icon

Muž na mňa pre všetko kričí

6. máj 2022

Muž po mne pre všetko kričí. Kľudne aj na ulici, v obchode, v aute. Nevadí mu keď sa po nás otáčajú ľudia. Vraj si to zaslúžim, ja som ho vytočila. Nepomáhajú rozhovory, nič. Zo zúfalstva som vyhľadala psychológa, chodím ku nemu. Pomaly mi otvára oči, učí ma postaviť sa za seba. Povedal mi veci, ktoré má zarmútili, že muž ma nemiluje, ani nemá rád inak by po mne nekrical. Že je egoista, sebec, bez empatie. Nie, pred svadbou po mne nekrical ak by niekoho zaujímalo. Psychológ povedal, že môže byť psychopat. Ja som zhrozená koho som si zobrala. Psychológ hovorí, že skúsime popracovať na vzťahu, na mojej submisivite a možno sa to zlepší. Už tu boli také témy. Preto ma zaujíma, či ste uspeli alebo rezignovali poprípade sa rozviedli. Aj dnes sa na mňa niečo nahneval a vo výťahu na mňa kričal a keď sme vystúpili dole, tam čakali susedia a samozrejme všetko počuli. To je pre mňa tak ponizujuce, najradšej by som sa zbalila a s deťmi odišla.

smajliica
7. máj 2022

Odporucam knihu Tyrana od Dianne Schwartz. Je tam dobry rozbor psychologie obete, preco zostavaju, hladaju takychto partnerov atp. A ako odist. Prajem vsetko dobre.

tykat
7. máj 2022

Ja s mojou povahou by som susedom pozdravila a povedala “ano, toto je môj muz, vrieska na mna, prepáčte za tento jeho detinsky výstup, nevie sa ukľudniť” …ale to som ja, na mna by muz vrieskal len raz. By som mu dala cukrík - nech cmúľa, zdvihne sa mu cukor a aspon chvilu bude ticho 😀

luccija
7. máj 2022

@aurora33 vieš čo človek do toho spadne ani nevie ako...moja kamarátka ma 2 VS vzdelaná žena, super mama a čo sa stalo s jej mužom po narodení dieťaťa by nikto neveril.Ale egocentrik bol už aj predtým.Ona povedala, že nechcela, aby bol doma ešte väčší krik tak sa stiahla, lebo videla, že keď oponovala to bol ešte horší.Vies čo spravíš zapchas mu ústa?vyhodis ho?počkala a, keď videla, že to nejde rozviedla sa.A to boli zo začiatku len posmešky typu zase si to presolila, zase si na deti nedala pozor, zase si nespravila skúšku ..nič už nevieš, každý je lepší.To je ako variť pomaly žabu a zistíš, že žiješ s tyranom

aurora33
7. máj 2022

@luccija och tak toto si neviem predstaviť.Ale super, že sa rozviedla, že sa nenechala udupať.

luccija
7. máj 2022

@aurora33 áno, len stále si myslela, že zle obdobie, veď ho deti vytočili a pod....je šťastná a muselo to byť náročné, lebo ľudia nerozumeli prečo... on bol navonok veľmi kamarátsky, dobry

autor
7. máj 2022

@luccija
@aurora33 presne, u nás to išlo postupne ako s varením žaby. Najskôr skončilo nosenie ruží, potom jemná kritika, potom zvýšený hlas, po čase krik len výnimočne, neskôr krik pri každej výmene názorov, potom vulgarizmy. Dialo sa to behom rokov. Až som si uvedomila ako ďaleko to zašlo. A keďže pred deťmi sa tvári ako super otec, minimalizuje pred nimi krik na mňa. Možno raz do mesiaca to vidia. Dcéra už po škole chodí von s kamoškami, tak vtedy nakrici. Alebo keď je na krúžku. Dnes ju zobral do kina, išla vyskerena ako lečo aky je tatino super. Ja musím byť doma s mladším dieťaťom. Čo mi vôbec nevadí, mám pokoj. Takže u nás to nie je o tom, že deti si zo stresu obhryzaju nechty, všetko sa to deje takmer poza ich chrbát. A čo ma trápi, že keď na dcéru len trochu zvýši hlas, príde sa jej ospravedlniť kdežto keď po mne nakrici po ulici, či v obchode tvári sa, že všetko je ok. Ku deťom ma väčšiu úctu ako ku mne. A to, keď boli malé sa im do 6 rokov vôbec nevenoval, vraj ho nebaví sa s nimi hrať. Až keď staršia podrastla sa hrá na super otca. Dcéra vidi, že ku mne je odmeraný, sem tam na mňa zvýši hlas, nikdy ma nepochvali, neobjime ale kubnej si to nedovolí v 13 to čo ku mne v 38 rokoch.

