icon

Muž alkoholik a tehotenstvo

18. jún 2023

Ahojte baby, som zufala. Pisem hlavne preto, ze sa musim odreagovat, tak prosim negativne komentare si nechajte pre seba. Som v 7 mesiaci tehotenstva a neviem co mam robit. Moj manzel ma miluje, ale zacinam mat pocit, ze ma seriózny problem s alkoholom. Nepije vela, ale ked hej tak to stoji zato. Je schopny mat aj dvojdňové šnúry, ked chytí slinu je schopny vypiť vsetko co je naokolo, nema mieru kedy ma dost a vzdy zakazdym to dopadne rovnako. Pošťi sa do postele, ozere sa v klude aj ked je sam, zvycajne po nejakej akcii ako rodinná oslava, kde sa načne a potom chlasce jak lúza na druhy den, ked ma opicu . Niekolko krat sme sa skoro koli tomu rozišli, potom ma odprosil a ja krava som mu odpustila. Vzdy potom polroka nepil a tváril sa ako neviniatko. Momentalne som v siedmom mesiaci tehotenstva, je jeho prvy den otcov, co stravil ozraty jak svina od rana a zaklincoval ho postatim sa do postele. Ja uz rezignujem a ľutujem,ze toto je otec mojho dietata. Mimochodom v stave najväčšej ozratosti mi stale rozprava ako ma lubi, ale ja uz jeho rečičkami neverim… momentalne sa nechcem stresovat, lebo to nerobi dobre ani malemu, ani mne …. Ale ja mu uz neverim, neverim mu, ze sa zmení koli malemu… ja mu ani neverim, ze bude schopny ma vobec zaniest do porodnice. Sice som napisala ze polroka nepije, ked ma kludne obdobie, ale to jedno pivo na vecer si neodpustí nikdy… Hlavne v poslednej dobe, ako som tehotna… mam pocit,ze mi to robi naschval…ked som tehotna nebola, choval sa ku mne ovela lepsie…on si ide kupit pivo do obchodu, ale mna sa neopyta, ci nahodou nieco nechcem a podobne…ked som mu povedala, ze odmietam robit vsetky domace prace (kedysi pred tehotenstvom sme mali domace prace rozdelené, teraz je to podla neho moja starosť lebo som doma na ritikovom) tak opral iba svoje veci !!!… prosim Vas komentare aka som hlupa si odpustite… potrebovala som sa hlavne vyventilovať… ja nebudem ziaden alkohol akceptovat, ked sa nam narodi dieta a podla mna je to metla ľudstva a najvacsia príčina rozpadnutých rodín…

olimuc
18. jún 2023

Nenapisem nic negativne, ale j by som uz sedela v base … iba raz sa dospely chlap posti do postele, tak ho nespozna vlastna matka ako mu opravim fasadu… ked budes hlupa, pokazis zivot vlastnemu dietatu… ked take hovado bude vidiet doma ma dve moznosti .. bude nenavidiet obidvoch alebo (ne) vychovas rovnake prasa …. Aj tvoj manzel ma toto chovanie odniekadial … deti sa take nerodia, ale formuju v rodine

vanilka3
18. jún 2023

Fuu, ste v nepeknej situacii :( drzim palce, nech si to nejako poriesite. 🍀

kitycat
18. jún 2023

A kde spavas ked mas postel ostatu?

Inak vyries to teraz, s dietatom uz taka nebudes

januska12323
18. jún 2023

Nečítala som ostatné komentáre. Pitie alkoholu prežijem ale keď sa ožerie a oští postel? Akože sorry ale nechápem prečo si s ním ostávala keď sa to 1. 2x stalo.

marca12
18. jún 2023

V momente by som odisla a nechala ho zastateho v tej posteli. Na kolenach by prosil a nevratila by som sa aspon mesiac. Ja by som mu uz ani dalsiu sancu nedala. Neznasam alkoholikov,hnusil by sa mi. Ale z toho,co pises,neverim,ze ho dokazes teraz opustit. Sprav aspon to,ze odides a nech vie,ze spravil zle,nech ma strach,ze o vas pride a nech ho to donuti liecit sa. Ak sa nic nezmeni a znova sa ozerie,musis odist. Bola si pri zmysloch,ked si si vybrala takeho otca pre dieta,takze istu vinu nesies aj ty. Vedela si,ze ma problem s alkoholom a predsa s nim cakas dieta. Uz ked si urobila taku sprostost,tak nesn zodpovednost za dieta a nedovol,aby vyrastalo s takymto prasatom. Nie je nic horsie ako ked zastaty chlap oblapava bezbranne dieta a to chudiatko sa musi pozerat na excesy svojho otca.

