icon

Musím sa vyrozprávať

mina0202
9. okt 2022

Ahojte už to v sebe dlho dusím a len sa potrebujem asi vyrozprávať no začnem začala som v mladom veku dosť mladom mala som 17 keď som otehotnela no takže to rovno išlo do manželstva zobrali sme sa ja som si dala odklad keďže som bola v 3 ročníku tak som si dala odklad rok aby som to zvládla od začiatku som nevychádzala s mojou svokrou ale musela som na výber som nemala keďže ani moja mama neje najlepšia tak hneď ako som otehotnela sme si začali sporiť na vlastné bývanie prešlo už 3 roky a podarilo sa kúpili sme si dom kedže neje to žiadna novo stavba ale také postarší domček na ktorom ešte musíme porobiť tak rok aby bol kompletný a dalo sa v ňom bývať no ale keďže všetko ide hore všetko sa zdražuje a muž pracuje v zahraničí chodí domov raz za dva mesiace a ja som stále u svokry celé dny tak ma napadlo že by som si mohla nájsť prácu dcérka má už 2,3r kojim ju keď si vypíta ale aj jedava všetko možné neje vyberava školu som si vybavila individuálne takže by som mohla ísť do práce lenže tu je ten problém svokra na všetko len očami Kiva toto nemôžem toto nemôžem no nič proste nemôžem lebo to je jej strecha pod ktorú žijem ona celé dni je doma keďže nič iné na práci nemá dostáva opatrovateľské na svojho otca o ktorého sa vôbec nestará ale nerieši to nikto a v dome býva aj švagriná s mužom ona je celé dni dom nič iné nerobí proste tu je také pravidlo muži robia a ženy musia byť v dome zatvorené mňa to nebaví taký život akyy žijú oni aj preto tu nezapadajú chcela som skúsiť dať dcérku do škôlky len tak že by som počkala na chodbe že ako bude reagovať keďže tiež je celé dni snami doma lebo žiadne deti v okolí a v dome nniesu no nemôžem nič ona pri nej neostane ona sa nepostara mi to hovorí stále mama tak isto ochotná vôbec není k ničomu takže taká rodina na hovno by som povedala ale čas ide mesiace idú muž zarobí no ale momentálne nám toho treba viac kedze všetky peniaze pôjdu do domu tak by som chcela pomôcť keďže úver ani nič podobné nechceme no nemôžem nič našla som si prácu na hodinu denne ako upratovačka aj to mi zadrhla rozprávam sa znovu normálne všetko ale mám na ňu také nervy kvôli tomu ako sa ku mne chová ako keby som bola vzduch sa bojím že to bude pokračovať aj keď budeme vo vlastnom ...aký na to máte nazor

yasmeena
9. okt 2022

si mlady clovek..ked uz teraz niekto v tebe zabije tvoju osobnost.tak budes nestastna a nakoniec sa to pretavi aj do tvojho vztahu s manzelom...dietatu bude dobre medzi inymi detmi,ty budes v praci tiez lepsie zorientovana nez keby si bola zatvorena doma,ako nejaka tutmacka...plus,v dnesnej dobe je kazde euro dobre...strecha nad hlavou je sice svokrina,ale zivot je tvoj,vas-teba,tvojho muza a dietata...on musi stat na tvojej strane a branit vas zivot...jeho matka nema co tebe zatrhnut pracu,na to nema narok nikto...v prvom rade jej musi dohovorit dorazne on a mozno by bolo dobre ak by na vasej strane stala nejaka osoba,ktorej tvoja svokra doveruje-a tak by ste ju lahsie prinutili premyslat o jej spravani...nekric na nu,ale na druhej strane bud dorazna a stanovte si pravidla...ste dospeli ludia a nezijeme v stredoveku...nedaj sa,drzim ti palce...lebo nakoniec skoncis nafurt doma ako rozkysnuta znudena nestastna zena,ktora bude len rodit a hadat sa s manzelom-a to nechces...vazit si ta bude svokra len vtedy,ak bude vidiet,ze ta nemoze ovladat ako babiku,ale ze si zodpovedna partnerka jej syna,ktora si neda skakat po hlave a robi veci pre dobro rodiny...aj ked je pravda,ze sa mozno boji,ze si najdes niekoho ineho,ked budes mimo domu a muza mas v zahranici...preto by ste sa o tom mali porozpravat...potom mozno aj pomoze...

