icon

Muž a domácnosť

12. jún 2022

Ten môj muž..
Je prasa. S ničím mi nepomáha. Neviem ako v iných domácnostiach, ale ja som zástanca toho, že všetci pod jednou strechou sme členovania domácnosti. Tým chcem povedať, že nie je hosť. Nechcem sa o neho starať a tolerovať mu to, že na všetko je*e. Pardón za výraz, ale akože fakt už mám nenormálne nervy na to ako nič nechce robiť. Nepohne ani prstom a iba spúšť po ňom ostáva. Nie je schopný anilen obal z keksu dať do koša nehovoriac o všetkom ostatnom. Nerobí manuálne, ma flexibilný pracovný čas, keďže je sám sebe pánom, ale na druhej strane ma ani neživý. So všetkým ideme na polovicu. Takže ústupky z mojej strany nehrozia. Nechcem od neho, aby umýval okna, pral a neviem čo. Úplne by mi stačilo keby si po sebe umyl riad, trafil do záchoda pri močení a za sebou nenechával stopy kadiaľ prejde, raz za týždeň povysával a umyl podlahu. (S tým vysávanim a umývaním to bol jeho nápad kedysi, že to bude jeho forma podieľania sa na chode domácnosti.) Nič viac nechcem. Podľa mňa nič strašne, má to raz-dva. Ale nemá kedy lebo ma tak veľa koníčkov po ktorých sa tvári ako invalid, ktorý vie skrolovať len na instagrame.
Kedysi býval sám, nemal návyky, že by sa o neho niekto staral. Vlastne to nechce ani odo mňa, ale bože… nemôžeme žiť v chlieve. Nechcem sterilnej prostredie, ale bežnú údržbu domácnosti. Kedysi to zvládal robiť a teraz radšej odíde z domu len aby nebol priestor na to urobiť niečo. Podľa neho sa má upratovať iba keď je škaredé počasie. Súhlasím, kebyže tá jeho časť netrvala dokopy 0,5-1 hodinu.
Máme dobrý život, nič nám nechýba, ale pri jeho predstave, ze všetko a každý sa dá kúpiť je to ťažké.

Momentálne som tehotná, nemam najľahší priebeh a napriek tomu nie je žiadnou oporou.

Čo mam urobiť, aby nastala zmena? Ja ho nechcem nútiť, chcem aby ho to samého napadlo.

Strana
z4
pbra40
13. jún 2022

Necitam vsetky prispevky, ale toto funguje u nas na deti.
Vsetko, co si cez den neupracu, neulozia, najdu vecer v posteli. A tym myslim vsetko, od tanierov, obalov z keksov, kefa s vlasmi atd. Stacili 3 dni a uz si to vedia po sebe upratat.

simca06022011
13. jún 2022

@pbra40 skusim na dceru :D lenmam obavy ze to zosuchne na podlahu a pojde spat :D

orangiiina
13. jún 2022

Nečítala som predošlé komenty, ale je čas mu to priamo povedať a určiť mu niečo, čo ma robiť, aby si zvykol, že niečo musí robiť aj on, lebo keď porodis, čaká ta pekný záhuľ. Lebo ničnerobenie bez dieťaťa je pohoda, ale keď už dieťa je, to je fakt na slučku.

aurora33
13. jún 2022

@jasminkaj môj muž tiež zarába úžasne, ale aj mi doma pomôže s čím treba. Vyberie mycku, povysáva, zapne práčku, vyvesi prádlo.....prečo by nemal? Veď nie je kľavý :D

lilly16
Autor odpoveď zmazal
orangiiina
13. jún 2022

@lilly16 Vypni net, ak neuprace? 😂 bavíme sa o rovnocennej dospelej osobe a nie o pubertálnom chlapcovi.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
layla123321
13. jún 2022

