icon

Cítim sa ponížená manželom: Čo robiť ďalej?

lolda
12. nov 2023

S muzom sme spolu 11 rokov, mame male deti, ide mi o to, ze v nasom vztahu sa necitim konfortne. Muz mi neprejavuje lasku, city ziadne mile gesta, zabuda na sviatky len vedla seba zijeme. Ziadna romantika. Hadat sa nezvykneme. Otec je dobry.Okrem toho vsetko v poriadku. Raz som mu nasla konverzaciu ako pise kamaratom ze videl v meste zenu z ktorej bol hotovy a predstavoval si ako by do nej strcil svoj vtak. Ako taketo veci im uz viac x pisal. Ked som ho konfrontovala vravel ze to su len chlapske keci.Citim sa ponizena, pritom ja som pekna zena, nudzu o chlapov nemam, prave naopak vela krat sa mi uz stalo ze ma len tak muzi zastavili na ulici ze ci ma mozu niekam pozvat. Mam dobru pracu kde dobre zarobim. To len na margo toho, aby ste si nemysleli ze sa o seba nestaram a som od neho zavisla. Sebavedomia mam dost. Vadi mi, ze si zenu ako ja nevazi. Podviest ma nepodviedol za tie roky. Neviem co dalej, nechcem aby si deti prechadzali rozvodom. Niekedy su lepsie dni, ale akonahle som si toto precitala neviem ci sa viem cez to preniest. Chodi mi hlavou, ze ci moje napisat toto clovek co ma miluje.

lolda
autor
12. nov 2023

@taga no skor som zacala byt nestastna ked som to precitala, pred tym som bola ok. Ako chybaju mi tie veci co pisem v hlavnom prispevku, ale toto bol hlavny spustac.

ivangeline
12. nov 2023

@lolda ...tak skus travit cas po jeho. Az sa naplni jeho potreba,bude ochotnejsi robit veci,kt chces ty. ;) A urcite si dohovorte vas spolocny cas...bez deti...aspon raz mesacne pol dna alebo raz za tyzden vecer spolu bez mobilov a inych rusivych elementov. :/ Alebo cosi proste podobne. To vela robi. Zdielanie. Pochopenie sa. Porozumenie.

lolda
autor
12. nov 2023

@marca12 ja som tiez verna a tiez sa rada pozriem, ale v zivote by som taketo nieco z huby nevypustila, lebo si partnera vazim, preto mi sa to asi tak nasralo lebo sa drzim hesla "podla seba sudim teba"

lolda
autor
12. nov 2023

@ivangeline asi mi to pride rozumne s tym travenim casu. Ja travim cas po jeho len on potom namieta ked ja nieco vymyslim, toho sa nikdy nedockam.

ivangeline
12. nov 2023

@lolda ...skus navrhnut...laskavo..milo..nenutit do odpovede hned.. ;D Mohlo by pomoct.. v mnohom..lebo prelomite lady.

kristinapetronela
12. nov 2023

S takým uchylom by som v živote nebola .áno nemá vás rád

spadnutaslivka
12. nov 2023

@lolda jeminé, chlapi toho nakecajú... Áno, nie je to veľmi pekné, ale fakt to mnohí hovoria len preto, aby zapadli medzi ostatných. Nemyslím, že je toto dôvod na rozvod. A k tým prejavom - prejavy lásky sú rôzne. Odporučila by som rozhovor, kde sa pokúsite opäť jeden druhého spoznať. Opýtaj sa ho, čím ti on prejavuje lásku. Možno sú to gestá, ktoré si si ani neuvedomila. Určite je niečo, čo pre teba robí, čím ti tú lásku prejavuje svojským spôsobom. A popri tom môžete rozviezť aj debatu o tom, že by k tomu mohol pripojiť to alebo ono (nie veľa, lebo to zabudne a ani sa nedá naraz veľa zmien). Popri tom ale nezabudni zistiť, čo by si mohla ty robiť, čo by potešilo jeho a cítil by sa spokojnejší.

