icon

Muž, ktorý viac miluje svoju matku

14. dec 2025

Sme spolu 3 roky, plánujeme si založiť rodinu. Teda aspoň som plánovala. Kým mi môj drahý snúbenec nezahlásil, že ma miluje, ale jeho mama mu dala život a proste ju bude vždy milovať viac. Ja to na jednej strane chápem, no zároveň mám strach. Jeho mama sa nám do vzťahu síce nestará, ale ani ma moc nemusí. Bojím sa ako to bude vyzerať v prípade, že sa nám narodia deti, keď už teraz sa mi priznal, že som u neho má druhom mieste.

sissy27
14. dec 2025

@anonym_autor hadam nechce porovnavat lasku medzi dietatom a rodicom a lasku medzi partnermi 😳 ved kazda je ina, ty nikdy nebudes nahrada jeho mamy a ona nikdy nebude nahrada teba, teda aspon dufam…

kavasaki370
14. dec 2025

@anonym_autor tí chlapi, ktorí sú na tie svoje mamky tak naviazaný, sú úleťaci teda fakt. Akoby bol nevyvinutý mentálne.

enmery
14. dec 2025
@sissy27

@anonym_autor hadam nechce porovnavat lasku medzi dietatom a rodicom a lasku medzi partnermi 😳 ved kazda je ina, ty nikdy nebudes nahrada jeho mamy a ona nikdy nebude nahrada teba, teda aspon dufam…

@sissy27 Ona to neporovnáva, ale jej partner áno...rovno jej povedal, že bude vždy len číslo 2.

anonym_853e14
14. dec 2025

Že závidím tej matke 😅

doriiis
14. dec 2025

Prečo dámy? Vy ľúbite svojich partnerov viac ako otcov? Alebo ste zmierene s tým, že váš syn raz bude mať radšej svoju priateľku ako vás?
Nedá sa porovnávať láska k rodičovi s láskou k partnerovi a tak isto sa nedá porovnávať láska k partnerovi s láskou k deťom.
Keď sa nám narodili deti, rovno som povedala mužovi, že nikdy ho nebudem ľúbiť tak, ako deti.

anonym_6efbbe
14. dec 2025

A to si sa ho ty spytala, ci ma radsej teba alebo mamu? Lebo ja neviem, ale toto je taka otazka.. mi pride, ze toto riesi len nevyzrety jedinec. Ved snad kazdy ma rad mamu. Mama je mama, mama je len jedna. Neda sa porovnavat laska k mame s laskou s muzovi/zene. Ak vam svokra vztah nekazi, ak neuteka s kazdym problemom chlap za maminkou, tak by som toto absolutne neriesila.

marhulka13
14. dec 2025

Pre mňa je na úplne prvom mieste, je to ale iný druh lásky akú mám k deťom a aj k rodičom.

summer138
14. dec 2025

@anonym_autor vykomunikovať si to pred svadbou. Partnerská poradňa, 3 strana mu to raz dva vysvetlí. Partnerská poradňa slúži na tieto veci. 1 sedenie a vybavené. Partnerská poradňa neslúži pre páry pred rozvodom, kedy jeden už má milenku, návrh na súd podaný a žena myslí, že veď vydebatujeme si to. Nie. Partnerská poradňa slúži pre takéto nedorozumenia, problémy v komunikácii, vykomunikovanie si strachov, obáv, hodnôt, nedorozumení.

anonym_3ed079
14. dec 2025

@anonym_autor no a? Tiež lubim viac svoju mamu ako svojho manžela. Starala sa o mňa celý svoj život a bude sa do jeho konca. Muz sa môže kedykoľvek zamilovať do inej a nás vzťah sa zmení.

anonym_98f8b4
14. dec 2025
@anonym_3ed079

@anonym_autor no a? Tiež lubim viac svoju mamu ako svojho manžela. Starala sa o mňa celý svoj život a bude sa do jeho konca. Muz sa môže kedykoľvek zamilovať do inej a nás vzťah sa zmení.

