ked taketo typy moc nepodporujem, ale zas fandim ludom, co si ziju po svojom. ale po tychto tvojich poslednych prispevkoch sa mi tak akurat prevratil zaludok a chce sa mi grckat z teba. si len parazit. packo.
@dominikdominik ale ty si si tu prisiel po nazor na teba a nie aby ta podporili.moj nazor na teba je,ze mas len rad seba .
@libka1 je mi to jedno mna tvoje grcky neovplyvnia .
@katieg85 hej mam no a co je na tom divne ? ty milujes cely svet a aj tak este stale hladas svoje stastie .a prisiel som tu po nazor nie preto aby ma niekto podporil 🙂 A vecsina nazorov sa mi nepaci a kedze zijem tak ako zijem z mojho pohladu mozem byt nasraty hlavne ked mi tu nadavaju ci nie mam trymat vzdy ako vasi manzelikovia ? Ja niesom trotlik ktory k zene prisiel ako slepa kura k zrnu a robi vsetko preto len aby ho neopustila . Ked by som siel do extremu poznam v rakusku typka ktory mi mohol doviest aj thajky keby som chcel . Je to len o tom ze asi kazda druha co tu chodi ma submisivneho chlapa ktoremu moze robit co len chce a obmedzovat akokolvek chce a on aj tak bude pri nej spokojny .
@esterba mne vadia cigani co kradnu , ale ked vidim niektoreho ktory hra na harmonike v meste hodim mu nieco pretoze nieco robi a bohuzial nema vzdelanie jadroveho fyzika aby sa mohol uplatnit na trhu . ale toto je zase debata o inom .
Toto je čo za indivídum? Darebny a naviac nedokáže ani normálny názor prijať. Chudera baba,čo s tebou žije. Asi tiež bez názoru, čo ti vyhovuje...
@dominikdominik tak potom aj sam ostanes.ja svoje stastie nehladam bo ho mam doma a to je mat rodinu
@janinka007 ale coby som nedokazal ale mne tu nedavaju normalne nazory ale len nazory , normalny nazor neexistuje kedze podla kazdeho je normalne cosi ine , vadi mi ako sa to berie , ze 2000 € mesacne , robit , makat , 5 deti a trymat kazde 3 roky nove auto a podobne . Co toto je ? tak mam zit ? a co s toho mam nic 🙂 Vadi mi to ako to podavaju ze tu nadavaju a podobne do hlupakov lenivcov a podobne , a ja som individum ? je mi to jedno ty aj tak pojdes do roboty 🙂
@dominikdominik skus este raz porozmyslat, ako som to myslela 😀 len tak, mozno motyka vystreli...
@katieg85 zamyslela si sa nad tym ze mi to ani nebude vadit ? mam plno kamosov ktory su sami alebo rozvedeny ty stale pojdu vonka a uz zenske na vztah ani nehladaju , mate pravdu dneska dam frajerke moznost volby priamo jej poviem ako to vidim aspon ked dostane zachvat rozmnozovania nebude frustrovana ze ja sa mnozit nechcem .

@dominikdominik nemusis robit, kludne zi zivot tak, ako chces, ak ti nevadi, ze by si o tu partnerku mohol prist, tak si v pohode.....podla mna bohaty clovek je clovek, co je spokojny s tym, co ma