zanka777
12. nov 2023

@lienka.7 😂😂😂😂😂

petronelag
12. nov 2023

@lolda Také reči sú medzi chlapmi celkom normálne, raz prišla nová pracovníčka do našej organizácie a skoro všetci muži na ňu pozerali, jeden hovoril, že je ako princezna Diana, druhý, že je dáma, tretí sa pozeral z okna a keď sa ho jeho kolegyne pýtali, že čo je, tak ani neopovedal. Niektoré ženy sú také, že vedia upútať. Ale to neznamená, že muž je neverný, ani nie je isté, či by ho chcela.
V dlhšie trvajúcom vzťahu to už nie také ako na začiatku, ale sa tam riešia aj iné dôležité veci, ale o rozvode a hľadaní si nového partnera by som zatiaľ vôbec neuvažovala.

domkakvet
12. nov 2023

@lolda nevazi si co ma doma.

marca12
12. nov 2023

@lolda mna by tiez sklamalo,keby mal moj takyto slovnik. Pedomnou sa takto neprejavuje,ale ja neviem ako komunikuje,ked je ozaj sam s chlapmi. A ani to nechcem vediet. Robim cely zivot v muzskom kolektive,takze ja som imunna voci takymto reciam. A naozaj chlapi dost riesia zeny,takze od toho sa ozaj treba len odosobnit. Ja sa niekedy nadtym pozastavim,co vsetko su schopni vypustit z ust. My zeny sa tak primitivne o chlapoch nebavime. Ale tak to sme my zeny,sme z venuse. Nemozeme sa porovnavat s nimi. Ked ti to tak vadi,okomentuj nejakeho fesiho ako by ti to mohol nalozit,ale bohuzial si vydata,tak sa musis uspokojit s jeho vybavou. Nech mlady pan zakusi svoju medicinu

hugger
Autor odpoveď zmazal
tiezjedna
12. nov 2023

@lolda nehrab sa mu v konverzácii a budete spokojne žiť😉 Chlapci si asi týmto spôsobom pomeriavajú pindíky - niektorí pijú; iní športujú a títo sa vyťahujú kecami.

anketkarka
12. nov 2023

No asi by som sa s ním porozprávala a jasné mu povedala, že by bolo lepšie keby Ti pozornosť prejavoval on, lebo nemáš núdzu o to, aby Ti pozornosť prejavovali iní. Že Ti na ňom záleží a na vzťahu treba pracovať a nečakať kedy sa od seba odcudzíte a všetko pôjde dolu vodou. Asi by som sa ho opýtala, čo pre neho znamenám a či aj jemu niečo chýba vo vzťahu, lebo Tebe chýba úcta a pocit, že mu na Tebe záleží.

tiezjedna
12. nov 2023

@ivangeline to už zaváňa ťažkým vlezdoprdelectvom... vzťah je o kompromisoch, ale nie jednostranných.

anketkarka
12. nov 2023

@tiezjedna to nie je o konverzácii, ale o pocite, ktorý jej dáva celý život a každý deň spolužitia. Myslím, že to už bola len posledná kvapka uvedomenia.

tiezjedna
12. nov 2023

@anketkarka ak to trvá celý život, tak očakávať zmenu k lepšiemu po x rokoch spolužitia je holá naivita... J a myslím, že také horúce to nebude. Len si proste prečítala niečo, čo by radšej nevedela. Čo chápem, samozrejme.

nadjam
12. nov 2023

Vybilo mi poistky. Toto keby si prečítam, tak ho ogrcam. Cez to sa ani preniesť nedá, ak si normálna. Je mi to strasne ľúto, zaslúžiš si lepšieho, ale keď sú deti, je ťažké to vyriešiť. Držím palce. Ja si zase ovela viac vážim, čo mám doma.