nataly420
9. okt 2022

A prečo si necháš rozkazovať ? To že byvas pod jej strechou neznámena že si jej decko ktoré bude dirigovať

mina0202
autor
9. okt 2022

@yasmeena muž proti tomu nemá nič dôverujeme si máme také vzťah k sebe od začiatku nijako na seba neziarlime čo nás trápi alebo nám vadí si to povieme ...ja som to svokre už povedala už niekoľko krát aj muž jej to povedal že keď on mi niečo dovolí a že sa na Tom dohodneme mi dvaja ja aj on že ona nemá čo sa do toho starať ale keď on je stále preč ona stále ide svoje lezie mi to na nervy lebo švagriná tak isto doma deti nemá starosti nemá o domácnosť sa staráme 3 ženy a ona aj ták svoje stále ja banujem že sme dom nekúpili aspoň takých 1000 kilometrov od nej lebo viem že ona pokoj neda

mina0202
autor
9. okt 2022

@nataly420 aj som jej to povedala ona od kedy tu som stále diriguje somnov s mužom a aj s dcérou nemôžem ju okúpať kedy ja chcem musí pri Tom byť ona nemôžem snou ísť vonku lebo nevidela ako som ju obliekla všade ona ja som ten tým človeka čo na srdci to na jazyku a preto jej poviem všetko čo mi na nej vadí ale keď ona ako keby to ani nepočula stále ide svoje

nataly420
9. okt 2022

No ja by som taký poriadok s nou spravila že až moja vlastná matka by si mi nedovolila niečo zakazovať sme dospelý ľudia nie malé deti 🙂 takze pekne stať si za tým a hlavne neposlúchať a kľudne aj na just

miadi
10. okt 2022

Mne stacilo ze ked “
On mi nieco dovoli. “ ty si svoj najvacsi problem chovas sa ako nesvojpravna a nechas o sebe rozhodovat druhych, problem nie je svokra ale ty ! Ty sama sebe mas dovolit vsetko co chces nie tvoj muz ci svokra. Chces dat dieta do jasli a robit ? Tak Daj. Tvoj muz moze makat v zahranici si mu “ dovolila” a ty nemozes ani robit hodku upratovanie? Zacni sa chovat ako dospela osoba a nikto ta nezastavi.

cacianka
10. okt 2022

Aký mám názor ? Že ten guláš sa ťažko číta...
Radšej ste mali na začiatok kúpiť malý byt kus ďalej, dospieť a postarať sa o samostatnosť. Keď si dieťa urobí dieťa a natrepe sa pod svokrinu strechu, to dopadne takto.

aurora33
10. okt 2022

@mina0202 tak toto bola najdlhšia veta akú som kedy čítala.

antonia1209
10. okt 2022

@mina0202 dieta daj do jasli/skoly, zamestnaj sa.. co vas svokra doma priviaze? Zamkne? Sak jednym uchom dnu druhym von! Si dospela osoba, zacni sa tak spravat! Davas aj svojej dcere priklad ze je normalne nechat so sebou zametat! Ako ti ona zakaze ist pracovat? Ako? Alebo dieta dat do skolky? Ako sa pytam?? Ved nech rozprava co chce, usmej sa povedz dakujem za nazor ja som matka, dovidenia. Priprav sa psychicky na dcerkinu adaptaciu v skolke, moze aj plackat trochu to nevadi, a ty chod do prace! Si dospela osoba nie jej decko, ocividne je zvyknuta vsetkych dirigovat, ty nie si JEJ decko takze si ju uz konecne uprac. Dovolila si jej na teba vyskakovat teraz je uz ale cas sa spamatat a zit svoj zivot. A z vety muz mi dovolil a ked mi svokra nedovoli je mi trosku nevolno, co ti ma kto co dovolovat preboha !