Nechcem strašiť, ale u nás nepomohlo nič. Môj ex tiež vedel robiť všetko, ale sa mu nechcelo a/alebo ho trebalo nútiť, čo sa zas nechcelo mne. Potom som bola prvýkrát u jeho rodičov a pochopila som, že to je výchova. Proste boli zvyknutí tak žiť. Pomohol až rozchod, odvtedy sa s tým nemusím jedovať...

eskop
13. jún 2022

Zvyknúť si..môj muž tiež doma neupratuje, vynesie max smeti keď ide cestou niekam. Ale ja som si už zvykla a aj lepšie tak lebo radšej si upracem sama ako chcem ja a mam pokoj. Ale aspoň tanier si po sebe odloží a toaletu tiež si vie za sebou upratať.. pochopila som, že jeho robota je práca a moja práca doma a s dcérkou. Nam to vyhovuje. Skúste aj vy nájsť nejaký systém

dominikamacakova
13. jún 2022

Musíš skúšať rôzne taktiky a prísť na to, ktorá na neho platí. Ale treba vydržať 3mesiace. Bohužiaľ je to typický chlap. Im je jedno v akom stave je domácnosť a keď sa niektorí chlapi zapájajú, tak len z toho dôvodu, že chcú pomôcť žene. Bohužiaľ, ale je to tak 😉 Toto je info priamo z manželskej poradne 😉

dominikamacakova
13. jún 2022

A dodám, že najlepšia taktika je srať na to a ostať pasívna. Vtedy sa chlap zobudí...

jaruss931
13. jún 2022

moj tiez sa nepretrhne v domacnosti. obcas navari, ale musime ako zeny muzom jednoducho povedat to urob a to urob inak sa sami toho nechytia. rob to tak

viestta
13. jún 2022

@barborenka28 neviem na co odpovedás, ale do istej miery sa dá celkom dobre odhadnúť co sa z človeka vyklube časom. Málokto je taky herec aby to uhral dokonale. Len netreba mať ružové okuliare a treba vedieť čítať signaly

wiqux
13. jún 2022

My to takto vobec nemame, ale ked som byvala u rodicov, robila som tam casto upratovacku. Vlastne skoro stale. Surodencov som donutila do upratovania tak, ze som im ich veci dala do postele. Ci to bolo oblecenie ciste ci spinave, topanky, riady...bolo mi to jedno. Skus, mozno pomoze. 😅 Po niekolkych tyzdnoch tam mali uz iba oblecenie. 😉
Mna zas sestra naucila, ked som bola mala tak, ze mi vyhodila veci von z okna. Samozrejme ma predtym 10krat upozornila, ale vsak deti. Tak som si upratovala, az som nakoniec upratovala vsetkym. 😅😅😅

kubkovamama
13. jún 2022

Ahoj.Skusala som všetko asi ako ty,vrchol tiež počas posledného tehotenstva keď hormóny robili svoje..a zbozne som dúfala,že po návrate z pôrodnice KONEČNE nastane zmena.Samozrejme,nenastala.Oproti tebe mám výhodu,že mám už veľké deti a puberťák je šikovný a ak ma čas,sprace,umyje atď,ale humusacke sklony sú aj v ňom.Dalsia vec sme na dome,nedorobenom a môžem sa vyhovoriť sama pred sebou,bordel preto lebo.Prestala som upratovať a drhnut ako kedysi práve v čase po pôrode a chlap bol aj tak nonstop v práci,bol aj v zahraničí,workoholik,aj teraz pracuje v obývačke.Chcela som aspoň umyť podlahy..lebo dieťa lozi a všetko obžiera.Ale.Proste sa to neda.Bud sa zbláznis alebo si zvykni.Chlapa neprinútis,chlap nie je tvor,ktorý sa "nechá".Aj keď čítam tu o veľa šikovných úžasných poriadkumilovnych chlapoch,ale kde ich teda stretli,neviem.Ano,verím,že sú muži pedanti a vedia pomôcť,upratať.No.kazdy má nejaký naturel a ak to ten chlap raz nemá,neverím,že v istom veku sa dá k niečomu prinútiť,pokiaľ to on sám nechce.To neviem aká situácia by musela nastať.Raz zabralo,že som TÚ kopu zhrabla na jedno miesto,chvíľu som počkala..potom sa vyhadzovalo.Nezaujimalo ma,že kopa obsahuje faktúry,drahé slnečné okuliare,techničák od auta.🤷 Týždeň bolo ticho a upratané ponožky,potom to už jeho mozog nezvládol a sme tam kde.predtym

