Muž nám narobil dlhy
Ahojte, prosím Vás o radu neviem čo mám robiť najradšej by som hneď odišla aby som ho nevidela .Zpbrali sme si byt na hypo všetko fajn z jeho účtu stahovali peniaze dalsi uver sme brali na auto vsetko som posielala a bola v tom ze je zaplatene , aj bolo , kym tento mesiac mi neprisli 2 dokumenty kde sa pise ze je omeskanie nechapala som ako je to mozne tak som sa ho spytala skryval sa a smial sa jam decko ..uz som vedela co je vo veci, potom sa priznal ze najomne uz nieje vyplatene 3 mesiace vraj to je len ,,najomne" , ani plyn , v praci ma dlh , a este aj kolegovi dlzi 2000, od jeho matky pytal 200 vraj mu nedali vyplatu...hypo je 500 uver je 200 ... vraj doteraz mu to vychadzal ,,plán" ale sa prepocital strasne som nasrata ze ma takto klamal, odpoved ze ci mu je ok ked odideme s dcerkou ze ok chodte , citala som tu pribehy rozne sadla som si snim ze porozpravame ale nevidim ze by mu to bolo luto vsak co stava sa povedal , ze ci mu nieje zle ze znici nas aj dcerkin zivot ze trosku ale ze si chce uzivat , ze ma malo penazi urobil to z nudy , chce viac ale robit sa mu nechce ja nechapeeem az teraz vidim naozaj aky je. Neviem ako by sme riesili hypo a uver sme brali spolu , chce zobrat dalsi uver somnou lebo len tak nam daju a potom co , ako mam od neho odist? Mozem predat byt vyplatime z toho hypo ale neviem si predstavit stahovat sa niekde do prenajmu tolko veci mame vsetko sme pekne zariadili citime sa ako doma konecne mala ma tu vsetko mame tu spomienky , boli to strasne a sama z mojej vyplaty by som.to nezvladala platit.
Ked je tu aj nejaky financny poradca a viete mi.poradit bola by som rada , rodine to nemozem povedat zatiaĺ.
@sirka9 ďakujem potrebujem vsetky sily si pozbierat 🙏
Zajtra si daj bojovú poradu s právnikom a ešte dnes hľadaj iný byt.
Čím skôr od neho. Čo sa dá predať, predaj a zachráň seba i dieťa
Drž sa,dievča. Neber ďalšie úvery na jeho dlžoby. A hneď toto treba riešiť s bankou,aby videli snahu riešiť nezaplatené splátky. Obávam sa,že buď požiadať rodinu o pomoc alebo predať byt a odsťahovať sa ďaleko od neho. Toto sa bude už iba nabaľovať :(
Gembler sa len tak nezmení.. Nebuď naivná, musel by sa snažiť ako všetko vrátiť a nie smiať sa ti do očí..
Rieš seba a dieťa, lebo do konca života budeš lepiť dlhy za chudáka ktorému je všetko ukradnuté aj vlastná rodina.
Dlh v práci a kamošovi nerieš tiež dlh jeho matke.. Oslov právnika nech ti pomôže poradí ako postupovať no v žiadno prípade nebrať ďalší uver
Návšteva Právnika, banky, predať auto, zaplatiť pôžičku na auto. Jeho ostatné dlhy určite neplať, aj keby ta na kolenách prosil. Komunikuj s bytovým družstvom, možno by sa dal byt zachrániť 🙁
Tak tých dlhov bude viac ako tých o ktorých vieš.
Teraz treba čím skôr zaplatiť čo sa dá... rodina nepožičia?aké sú vzťahy zavolaj jedným, druhým nech vedia.Jemu to je jedno on je chorý a potopí celú rodinu.Ved sa ho teraz spýtaj ako to chce riešiť?všetky peniaze jeho výplatu daj posielať na tvoj účet.
Ísť do banky sa dohodnúť, keď rodina nepožičia.A mladý pán nech si hľadá ďalšiu brigádu.Ked toto spravil musel hrať už dlho.A to sa nabaľuje ako snehová guľa.Kolko má rokov?
A priprav sa na to, že tých dlhov bude viac, o ktorých vieš, sa priznal.. Potom sú také, o ktorých sa dozvieš, postupne..
A oznámit rodine, rad radom, nech vedia.. Aspoň ti poradia, pomôžu.. Možno aj finančne, hádam nejdeš kryt chudáka?
Musíš to povedat rodine to je jeho hanba nie tvoja.
Uľaví sa Ti aspoň trocha viac hláv viac rozumu.