ropucha6
10. okt 2022

Si plnoleta predpokladam, takze nechapem, co ti svokra nedovoli. Nepotrebujes jej povolenie na nic. Akurat ti tak mozno nepomoze, ak bude dieta chore alebo nieco podobne.

andrea_82
10. okt 2022

Dievčatá, ja síce súhlasím s tým, čo píšete, že sa má postaviť za svoje práva. Keď chce ísť do práce, nech ide. Ale musíme si uvedomiť, že ona býva u svokry, v JEJ dome. Takže sa môže kľudne stať, že svokra ju vyhodí z domu, na čo má nárok. A kam pôjdu potom? Do neprerobeného domu?

katica06
10. okt 2022

@mina0202 v ako stave je ten váš domček? Nedalo by sa tam ešte bývať. Mala som to menej psychicky náročné, mm býval u svokrovcov ale bola nás doma osem. Mala som hotovú iba kuchynu, spálňa sa spravila provizórne. Našim sa to nepáčilo, ale šli sme s 8mes.dcérou. Vždy keď sa našetrili sa rekonštruovalo. Trvalo roky pokým sa podlaha riadne vybetonovala aby tu myši nenechali, aby kúpeľna sa dala normálne použivať, strecha komečne nezatekala, a pod.
Občas som musela zaťať zuby ale nechcela som si zničiť vzťah a prís o psychiku.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
pribinak
10. okt 2022
oila
10. okt 2022

To je uplne jedno co si ona mysli. Ak sa na tom raz ty s muzom dohodnete, tak vsetky jej reci by som proste ignorovala. Mala by tu byt aj ista forma vdaky za to, ze vam pomohla, no svokra by to takto isto nemala zneuzivat

wiw8
10. okt 2022

Pride mi zvlastne preco ste domcek kupovali, mohli ste radsej byt a uz ste mohli byvat, nie je to jednoduche, treba si so svokrou urcit hranice. Dobre byvas tam, ale to neznamena, ze teraz oni budu rozhodovat o tvojom zivote. O tom co mozes, nemozes.

tandariatko
10. okt 2022

@mina0202 Ahoj, si v ťažkej situácií svokra zle mama zle muž preč sama s dieťaťom v cudzom dome kde nemôžeš v podstate nič. Máš len 2 možnoti buď budeš pekne poslúchať kým sa neodsťahujete alebo sa postavíš a presadíš ju názor čo môže mať následky. Keby som bola ja na tvojom mieste dala by som dieťa do školky a išla do tej práce aspoň by som ju nemala na očiach 😀 neboj sa ... Svokra by si na to zvykla a rok ujde ako voda 🙂 a budete vo svojom v kľude. A ak by to pokračovalo aj po presťahovaní potom treba dať svokre najavo že vo Vašom dome ti ona rozkazovať nebude. Všetko ale pekne s kludom a s rozvahou ... Predsa je to matka tvojho manžela až Vám to neurobí problemy vo vzťahu. Držím palce a pevné nervy ☺️ a veľa šťastia s domčekom.

svetlonos
10. okt 2022

@mina0202
Mali ste ist okamzite do najmu. Mne znicene nervy za byvanie “zadarmo” u rodicov nestoja teda. Da sa v tom dome co ste kupili uz byvat? Ved nemusi byt super moderny. Nemala si cas dospiet. Pozri, je super, ked moze byt mama doma s detmi kolko chce. Ty chces robit, malu sup do skolky, nekojenie prezije uplne v pohode - viem zo skusenosti. V tomto pripade by som 100 x rafsej volila vychovu ucitelkou ako svokrou/ mamiu s blbymi nazormi. Hlavne dorob skolu nech mas aspom maturu.
A ty dovoluj sebe samej, co mizes a co nie. S muzom sa dohodnut co je ok ake nenechaj sa obmedzovat nikym. Hlavne ked ide o tvoju financnu nezavislost, skolu a vychovu vasich deti.

