icon

Muž na odvykačke od alkoholu

zuzana212722
8. máj 2014

Mam otazku moj muz je momentalne na lieceni je alkoholik dostal ultimatum a a pochopil vybral si rodinu..ja hladam info o tom ze ako to u vas vyzeralo po lieceni a kluboch pre rodinnych prislusnikov viem v pondelok mame prve sedenie skor ma zaujima ako sa choval vas muz nehovorim o recidive my mame prvu navstevu skoro o dva tyzdne len v pondelok nastupil..dakujem za odpovede

mirkava
8. máj 2014

@zuzana212722 Ahoj, nemám skusenosť, len chcem napísať ze drzim palce...

zuzana212722
autor
8. máj 2014

@mirkava dakujem potesilo 🙂

zmrzlinkams
8. máj 2014

ja s tým osobne skúsenosti nemám ale náš sused bol na liečení... suseda tam nechodila na sedenia iba on ich mal v rámci liečenia, ona chodila za nim len na návštevy a prvú mala tiež myslím asi po tyž. či dvoch. Oni mali sedenia na nich normálne robili slohy, a rôzne iné veci, písali o sebe, rodine a svojich pocitoch, dokonca museli odovzdať prácu na nejakú danú tému a boli aj bodovaný a podla bodovania mali niečo čo mohli a nemohli myslím. Normálne tam pracovali 8hod. aby boli zamestnaný a nemysleli na hovadiny a mali vybraný čas keď mohli isť von a pod. Potom bol neviem po akej dobe na víkend doma ako na skúšku a keď došiel domov tak po 3 mesiacoch išiel ešte na dva tyž. naspäť...
neviem kam išiel tvoj muž či do PK alebo tam kde bol sused ale kde on bol ozaj krásne prostredie, my sme ho tam boli pozrieť a taký klud išiel od tial, samé stromy no nádhera.
Len škoda že sme zistili nedávno že zase začal piť takže zaleží len na ňom či chce alebo nechce prestať piť ak to mysli úplne vážne tak by tam nebol problém, no náš sused pre neho to bola len super príležitosť ako nechodiť do roboty a vyhnúť sa určitým veciam ... ináč by s tým nezačal ...
silno držím palce aby u vás to liečenie prinieslo len dobré a hlavne dlhodobé výsledky 🙂

mirit
8. máj 2014

Ahoj, moj otec bol na lieceni. Neviem ci mali nejake sedenia pre rodinnych prislusnikov, myslim ze nie. Ale oco po lieceni este na sedenia chodil.Jemu to pomohlo, je to uz asi 10 rokov a drzi sa, dufam ze to tak aj zostane. Tak drzim palce aby to pomohlo.

emocka
8. máj 2014

Milá Zuzana, gratulujem k tomu prvému kroku, k začiatku liečby vášho muža. Ten je pre nich najťažší. Držím palce nech to aj vo vašom prípade vyjde. Úspešnosť liečby býva dosť malá. U nás sa to podarilo, muž je 10 rokov čistý a začiatky boli príšerné. Ja som na skupinky počas liečby nebola volaná. Normálne som ho tam chodila navštevovať. Do 6 týždňov mal životopis, potom moho prísť na priepustku domov. Ešte predtým som bola na pohovore u jeho terapeutky. Teda detailne ovládam tie spôsoby liečby, režim a ako to tam prebieha vďaka tej skúsenosti. Tie skupiny som navštevovala roky aj ja, dodnes chodím na akcie abstinentov a na terénne terapie, kde sa lieči celá rodina. Je to ťažká cesta a ťažká choroba. Chorá je celá rodina a to, čo je nám sa volá spoluzávislosť. Často nám býva horšie ako závislým. Ak máš chuť alebo potrebu o týchto veciach hovoriť, môžeš napísať do IP. Ja som tak rada, že u nás je už tak dávno pokoj. Relatívny. 🙂

zuzana212722
autor
9. máj 2014

@zmrzlinkams dakujem no moj muz je v bb zatial som na to moc chvali nepocula ale mne sa to zdalo dobre aj doktory su ochotny povedia no prostredoe tam je take kadejake ako myslim ze nic moc ale ide o vnutorne presvrdcenie toho zavisleho dufam ze to spolu zvladneme
@mirit aj moj otec je alkac on prisiel tymto o vsetko o rodinu dom peniaze pracu a: kamaratov teraz ma len takych z mokrej stvrte je bezdomovec ako keby zije na chate a moj vztah s nim je zoadny za tie roky hanby a to co robil mojej mame som ho znenavidela mama to vzdala pred par rokmi rozciedla sa s nim...on to nezvladol a radsej pil ako si zachranoval rodinu..