autor
7. máj 2022

@luccija a tiež je pravda, že pred kolegami, susedmi je kamarátsky, až familiárne. Keď sme išli na turistiku, každému koho stretol sa prihovoril, zavtipkoval. Taký milý 45 ročný muž. Mne je až z toho zle. O mne dvere kamarátky hovoria, že čo chodím taká zamračená, smutná a tak. Ale ja si to ani neuvedomujem. Asi ako sa cítim vnútri, tak sa tvarim navonok. Rada by som sa usmievala ale nedokážem sa pretvarovat.

autor
7. máj 2022

Dcerine kamarátky

autor
7. máj 2022

@carduelis ďakujem za povzbudivé slová

autor
7. máj 2022

@makova333 on je ako schizofrenik, nahuci po mne a o chvíľu sa usmieva. Pred svadbou mi vypisovať zaľúbené sms každý deň, volaval, kvety nosil. Vzali sme sa po 2 rokoch. Keď sme spolu chodili som bola na operácii a on každý deň za mnou do nemocnice chodil. Písal mi povzbudivé slová, že bude lepšie. Nikdy by som nepovedala, že sa takto zmení.

0silvia0
7. máj 2022

Narcis a manipulator nema empatiu, sprava sa tak, ako si odpozeral od inych ako sa spravat ma. Ovlada sa len pri niektorych ludoch, pri niektorych sklada masku. Ty vidis jeho dusu v odhalenom stave, pri tebe je taky, aky je v skutocnosti.

autor
7. máj 2022

@0silvia0 veď to, k nikomu ani ku deťom našťastie nie je taký hnusný ako ku mne. Dokonca keď som s ním chodila mi jeho najlepší kamarát povedal, že keby bol žena, určite by si za partnera vybral jeho, že je to úžasný, kamarátsky človek. Taký dobracisko od kosti. Rokmi ku mne stratil vsetku uctu a lásku. A ja neviem prečo. Nič zlé som neurobila, žiadne podvádzanie, závislosti, zanedbávanie deti, domácnosti. Všetko klape. Doma čisto, s dcérou som sa od prvej triedy len ja učila, vodila deti na krúžky, počúvala ich problémy. A teraz sa pred nimi hra na super otecka ale žiaľ ako muž zlyhal. Ešte aj objednávku ku dňu matiek mi zrušil.

0silvia0
7. máj 2022

Su ludia, ktori sa citia lepsie, ked deptaju ineho cloveka. Ty mysli aj na seba, nielen na to, aby v rodine vsetko klapalo. Necit sa trapne ked on na teba krici, trapne by sa mal citit on. Vypocuj si toho Dvoraka, on zil s narcistickou manzelkou, hovori z vlastnej skusenosti.

autor
7. máj 2022

@0silvia0 a dnes po včerajšom výstupe vo výťahu a stornovani darčeka sa ma kľudne opýtal kam pôjdeme v lete na dovolenku. Žiadne ospravedlnenie, ako vždy. Tvári sa, že sa nič nestalo. Cez deň vyberal dovolenky, poobede zobral dcéru do kina. A vo mne to vrie. Ja toto správanie nepochopím.