evlyb
13. jún 2022

KOMUNIKÁCIA. Chlapov nikdy nič nenapadne, novší nedomyslia, treba povedať narovinu.. keď ťa miluje tak ti pomôže..
My fungujeme tak, že môj pre mňa robí veci s ani to nečakám, nakúpi, spraví občas obed.. lebo vidí že som unavená...
A ja potom prirodzene robím pre neho to čo on potrebuje...je unavený z práce? Masáž a podobne...
Milujeme jeden druhého a navzájom si to preukazujeme, z lásky, nie niečo za niečo, výmenný obchod... Láska nie je obchod, je nezištná..
Ak mi niečo vadí tak to poviem s riešime to, hľadáme cestu...
Ale fakt, aj ja som si kedysi myslela že chlapovi niečo trkne samo. Nie. Nikdy. 😅 Oni sú príliš jednoduchí a my komplikované 😅😅
Prajem nech sa vám to podarí ❤️ ja som mala bordelarov bratov, zažila som si s nimi svoje, viem čo to je za podes 🙈

rootham
13. jún 2022

@veselo_neveselo to musela určite písať žena 😊👍

vazky_a_motyle
15. jún 2022

@zoro9836 Nie v pohode 🙂 Je len par ludi v mojom zivote, ktori ma mozu urazit. Kazdy ma pravo na nazor.

derdia
15. jún 2022

No neurobi, lebo sa mu nechce. Ma ta na haku.. A aj vasu domacnost.. Proste nie je to jeho zaujem...a tak na to serie... Lebo sa mu nechce... Je vychcany. Ale ruposte bohuzial vsade niecoje... Bud mu das ultimatum ze to zmeni, alebo musis ho nechat zit si v chlieve... Alebo zit nadelj tak ako zijes.

