Muž ma ponižuje pred deťmi a izoluje ma od nich
Počúvam doma stále poznámky, narážky,, urážky, nadávky na moju osobu a to žiaľ pred malými deťmi ( 3 a 1 ročnè). Syn si to veľmi berie k srdcu a pýta sa otca či oco hnevá...Navyše ma môj muž vyčleňuje z rodiny a komemtuje pred deťmi že keď idem ja von s nimi tak on nejde, alebo rovno povie, že on so mnou nikam nepôjde a zas pred deťmi... som veľmi zničená z jeho správania a hanbím sa za neho pred deťmi ako sa chová. Skúšala som mu dohovoriť, no nedá si povedať. Ako ochrániť deti pred jeho nevhodným chovaním kým budeme môcť od neho odísť poraďte mi? Ako sa narodili, je čoraz horší a neznesiteľnejší doma.
Ako ochranit seba a deti? Tym ze odides. Ak je byt/dom tvoj popakuj mu 7 slivak a nech taha, ked mu tak strasne nevyhovujes. Neni v tom ina?
@nafka0483 no ja som sa veru nespoliehala na muža a najprv si čo to sama vybudovala kým som si niekoho našla, čiže až v takej prdeli dúfam v 50tke nebudem.
Autorka dufam ze nebudes ale citala si to? Pred detmi na nu nadava, ked ide von s detmi on aj ona radsej nie nech zas nebadava, vyhyba sa mu doma, lebo ked su spolu v izbe, tak zas nadava. Syn toto pochytil a sprava sa rovnako - ty nevidis tu paralelu so svojim pribehom?
Ano autorka, treba este zotvrvat v tomto chorom vztahu, kym nebude manzelovo vsetpovanie zenskej neschopnosti absolutne dokonane... 🤦♀️
@nafka0483 vidím. Bolo mi veľmi zle keď som to čítala kedysi ako to autorka pridala. Môj muž nie je podnikateľ a nemá také pàky na deti, hlavne finančné. Je mi zle z každého podobného príspevku.
@kitycat chceš si to vymeniť? Potom môžeš mudrovať.
ani som nečítala všetky reakcie....deti kopírujú správanie rodičov, takže ano ak sa k tebe takto chová ich otec, budú to kopírovať a nie len voči tebe ale budú sa tak chovať voči všetkým keďže to budú považovať za "normálne chovanie"....čím dlhšie budú deti v tejto situácii, tým viac si zakorenia že takéto správanie je "normálne"
@mogaa ešte to musíme nejaký rok, dva vydržať. Zatiaľ musíme prežiť. Ja ani neviem, či to takýto sú všetci chlapi?
No mudrovat si tu budem. Je to diskusne forum. Ale ty budes cakat rok, dva cibtri. Potom este tyzden, este mesiac a este dalsi rok. Neviem na co cakas, ked tvrdis, ze zabezpecenie nejake mas, ale ak chces cakat na napravu muza, tak to vela stastia.
Prisla si si sem potazkat, ale prec sa ocividne nechystas a tvoja otazka ci su taki vsetci muzi? Vazne ideme generalizovat?
@kitycat máme choré dieťa, ťažko to budem vysveyľovať že nemám nikoho kto by mi s deťmi pomohol keď ty si to nevieš ani predstaviť. Reálne pozerám kedy sa nám snáď bude dať. Myslíš že dúfam že sa zmení? Nie už neverím ani nádej nemám.
Naco si pytas o radu ked vsetky rady hned zavrhnes a chces ostat s despotom? Tu ti nic ine nepomoze.len odist a vies to aj sama dobre..uz len kvoli tym detom...vsadr im bude lepsie aj ked bez komfortu ako vidiet doma ich otca...deti neskutocne nasavaju vsetko co vidia..a co sa stane?? Vyrastu na takeho isteho despotu...
Nie, nie su vsetci muzi takyto, ale tvoji muzi z v takomto prostredi v takych vyrastu. A vies kto bude ich prva obet sikanovania? Nie, necakaj 2 roky. Chod a zaziadaj o rozvod hned. Nerozvedu vas mavnutim prutika. Muz bude bojovat, hrat sa na dokonaleho otca a z teba bude robit zlu matku pred detmi, rodinou a sudom. Prezi to radsej teraz, nez ked budu deti vacsie. Nemas na co cakat. Rozvod bude trvat minimalne 2 roky, s tym pri takejto osobe rataj. Ja sa rozvadzam 2,5r uz 🤷♀️ a chore dieta mam tiez. Su to len vyhovorky. Nikam sa stahovat nemusis, o existencou sa bat nemusis, on iotcom deti ostava, trva mu aj povinnost sa p deti starat aj ich vyzivivat. Ak nechodis do prace kvoli rpdici skej, tak aj teba. Aj keby si bola na predlzenej rodicovskej. Vsetko je lepsie pre teba a deti, nez taketo peklo.
Tak si tam ostan. Ocividne je kazda rada marna..
