icon

Muž chce zaťažovať deti s našimi problémami

18. apr 2023

Ahojte.
S muzom si dlhšie nerozumieme, ja sa snazim robiť čo treba, prispôsobujem sa, aj som sa zmenila, čo mu vadilo. Vidím vsak ze to nemalo ani význam za tie roky Mame 2 deti, boli aj krasne časy avšak v posledných rokoch je to zle. Nadava mi, čoraz viac, aj pred deťmi, bez chochmesu, dnes o polnoci odišiel z domu (bezdovodne - zaspala som s malým pri uspávani a to mu vadilo) ze na co mu je taky život a prečo ma on stretol, nenavidi ma a nechce so mnou žiť. Zajtra ze mam povedať detom preco ich otec nie je doma (60% sa na to deti ani nepýtali, ked boli doma choré a dlhšie spali a on uz bol v práci alebo keď odisiel cez deň behať ani si to nevšimli). Potom povedal, ze on si ich zajtra rano zoberie na 2 hodiny a pak mi ich donesie domov a povie im, ze ocinko a maminka uz spolu nebudu bývať, lebo on ma nechce, čo niečo také. Deti maju 6 r. Uz verím, ze nie je cesty späť v tomto vzťahu a vôbec nechcem aby toto deti v ich veku riešili. Boli ste v podobnej situácii?

Strana
z3
autor
20. apr 2023

@guiseppinka bože, to mi je ľúto. Ako dlho ste spolu ak sa smiem spýtať, mate aj deti?
Po vážnejších hadkach je par dni ticho a obchádzanie, teraz sme v tom stave, budúci týždeň ma ist na sluzobku, uz sa vnútorne aj teším, ze budeme sami s detmi. Je to nepríjemné si to priznať ale...asi to tak je.
Na modrom koníky som od mojho tehotenstva a prečítala som sintu vela rad, tipov, pokupila kopu veci a aj ked MK dosť ludi hejtuje a zhadzuje, ja som rada, za tuto komunitu žien. Prvý krát som otvorene napisala diskusiu a pomohlo mi to. Pomohlo este viac otvoriť oči. Pomaly sa prestávam báť budúcnosti bez neho.

guiseppinka
20. apr 2023

My sme spolu 13 rokov, skoro 10 zobrati a decka tiez mame... Po poslednych komentoch, ktore si napisala, moj nie je az taky ako tvoj, nezakazuje mi sa stretavat s kamoskami a aj o deti sa vie postarat (kym nie su povinnosti, lebo niektore s nimi nebude robit). Len moj ma diagnozu, takze ho beriem s rezervou...

rawmamka
21. apr 2023

Dnes som natrafila na tento krátky článok, myslím, že je to v ňom celkom pekne opísané, aj s postupom https://www.aktuality.sk/clanok/cMhOqYB/na-slov...

mk22
21. apr 2023

Porozmýšľaj co ti dá budúcnosť s nim.. Žiť takto.. Ty aj deti.. Vieš, viete žiť aj ináč.
Je tu maminka, doslova ušla s deťmi do i jeho mesta, naplánované do bodky.

Nedávno písala s odstupom času, ako úžasné sa im žije, majú kľud, nikto ich nebuzeruje, nenadava..su šťastní..

autor
24. apr 2023

@rawmamka hmm, ďakujem, našla som tam náš pribeh. Už nemám energiu sa tváriť, že je všetko ok a ani pred deťmi, ta ignoracia alebo proste nie laskave spolužitie pred deťmi uz nedavam. Vidím sa vyflusnuta, neviem co s tým, nechce sa uz ani odsťahovať, ze on chce byť s detmi, rozvod sam nespomina iba v kontexte so mnou, resp, ze ked sa ja budem rozvadzat (pritom ja som to s nim nepreberala), ze neexistujem mi dnes povedal, hucal na mna skarede velmi skarede slova za totaaaalnu banalitu, totálne sa zas rozculil a kokos, ja neviem, davala som mu návrh nech mi napíše co ho štve, konkrétne, ze on to nebude robit, navrhla som mu poradňu, opäť to odmietol. Povedal, ze on sa meniť v žiadnom prípade nebude. Ze bud sa zmením ja alebo ho este budem prosiť na kolenách.

autor
24. apr 2023

@mk22 ja si neviem predstaviť žiť v takomto napätí. To fakt už nie. Len neviem co skor riešiť, ci pravnika, ci psychologa, ci zaopatrenie deti do doby rozvodu. Musím si všetko premyslieť ako co pripraviť, tiež. On ma dosť kontaktov všade, budem to musieť všetko robiť potajomky, len fakt neviem kde začať.

mk22
24. apr 2023

Ja ta obdivujem.
Mojej mamky teta.. Zažívala niečo podobné.. Bolo to dávnejšie.. Trpela celý život.. Znášala teror psych týranie, mohla za všetko aj ze je zamračené.. Hnusne spínací jej nadával.. Mali jednu dcéru keď sa odsťahovala, teta išla vysypať smeti.. V slapkach.. A ušla, zahodila kos, sadla na autobus a tak si docestovala za dcérou.. V domácom a v slapkach.. A on čakal kedy sa vráti s košom.
Dozil na tom byte sam, zomrel v domove a samako pes.
V ten deň ju videl naposledy.
V živote a to boli roky, ju už nevidel.. Koľko x prosil moju mamu nech jej zavolá vybaví.. Ani na pohreb neprišli, ani dcéra.
Strašne ich týral.. Najskôr ako opisujes ty, slovné, urážky.. Ber nohy na plecia.. Vieš ešte zažiť veľa pekného..

rawmamka
24. apr 2023

Držím ti palce 🍀, aby si bola opäť šťastná, spokojná sama so sebou a to potom následne prenesieš aj na svoje deti, pretože takto žijete v neskutočnom klamstve a deti sa musia cítiť zmätene, keď cítia napätie, dusno, nelásku doma ale rodičia navonok predstierajú akúsi štruktúru rodiny, také divadielko pre ostatných. Život máš ty aj deti len jeden, nenič ho ešte viac, veľa síl prajem 😘. Skús kontaktovať nejakú organizáciu z daného článku, oni ťa už nasmerujú najlepšie ako sa bude dať, nebudeš strácať vzácny čas, peniaze, energiu,.... ty to riešiš 1.x v živote, oni takéto situácie riešili už nespočetne veľa krát.

Strana
z3