jannah91
17. jún 2022

S mužom sme spolu 15rokov (od mojich 16tich a jeho 17tich rokov) je jedináčik a všetko za neho robila mama - EŠTE MU AJ JEDLO CHYSTALA TAK ŽE MU MASO NAPORCOVALA AKO DIEŤAŤU 🙈🙈🙈 mna išlo poraziť keď som to videla bol naučený že špinavé prádlo hádže za posteľ a mama príde vezme to a hodi do pracky ani len záchod po sebe neumyl nikdy neumyl prach ani nepovysaval o oknách alebo praní sa mu ani len nesnívalo nechodil na nákup a ani variť nevedel este aj jedlo mu mama prehrievala a nakladala lebo keď to neurobila tak sa ani nenajedol dokonca ani posteľ si nikdy neustlal..všetko za neho robila mamička ktorá sa mi len sťažovala že jej s ničím nepomôže.. no ani sa nečudujem keď ho takto naucila a nedala mu ani možnosť aby niečo urobil lebo hneď automaticky utekala a spravila to ona aby on nemusel..takze si s prepáčením kakala do úst keď sa sťažovala. Inak to bol úplne super chalan no nepáčilo sa mi ze sa o neho mama musí starať ako o male dieťa a keď som sa ho pýtala preco trochu mame nepomôže tak jeho odpoved bola a načo keď ona ma nenechá ona sa v tom vyziva… vždy som mu hovorila že ja mu slúžku robiť nebudem nie som tej povahy a že si ma dobre premyslieť ako sa bude v budúcnosti správať lebo ak mi nebude pomáhať tak sa rozídeme lebo ak prídu deti a iné povinnosti tak sa zbláznim..keď som začala chodit na výšku som sa k ním nasťahovala a jeho mame som pomáhala ja a mladého pána som začala trosku viac usmerňovať..keď som tam bývala začal so mnou upratovať prach v našej izbe aj povysaval ale len v detskej a ja som umyla podlahu ale aj periny svoje si musel prezliecť a umývať riady minimálne po sebe a mne.. nebolo to stále dokonale ale už to bolo lepšie aj jedlo si musel začať sám chystať..ale stále som mu opakovala že ak budeme spolu bývať sami tak takyto mama hotel u nás nebude fungovať.. keď sme spolu boli 10rokov tak sme kupili byt a presťahovali sa museli sme cely byt upratať a vyumyvat.rozdelili sme si úlohy ja som umývala kuchyňu s obývačkou a on kúpeľňu..keď som íšla do kupelne pozrieť ako mu to ide skoro som doslova odpadla z toho čo vidím mladý pan stal v kupelni s hadicou od sprchy a striekal na všetky steny a podlahu vodu lebo však umýva - v kupelni bolo skoro po členky vody cela kúpeľňa vytopena ja som ostala ako obarena neverila som vlastným očiam a chytila som totalne nervy že koho som si nasťahovala do bytu 😅 myslela som si že to urobil naschval ale to teliatka naozaj nevedelo ako sa umýva kúpeľňa 😅 a zrejme aj troska zdravého rozumu mu vtedy chýbalo..a preto od toho dňa som mu vsetko začala ukazovať ako sa čo umýva ako sa zapína pracka ako sa navarí nejaké jedlo ake prostriedky sú na čo a mladý pan ak chcel aby bolo doma dobre sa začal učiť bolo to síce ako s dieťaťom ale behom par mesiacov som si ho tak naucila že sa môžem spoľahnúť na chod domácnosti..keď upratujeme tak mame rozdelené úlohy čo kto robí a veľakrát sa stane že ma posle s dcerkou vonku aby sme si oddýchli a on vsetko vyupratuje a my sa vraciame domov do úplne čistého a voňavého bytu ale vacsinou sa snažím nech mu aj ja pomôžem..vie mi navarit striedame sa kto navarí..poperie povesa prádlo - s tým vesanim to je trosku horšie to musim stále prerábať doteraz sa mi rozum zastavuje alo dokáže zavesiť prádlo na šnúru ale zo je len maly detail..každý deň vysáva niekedy aj dvakrát denne 😅 je posadnutý čistou podlahou..venčí psa chodí každý deň na nákup vynáša smeti umýva okna navŕta garnize alebo čokoľvek čo mu poviem .. so vsetkym mi pomáha je úžasný..a jeho mama len žasne koho som z neho urobila 🙂 najlepšie je na tom to že ho nemusím nútiť on sám to chce lebo chce aby tu bolo čisto a cítili sa tu prijemne..najväčšia zmena bola keď som ostala tehotná vtedy mi začal veľmi so všetkým pomáhať aby som sa nenatahovala dokonca aj jedlo mi chystal ovocie krajal masiroval ma všetko mi nosil a trvá mu to doteraz aj s dcerkou 3rocnou mi pomáha so všetkým lebo vie ake je narocne starať sa o dieťa… naucila som ho všetko čo robiť okolo dcérky od narodenia mi s ňou pomáhal prebaloval ju mliecko jej dával obliekal ju umyval uspaval a aj teraz aj ju nakŕmi aj ju prezlečie aj sa s ňou hra aj ju uspáva proste všetko..keby sa mi niečo stalo že skončím v nemocnici alebo keby niekam musim odísť viem že bude o všetko postarané a taktiež keď som s dcerou bola v nemocnici vyše mesiaca vedela som že doma bude čisto a muž sa o seba postará a tak aj bolo 🙂 čiže moja rada znie ze sa nemáš na neho vykašľať len preto ze niečo neurobí veď pozri ake doslova lenivé prasiatko bol ten moj ale netreba za muža robiť všetko lebo sa veľmi rychlo na to nauci a necha ta robiť všetko lebo načo ma on niečo urobiť keď to urobíš ty..treba komunikovať možno ukázať mu ale hlavne treba jasne povedať čo ma urobiť a rozdeliť si ulohy..my mame podelené úlohy vo všetkom či v starostlivosti o domácnosť,o dieťa alebo psa a tie úlohy si striedame..napríklad teraz keď mu poviem že som upratala cely byt tak mi dohovára preco som nepočkala na neho by sme to spolu urobili alebo on by to urobil nech si ja môžem oddýchnuť ze som mohla ísť vonku namiesto toho upratovania alebo si trochu oddýchla 😂 je perfektný ale samozrejme ma aj svoje muchy ako každý ❤️ A ozaj zabudla som este na maly detail! Za všetko ho musis chváliť aj keď to nie je úplne dokonale umyté alebo upratané ale pochvál ho ze je šikovný poďakuj ze ti pomohol ze máš teraz menej prace lebo potom to ma opačný efekt keby mu ukazes chyby ze napríklad zle povysaval potom si povie ze si to urob sama..namiesto povysavaj mu povedz prosím ta povysavaj..mne toto pomáhalo..nech vidí ze vidíš jeho snahu a vies ju oceniť..Keď ho viem ja oceniť vie ma aj on a funguje to teda aj naopak..ked navarím upracem alebo nieco podniknem s dcerou tak ma pochváli aká som sikovna ze som to super spravila a podobne a dobre sa to počúva 🙂 držím palce 🤞