@anonym_3ed079 a s otcom to mas ako? Ten sa nestaral cely zivot?

anonym_d09da6
14. dec 2025

S tým prišiel len tak sám a potreboval ti to oznámiť alebo si do neho rýpala toľko, až ťa uzemnil? Nerozumiem totižto na čo toto porovnávať, je to úplne iná láska

sissy27
14. dec 2025
@enmery

@sissy27 Ona to neporovnáva, ale jej partner áno...rovno jej povedal, že bude vždy len číslo 2.

@enmery ja viem, ze to neporovnava ona, preto aj prispevok zacina “hadam nechce…” (on)

mandzula
14. dec 2025

Su to dve neporovnatelne lasky a vobec nechapem vytahovanie takychto tem pred partnerom. Ide vsak o to nebyt na druhom mieste v pristupe, na nazore, slove, to je podstatne.

enmery
14. dec 2025

Neviem, asi ste nepochopili. Autorka sa obáva o niečo úplne iné. Stačí si otvoriť temy tu, kde muž neprestrihol pupočnu šnúru s matkou a trpí celý vzťah, deti a manželstvo...podľa mňa narážala nato.

cyneric
14. dec 2025

To je ako porovnanie hrušiek s jablkami, každý človek má priority iné. Ja mám na prvom mieste seba napríklad. 😎 Niekto má radšej svojich domácich mazáčikov než rodinných príslušníkov, niekto má na prvej priečke deti, iní rodičov či partnera. Ale v realite nefungujeme podľa zoznamu, pokiaľ nenastanú tak kritické okolnosti že sa musíme rozhodnúť medzi dvoma.

kacena4
14. dec 2025

moj nazor, porovnava hrusky s jablkami. treba si to rozdiskutovat co si od tym predstavuje. ci v mantelstve a rodicovstve bude v prvom rade verit a radit sa s mamou alebo s tebou ako manzelkou ak budete spolu zit a vychovavat svoje deti. ci sa vzdy postavi na druhu stranu (k matke) ak sa jej nieco nebude pacit v tvojej vychove.... je tam vela otazok ktore si treba rozdiskutovat drzim palceky

janinah
14. dec 2025

Za 3 roky si už hádam spoznala nakoĺko je mamickár a nakolko vám to zadahuje do života a nakoľko to tebe vadí.Akosi nerozumiem co s tym majú vaše buduce deti...

erzebet2
14. dec 2025

Toto keby mi povedal pred svadbou ,tak som do minuty zbalena, a never tomu,ze to bude s detmi lepsie

terezka1947
14. dec 2025

Manžela ľúbim najviac,deti ľúbim najviac,rodičov som ľúbila najviac....ženy,už nepreháňajte.
Inak, autorka,keď budeš mať raz syna,dvoch....uvidíš ako zmenia pohľad na mnoho vecí 😄
P.S. ani by som nechcela chlapa,čo by nemal rád svojich rodičov.

domkakvet
14. dec 2025

@anonym_autor je to uplne iny druh lasky, skor sa zameraj na to, ci nie je mamickar.

anonym_a217bf
15. dec 2025

A ja zase mam vycitky ze mamu nenavstevujem. Nejak mame kazdy svoj zivot 😵‍💫

slnecnica145
15. dec 2025

@anonym_autor bohaaa to snad nie kde sa rodia takito kkti

sense
15. dec 2025

Keby mi dá niekto nôž pod krk a povie vyber si dieťa alebo partnera. Bez zaváhania si vyberiem dieťa. Ale ľúbim oboch, len každého iným druhom lásky.
To že ľúbi svoju matku nemusí hneď znamenať že je mamickar.

mandzula
15. dec 2025
@sense

Keby mi dá niekto nôž pod krk a povie vyber si dieťa alebo partnera. Bez zaváhania si vyberiem dieťa. Ale ľúbim oboch, len každého iným druhom lásky.
To že ľúbi svoju matku nemusí hneď znamenať že je mamickar.