Len mu treba povedať nech si neberie ďalšiu pochybnú pozicku.Teraz riešte dlhy, potom poriesis vzťah.Treba, aby sa liečil psychiater liečenie aj na to sa dlhá čaká, ale budúcnosť s takým človekom je ako žiť pri bombe stále v napätí čo spraví.
@pribinak to co vie, s tými sa priznal sam.
Potom sú tu dlhy o ktorých autorka nevie.. A dlhy, ktoré ešte len vzniknú lebo gembler rozmýšľa pre túto chvíľu, teraz.. Požičaj mi teraz, ved vrátim.. A je mu úplne jedno, že to povie desiatim.. Autorka.. Normálne, zachráň seba aj dieťa.. Ináč sa v jeho dlhoch utopis!
Presne tak choď za právnikom čím skôr...lebo sa dostaneš do veľkých problémov aj ty.
Za mňa najlepšie riešenie predať byt, auto a vyplatiť hypotéku a úver. Už vás nič spoločné čo by tebe mohlo ublížiť nebude spájať. Nájsť si niaky lacný nájom aj keby garzónku a zariadiť si život tak aby si ty bola vporiadku (a aj dieťa).
On má zjavne veľký problém a ešte k tomu aj divný postoj k životu (jeho reakcia úplne mimo)....takže on musí ísť smer liečenie a potom si dať svoje dlhy dokopy.
Určite si neber pôžičku ani sa nedaj nahovoriť na nič podobné....lebo stiahne dole aj teba.
Ešte ma napadlo na koho je auto písané? Ak na neho daj veľký pozor aby ho nepredal.
Takze na zaciatok, klud, nadych-vydych.
Kde vsade si ako spoludlznik?
Hypo? OK byt zoberie banka, preda a z toho splati hypo.
Auto? Na koho je pisane? Na koho je pisany dlh? Auto cim skor predat a splatit uver.
Rodina - okamzite ich informuj, teraz, zodvihni telefon a volaj jeho rodine aj tvojej.
Ostatne dlhy... to su asi jeho dlhy (od kamosa, od mamy...) toto by som neriesila, len rodinu upozornila.
Uz mu nedaj ziadne peniaze.
A potom utekaj aj s dcerou tak daleko ako sa da.
@luccija 37 ma. Ale rozum 0
Máte spoločný účet? Alebo má prístup kmtvojmu úctu?
Ak spoločný estw dnes si zariad svoj vlastný !!!!!!
Ak má prístup k tvojmu, tak okamžite zablokovať !!!!
Ešte dnes !
@tamitamitami auto je na neho napisane , aj tak jedine riesenie je predat a to tiez nejde rychlo
@tykat hypo som spoludlznik on je ziadatel , spotrebak som spoludlznikom, a auto je nanho napisane
@pribinak nemame spolocny a pristup nema
@pribinak uz len to by chybalo to by som ani ja nic nemala
Ježkove oči, hlavne neber ďalší úver. Utekaj za poradcom, alebo do banky a informuj sa ako sa zbaviť toho úveru ktory máte. A súbežne utekaj od toho debila. Z vlastnej skúsenosti ti môžem napísať že LEPŠIE TO NEBUDE!!!
Super
Nuž tak v tom prípade naozaj veľmi rýchlo utekaj za právnikom lebo ak auto predá a peniaze prehrá.....tak budeš musieť splácať úver lebo on to zjavne robiť nebude. Prípadne ho skús rýchlo prehovoriť nech auto prepíše na teba (aj keď asi chcieť nebude). Aby si ho mohla predať ty a splatiť úver.
cim skor za pravnikom. si uvedom jednu vec, stale si ako spoludlznik a tym padom v uverovom registri kazdy mesiac dostavas negativne zaznamy. v praxi to pre teba znamena to, ze aj ked tie veci das doporiadku, tak ti ziadna banka tak skoro neda hypoteku ani uver. drzim prsty
@aaaa1111 ved toto ja si to uvedomujem stale vsetko mam nacas zaplatene a tento debil vsetko pokazil
@tamitamitami auto predam ja uz aj riesim este musim poriadne pofotit a peniaze preberem tiez ja uz ma neoklame
Vychadza mi to dokopy len tak z brucha na asi 5000€, to na co minul preboha?
Dovoli ti predať auto? Keď je majiteľom on?
Ak áno, tak čím skôr, nech si to nerozmysli..
Ďalší úver nikde nedostaneš, keďže si ako spoludlžník úveru, ktorý sa nepláca, takže máš negatívny zápis v úverovom registri

@simsalabim ale má problém aj tak, je spoludlžníka na hypotéke, takze ak nespláca …..banka začne riešiť ju