lolda
autor
12. nov 2023

@nadjam tak na grcanie je aj mne mi ver

petronelag
12. nov 2023

Ale tak aj niektorí muži si radi klebetia a rozprávajú o svojích zážitkoch, to je ako keď niektorí chodia na poľovačky, tak obyčajne tam nič neulovia, ale potom doma aspoň rozprávajú kamarátom, že videli nejaké veľké zviera alebo bažanta a aké mali po poľovačke posedenie.

barborachors
12. nov 2023

@lolda tak podla mna ta uz davno podviedol a neváži si ta ani za mak. Od reči je k činu kúsok, keby ma moznost hned to spraví, bohužiaľ. Ty si podla mna taka jemná žienka, vsetko tip top, perfekcionistka, vsak? Nevies si chlapa upratať, vsetko len po jeho, nech je len panesek spokojnucky, vsak? Tak sa necuduj, ze chce nejaku mrchu po zadku vyplieskat. Chyba mu adrenalín, nudíš ho, nebavis ho. Sorry, ale je to tak. Ty mas strach, ty sa ho bojíš, píšeš ze si nezávislá ale si závislá. Citovo a vnútorne. Preto kyvkas na vsetko , bojíš sa ze sama ostanes.

senta_sofia
12. nov 2023

@lolda mozno chcel byt za machra… urcite by som mu povedala ako sa citim a ze ma to uraza, aj ked je to podla neho myslene zo srandy.

lolda
autor
12. nov 2023

@barborachors nepodviedol ma v tom mu verim co vravi, to by som aj vycitila podla mna, ako povacsine som mila ze robim skor ja ustupky ale nie vzdy, viem si povedat svoj nazor a ked nieco nechce alebo sa mi nieco nepaci. Ale nezvyknem vykrikovat a robit sceny.

lolda
autor
12. nov 2023

@senta_sofia ano vcera som mu prehovorila do duse

lolda
autor
12. nov 2023

@barborachors este k tomu, ze moznosti ma, vyzera dobre, nikdy k tomu nic nenasvecovalo ze by ma podviedol.

portret7
12. nov 2023

@lolda to, co napisal, su blbe chlapske reci, je to ich slovnik medzi muzmi, neber to osobne…tak to proste je. V podstate sa vo vasom vztahu z mojho pohladu nic vazne nedeje, proste po tychto rokoch nie je ziadny vztah ako na zaciatku…. Ano menej romantiky, neznisti, viac beznych povinnosti, pretoze su tu deti… kazdy vztah si prejde takymto obdobim… ale aj toto obdobie je velmi dolezite, tym, ze sa nehadate, budujete ine dolezite piliere vztahu, ktore sa buduju pri beznych vsednych dnoch a povibbostiach a to je opora jeden druhemu, priatelstvo, fungovanie rodiny sko celku, vazenie si partnera, nehrotenie situacii pri tychto “nudnych” dnoch + kazdy z vas ma inu tec lasky ako pisali baby vyssie… je to iba obdobie, treba ho ozivit bud vyletom, peknym vecerom,….z toho budete opat chvilu “zit”, potom sa ponorite opat do vsednosti a zase bude treba rozpalit plamienok😉ak je dobry manzel a otec, nie je dovod na rozvod hkavne kvoli detom… drzim palce, nie si jedina💪

senta_sofia
12. nov 2023

@lolda a ako reagoval? Stale macher? Ci otocil to proti tebe, ze co sa urazas.

ivangeline
12. nov 2023

@tiezjedna ...nezavana. Raz taha jeden. Raz druhy. Mie vzdy je to o kompromisoch. Nie vzdy je par zladeni a zladit sa nejak treba,ak chcu ostat,no nie?

tiezjedna
12. nov 2023

@ivangeline
"Muz mi neprejavuje lasku, city ziadne mile gesta, zabuda na sviatky len vedla seba zijeme."

To sú jej slová. Ak by mala zase robiť ústupky a chovať sa tak, aby bol spokojný, tak je to ritné horolezectvo bez odpovede.

lolda
autor
12. nov 2023

@senta_sofia bol v klude vravel ze to boli len blbosti medzi chlapmi