icon

Musím vrátiť peniaze, keď boli dar?

21. jan 2024

Ľudia, jeden chlap z jednej skupiny na FB mi dlhodobo písal, pozýval ma na dovolenky, ja som mu skoro vôbec neodpisovala, lebo nemám na to čas a nemôžem si brávať z práce voľno.

Potom si ma (zrejme urazený) zablokoval. Pred pár dňami si ma odblokoval a začal mi pisat, tentokrát nie o dovolenkách, ale že sa so mnou chce stretnúť a pod. Začal s lichôtkami a že mu mám dať svoje číslo úctu. Pýtam sa načo. Vraj mi chce poslať darček (presne tak to napísal). Povedala som mu, že mu žiadne nahé fotky posielať nebudem, on na to, že nič také nechce. Sľúbil mi 1000, poslal 500. Poďakovala som, bola som prekvapená, no myslela som si, že asi to pre neho nie je veľká suma, keď tak rozdáva.

No a následne o pár dni na mňa začal robiť nátlak, vraj som mu dostatočne nepísala a nevenovala mu pozornosť, nijak sa o ne nepričinila a mám mu ich poslať naspäť.

Citim, že si zo mňa chcel spraviť dobrý deň za to, že som mu predtým neodpisovala a pomstiť sa.

Som povinná mu to vrátiť, keď mi to poslal dobrovoľne ako dar a ja som ho k tomu nijak nenútila, neprosila, ani nezmanipulovala?

Poslala by som, len som nasrata, že ma oklamal a spravil si zo mňa dobrý deň.

Vďaka za odpovede.

janai1
21. jan 2024

@egonsk hej, to ju fakt musí trápiť, že uvidí meno pri prevode keď si písali na facebooku 🤣

autor
21. jan 2024

@egonsk To viem. No tak čo, vie moje meno, kopa ľudí vie moje meno, ja viem zase jeho.

koniarova
21. jan 2024

Bože, veď normálne napíš,že si tých 500 eur chceš nechať, lebo ti chýba štipka charakteru a potrebuješ len vedieť, či ti nič nehrozí.

autor
21. jan 2024

@janai1 na FB mám len prezývku a on takisto. Nemali sme tam ani jeden celé meno

egonsk
21. jan 2024

teraz vie meno, ak ste si volali tak aj tel.cislo, a mesto kde si, alebo kde pracujes aspon orientacne... cize par krokov aby nasiel tvoju adresu a porobil zlobu.

autor
21. jan 2024

@egonsk Nevolali sme si. Číslo nevie. Čo sa týka adresy, žijem v prenajme, nemá šancu. Ale podľa mena si vie zistiť, kde pracujem, keďže vie, v akej oblasti robím. Ak by niečo začal, zapojím do toho okamžite políciu.

lia2022
21. jan 2024

Ja by som sa bála, a veľmi ☝️. Podľa mňa to bude nejaký psychopat 😬.

egonsk
21. jan 2024

snad k tomu nebudes musiet pristupit, nabuduce nepodcenuj tieto veci radsej.

autor
21. jan 2024

@lia2022 no veď hádam bude mať rozum. Má svoju robotu a zvykne cestovať, takže nemal by mať z tohto pohladu čas na to, aby ma fyzicky sledoval alebo také niečo.

lilyianka
21. jan 2024

Ja zasnem nás tým,ze si mu to číslo účtu vážne poslala...

miadi
21. jan 2024

Ty si len nasrata ze ti poslal “len” 500e ked slubil 1000 😂. A teraz sa bojis ze si ta najde. Nejaky cvok z netu. Nie ste uplne v poriadku obaja .

lilyianka
21. jan 2024

Ešte sa spýtam,vyššie píšeš, že sa začal vyhrážať...ako?