@sense A presne toto moze byt u tychto chlapov, co maju potrebu zene to oznamovat, problem - mamka prilozi noz a on si vyberie mamu.

sense
15. dec 2025
@mandzula

@sense A presne toto moze byt u tychto chlapov, co maju potrebu zene to oznamovat, problem - mamka prilozi noz a on si vyberie mamu.

@mandzula ale tak za tri roky by videla či je mamickar alebo nie, či mama piskne a on skočí, či sa vždy prispôsobuje tomu čo povie matka, či sa ťa pravdu vždy matke a jej názor ju nezaujima

Otázne je či jej to povedal sám od seba , alebo v akom kontexte to bolo či pro akej diskusii to bolo.
Pretože žiaden normálny jedinec a je jedno či muž alebo žena, nepovie partnerovi len tak že miluje viac rodiča ako partnera. A rovnako žiadny normálny jedinec opäť jedno či muž alebo žena , nebude tomu druhému klásť otázku typu koho miluješ najviac na svete, alebo koho miluješ viac, mňa či rodica

mandzula
15. dec 2025
@sense

@mandzula ale tak za tri roky by videla či je mamickar alebo nie, či mama piskne a on skočí, či sa vždy prispôsobuje tomu čo povie matka, či sa ťa pravdu vždy matke a jej názor ju nezaujima

Otázne je či jej to povedal sám od seba , alebo v akom kontexte to bolo či pro akej diskusii to bolo.
Pretože žiaden normálny jedinec a je jedno či muž alebo žena, nepovie partnerovi len tak že miluje viac rodiča ako partnera. A rovnako žiadny normálny jedinec opäť jedno či muž alebo žena , nebude tomu druhému klásť otázku typu koho miluješ najviac na svete, alebo koho miluješ viac, mňa či rodica

@sense Ano, to co pises prve, je pravda. A to druhe - ja si neviem predstavit debatu, pri ktorej muzovi oznamim, ze milujem viac svojho otca (u mna to neplati, len ako priklad). Ved to je uz samo osebe chore oznamovat partnerovi nieco taketo.

michaela329
15. dec 2025

@anonym_autor hmmm...nie. Už by bol bývalý, toto je jednoducho divné.

sense
15. dec 2025
@mandzula

@sense Ano, to co pises prve, je pravda. A to druhe - ja si neviem predstavit debatu, pri ktorej muzovi oznamim, ze milujem viac svojho otca (u mna to neplati, len ako priklad). Ved to je uz samo osebe chore oznamovat partnerovi nieco taketo.

@mandzula veď to lebo normálny jedinec to nepovie, rovnako ako mi príde choré keď sa niekto pýta dieťaťa a koho ľúbiš viac ? Ocka či mamu

mandzula
15. dec 2025
@sense

@mandzula veď to lebo normálny jedinec to nepovie, rovnako ako mi príde choré keď sa niekto pýta dieťaťa a koho ľúbiš viac ? Ocka či mamu

@sense Presne tak, citit za tym nejaku patologiu.

princezna_bosorka
Dnes o 06:31
@anonym_6efbbe

A to si sa ho ty spytala, ci ma radsej teba alebo mamu? Lebo ja neviem, ale toto je taka otazka.. mi pride, ze toto riesi len nevyzrety jedinec. Ved snad kazdy ma rad mamu. Mama je mama, mama je len jedna. Neda sa porovnavat laska k mame s laskou s muzovi/zene. Ak vam svokra vztah nekazi, ak neuteka s kazdym problemom chlap za maminkou, tak by som toto absolutne neriesila.

@anonym_6efbbe jj, vykomunikovat a spytat sa ho, co urobi ak .... (budete mat naplanovanu dovolenku a jeho mama si zlomi nohu; co ak jeho mama dostane alzheimera a bude potrebovat full time starostlivost; co ak jeho mama bude mat ine nazory na vychovu vasich deti ako ty). A v tom momente ako jednoznacne odpovie tak, ako sa tebe nepaci, zbal si kufre a chod od neho. Nech sa s takym mantakom trapi ina... (mam takeho brata, neprajem ho ako partnera nikomu).