Musíte chlapa prosiť, aby niečo urobil?
Robí váš chlap prace v domacnosti sám od seba alebo stačí že to poviete a urobí to alebo ho požiadate 100x a možno potom to urobí? Nemám na mysli domáce prace typu umyť riady vyhodiť smetie ale take že zavesiť poličku, namontovať niečo a pod. Ten môj hoci vie urobiť všetko tak nikdy na to nie je správny čas. Potešilo by ma keby to urobil sam od seba v štýle že aj on tu býva aj pre seba to robí a nie pre mna.. jasne väčšine chlapov je asi jedno či doma budú 2 Police alebo 5 niektorým stačí mat sa kde vyspať a umyť ale prosím ho o niečo už pól roka a len samé potom potom. Keby si to viem urobiť sama tak to už dávno mám. Je mi ľúto ako obchádzan doma veci ktoré sú pripravené na to aby trebárs len klinec navrtal do steny a nemá sa ku tomu. Buď nie je cas lebo je dlho v práci a keď príde chce si aj on oddýchnuť a keď ten cas je tak radsej ho vyuzije inak či už pre seba alebo pre nás a toto nemá konca. Presťahovali sme sa inam tešila som sa ako čo bude nové pekne a mám pocit že tu radosť mám len ja jeho toto vôbec nezaujíma. Ja to tu zutulnujem pokúpim doplnky somarinky poteším sa ale na niektoré veci potrebujem jeho a nikdy nie je správny cas aby povedal okej idem na to. Väčšinou len po hádke alebo keď už ide do tuhého ale presne takto to nechcem. Urobila som v mobile zdieľanú poznámku čo treba všetko porobiť tam to krásne vidí hocikedy si môže povedať okej dnes urobim aspoň toto. Veci ktoré ani nezaberú veľa času. A napriek tomu mám pocit že žiadam nemozne. Inak je to super chlap nie je to žiadny neschopak ale jemu aj keby ráno dám vrece so smetim tak aj keď pôjde okolo kosa povie mi že nemá cas potom to urobi. Ale potom to nie je čiže to urobím radsej sama😃tak ma zaujíma ako to máte inde či tiež musíte rok prosiť o totálnu banalitu alebo to vas chlap berie že to robí aj pre seba a spraví to sam rovnako ako vy urobíte sama nejakú ženskú vec
Zavolaj si hodinoveho manzela a potom mu to daj preplatit. Ze vsak to mal spravit on. Mozno sa spamata
Tak ja viem aj "ženské " aj mužské práce 😊 keď musíš sa naučíš bez problémov. Ale áno, je jedno či to vieš alebo nie. Ale ak sa pýtaš na fungovanie v iných domácnostiach tak skrátka dostaneš odpovede, netreba byť na to Háklivá. Ak sa môžovi nechce a ja to neviem tak predsa prestanem bekať a poviem mu že ak toto a toto nebude hotové do konca týždňa voláš na to majstra a zaplatíš to zo spoločných financií. Netreba na takéto blbosti zakladať témy. Zdvihnúť telefón vieš aj ty.
ak to tak berieš,tak potom prijmy osud ako je,ja to tak nevnímam,ak je žena na materskej/rodičáku je s minim.príjmom a "DOMA" takže musí robit všetko? Pre mňa neakceptovateľné
@walentina7 zlatý, veď ak je podelená práca, tak áno, ale aby žena varila, o deti sa starala a ešte vrtala do steny ....
Moj muz urobi taketo "chlapske" prace, ked ho o to poziadam, avsak nie hned (napr. ked je vikend, sme doma, nikam sa nechystame), ale az ked usudi, ze je na to cas a prietor. A jeho predstava, ze je vhodny cas a priestor sa vacsinou nezhoduje s tou mojou....
