Muž alkoholik a tehotenstvo
Ahojte baby, som zufala. Pisem hlavne preto, ze sa musim odreagovat, tak prosim negativne komentare si nechajte pre seba. Som v 7 mesiaci tehotenstva a neviem co mam robit. Moj manzel ma miluje, ale zacinam mat pocit, ze ma seriózny problem s alkoholom. Nepije vela, ale ked hej tak to stoji zato. Je schopny mat aj dvojdňové šnúry, ked chytí slinu je schopny vypiť vsetko co je naokolo, nema mieru kedy ma dost a vzdy zakazdym to dopadne rovnako. Pošťi sa do postele, ozere sa v klude aj ked je sam, zvycajne po nejakej akcii ako rodinná oslava, kde sa načne a potom chlasce jak lúza na druhy den, ked ma opicu . Niekolko krat sme sa skoro koli tomu rozišli, potom ma odprosil a ja krava som mu odpustila. Vzdy potom polroka nepil a tváril sa ako neviniatko. Momentalne som v siedmom mesiaci tehotenstva, je jeho prvy den otcov, co stravil ozraty jak svina od rana a zaklincoval ho postatim sa do postele. Ja uz rezignujem a ľutujem,ze toto je otec mojho dietata. Mimochodom v stave najväčšej ozratosti mi stale rozprava ako ma lubi, ale ja uz jeho rečičkami neverim… momentalne sa nechcem stresovat, lebo to nerobi dobre ani malemu, ani mne …. Ale ja mu uz neverim, neverim mu, ze sa zmení koli malemu… ja mu ani neverim, ze bude schopny ma vobec zaniest do porodnice. Sice som napisala ze polroka nepije, ked ma kludne obdobie, ale to jedno pivo na vecer si neodpustí nikdy… Hlavne v poslednej dobe, ako som tehotna… mam pocit,ze mi to robi naschval…ked som tehotna nebola, choval sa ku mne ovela lepsie…on si ide kupit pivo do obchodu, ale mna sa neopyta, ci nahodou nieco nechcem a podobne…ked som mu povedala, ze odmietam robit vsetky domace prace (kedysi pred tehotenstvom sme mali domace prace rozdelené, teraz je to podla neho moja starosť lebo som doma na ritikovom) tak opral iba svoje veci !!!… prosim Vas komentare aka som hlupa si odpustite… potrebovala som sa hlavne vyventilovať… ja nebudem ziaden alkohol akceptovat, ked sa nam narodi dieta a podla mna je to metla ľudstva a najvacsia príčina rozpadnutých rodín…
@lenka567899 neviem, prečo nazývas môjho manžela svinou. Veď ho ani nepoznáš. Je to skvelý, múdry, vzdelaný človek, ktorý ma tiež svoj osud a žiaľ, problémy sa naučil riešiť alkoholom. Teraz sa učí riešiť ich inak.
A ja zasadne nikomu nenadávam. Zvyknem komentovať, ale nadávky nepoužívam ani v bežnom živote.
@sheila121 áno, máme deti. Žijeme uplne normálny zivot, mnohí ľudia ani netušia, ze vôbec niečo riešime, lebo na Slovensku je uplne normálne, dať si po práci pivo. Muzska klasika, “pod na jedno”. Je to medzi nami a sme v tejto téme uplne otvorení. Preto manžel vie, ze on si nevie dať jedno. Musí aspoň 3. Takže von musi ist autom.
Ale ja verím, ze raz to zvládne a nebude pit vôbec.
@sheila121 neviete si posielat súkromne spravy ?
@elizabet173 ako dobre sa Vam pise taketo veci ????? Ked ma chcete ohovárať mozte súkromne … dakujem … som zvedava ake komplexi si riešite vy
Autorka, čo sa tak rozčuľuješ?? Ony normálne diskutujú o tejto problematike. Nikto ta tu neohovara.
@marcellka32 je to tazke pochopiť, ale volá sa to láska. Ja som si zobrala manžela s jeho príbehom, on s mojim. Ani jeden z nás to nemal v detstve ideálne, ale my spolu pracujeme na tom, aby sme zili inak. Ze pri tom občas zlyhame, s tým sa musí rátať. Nabudúce to spravíme lepšie.
Krásny príklad je Martin Valihora - nesmierne múdry, citlivý a talentovaný bubeník. Svetová špička. 13x sa liečil zo závislosti na drogách. Mal fázy, keď nemal nič a spal na lavičke. Opustili ho uplne všetci. Dnes je podľa svojich slov uplne vyliečený a opäť úspešný.
Skupina anonymných alkoholikov je plná podrobných príbehov a vsetky sú smutne. Ja zatiaľ pri manželovi stojím. Kým bojuje on, bojujem aj ja.
A to potom po nom tu postel, obliečky,matrac všetko umyvas???Ak je to tvoje prvé dieťa,tak prepáč,ale nevies co ťa čaká.... Starostlivosť o dieťa je 24/7.Uz budes mama.Tvoje bábo ta bude potrebovať+ ten tvoj podarený grobian bude vyžadovať aby si sa starala o všetko, vrátane jeho osoby.Ty si na rizikovom a on ta nechá všetko robiť???Vsak to je hulvát a sebec.Nemusis pre jednu klobásku chovať celé prasa.
Rozid sa s ním a zite si so svojím bábätkom v kľude.A nepoteším ťa: po pôrode sa nezmení.Bude to ken horšie.Utekaj kým môžeš,setri sily pre svoje dieťa.Drzim ti palce a želám všetko dobré.
Len pre zaujimavost- to sa pocura do manzelskej postele? Co robis s tymi pocuranymi matracmi?
