icon

Muž ma sklamal. Ako by ste sa zachovali?

martaturi
15. aug 2021

Dobré ráno prajem.. Aj keď ja ho dobré nemám 🙄
Muž prišiel pred chvíľou ožratý jak doga domov zo susedovej oslavy narodenín... Na tom by nič také nebolo, on pije veľmi zriedka, za posledných 10 rokov bol opitý asi 5 krát a takto viac 2 krát.. Minulý rok s týmto susedom a teraz.
V čom je problém? Bola som s ním dohodnutá že tam zostane len chvíľu a neopije sa, pretože dnes robíme oslavu 2 rokov u svokrovcov pre našu dcéru.. Vedel o tom veľmi dobre.. Ešte som mu niekoľko krát prízvukovala že to je pre dcéru! Pritom ju miluje najviac na svete.. Ale teraz určite nebude schopný na obed šoférovať a ísť k rodičom. Ja vodičak nemám.
Mám chuť sa zbaliť, vziať taxík a ísť oslavovať bez neho, nech si vyžerie svoju hanbu!
Čo by ste robili vy?

martaturi
autor
15. aug 2021

Tak som sa rozhodla, volala som svokre.. Nedalo mi to 🤷‍♀️ idem bez neho. Akurát by nám pokazil oslavu. Dnes aj tak nebude schopný ani vstať z postele, max sa vygrcat snáď stihne niekde mimo.. Naozaj to prehnal a som neskutočne sklamaná.. Síce ja som ten typ čo sa nevie hnevať, ale toto je cez 😔

mlska19
15. aug 2021

@martaturi Dobre,ze ides.A mimochodom - ten taxi mu potom vyuctuj,nech ho zaplati zo svojej vyplaty a vie,kolko stoja jeho psie kusy.Kasli nanho a spravte si pekny den.

martaturi
autor
15. aug 2021

@mlska19 my máme spoločný rozpočet, to by nepomohlo.. Ale taxi bude riadne mastný 🤷‍♀️ 20km od BA..

vuvi
15. aug 2021

@martaturi poznam to, moj manzel je tiez taky, nepije, ale raz, dvakrat do roka je uplne mimo. Na dalsi den si robim program bez neho. To, ze vas svokrovci beru ako idealny par 😀 vysvetli im, co je vo veci, ze synacik sa ozral jak svina a hotovo. Neobhajujem manzela, no mozno manzel musel vypustit paru, tak ti tak dopadlo. A ked uz min rok takto dopadol, tak si to mohla cakat 😀 a ty si sprav vodicak co najrxchlejsie, mna by porazilo byt tak zavisla na niekom. A dnes popros svokra, nech po teba pride, nech si zgustne pri pohlade na synacika 😀 mozno sa aj dohodnete, aby sa oslava presunula. No booze, tak sa ozral. Ja chápem, ze si z toho na nervy, ja by som tiez bola, ale nic s tou situáciou neurobis... Uzite si oslavu a manzel nech si tiez uzije s vedrom 😀😀

78787878
15. aug 2021

@martaturi Ja by som chlapa nechala doma vyspat sa po opici. Aj ked ho vytiahnes z domu, bude cely den este otraveny a vsetci naokolo z neho. Zbalila by som sa do taxika a spolu so svokrovcami sa na tom pobavila. A urychlene si urobila vodicak.

elizabet173
15. aug 2021

@martaturi dobre si urobila, choďte bez neho, dieťaťu povieš, že ocinovi nie je dobre, že ostane doma. Či bude mať na fotografii oboch rodičov alebo nie, nebude pre jeho ďalší život také podstatné ako to, či sa to bude jej otcovi stávať aj v budúcnosti. Súhlasím s @moonlight1210, že je veľmi dôležité, čo s tým teraz urobíš. Nestáva sa mu to často, ale do takéhoto stavu by sa mu to nemalo stať vôbec, keď vie, že má na druhý deň šoférovať. Treba mu dať jasne najavo, že toto tolerovať nemieniš, keď nevie, kde má stopku, tak po dvoch pohárikoch musí skončiť.

