Muž ma sklamal. Ako by ste sa zachovali?
Dobré ráno prajem.. Aj keď ja ho dobré nemám 🙄
Muž prišiel pred chvíľou ožratý jak doga domov zo susedovej oslavy narodenín... Na tom by nič také nebolo, on pije veľmi zriedka, za posledných 10 rokov bol opitý asi 5 krát a takto viac 2 krát.. Minulý rok s týmto susedom a teraz.
V čom je problém? Bola som s ním dohodnutá že tam zostane len chvíľu a neopije sa, pretože dnes robíme oslavu 2 rokov u svokrovcov pre našu dcéru.. Vedel o tom veľmi dobre.. Ešte som mu niekoľko krát prízvukovala že to je pre dcéru! Pritom ju miluje najviac na svete.. Ale teraz určite nebude schopný na obed šoférovať a ísť k rodičom. Ja vodičak nemám.
Mám chuť sa zbaliť, vziať taxík a ísť oslavovať bez neho, nech si vyžerie svoju hanbu!
Čo by ste robili vy?
@martaturi ja by som šla na oslavu bez manžela, ak by dovtedy nebol v pouzitelnom stave. Pred rodinou by som ho ospravedlnila, že sa necítil dobre. Nie som typ, ktorý by robil drámu pred rodinou a ani to druhému dával vyžrať, nakoľko sa to stalo výnimočne. Možno sa vyspí, dá dokopy a príde za vami neskôr.
Doma, keď bude triezvy by som sa s ním porozprávala, že si to načasoval v naozaj nesprávny čas a dosť ma tým zranil.
@martaturi ja by som urobila to čo radia baby. Zbal sa a choď bez neho ak nebude schopný ísť. On bude mať potom zlé svedomie z toho že sa nezúčastnil oslavy svojej dcéry. Možno raz by som ho skúsila zobudiť že ideme ale to je celé. Svokrovcom by som to požalovala 😄 Ja im vždy hovorím keď sa ich syn ožerie ako prasa ale tak záleží na tom aký máte medzi sebou vzťah. Ja sa neviem pretvarovať že je všetko ok ak som naštvaná a vždy to poviem narovinu. Zároveň ale netreba malej kaziť oslavu a myslieť na to že je to jej deň. A hlavne si urob vodičák nech nie si na ňom závislá a môžeš si ísť kam chceš a kedy chceš. Ak by som mala večne čakať na chlapa tak sa nikdy nikam nedostanem.
@martaturi ja by som ho nechala vyspať a svokrovcom povedala pravdu, že sa rozbil na šalát a dospáva. Ak máte inak dobrý vzťah s manželom a nie je toto uňho pravidlo alebo že bežne nedodrží čo sľúbil tak by som z toho drámu nerobila, myslím, že mu aj samému docvakne a ospravedlní sa, vynahradí.
Ak je to bulo, u ktorého je toto bežné, tak tiež by som drámu nerobila lebo to bude zbytočné a zariadila by som sa vždy podľa seba (inými slovami by som rýchlo bola rozvedená, lebo na čo mi je taký).
Tak ako to nakoniec dopadlo?
No ako to nakoniec dopadlo?
@elizabet173 Ja si ale neviem predstaviť, ako sa dá také niečo povedať svokre bez toho, aby to vyzeralo, ako že sa naňho sťažujem. Preto som písala, že by som radšej len povedala, že sa necíti dobre a nešpecifikovala by som príčinu toho stavu.
@h2 úplne vecne, svokra možno tiež niekedy zažila, že bol svokor a šrot. Nehnevajte sa, ale (meno) dnes nie je schopný prevádzky, včera to s alkoholom trochu prehnal, spí.
V prvom rade ďakujem za názory a odpovede 🙂
Nakoniec to všetko dopadlo inak ako som v návale emócií plánovala. Muž vstal keď som už mala zajednany taxík. Nechápal čo sa stalo, nerozumel že sa vrátil tak neskoro a hrozne si to vyčítal. Nechcel ani uveriť, že sa domov vrátil až po piatej. Ja som mu len vysvetlila situáciu, že idem taxíkom s dcérou na oslavu. On samozrejme, že nech nebláznim, že pôjdeme všetci autom 🥴.. To by som mu nedovolila, aj keď dreger doma nemáme ale stačilo okolo neho prejsť a ovocné destiláty ešte vyprchavali 😄 tak sa muž nejakým zázračným spôsobom prebral, osprchoval a stále chcel odo mňa nech mu aspoň vyhubujem alebo naň nakričím. No ja som mu vysvetlila že on sa rozhodol takto sám, je dospelý a svojprávny. Neskutočne mu chýbala moja odozva na jeho prehrešok. Celý deň trpel ako kôň.. Moje jediná výčitka bola, že sklamal mňa aj dcéru.
Prečo som volala dopredu svokre? Všimla som si tu veľa názorov na túto otázku.. Ja mám so svokrou vynikajúci vzťah, je mi viac ako moja mama. Nemám problém s ňou hovoriť o hocičom a je to obojstranne. Aj ona mne vyplakavala kedysi do telefónu keď to už nezvládla so svokrom. A práve preto, že máme taký krásny úprimný vzťah som jej to dala vedieť. Potrebovala som to totiž aj ja spracovať, vyrozprávať sa. Veľmi mi to pomohlo, a som za to rada, pretože tie najväčšie emócie zo sklamania sme prežili spolu po telefóne a potom na oslave sme sa tým nezaoberali. Ja som ju zároveň aj požiadala aby to neriešila pred dcérou, nech jej nekazime pekný deň 🙂
Výsledok: všetko dobre dopadlo, muž sa poučil a výčitky v ňom budú ešte dlho odznievat..
@martaturi tak hlavne ze to dobre dopadlo, ale netreba vsetko asi riesit na koniku. ved vy viete aky mate medzi sebou vztah, ako to berie rodina atd. bola to trapna situacia ako kazda ina trapna situacia a kazdy sa s nou musi nejako vysporiadat.
@janetinka27 myslím že sa na koniku riešia oveľa väčšie hlúposti 🙂 a predpokladám že fóra sú o tom aby sa ženy vykecali, vyburili, posťažovali.. Jednoducho som mala potrebu sa vyžalovať a poznať názor iných keďže ma to zasiahlo.. Ale ďakujem za váš pohľad na vec 🙂
@martaturi Že si to riešila na koníku je v pohode. Ja by som to skôr na Tvojom mieste neriešila so svokrou. Bez ohľadu na to, aké dobré vzťahy máte. Hlavne, keď to nakoniec ani nebolo treba. Ale hlavné je, že to všetko napokon dobre dopadlo, dúfam, že chlap má ponaučenie do budúcna.
A podľa mňa si aj dobre urobila, že si ho nehrešila. Sám si uvedomil chybu.
mne to preto prislo zbytocne riesit na koniku, lebo to bol len popis konkretnej situacie bez dalsieho kontextu, k tomu potom kopec komentarov od zien a nakoniec z toho vyplynul nadstandardny vztah so svokrou. akoze vystazovanie sa, vyventilovanie na koniku beriem ok, ale potom tam malo byt toho napisaneho viac a aj reakcie by boli ine.
@h2 veď svokra tak či tak videla, že je totálne rozbitý a má ešte zbytkový
@elizabet173 Niečo iné je, keď to svokra vidí a iné, keď jej hneď ráno kvôli tomu volá nešťastná nevesta.