@lenkakamen nejde o komfort. Mam malé dieťa a s druhým musím dochádzať na liečbu a vyšetrenia. Baby to fakt ste tak zadebnenè že nerozumiete že fakt teraz nemôžem. Očakàvsm rady kto kde by mi pomohli s deťmi a pod. Ak máte rodičov či niekoho kto vám prizrie dieťa tak verte že to je iné a mení celú situáciu.
Obyčajný toxik a manipulátor. Chápem že nemáš kam odísť aj že máš deti aj iné problémy.. skús osloviť rodinu, priateľov…ale vedz jedno.. lepšie to nebude.. začneš pochybovať sama o sebe, budeš obviňovať sama seba akoby si mu dávala za pravdu .. až tak dokazu takýto ľudia zmanipulovať. Začneš prepadať smútku, depresii, budeš bez energie a postupne sa to začne podpisovať aj na tvojom fyzickom zdraví . Viem o čom hovorím, zažila som toxického manipulátora. Mysli na to, že čím dlhšie zotrvas v takomto vzťahu, o to viac to poznačí teba aj tvoje deti. Ale buď pripravená na to, že ak odídeš, ešte sa len začne peklo.. vedia sa mstiť neskutočne…zažila som trestný čin voči mne, ohováranie a spinenie na všetky strany hoci pravda bola úplne inde. A oni aj svoje okolie presvedčia že ty si ta zlá a oni sú obete. Až tak vedia manipulovať. No treba byt pevne rozhodnutý a ist si za svojim. Na začiatku to bude možno veľmi ťažké, Veľa veci budeš musieť prekusnut, uskromnit sa, ale ten pokoj stojí za to . Radšej deti s mamou, ktorá je plna života a dokáže im dať všetku lásku ktorú potrebuju, ako vyrastať v takomto chorom a toxickom prostredí, kde je otec despota a manipulátor a mama bude časom zničená troska, lebo to ich ovplyvní natoľko že raz z nich môžu byt rovnakí ľudia ako tvoj muž. Držím palce 🙂
@zuzina25 ďakujem za povzbudenie. Hlavne víkendy sú u nás veľmi ťažké. Vtedy ma doslova vysaje z energie a to tu pol víkendu s nami ani nie je. Len proste ten víkend si dá záležať. Niekededy až do utorka som nepoužiteľná a potom zas tŕpnem čo zas bude cez víkend.
A co ti muz vlastne vycita? O comsu vase hadky resp.jeho urazky, nadavky a ponizovanie? V com vlastne on vidi problem?
Ved nikto nehovori, ze zbal deti a chod dnes prec. Poziadaj o rozvod. To je krok k slobode. Po rozvode su 3 roky na vysporiadanie bsm. Rozvod nie je s takymito chujmi (sry za vyraz) jednoduchy. Ak ti radime neodkladat to, tak preto, lebo zbytocne si zivot otravujes toxickym clovekom. O jedno aj druhe dieta sa budes starat nadalej, aj byvanie nemusis menit, aj peniaze ti musi davat, aj poziadat o predlzenu rodicovsku zo zdravotnych dovodov mozes.
Ako prepac mila autorka ja nie som zadebnrna..keby slo o moje deti tak spravim vsetko aby som odisla z choreho prostredia...tak idem na to inac ked ta nechaoeme...vydrz mojaaa on sa uuurciteee zmeniiiii deti tooo dakoo zvaldnu a zabudnu casom...to si chcela pocut?? Existuju taxiky, tatinko bude platit
@lenkakamen taxíky 200 km? Fakt? Myslíš že na to bude mať? Joj a to pôjdem taxíkom s 2 deťmi a jedno na rukách a druhé za ruku a pol cesty na chrbte a popri tom budem uspávať, kŕmiť a vracať? Kde také taxíky nájdem prosím ťa?
@miriam11 ďakujem za podporu, naozaj mi teraz dobre padla.
keď od neho neodídeš ostaneš sama bez deti na psychiatrii. Je to úmyselné deptanie a psychické tyranie. Uteč kým su deti malé. Keď sa bude tak spravať a huckať deti, budú sa ku tebe správať tak isto.
@hlubik ahoj, ďakujem. Tiež to tak vidím.
Kolko? Tolko,kym mu nepride z riti do hlavy!
@miriam11 tvoja odpoveď mi veľmi pomohla. Naozaj je najdôležitejšie strážiť puto matka dieťa. Prečo je to ale tak ťažké, keď by to malo ísť prirodzene?
Pozyvas sa po 2 rokoch. Čo sa udialo za ten čas
@cacianka potvrdili sa všetky moje vnútorné pocity. Boli sme od neho preč. Situácia sa aspoň zmiernila a už si nedovolí toľko čo v začiatkoch. Zároveň vie, že zostava bez nás po mojom nástupe do práce. Začal si ale slovne dovoľovať na deti, takže sa vlastne ukázal v celej svojej kráse.

@lucia198811 :D koľko čistenia je už dosť na to aby prestal?Zatiaľ som za neschopnú, lrbo nie neviem.