lenka567899
Odpoveď bola odstránená
luccija
18. jún 2023

A co s tým idete robiť?ide sa liečiť ambulantne, ideš od neho preč?či vie, že mu dávaš poslednú šancu?
Keď sa posti do postele, pije sám a nevie kedy je dosť má veľký problém s alkoholom.Zalezi ako sa k tomu postavis ty a či sebe a dieťaťu pokazis život.on sa jedine liečiť a aj tak budeš celý život žiť ako s bombou pri nohe kedy zlyhá a čo vyvedie

lenka567899
18. jún 2023

@sheila121 na tom nie je nič obdivuhodne, proste nie je normálna

lenka567899
18. jún 2023

@marcellka32 príde sa odreagovať na koníka 😉

sheila121
Odpoveď bola odstránená
cacianka
18. jún 2023

@jaskolka veru, bude oslavovať narodenie, každý týždeň výročie, a chladtat bude ešte viac.
Ultimátum - buď liečba a riadna ústavná, alebo rozvod.
Lebo ozran nevydrží s tou prepitou hlavou(lebo už ju má), viem čo píšem, poznám širokú komunitu abstinujucich alkoholikov aj odborníkov, nevydrží plač bábätka, vo dne v noci narušený doterajší režim.

toskanka
18. jún 2023

@sheila121 Takéto niečo zostane malokedy pred deťmi ukryté. Môj otec alkoholik nebol, doma mohla byť fľaša aj rok na stole, sám by si nikdy nenalial, ale vedel uletiet so svojimi partiami v spolkoch, to sa potom doma diali veci. Žiadne dieťa by nemalo vídať rodiča v takýchto stavoch. Ja by som nezniesla vedľa seba človeka, ktorý by pil alebo to občas prehnal.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
toskanka
18. jún 2023

@sheila121 Škoda, ze autorka vôbec nereaguje. Podľa mňa vôbec nevedela, do čoho ide. Ale tomuto nerozumiem, ak mala žena otca alkoholika, ako je to možné, že si vyberie aj muža alkoholika. Veď to radšej zostať sama.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
autor
18. jún 2023

@toskanka prepac nereagujem, lebo som momentalne dost psychicky mimo… Ano priznávam, ze som sprosta krava a zostala som s nim… momentalne som bohuzial v situacii, ze nemam kam inam ist… ako som tehotna tam mu mega jebe, neviem to ani napisat slusne … hlavne posledny mesiac… co sa tyka chlastu tak, da sa povedat od vianoc nemal ziaen a bol v pohode… myslela som si, ze to, ze caka dieta s nim nieco spravi, ale mýlila som sa bohuzial… choval sa ku mne pekne nosíl mi kvety na kazdy sviatok… mali sme rozdelené domace prace a nosil domov peniaze…vzdy sme sa mali o com porozpravat …bol to skoro dokonaly vztah, nebyt jeho alkoholických excesov,co sa opakovali raz za pol roka… Ano priznávam, ze som sprosta krava, ze som od neho neodišla po prvom tomto excese.

toskanka
Autor odpoveď zmazal
autor
18. jún 2023

@toskanka akooo… mas toto za potreby ? Mozes mi poradit ako sa da vymazať prispevok radsej …ako ohovárať tu a označovať inu babu je to úbohé … robit si srandu z niekoho kto ma problem… prajem ti aby si nikdy neskončila v podobnej situacii s tvojim,,dokonalým” manželom …..

toskanka
18. jún 2023

Príspevok som mala napísaný skôr ako si reagovala. A bolo to smutné konštatovanie, že je to des, keď píšeš, že manžel ta miluje a pritom ti robí takéto veci. Za mňa sú to sračky.

Ale vymazala som to, chápem, že toto teraz čítať nepotrebujes, ty si práve precitla do tejto situácie a nevieš zatiaľ, ako ďalej. Prajem ti, nech nájdeš riešenie pre seba aj pre svoje dieťa

bessie12
18. jún 2023

Nechapem ako si mozme tak namyslat, ze chlap sa kvoli nam ci dietatu zmeni. To je somarina jak traky 🙈 Musela som padnut na dno, aby som to pochopila ..

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
sheila121
Odpoveď bola odstránená
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
sheila121
Odpoveď bola odstránená
toskanka
18. jún 2023

@sheila121 Ja nie, po tom, čo som zažila ako dieťa a to zďaleka neboli takéto excesy ako opisuje autorka.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
nique
18. jún 2023

@doriiis ja som svojej mame odpustila. Lebo ona inú možnosť nemala. Ja mam možnosti vela. Vzala som si muza so sklonom k závislostiam a mám ho rada ako človeka. Nie je prvý ani posledny, ktorý mám problém.. A pokiaľ na sebe pracuje, som s ním. Keby som len na okamih videla, ze na to kašle, odchádzam.

toskanka
18. jún 2023

@sheila121 Inak nechápem, čím som autorku vyburcovala, veď to nebolo ohováranie, len konštatovanie toho, ako ju môže milovať, keď jej robí takéto veci? A nejde len o pitie, ale celkovú ignoráciu.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
toskanka
18. jún 2023

@sheila121 Áno, chápem.