icon

Muž mení svoje nároky

17. sep 2023

Zdravim,
Neviem si už sama rady. Situáciu popíšem v krátkosti. Mame vyše 3 rocneho syna, ktorý mal teraz nastúpiť do skolky. Zaskolkovanie však nezvládol je veľmi rozumný múdry kludne dieťa. Veľmi však naviazaný na mna. Donedávna dojceny. V skolke odmietol pit jest tým pádom ho vylúčili. Pre nás to bol sok. Hlavne pre muža ktorý nezvládol pohľad že sa maly trápi. Každopádne vec sa ma tak že ja pracujem popri malom z domu na plny uvazok čo sa ale dlhodobo zvládať nedá. Vypoved už som mal pripravenú uprosili ma však kým nenájdu náhradu. Ďalej muz bol nedávno povýšený kým nemal tolko zodpovednosti pomáhal s malym a domacnostou na 150%. Teraz vsak tlači na mna aby som dala vypoved lebo jemu sa po praci nechce ešte robiť v domacnosti keďže ja popri praci a malom nestíham vsetko. Otázka je kam sa pohnúť ďalej. Muz mi začína kafrať do veci v ktorých ma vždy podporoval. Po najnovšom už aj keď šoférujem ma sprosté reči. Jednoducho sa mení a ja neviem ako to stopnut. Nikdy nechcel mal napecene. Teraz keď vidí že makám v praci dobieham po večeroch zahlási že by si dal niečo napecene. Akože nemám problem ho s tým niekam poslat. Ide vsak o to že sa bojim čo sa z tohto vykľuje. Zmena sa deje posledných par týždňov …

Strana
z5
sheila121
Odpoveď bola odstránená
zuza265
18. sep 2023

@bluka2 ak ona zarobi dost, ze im to staci na uzivenie sa a dokazu sa obaja uskromnit (z prispevku mi pride, ze muz zaraba hodne viac), tak je jedno kto ostane doma a kto pracuje 🤷🏼‍♀️ ak mali nejaku dohodu, treba komunikovat. Z OBOCH stran

mooonika1975
18. sep 2023

@sheila121 to som pisala ? Asi ani omylom, ale nevadÍ, prečitaj si znova o čom to vlastne je

sheila121
Odpoveď bola odstránená
mooonika1975
18. sep 2023

@sheila121 viem, čo som napisala, ale ty nevieš, čo si sa pýtala, preto si odpovedala takto nezmyselne. Vravim, prečitaj si svoju , potom moju a potom pochopis.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
mooonika1975
18. sep 2023
kassandra25
18. sep 2023

@sss777 ked si prepojis kojenia 3 rocneho chlapca s extremnou naviazanostou na matku, ze nijako nemohol zostat v skolke, co taky pripad maju ako raritne, ojinelé vsade, skus porozmyslat nad tym, co to tam musi byt. Ze ucitelky v skolke ho vylucia...... , ze dieta nema sancu sa adaptovat, po hodinach, po kuskoch, ako suvisi extremne dlhe kojenie s jeho naviazanostou na matku, ze nedokazu zbehlé ucitelku tam mat takéto dieta. Spocitaj si, kolko je dve a dve. Vselijake su deti, co placu a maminky niektorych tam musia byt tyzden na hanbu s ucitelkou v triede s tym skolkarom, aby dieta nerevalo, ale tento pripad bude teda extrém. A tu sa nejedna o to, ze syn mi zvladol nad ocakavania adaptaciu v skolke ako pod 3 roky, dalsie dieta zvladlo nastup do skolky ako 3,5 rocne tiez uplne bez problemov, ale kde bude asi problem? V rodicoch, co by ich take nieco ani nenapadlo a nemaju problem ako autorka, aj s viacerymi detmi, alebo je problem v autorke, ze syn je naviazany na nu dosiahnutymi vsetkymi moznymi prostriedkami v jej vychove a starostlivosti, ked vyse 3 rocne dieta nemoze chodit do skolky? Kto ma aku zlost a kto ma ake vychovne metody, ze komplet tu vsetkym nejako tie deti v tej skolke preziju, ci uz horsie alebo lepsie, alebo aku vychovnu metodu musi pouzivat autorka na jej dieta, ze neni vyse 3 rocne schopne zotrvat s ucitelkami v skolke a ze jej to dieta vratili a vyslovene nechceli. Co tie ucitelky museli s takym dietatom zazit. Ked zrovna toto dieta nechceli...... , asi maju svoju prax, vedomosti, asi vedia, preco ho vratili...... , oni vedia svoje a videli, tak, ako mne uplne stacilo precitat prispevok tejto matky, dalo sa vidiet velmi vela

kassandra25
18. sep 2023

@janage no. A co pre to urobila matka. Hyckanie dietata, na matku pokracuje. Ved boli aj take pripady, kde matka vyucovala celu ZŠ vlastne dieta doma. To bude zrejme aj ten ich pripad. Nic nevedia s vlastnym dietatom urobit, aby dokazalo prezit 8 h v skolke v kolektive a s detmi. Mozno ho matka vyuci doma aj ZŠ, aj sttednu skolu, vysoku a pracovat budu homeoffice tiez doma spolu. Pri com ho nakojí.