h2
15. aug 2021

@martaturi No neviem, či si urobila dobre, že si volala svokre. Aká bola jej reakcia?

elizabet173
15. aug 2021

@78787878 neviem, či toto je situácia na pobavenie so svokrovcami

elizabet173
15. aug 2021

@h2 tak či tak by sa to dozvedela, keď tam nepríde, ak je oslava na obed, aj keby išiel každý by na ňom videl, čo a ako. Možno volala preto, aby po ňu prišli, ja by som nevolala, išla by som taxíkom, alebo poprosila nejakého kamaráta, či ma nezavezie a nepríde po nás, že mu zaplatím, najlepšie namakaného krásavca, ktorý mi samozrejme pomôže priniesť veci z auta až do bytu 😉

danusskaaa
15. aug 2021

@martaturi pekne ho zobuď, zober zo sebou, daj mi kopec roboty okolo oslavy, bez nejakých výčitiek. Toto bude na neho najlepší "trest" lebo bude KO. Poznám z vlastnej skúsenosti, po 2 hodinách spánku som mojho vytiahla na 8 hodín do ZOO v 30 stupňoch 😂

ibrunova
15. aug 2021

Preboha tvoj chlap je nesvojprávny? Jeho sa pýtaj, nie volať svokre, preboha

elizabet173
15. aug 2021

@danusskaaa fúúú, to ZOO v 30 stupňoch po dvoch hodinách spánku....a už sa potom nikdy neopil? Lebo tu nejde o to potrestať ho, občas sa stane hocikomu, že preženie, ale o to, že nemá pocit zodpovednosti, nedokáže susedovi po druhom poháriku povedať stačí, zajtra šoférujem, že sa na neho nemôže žena spoľahnúť.

elizabet173
15. aug 2021

@ibrunova dnes doobeda asi nemá význam sa ho niečo pýtať

tatisna
15. aug 2021

@martaturi tak asponze môžeš ísť taxíkom. Predstav si ze by to bolo ďaleko a taxi by nebol možný. Povedz pravdu a hraj ukrivdenu manželku a matku, on bude za zlého 😀Nech si to vyzerie. Je to pre Teba aj ponaučenie zesi mas urobiť vodičak a nebyť nikdy závislá na chlapovi...

danusskaaa
15. aug 2021

@elizabet173 tak opil sa, keď sme neboli s deťmi doma a vedel, že môže ďalší deň prespať. Ale keď som doma vie, že mu to neprejde a musí byť ráno fit - takže vypije, ale s mierou.

liljana
15. aug 2021

Preco pre vas vynimocne nepride svokor, alebo svagor autom, ked je to iba 20km? Riesis to emotivne, miesto toho, aby si to riesila racionalne.

78787878
15. aug 2021

@elizabet173 Chapem Tvoju reakciu, asi malokto to tak ma. Autorka sa pytala, co by sme robili my. Ja, cize my 🙂 sa snazime v rodine obratit podobne situacie na srandu. Pokial nejde o nic vazne...

elizabet173
15. aug 2021

@danusskaaa tak aspoň, že takto, ja by som nedala ani občasné napitie sa "do mŕtva"

elizabet173
15. aug 2021

@78787878 jasné, každý to má inak, ja opíjanie sa neznášam, nebolo by to pre mňa zábavné, nie sme abstinenti, ale nikdy nie do stavu, že neviem čo rozprávam, kde som a na druhý deň nie sme schopní sadnúť za volant. Ale chápem, že každý má mieru tolerancie inde, mne by to zábavné neprišlo, bola by som smutná a sklamaná

h2
15. aug 2021

@elizabet173 Tak ja som skôr rátala s alternatívou, že chlap bude do obeda aspoň ako-tak fit, aby oslavu zvládol. Ale fakt je, že netuším, ako je na tom. Ale ak by aj nešiel, asi by som aj tak svokre skôr povedala, že sa necíti dobre.