taga
21. jan 2024

A ty si co za zenu, ze posles cislo uctu chlapovi, ktory ta prenasleduje na socialnych sietach? Ty sa citis uplne moralne ok v tejto situacii? Vzala si peniaze za nic, resp chces si ich ponechat.. prepac, toto slusna normalna zena nerobi, tak nerob zo seba obet.. a ziadny chlap len tak nebude posielat peniaze, malo ti byt jasne, ze tym nieco sleduje (nejdem polemizovat, ci a co si mu slubila)

autor
21. jan 2024

@miadi je jedno, či poslal 100 alebo 1000. Mne islo o princíp, že načo ide posielať niekomu peniaze ako dar, keď vie, že si ich o pár dni vypýta naspäť

autor
21. jan 2024

@taga bol to taký klasicky, ktorému som sem-tam odpísala, ale nemala o neho záujem. Uznávam. Keď mi chcel poslať dobrovoľne niečo (ja som si nič nepýtala)- jeho vôľa. Chápem, ze nie som podľa teba “na poriadku”, slušna a neviem čo, ale to neriešim, pretože názor cudzích na moj život ma nezaujima. Teší ma však, že som sa psychopata (hádam nadobro) zbavila

autor
21. jan 2024

@lilyianka že bud mu to zaplatím alebo to bude riešiť cez políciu ako vraj trestný čin bezdôvodne obohatenie (pritom mi to poslal sám dobrovoľne ako dar😂) alebo pošle mojej nadriadenej, nech mi to strhne z výplaty.

taga
21. jan 2024

Verim, ze to bude pre teba ponaucenie...
Nabuduce snad porozmyslas, ci budes posielat c uctu kadejakemu blbeckovi, ktory si na teba dovoluje a chce si ta kupit

nika11103
21. jan 2024

@zuzinka888 presne presne toto mi napadlo . Moje slova

taga
21. jan 2024

Ako vie, kto je tvoja nadriadena??

autor
21. jan 2024

@taga podľa mena a oblasti, v ktorej pracujem.

taga
21. jan 2024

No akoze, silno pochybujem... vediet kto je priama nadriadena, ved organizacne struktury firiem predsa nenajdes len tak niekde, ked budes dlhsie googlit..
Alebo co si zavolal ku vam do firmy a vypytal si tvoju sefku?

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
autor
21. jan 2024

@taga Vie moje meno a priezvisko a oblasť, v ktorej pracujem, mesto, v ktorom žijem. Takže nie je ťažké si to dohľadať. Ja pracujem v oblasti, kde sa to dohľadať dá.

taga
21. jan 2024

Ale inak, to ako si napisala, ze ta nezaujima nazor druhych na tvoj zivot... aky paradox, ze ta zaujimaju ich nazory na to, ako vyriesit shit v tvojom zivote

taga
21. jan 2024

@monsterablue pravda, toto ano..
Slecna najprv pise, ze pomaly o nej nevie nic a zrazu aj meno, aj mesto, aj sefku pozna... toto bude este zaujimave citanie

autor
21. jan 2024

@taga veď nemusíš, ak nechceš. Ja som vďačná za úprimne rady. Zvyšok ma nezaujima. Nikoho som nenútila, aby sem prispel a radil mi

domi2425
21. jan 2024

😂si napisala ze si chcel pohonit na tebe ego a potom ze to bol taky klasicky co sem tam odpises ale nemas zaujem ? tak kto si honil ego ? ty alebo on ? bud mam zaujem a odpisujem alebo ked ma obtazuje spravami tak blokujem🤣ale nie ze poslem cislo uctu a potom trepem o dobrovolnych daroch a ze vlastne nema pravo ich pytat spät, to ze vie tvoje meno je jedna vec a to ze si takto vypisujes je zase druha, lebo ak nevies tak si vygoogli co je to IP adresa a potom si dalej vypisuj s psychopatmi co ta volaju na dovolenky a posielaju ti “dary”

autor
21. jan 2024

@taga čo bude zaujímavé? Peniaze sú poslane. Chlap je bloknutý. Tiež viem, ako sa volá. Takze viem si dohľadať o ňom veci cez známych aj ja. Len by sa o niečo pokúsil, urobím mu to iste aj s úrokmi.

taga
21. jan 2024

Drz sa, vela stastia..

autor
21. jan 2024

@domi2425 vôbec som si na ňom nechcela honiť ego. Len mi prišlo blbe neodpisovať mu, keď už mi poslal ten dar, alebo skôr trójskeho koňa. Som poučená do budúcna dostatočne.