kassandra25
18. sep 2023

@janage a este tym chcem povedat, ze rodicia doniesli placlive deti do skolky, menej adaptabilne, ale s vyhovorkami a sucetenim autorky som sa nikde nestretla. S takouto zlou vychovou a pristupom....., naopak, pani ucitelky si vedeli poradit vzdy a vsade,vedeli, ako maju postupovat a dieta nevratili. Autorka sa moze smiat na sebe samej jedinej, ale ozaj je jedina, lebo inde matky bojujú, ak je problem, ona jedina zbabelá vzdala , svojho kojenca vzala a moze sa mu venovat doma s hýčkaním.

sss777
18. sep 2023

@kassandra25
Neuveríš, ale moja najlepšia kamarátka taktiež nechcela ísť do škôlky ako trojročná. Mama ju "hýčkala" a zobrala zo škôlky, zostala s ňou ešte rok doma a po tom roku to kamarátka v pohode zvládla.
Teraz je už dospelá, skončila 2 vysoké školy s červeným diplomom, je to jeden z najúspešnejších ľudí akých poznám a je aj skvelá mama. A doteraz si pamätá tú paniku, keď stála pred oknom a mama odchádzala. A je jej vďačná za to, že jej dala čas, kým bola na škôlku pripravená.
Kojená nebola ani deň.
Ja sa len snažím pochopiť tvoj pohľad na vec- ty si myslíš, že dieťaťu je lepšie v škôlke ako doma? Veď prečo by nemohli dieťa zostať ešte nejaký čas doma, keď nie je na škôlku pripravené?

lucka_ke
18. sep 2023

@kassandra25 ty máš aký problém, že tu opakovane zhadzuješ autorku príspevku? xy žien tu napísalo podobný príbeh a ty si ideš svoje, nechápem... však OK ty máš dve dokonalé deti, ktoré sa adaptovali bez problémov tak buď za ne vďačná, nemá každý také šťastie

deedol
18. sep 2023

@lucka_ke ja tam skor citim nejake vycitky voci sebe samej, ked ma az takuto potrebu pisat stale to iste. My sme syna tiez nakoniec este par mesiacov nechali doma (aj bol chory, aj bol zas covid) a prospelo mu to. A kojeny bol 4m, viac to zial neslo.

babu11
18. sep 2023

jeziš ty čo si taká agresívna? Nezrkadlí sa ti niečo?🙄
@kassandra25

kassandra25
18. sep 2023

@babu11 vobec nie som agresivna. Len si poviem, co si myslim. Naco tu tutukat niekoho, sama si za to moze. Aj vtip o nej som sa docítala v jednom časáku: mama hovorí: " Janko, už nemozes spat so mnou v posteli, uz si velmi starý".
"A oco je ešte starší a môže?"
😁

kassandra25
18. sep 2023

@lucka_ke nielen ja, moja drahá, komplet celá skolka , aj dalsia, aj dalsia a aj vsetky dalsie. Nielen moje dve deti. Poradili si v celej skolke so vsetkymi. Aj s menej adaptibilnymi zo zaciatku.

kassandra25
18. sep 2023

@sss777 snaz sa pochopit autorku ihned z uvodneho pribehu. To nie je pripad, zeny, ktoru si ty opisala. Autorka bude unikát.

sss777
18. sep 2023

@kassandra25
Ja v tom príspevku nevidím nič patologické. Proste malý nie je pripravený na škôlku. Ty by si robila čo, keby tvoje dieťa v škôlke plače, neje a nepije? Lebo to, či to dieťa zvládne, sa človek dozvie až vtedy, keď ho tam skúsi dať.

janage
18. sep 2023

@kassandra25 a možno je to dileta vysoko inteligentný citlivý jedinec a potrebuje iba kúsok viac času. Ako som písala také deti tu boli aj pred 50timi rokmi, a to sa im rodicia nijako extra nevenovali, v zmysle je na mne non stop nalepeny
Však prijmi fakt, že nie každý je tabuľkový a nie je to ničia vina.
Ty prskas na autorku ako prskavka na vianoce. Aby si za pár rokov neriešila také vnúča

podmostom
18. sep 2023

@kassandra25 ja si teda nemyslím, že autorka sa venuje dieťaťu až príliš. Veď pracuje kým je dieťa doma, dieťa sa teda musí vedieť zabaviť aj samé, nie? Nerozumiem čo konkrétne vo výchove autorke sa ti nepáči. Kojenie- Syna som kojila 3 mesiace, v škôlke sa adaptoval ťažšie. Dcéra kojena 3 roky a 3 mesiace, adaptácia ok. Proste úplne odlišné deti, prežívanie, povahy.

mooonika1975
18. sep 2023

@kassandra25 nikdy v živote nikomu neubliži veľa lásky a hýčkania, a hlavne vo veku 3 rokov a od matky, to čo mu dá matka a jej záujem a všetko okolo toho, tomu dieťaťu nedá nikto na svete , ani najlepšia učiteľka na svete. Takže, ak dieťa je doma , neviem aký problém mu hrozi z toho ??? Iba si uvedomi, že maminka zdieľa jeho pocity a dokáže ho pochopiť a nie ho opätovne dávať do škôlky, na ktorú zrejme ešte nedozrel.

Strana
z5