Muž je asi alkoholik
Ahojte potrebujem sa vyrozpravat. Mam 3 deti a muz je asi alkoholik nedopustí si proste den bez poharika tvrdého. Som ochotná to tolerovať a kupit mu na vecer 2 deco a pivo ale on uz to začína preháňať po praci si da s kolegami a este doma dorazí vecne sľúbi ako to zmeni ale.on on je uz agresor ked vypije...
Vcera cely den bolo v pohode kym nesiahol po flase rumu k večeru uz deti museli počúvať jeho spriecne nalady ja dom vybusny tip tak rychlo vybuchnem a hodím po nom co mi pride pod ruku a det to vidia...proste je agresivny aj dokáže udriet ale ale ja nechcem rozbiť rodinu za prve nemam kam ísť a tlačiť sa na ubytovni nebudem som na materskej s najmenším...peniaze Nosi domov Nie sme bez peniazi...ako ho donútiť sa liečiť...tvrdí mi ze to nepotrebuje ze nieje alkoholik ale co čítam a googlim vraj ma nábeh??? Neviem ho donutit na psychiatrickú jeho matka je taka ista a tiez ma berie za histerku ze to prehanam...nemam nikde oporu a kedze vie byt dobry herec pred ludmi a robi blazna zo mna prosím povetste ze ma chápete nechcem rozbit rodinu chcem mu pomôcť...
@neznama11029319 ako vidis z rad, co ti zeny davaju, absolutne nemas na co cakat. pozitivna zmena je prakticky miziva sanca.
Ja som z vychodu, tu mame kopec "krasnych" prikladov alkoholizmu a len velmi malo z nich sa vratilo z cesty k abstinencii.
ako ti radia, najmladsie dieta je fakt este drobne, ty odkladaj krasne vsetko co mozes nabok, na nejaky ucet a neminaj z toho. setri si na podnajom, pre pripad nahleho odchodu keby bol extra agresivny, si pofot doklady rodne listy, pasy deti, tvoje doklady o studiu a podobne, Priprav kdesi do skrine zbaleny batoh s najnutnejsimi vecami - oblecenie, suche keksy a fotokopie dokladov.
@luccija detom doprajem ano denne vsetko maju co potrebuju...no nepije roky zacalo to 3 roky dozadu iba
@cacianka to vážne? :D no toto skúsim dakujem za radu
@neznama11029319 dúfam, že si to po ňom upratala:(dopadne to veľmi zle na to sa priprav.Niekedy si myslím, že ženy by mali byť stíhané za to, keď toleruju v takom prostredí a mužmi alkoholikmi, tyranmi žiť deťom.Niekomu stačia aj 3 r genetika mama pijanka ..videl tak riešiť problémy, chutí mu to....to v práci nevidia, nemá opicu?buď je v robote, alebo opitý...aby Ti deti raz nerobili to isté, keď to uvidia doma
Keď v tom budú vyrastať deti, to im dá super príklad správania sa v budúcnosti.
@neznama11029319 ak takto pije ako 30 rocny, nedopadne to dobre. cim skor zacne s alkoholizmom , tym je to horsie. casom to moze mat strmy priebeh.
Nas sused tiez zacal pit tesne pred 30tkou, mali jedno dieta, ked si vypil bol agresivny, ziapal , vulgarne nadavky, zena od neho odisla s malym chlapcom asi 6 rokov dozadu. Ona je stastna, ma novu rodinu.
On medzitym chlasce, chlasce...uz nema davno normalnu pracu, len fusky, brigady aj to nie vzdy. a ked nieco zarobi, podho rovno do krcmy dat na palenku. Nasiel si novu zenu, ona ma uz vacsie deti, samostatne - ale aj ta ho coskoro opusti, nema na to nervy, on ju v opitosti kamsi posiela, vyhrazky ze jej rozbije hlavu o stenu... ja sa jej cudujem, ze je este tu.
@neznama11029319 odid s detmi ku svojrovcom.muza nechaj doma. pride sin pre teba, ale vytrvaj, nevracaj sa k nemu nejaky cas. svojrovco uvidia, co vychovali, budu chori z reba, malych deti a budu tlacit na svojho synacika,aby sa zobudil a zacal sa starat o rodinu. ty sa spravaj najma slusne, neharaj sa s nim, ked pride,lebo vas vyhodia oboch.
k tvojej rodine nechod, jednak, oni tvojho muza nevychovali a navyse,boli by za zlych,ze ta podporuju v rozbijani rodiny a v trucovani.
@janetinka27 no jeho mama tiez alkoholicka a uz ho videla aj fotky posielam ako vyzerá...ja chcem aby si jeho zobrala ved byt mu nenecham len tak
@luccija áno taky ide do roboty ...A vikend co je doma je unaveny zničený to z toho ze v kuse pije nema živiny v tele
Ako sorry, ale keby mi opity ochca gauc, tak ho vyhodim okamzite. O ostatnych veciach radsej nepisem. Chudata deti
@viestta poznam to.. podobne prihody mi rozprava nasa predavacka v obci. Ze pride dospely s detmi, deti prosia o dzusik, ci sladkost ci termix... a rodic nekupi , ze je to drahe, ale pivo , cigarety, ci flasa tvrdeho musi byt... strasne smutne, ja by to bila! Alebo im predavacka nuka kvalitnejsie vyrobky, sunku plnotucne mliecne vyrobky pre deti..a oni ze take drahe nekupia. Kolki stravuju batolata do roka na nizkotucnom trvanlivom mlieku 😢
@viestta no u nas kym on ma musia aj deti našťastie to neni tak ze by nemali alebo som jim nedpriala ale uz sa deje aj take ze vcera syn doniesol casopis ktory musím platit v skole a mu ofrflal načo mu to bude alebo dcere koníka a tiez ofrflal...takze co čítam tu musim hlavne so sebou pracovať uz mu to nedoprajem a musim seknut
@negymama no u nas nie toto nie ja kojim a deti maju kvalitne ....našťastie taky to prípad u nas nieje a maju vsetko
alebo mi jedna hovorila ze ona nema na tabor pre deti, ze 100 eur je vela...ale jej muz je kazdy den v krcme, tam vynosi spustu penazi a este k tomu cigarety za 200 eciek mesacne vyfajcia obaja rodicia 😖 A dieta cele prazdniny len doma, lebo tabor je drahy...