shrekula
9. máj 2014

zuzana212722 ......... držím prsty, aby Vám to vyšlo, ide hlavne o to, aby on sám chcel prestať piť. Môj otec bol na liečení, ale vôľu v sebe nenašiel. A neviem ako je to u Vás, ale nemal by sa viac stýkať s kamarátmi, s tzv. "mokrej štvrte", ktorí by ho mohli opäť dostať naspäť, toť vlastná skúsenosť s rodiny. ...........

kachorratt
9. máj 2014

@zuzana212722 aj môj otec bol na liečení, v nemocnici, 2x, aj do manželskej poradne chodili s mamou, ale nepomohlo, človek musí mat pevnú volu a ani kvapku alkoholi nemôže, bo sa to zas spustí, bohužial naši sa rozviedli, inak o prednej hore som počula že nič moc, vraj psychiatria v rimavskej sobote je výborná, pre závislých na alkohole, držím palce a hlavne aby mal tú pevnú vôľu 🙂

zuzana212722
autor
9. máj 2014

@shrekula
@kachorratt tiez mam z okolia skusenosti ze to nevide ale mam nadej v nasej rodine je dost alkoholikov takze to mam casto pred ocami par sa znich pokusilo o liecbu bezuspesne ...ale ja dufam ze my to zvladneme..

mariahpd
9. máj 2014

Mozno ti pomoze aj moja osobna skusenost - moja kamaratka bola alkoholicka, ked som ju bola s mojim manzelom pozriet na psychiatrii, vyzerala, ze je ok, tak som jej pozicala peniaze, lebo ma presvedcila, ze ozaj potrebuje, no a ona potrebovala na chlast. Jej muz mi to vycital, lebo dlhy za nu musel platit on, ale alkoholici vedia oblbnut sladkymi recickami mnohych. Z liecenia raz usla a druhykrat vydrzala. Alemuz sa s nou rozviedol, aj ked sa velmi snazil, nakoniec to vzdal. To ale bolo pre nu praveze dobre, odisla do zahranicia, misela si zarabat na zivobytie a nasla si tam aj partnera a to bolo to, co ju zamestnavalo a darilo sa jej abstinovat, lebo mala zivotnu napln, teraz je uz vydata za nejakeho taliana a ma male dietatko a drzi sa. Drzim palce nech to vyjde aj vam.

kachorratt
9. máj 2014

@zuzana212722 Držím palce, je to boj na celý život, my ako decka, sme to ťažko prežívali a maminy mi bolo najviac ľúto ☹ A preto som mala podmienku, aby muž, ktorého si raz vezmem vôbec nepil a podarilo sa 🙂 ale bohužiaľ jeho mama pije ☹
Držím palce! A veľa slniečka do duše prajem 😉

zuzana212722
autor
9. máj 2014

@mariahpd no je to smutne ale zaroven aj na nieco dobre ..ale aspon ze sa z toho dostala ...a jej byvali muz je tiez stastnejsi??

mariahpd
9. máj 2014

@zuzana212722 hej, druhykrat sa ozenil, dcerka z prveho manzelstva zostala s nim, alkoholicke ju sud nedal, teraz ma synceka tiez so svojou druhou zenou a tu si velmi vazi, ze s nou nema ziadne problemy a nemusi sa za nu hanbit. Ale zivot nie je rozpravka, teraz ma, chudak, zase zdravotne problemy a asi skonci na invalidnom ☹ ale to asi nesuvisi s jeho prvou zenou alkoholickou. Aj ked stres poznaci cloveka a moze sa to ukazat na zdravi az po rokoch, takze mozno to aj suvisi, neviem

zuzana212722
autor
10. máj 2014

@mariahpd no hej niekedy si aj ja myslim ze lepsie by bolo na vsetko sa vykaslat a zacat novy zivot no nieje to take lajke lebo ziadny chlap nieje dokonal ..