Muž je závislý na telefóne
Ahojte, mate niektora skusenost s muzom zavislym na telefone? Ma prejavy realnej zavislosti, ked spomeniem ze je prilis na telefone, zacne byt defenzivny a nakoniec celu diskusiu zvrtne proti mne ze som prilis prisna. Travi tam tak 14h denne, co je dost ked musi aj niekedy spat...je schopny aj hadku vyvolat len aby sa mohol zavriet v izbe s telefonom a hrat hru. Neviem co ho to pochytilo, nebol takyto inak by som si ho predsa nevzala. Viem ze nema milenku, hrava hry pozera youtube a podobne. Najhorsie je ze sa nevenuje ani detom, je mi z neho az trapne ked sa ich snazi vsemozne "zbavit" ked za nim nadsene s niecim pridu. Ak sa nahodou aj stane ze ho presvedcim nech necha mobil doma, tak je cely cas bez nalady, pozera do blba a tvari sa ako mucenik. Dakujem za kazdu radu/skusenost.
@lujza123 no ja sa skor bojim ze co keby predsa si vyberie pokoj a mobil 😅 vycitala by som si asi ze som to neskusila s nim vyriesit po dobrom a dostat ho z tej zavislosti aby deti mali otca....ale na druhej strane on sa z toho asi musi dostat sam a ja sa mozem aj na hlavu postavit a nepomoze mi to ak sa do toho nechce pustit...
Mne pride ako ja ked som mala 14 rokov a pozerala som serialy do vecera a nechcela som aby ma niekto otravoval...ale to som mala pubertu a nie rodinu a deti a veru nebavilo ma to dlho aj tak 😂
@torrente v tomto suhlasim s @gabika0825 😅 nemas s nou deti a nic ta s nou nedrzi, byt tebou by som sa na nu rovno vykaslala a uz ju nikam nevolala, nema zmysel s takym clovekom stracat cas....pripadne si pockaj na reakciu ci si to vobec uvedomi ze robila chyba respektive ci si vobec vsimne ze sa s nou uz nebavis 🥲
Závislosť na smartfónoch začína byť civilizačný problém...
Samozrejme,je to mozne. Poradi ti ako s nim pracovat ako komunikovat a podobne. urcite chod,kym este je nejaka sanca na jeho napravu. Sam si clovek ani blizky so zavislostou neporadia. Najlepsia je tretia strana,ktora ti da nadhlad
A veď obcas keď ho má niekde na komode mu ho aspoň omylom zhôd...jaka som hnusná ....u nás su vždy všetci s mobilom na WC, na znak ze mi to vadí im tam aspoň zhasnem....svetlo sa zapína zvonka ...😂😂😂 Pri jedle mobily prec....raz sa deti hádali o lego stále....nedalo sa to uz vydržať. Zbalila som a dala kamarátovi....nemajú jedinú lego kocku.. načo si kaziť pekné dni.... Treba mať mantinel. Tiež keby som stále na mobile, nie je uvarené, upratané, nic. Pre mňa je Facebook, Instagram a iné somariny zabijac času. Radšej na bicykli, prechádzka, obed v reštaurácii, pekný výlet alebo kniha do ruky ....nech žiju normálne životy, vzdelávajú sa . .
@aurinia no len niektorým to nikdy nedopne ,radšej budú žiť virtulny život .
urcite skus tu linku, tam ti aj povedia taky ten odbornejsi nazor, ci ide ozaj o zavislost a aku velku ,ale 14 hodin, to je peklo...
a presne, vela ludi je na tom zavesenych. ja aj sama seba musim kontrolovat, ci to neprehanam.. Kamaratka, ucitelka v skolke mi rozpravala, ze z roka na rok deticky horsie rozpravaju. Podla mna je to prave tym, ze aj niektore maminy to prehanaju s tym casom na mobile, pri TV.. A pritom su cele roky na materskej.
Proste to netreba brat ako normu. Tvoj muz je v tom az po usi. Cim dlhsie sa to nebude riesit, tym horsie.. Moze sa stat aj take, ze zacne chodit na nejake platene stranky, hry.. zacne si dokupovat nejake blbosti do hier..
To sú v dnešnej dobe skoro všetci ... Chorá blbá doba ... Aj môj má mobil prilepený k kruke celý večer ako príde domov keď sa pýtam čo tak povie že rieši do práce alebo niečo ...viem však že prezerá FB, videá blbé a nakupuje ako nepríčetný z aliexpresu

@torrente nič v zlom ale taký človek by bol pre mna vyslovene toxický. To nie je kamarátka, veď ju vôbec nezaujímaš😀 podľa mna ešte keby si jej vravela o úmrtí niekoho tak by najprv musela odpísať na správu a potom ktovie či by tá vôbec počúvala.