Sexi chlap... daj mu radsej tie plienky pre seniorov
Drahá žena, utekaj, bež, čo ti nohy stačia. Nechcem strašiť, ale toto neskončí. A mám strach, že to neskončí ani jedným dieťaťom. S jedným si poradíš aj sama, keď ich budeš mat viac tak už sa od neho neoslobodiš. Ja poznám rodinu, kde to takto začínalo, ale žena neodišla, odišla až pri 3tom, ale nakoniec sa vrátila, keďže nevládala platiť nájom a živiť deti. Nakoniec ešte mala 2deti. Vždy mi je ľúto tej tety, keď vidím, že začala s alkoholom aj ona. A to ani nejdem rozoberať ako jej aj deti dohovarali aby odišla, žiaľ vybrala si inú cestu...
Nie si hlupa, ale mas evidentne rada otca svojho dietata a mas snahu to riesit co je pozitivne pre dobro vsetkych ...ja by som odporucila len odbornika ..sami to asi tazko zvladnete ...je dobre ze si vie nejaku pauzu aj dat od alkoholu..dolezite je zistit preco v istom obdobi tolko pije ..mozno je nestastny z niecoho ... fakt skuste toho odbornika(psychologa/psychiatra)..dnes to nie je ziadna hanba ... treba to proste riesit ... uz len kvoli dietatku ... drzim moc palce !!!
Načo si si robila decko s chlapom, ktorý sa poští ožratý do postele? Jaj prepáč, toto si čítať nechcela. Hej, vstúpi doňho duch svätý a prestane piť a bude ukážkový otec, manžel. Pes sa mi doma nepoští, nie to dospelý chlap. Robiť si decko s alkoholikom? Kam tento svet speje. Kde máte ženy rozum? Fakt nechápem...
No ty sa môžeš aj roztrhnúť keď on nechce nikto s ním nepohne :/ má problém a to velky on nemôže ani kvapku alkoholu a nie to nejake pivo lebo to je spúšťač. Musíte preťať ten bludný kruh. On alebo ty….. Podľa mna by mu najviac pomohla šoková terapia a to rozchod. Buď sa pôjde liečiť alebo dovidenia.
Zo svojích skúseností ti radím: zbytočne to nepredlžuj. Daj ultimátum a dodrž ho. Lebo inak to nemá zmysel. On klame, že už nebude piť a ty klameš, že toto je posledná šanca.
No ale ja vždy tvrdím jedno.Ked si takéhoto muža zavesí na krk nejaká žena,tak ta tiež nemôže byť v poriadku.Zijeme v krajine alkoholikov a len sa to zľahčuje a ospravedlňuje.
Na 100% autorkin manžel pil už počas randenia,keď si ho brala aj keď si s ním dieťa robila.On je chorý,je závislý,to je jasne.Ale ona? Prečo si toto dobrovoľne robí? Prečo trpí?
Odpoveď si každá domyslime....
@nique .....ty si žiaľ učebnicový príklad generačnej traumy.Otec bol alkoholik a tak si si aj našla alkoholika.Povazujes to za úplne normálne.Svojim spôsobom si spoluzavisla.Vedome si si hľadala,našla a udržiavas vzťah s takým chlapom,jak bol tvoj otec.Je to smutné.Prepac,ale je to smutne
@doriiis
Na 200 % s tebou suhlasim. Alkoholizmus je velky problem na slovensku, nehovoriac o frustrovanych matkach, ktore si kazdy vecer "na uvolnenie" nalievaju vino a este sa fotia a chvalia s tym.
Ja som bola teraz na jednej akcii, a ked som videla, ako tam kazdy laduje tvrde do seba, az mi bolo zle, a to nemam problem si dat vynimocne aj tvrdy alkohol. Ale ten, henten doniesol toto a hento a uz sa slo... a potom pride realny zivot a chlapec / dievča, čo už vtedy boli "nalomeni", maju velmi velku tendenciu ist az do sebaznicenia.
krasny zivot si pripravila pre svoje dieta. gratulujem ti, nezabudni si spravit este tak 2-3
Jdu blejt velebnosti 🤮
Jak mozes milovat muza co sa posti ozraty v posteli?
Nechutne.. bud nech sa ide liecit a abstinuje(ziadne ze jedno pivo denne) alebo rozvod
Chudatko decko vidiet takto svojho otca
@doriiis nie, nepovažujem to za normálne. Keby áno, tak o tom otvorene nehovorím. Ja si to uvedomujem a pracujem na tom. Obaja pracujeme aj s pomocou odborníkov. Pre Teba je možno svet čierno-biely. Pre mňa nie. Moj manzel ma diagnózu alkoholizmus. To ho nerobí zlým človekom a neopustam ho, aj keď to nie je ľahké. Rovnako on mňa neopustil, keď som zlyhala ja. Ľudia nie sú dokonali. Ja verim, ze to raz zvládne. A keď nie, tak som mu dala aspoň dosť šancí. Kedy sa ro zlomí vo mne, ešte neviem. Zatiaľ ho stále vidim ako skvelého, múdreho muža, ktorý sa musí liečiť.
V tom stave posťatosti a ozralosti by som ho natocila na video. Potom mu zbalila veci, alebo svoje a poslala mu ho cestou od neho prec, ze nikdy nedovolim , aby moje dieta videlo svojho otca v takomto stave. Ze radsej mu poviem ze otca nema.

@autorka a aký máš ty plán, keď píšeš že žiaden alkohol akceptovať nebudeš, keď sa Vám narodí dieťa? a teda žiješ zjavne s alkoholikom, a píšeš že nemáš
kam odísť?