0silvia0
7. máj 2022

Ako pisem, bez empatie... bez citov... A co si mu na tu dovolenku povedala?

autor
7. máj 2022

@0silvia0 Áno, keď nie je teraz doma idem si to vypočuť. Keď ja sa cítim trápne, že nás ľudia počujú. Aj keď viem, že som nič neurobila ale vyzeráme ako asociáli čo sa hádajú na ulici. Síce ja mlcim alebo idem pár krokov pred ním ale on hučí aj tak. Raz to urobil pred dcérou a tá mu povedala, či mu to nie je trápne. Vraj to je mamina chyba, vytočila ho.

autor
7. máj 2022

@0silvia0 Že nemám náladu na vyberanie dovolenky po včerajšej hádke. On na to, že tak on sa snaží a zase je ten zlý. Už začal zvyšovať hlas, tak som to nechala tak. Potom povedal dcére, že či chce ísť do kina. Úplne normálne fungoval. Dobrá nálada, vtipkovanie s deťmi. O moje pocity nulový záujem.

0silvia0
7. máj 2022

S tymito ludmi len nekomunikovat a nehrat ich hru.
Len ci ten zivot potom za to stoji v takejto kvalite😔

autor
7. máj 2022

@0silvia0 veď to, to nie je šťastný život. Musíš okolo neho chodiť po špičkách. Pre všetkých má úsmevy, len pre teba nie. Keď si smutná a plačeš, on povie, že jeho to nezaujíma. Ked ide na služobnú cestu na týždeň, nezavolá ani raz ako sa mám s deťmi. Keď sa mu postavis a kricis tiež, je to ešte horšie. Ide do hystérie, raz už sedel na zábradlí na balkóne, že skočí. Len divadlo hral, keď deti spali. Potom s kľudom išiel na počítač sa hrať a ja do rána nespala. Čiže keď sa mu postavím, je to ešte horšie.

autor
7. máj 2022

@0silvia0 snáď ty máš dobrého manžela

0silvia0
7. máj 2022

Poznam to od kolegyne, ona s takymto chlapom zije 30 rokov, presne toto iste. Je s nim stale, to uz je spoluzavislost...

autor
7. máj 2022

@0silvia0 áno, na to má psychológ upozornil, že tam vzniká spoluzavislost. Ja tiež nechápem prečo mi na ňom ešte vôbec záleží. Mozog si uvedomuje, že je zlý človek a mám odísť. On akoby začal hrať takú hru, že deti chce získať na svoju stranu, byť ten dobrý aby nemal žiadnych svedkov, že je ten zlý. To len žena je hysterická.

autor
7. máj 2022

@0silvia0 Keby človek videl pred svadbou čo je to za človeka, nikdy by som sa na neho ani nepozrela. Nie som hlúpa, mám výšku ale keď je človek empatický, tam veskera logika ide do kelu.

loliki
7. máj 2022

Skús to otočiť na smiech, podobne ako keď chlap povie: vieš aká si rozkošná, keď sa rozčululeš. Hoď mu do tváre niečo podobné." Vzrušuješ ma, keď si taký energický. Tuším máš málo sexu. Dobre, dobre, viem, čo ti chýba." Neber vážne a nepočúvaj jeho krik. Daj mu magnézium do jedla, alebo šumivé Mg do vody. Skroť ho levandulovým a medovkovým čajom, makovým koláčom. Buď proste nad vecou. Pozri 4 dohody na youtube

sszuzu8
7. máj 2022

Aj môj kričí ale už nereagujem. Škoda mojej energie

aurora33
7. máj 2022

No až mám z toho zimomriavky ako sa dokáže pretvarovat. Držím palce nech sa to všetko vyrieši čo najlepšie pre vás.

0silvia0
7. máj 2022

deti to casom pochopia, neviem kolko maju teraz rokov tie tvoje. Ale kolegynine deti sa pratali z domu najskor ako sa dalo.

autor
7. máj 2022

@aurora33 ďakujem, ja som tiež kedysi hovorila, že ja by som nikdy mužovi nedovolila kričať na mňa ale život mi ukázal že nikdy nehovor nikdy.

autor
7. máj 2022

@0silvia0 dcéra 13 syn 6

0silvia0
7. máj 2022

Ale kolegyna ma aspon zasadu, ze uz nikdy s nim nejde na ziadnu dovolenku. Vzdy jej len hanbu narobil, stale nieco riesil. Povedala, ze uz nikdy s nim nikam nejde, aj to dodrziava. A este ju tresta nejedenim toho, co uvarila.