Muž má peniaze, ja nič a čakám druhé dieťa
Muž ma všetky majetky napísané na seba byty, pozemky, domi auta. Keďže pracuje iba on ja sim na materskej . Niesme zobratý .
Ja som pracovala klasicky plat ženy admin. teda som si toho v živote nevedela vela kúpiť.
Čakáme druhé dieťa a jeho reakcia nebola pozitívna.
Bojim sa že ak raz s detmi zostanem sama budeme bez ničoho .
Rozmýšľam čo robiť ako sa zabezpečiť do budúcna .
@bluesmile175 ja som reagovala na tvoj komentar o kurniku, ak sa ty v nom nachadzas, tak ok, ale ja nie som v kurniku ;) a teraz k tomu, co si napisala - budovat neznamena fifty fifty- presne vsetko nastavit na cent, pretoze ak sa rozhodne mat par rodinu, tzn dieta/deti tak sa jeden z nich "obetuje" ostava doma, vzda sa na cas prace, aby sa plnohodnotne venoval vychove deti (a nie jasle nie su idealny priestor pre deti aby sa tam davali), druhy partner pokracuje v zacatej praci... ja mam v okoli vela parov, ktore takto funguju, budovali , buduju firmy, zveladuju co maju a nevyratavaju vsetko na fifty fifty pretoze sa to neda...takze podla tvojej uvahy by sa mali davat dokopy ludia, ktori rovnako zarabaju, aby isli fifty fifty do vztahu, manzelstva a nasledne takto pokracovali, lebo ved aby si nahodou nevycitali ze niekto zaraba o 100€ viac... Samozrejme, ze on by to mal bez nej, ale tak hadam maju deti spolu, su partneri - vybrali si jeden druheho pre zivot- tak to nieco znamena? tu ide o moralne hladisko, ktore si kazdy vysvetluje po svojom.... apropo predstav si, ze aj clovek, ktory zaraba 5000 mesacne moze zit plnohodnotne a stastne s osobou, ktora zaraba 700€ 🙂 niekto sa v zivote orientuje na peniaze a dokaze vsetko preratat a pre niekoho je to menej podstatna cast.
@bluesmile175 no po desiatich rokoch spolužitia a dvoch deťoch by som ja osobne chcela dáku istotu. Ale to je na každej žene čo si nájde a s čím žije. Veď každá materská raz skončí.
@babovka2321 no tak potom sa jej ujde nieco aj bez papiera.
@lasoli smaozrejme. Deti a vyzivne na ne.
@bluesmile175 autorka chce polovicu majetku??? Nečítala som celú diskusiu.
@ooevelin on nie je tvoj muz on je tvoj priatel
@bluesmile175 čítala som
@bluesmile175 dočítala som sa že chce polku bytu v ktorom žijú nie pol celého majetku . Dobre citam
@bluesmile175 a ešte k tej mojej známej ,ako vieš že je sliepka🤣🤣
@bluesmile175 a to mám ako vedieť? Ja autorku nepoznám. Ja som len reagovala na jej diskusiu. 🤷
@kamatopo to, že ich prirovnávaš k tvojim známym je nemiestne. Za mňa normálny chlap. Pokým neotehotnela bolo všetko v poriadku. Až teraz jej doplo, že sa môže ľahko stať, že sa rozídu a nebude mať nič. To je celé. Nikde nepíše, že by ju celých 10 rokov finančne nepodporoval aj napriek tomu, že dlhé roky zjavne pracovala.
@bluesmile175 Čiže ak by autorka bola jeho manželka, tak má nárok na polovicu z toho čo nadobudol počas manželstva , hm ale ja v tom nevidím rozdiel (opakujem nie právny) aký je rozdiel medzi tým že je jeho manželka -má nárok a nie je jeho priateľka a nemá nárok (bez právnych výkladov). Cize ak by bola manželka tak by tu v diskusii bolo všetko Ok, aj s holou rí.ou by mohla prísť a odísť s tým čo nadobudli ale keďže neni manželka ( je to len status) tak je vypočítava priateľka 🤔

Tak poznam jeden par kde chlap prepisal polku bytu na matku svojich deti .. ale aj to az ked sa prevalilo ze bol neverny a chcel si ju udrzat. Ty ale Asi nie si v pozicii si nieco vydupat .. mozes jedine odkladat matersku pre horsie casi alebo planovat kam by si Isla s detmi zit ak sa rozidete.