juliasb
10. okt 2022

@mina0202 no dobre, mala si babo v 17, stáva sa. 2 roky si si vytrpela ale teraz ma dcérka 2,3 roka, ty si uz dospela žena a je ideálny čas vybudovať si SAMOSTATNOST! Dcérka rýchlo do škôlky, ty do práce, po večeroch sa učiť do školy. Si mladá a všetko zvládneš. Ak musíte zatiaľ bývať v tom dome, zdržiavali by som sa tam co najmenej. Šla by som s dcérkou do škôlky, do práce, po škôlke by som sla šla mesta na ihrisko, zmrzlinu, za kamoškou. Nie, ty nič nemusíš, nikoho poslúchať. Do toho domu by som prišla len prespať. Za to, že tam bývate, musíte prispievať na domácnosť, poprípade pomáhať s domácimi prácami atď. Ale akonáhle mate toto vybavené, nemusíš sedieť doma ani nemusíš znášať svokru pri kúpaní dieťaťa. Ty si dospelá žena, o svojom dieťati a živote rozhodujes ty.

klarolinne
10. okt 2022

@mina0202 Nemôžeš ísť s mužom do zahraničia? Veď keď chodí každé dva mesiace iba domov, aspoň by ste boli spolu.
Si ešte veľmi mladučká, zvyknutá z domu predpokladám, že si musíš pýtať dovolenie na niečom. Ale už si dospela, svojpravna a si matka. Dohodnúť sa s mužom môžeš, to je jasne, ale on ti nemá čo dovoľovať. A svokra už vôbec.
Nestačil by vám byt? Keď chcete ostať na Slovensku, predať starý domček, kúpiť ďalej od svokry byt, muž prísť bývať domov a nájsť si tu prácu s tým, že budeš pracovať aj ty. Alebo nech chodí častejšie domov, ono 2 mesiace od seba, ste príliš mladý zabije vám to vzťah aj jeho vzťah s dcérou. 🙂

barborkabar
10. okt 2022

@klarolinne tiež by som to skúšala nejako takto riešiť, lebo to nie je normálne takto fungovať, aspoň ja by som sa zbláznila ako sa poznám, to proste vzťahu takéto fungovanie ako sú momentálne neprospieva

ahhola
10. okt 2022

Zlatá moja, ja ti závidím, ved ti môžeš ísť za mužom na ten čas, co máš platenú RD, ano, strovi to peniaze, ale budeš mat ešte niekedy príležitosť pobudnúť v zahraničí? Nakopni net a vyber garsónku do nájmu a uvidíš, co sa bude diať... Nabijes sa energiou na zvyšok života, budes mat na čo spomínať, naučíš sa jazyk, možno nové priateľstva, užiješ si s muzom bez desatoro nastrážených uši..... Stupne po oblaky v očiach tých tapakovcov😁Chod,len sa tam zjav 🙏🌞🌍

mina0202
autor
10. okt 2022

@wiw8 muž nechcel ani nechce byť ani na prenájom ani kúpiť to bol jeho sen mať svoj vlastný dom a si ho splnil šetril naň 3 roky takže teraz každú výplatu dáva na prerábku on neje príliš stary tam treba už len steny na novo spraviť a nábytok okná sú nové strecha nová fasáda dasa steny nezeby boli krivé ale chceme ich stiahnuť odznovu no a teraz nábytok kúpeľňu prerobiť a ešte to že to je posledný dom na konci dediny tak chceme mať tam aspoň polovicu spravenu aby sme sa cítili dobre