@stvura prosim vas viete mi o tom poradiť viac v sukromi? Ano nevidia u nas ako to je...vela píšu zeny ze deti nemaju a ma on ale ono to je inak deti maju vsetko aj zdravé jedlo aj sladké a ja batola kojim nedržím ho ...je to kus inakšie ako sa to zda...mozem vediet info ohľadom toho duševnom a tej pomoci dakujem
@negymama no ja nefajcim a na tabor synovi sme dali...deti maju ako píšem tam ide o ine o to ze muz proste pije
@neznama11029319 ale nik netvrdi ze tvoje deti nemaju dobru stravu alebo co.. tie priklady su tu na to, aby sa poukazalo , ze alkoholik po case uprednostni alkohol aj pred detmi. Teraz mate lebo on este nie je definitivne prepity a este ma pracu za ktoru dostane peniaze...
bohuzial ak bude alkoholizmus postupovat, moze sa stat, ze zabezpecit rodinu nebude zvladat, bud strati pracu, alebo bude mat len menej platenu, pripadne len brigadne...ten upadok nemusi byt hned. este je mlady. Keby teraz stopol, este sa da situacia zachranit, ale to musi mat k tomu sam volu.
Ze ASI alkoholik. Agresivny, kazdy den najprv v krcme a potom sa este dorazi doma vypitim všetkého, čo doma v danej chvíli je. Za bieleho dňa dostaty na gauči.
Okolie v tom problém buď nevidí, alebo ponúka osvedčené mizerné rady.
Holt, zjavne si este nikdy nevidela príklad, ako taka normalna rodina funguje. To nie je hejt, len konstatovanie faktu.
Buď dozijes nahovno život ako tvoji blizki, deťom dáš do vienka rovnakú úroveň. Alebo sa zbalis a zacnes síce s malom, ale slušne.
@negymama presne preto chcem mu pomôcť a radu ako ho k tomu donútiť....aby to nebolo horšie a horšie...:/ na koho sa man obratit ? Ono to tym ze ja odídem a vtedy deti mať nebudu lebo bude iba moj príjem zamestnat sa az o rok mozem ked ze dieťa je iba 2 mesačne to najmensie
@stary_ujco ja som zila s mamou a slušne viem ako vyzera normalna rodina...
@stvura preco si myslis, ze 90 percent ludi, co autorke odpovedalo nema o tom ani potuchy? Tu je alkoholizmus tak rozsireny, ze skor tazsie najdes ludi , co sa s nim nikdy v blizkej ci vzdialenej rodine nestretli... nez naopak.
Ja sama som mala otca alkoholika, aj svagor je. Jeho vacsina rodiny pila aj sa prepili na druhy svet 😢 aj v kombinacii s depresiami.
@neznama11029319 už sa nevyhovaraj na deti. Je to Tvoja neschopnosť postaviť sa k situácii ako dospelá! Čo už len na ňom chceš meniť? On Ti na to kašle. Aj na Teba aj na deti tak otvor oči a konaj. Jeho nezachranis ale Tvoje deti toto zažívať nemusia. Vyrastala som s alkoholikom, mamu som celé detstvo prosila! Neúspešne.... V živote by som toto na sebe alebo mojich detoch nenechala. Ze nemáš posteľ u otca? Prosím Ťa... Nafukovacia v Ikei za 19e. Deti berú od pol roka do jasiel. Pekné, že chceš kojiť, ale môžeš odsat a potom mu take vedia aj v jasliach podať. Ale áno... Nevidieť to je ľahšie. Zmena bolí.
@neznama11029319 Skus sa obratit na organizaciu anonymni alkoholici
https://www.alkoholici-anonymni.sk/
tam ti mozu viac poradit, da sa tam napisat online do poradne.
@neznama11029319 nedonutiš ho, kým on nebude chcieť. A on evidentne nechce. To je pekne, že deti majú čo jesť, ale ich duševné zdravie ťa nezaujíma?
Toto je tá tradičná rodina, ktorou sa kresťania radi oháňajú.
@neznama11029319 tuto ti pomozu. zavolaj napis. http://www.kmotricky.sk/
@neznama11029319 u neho je velmi zly faktor aj kolektiv, kde pracuje. Musel by aj toto zmenit, lebo ked robi v partii kde sa pije po praci, povazuje sa to za normalne, zabavne, pit je znamka "spravneho " chlapa.. tak tazko tam prezije s tym, ze ide domov k rodine a boci od kolektivu ktory hromadne ide do krcmy. V takej partii sa ti vysmeju , uz len ked si das len jedno pivo, alebo nedajboze kofolu, 😲

@luccija našťastie s detmi je ešte v pohode a pomoci??? Vcera sa to uz stalo prídeme domov a on holi chrape bokom na posteli a pozeram gauč pomoceny naozaj sa to uz stupnuje a zrejme to ozaj radsej uz ukoncim je to len horšie...no ano maly prisiel na svet ...Aj počas ochrany a zial som veriaca a nedala som preč preto sa to stalo :(