Dam priklad z minuleho tyzdna. Lezal na gauci a tukal do mobilu. Ja som vybalila kufre, naukladala tam sezonne veci a poprosila ho, aby ich vylozil do skrine. Kufre boli plne a tazke, on je vysoky, ja by som si musela zobrat stocek, aby som na policu dociahla. Povedal o.k, ale nedvihal sa. V poriadku, ved to nesurilo. Podkynali sme sa o tie kufre viac ako den, ked usudil, ze je navyssi cas ich odlozit, akurat sa do toho pustil rano, ked som uz s oblecenym dietatom cakala pred dverami, ze vyrazame do prace a skolky. Stali sme tam asi 15 min, lebo samozrejme tych kufrov bolo viac, bolo treba z police povytahovat ine veci, co tam boli ulozene a preorganizovat to, aby sa to tam pomestilo. On uz chytil nervy, lebo sme meskali (ale nie, nenechal to tak) a to uz viem, ze nema zmysel sa ozyvat lebo sa len nastartuje ... tak penim v duchu🤷♀️
@mooonika1975 tak tak
@zmrzlinka2021 mne to problem absolutne nerobi ale venuje sa pracam na stavbach ide mu to od ruky preco sa mu mam do toho montovat ked v tom je skvely a pedant a chce to spravit ... ver ci nie ale nerobi mi problem stiepit drevo ani chytit pilu alebo krovinorez praxu si vzdy podelime
Môj ex bol rovnaký, ale pomáhalo na neho, keď videl že sama chytám do ruky vŕtačku, to sa zľakol, že to pokazim 🤣 a možno by stálo za to aj niečo total dokazit, že potom by si ho motivovala 😀
Moja klinec sa nevrta, klinec sa zatlce kladivom. Vŕta sa šrób.
Ja by som na toto nemala nervy doprosovat sa niekomu, ani by som nechcela byť na chlapovi takto závisla. Akože kúpim si poličku a pol roka čakať kým sa uraci, radšej si spravím sama alebo si zavolám nejakého majstra.
@lujza123 no vidíš toto ma len usvedčilo ako na tom som😊niektoré veci sa môžme učiť a aj tak nám nepôjdu -mne ide ako po masle pravopis a písanie rôznych formálnych vecí a pomáham s tým mojim známym ktorí nech sa snažia koľko chcú aj tak urobia chyby. A neopravujem ich ani nepoviem doučte sa. Mne tieto veci nič nehovoria, nehrozí u mna urobiť si to sama. Keby mam k dispozícii otca/ brata už to dávno mam
@lujza123 ale zároveň mi napadlo že ten môj ma na všetko náčinie od výmyslu sveta a popravde som ho nevidela klinec zatlkat do steny kladivom, tak sa mi zdá že ma aj na to nejakú elektrickú drahu vecičku. To len na margo toho ,,moja klinec sa zatĺka kladivom,,. Ale pardon ak sa mýlim, ja ak nemám istotu tak nikoho nepresviedčam
Tak keď nevieš zavolaj si "hodinového manžela" ideálne keď bude aj tvoj chlap doma, to je pre väčšinu taka brutálna hanba ze sa potom toľko nevyhýbajú takýmto prácam.
Vieš treba si vedieť v živote poradiť a vziať veci do vlastných rúk. Ako chapem ze nie každému sa chce všetko hneď keď mu polovička povie, ale čakať pol roka na nejakú poličku je dosť blbé. Ked to mate takto podelené na muzske/ženské veci on predsa tiež nečaká pol roka na večeru ci oprate prádlo.
Ja som zas v tomto az moc akčná lebo u nás doma sa môjmu otcovi podobne nič nechcelo a moja mama sa len sťažovala a sťažovala a aj tak vecne nič nemala spravené.
@lujza123 jasne chápem len myslela som že ti hodinovi manželia sa volajú na iné veci alebo viac toho nie že ho zavolám naozaj napr na jednu poličku a ešte vysmeje on mna
@mooonika1975 áno, manželov ocko funguje rovnako
@jaass takže mal priklad
@mooonika1975 áno 🙂

Ked chlap povie, ze nieco urobi, tak to urobi... Netreba mu to kazdeho pol roka pripominat! 🤣
...ale ja osobne to mojmu "oplieskavam" o hlavu tak 2x denne a po par dnoch - tyzdnoch je to hotove 🤭 ...nema nervy to pocuvat dalsich x dni a ja som v tomto velmi vytrvala 😋 ....ale vzdy v ramci slusnosti (manzel nie je moj sluha a nerozkazujem mu, respekt musi byt), stylom:
- uz presne viem, co si na tu policku dam
- objimem ho a s usmevom zasveholim "...a ked tu bude ta policka / skrina..., bude tu vacsi poriadok (pri troch detoch 🤣 ...zabudni... ale kazdy pokus sa rata)"
- som taka rada, ze Ty si so vsetkym poradis a vies si to vsetko presne vymerat a zlozit...