nurielka
17. jún 2022

@jannah91 tomu sa hovorí vypiplat si chlapa, ale nie každá žena má na to nervy😃👍 kamoška má exa, čo s ním bola 9 rokov, pekne si ho vypiplala, a on zutekal za druhou, nič ju nesralo viac ako to, že si ho naučila a z lenivého gramblaka robil všetko možné😂 nič ma nerozosmeje viac ako keď mi povie(samozrejme už prešla doba od ich rozchodu), že jeho súčasná jej môže ruky bozkávať ako ho vypiplala alebo akého milenca z neho urobila, lebo bol genglavy aj v postely😁😂

jannah91
17. jún 2022

@nurielka 😂😂😂 to som si aj ja povedala že ak by raz odišiel tak by ma veľmi štvalo že už ku inej by prišiel s návykmi kiežby existovalo nejaké resetovacie tlačítko 😂😂😂😂

barborenka28
17. jún 2022

@jannah91 presne a toto su veci co si vela zien neuvedomuje ze ja som ta co ho cepovala a nervy si s nim zrala a k nej dojde ako cukrik co vie co sa "patri"☺😆🤣

nurielka
17. jún 2022

@barborenka28 myslím, že by to zralo každý ženu, príde inam ako "hotový" chlap😃

zoro9836
Autor odpoveď zmazal
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
simca06022011
17. jún 2022

poslite mi nejakeho hotoveho :DDD ale nie, ja skor mam skusenost, ze ono to nie je chlap co nevie, co sa uci, atd ale sa mu pri tej starej nechce, pred novou sa predvadza.. kolko chlapov je dementov, potom vymenia zenu a zrazu cukriky... moozno prave to, kopanec od zeny potrebovali :DD

viestta
17. jún 2022

@jannah91 toto aj ha sama sebe hovorím, keď už ho mám občas plne zuby. Teraz ho budeš vymieňať, keď je vycviceny? 😃

dadikvikyno
19. jún 2022

Dobre pisala najprv sa stazujes nahno a nechas nabuchat. Akoze nato si mala myslet skorej. A pokial mu nepovies co ti namom vadi tak tu zbytocne sa stazujes. Treba sa snim porospravat. A pokial to sama nedokazes tvoja chyba.

Strana
z4