ibrunova
15. aug 2021

Veď možno na obed bude fit, preboha. Aspoň natoľko, aby to zvládol, ty si už rozbehla konšpiračnú akciu bez neho, a to je len 9hodín ráno.

ivetz
15. aug 2021

@martaturi Tak ja by som mojho urcite vzala so sebou. Za dostatocny trest by som povazovala uz len to, ze nemoze vyspavat opicu. Naco su dobre tieto truc podniky? - ak ho nechas doma, budes mat pokazeny nielen tento den, ale i zopar nasledujucich. A urcite by som taketo veci neriesila so svokrou. No a muzicek by este musel zabezpecit prepravu, kedze on zlyhal - urcite nie taxi (to by mal jednoduche), ale nejakeho kamosa.

elizabet173
15. aug 2021

@h2 ja by som sa nesnažila hrať dokonalý pár, na čo aj, veď taký neexistuje, ale ani by som nerobila na oslave z toho drámu a nehádzala na neho špinu. Včera to prehnal, nie je mu dobre, bodka. Viac by som sa sústredila na rozhovor s ním zajtra, pozajtra, dnešná oslava mi nepríde taká životne dôležitá vec, po desiatich rokoch bude dieťaťu aj svokrovcom šum a fuk, či tam bol alebo nie.
@ibrunova ak je treba odísť o dve, dve a pol hodiny, veľa s tým nenarobí

elizabet173
15. aug 2021

@ivetz si si istá, že by muž niečo v priebehu doobedia zabezpečil, keď autorka témy písala v akom stave prišiel? To nie je truc podnik, s tým sa nikdy nič nevyrieši, to je riešenie situácie, aká je. Aj keby ho tam dopratala, každý by videl, čo a ako a bol by zrejme nepoužiteľný, ešte by ona mala na starosti aj jeho.

78787878
15. aug 2021

Tiez neznasam, ked sa niekto nevie ovladat a nevie kedy ma dost... ale precistil si s kamosmi hlavu do nemoty 5x za 10 rokov, to je v medziach mojej tolerancie... Rodina su predsa tiez ludia a z rovnakej krvi ako my, takze si nezakryvame navzajom ziadne nedostatky a nepretvarujeme sa na ideal 🙂 Zivot berieme s humorom a tym aj resime podobne preslapy.

zuzana212722
15. aug 2021

@martaturi ale ved sa nič strašné nestalo.. Tak sa ozral.. Normálne ho hodku pred odchodom zobud nech si dá sprchu kávu objednaj taxík a daj mu to vyžrat ako sa patrí.. Ber to pozitívne.. On sa bude cítiť na hovno plus bude vedieť že to totálne posral ty z toho môžeš vyťažiť len musíš byť šikovná 😁pošli mu link na nové oblečenie či pre seba alebo dieťa.. Či hocičo co ta poteší.. A ďalšie plus môžeš mu to vykrikovať celý život 😂😂 ved keď píšeš ze nepije stále ale naozaj veľmi príležitostne príde mi ako normálny chlap len v tej chvíli akosi zabudol a dobre sa bavil.. Nerieš 😁 bud šikovná.. Mate zrejme celkom pekne manželstvo tak si nerob vrásky dnes si naštvaná zajtra bud akože veľmi sklamaná Juuj to už mu svedomie nedá bude sa cítiť ešte viac previnilo a ty už vymýšľaj ako si to odčini.. Si žena buď rafinovaná 😘

miskamicha
15. aug 2021

@zuzana212722 presne tak...ak to nerobi kazdy mesiac tka je to este v pohode..len si vybral dost zly cas...

h2
15. aug 2021

@elizabet173 Nemyslela som kvôli tomu, aby sme hrali dokonalý pár. Ale bolo by mi blbé pred svokrou nadávať (alebo teda sťažovať sa) na jej syna. Ešte by sa to mohlo proti mne obrátiť.

liljana
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
15. aug 2021

@h2 ja som nikde nepísala, aby pred svokrou nadávala, alebo sa sťažovala , to by som nikdy neurobila, toto si majú manželia vyriešiť medzi sebou.