Muž nechce predať obrovský dom a ísť do menšieho
Vždy som túžila po bungalove a nakoniec mame obrovský 3 podlažný dom, ktorý ja neznášam..muž ho nechce predať, že sa na ňom narobil ..ale mame len 2 deti, ktoré s nami nezostanú ..dom je veľký až obrovský na údržbu, žiadny výnimočný..izby využíva na odkladanie veci-bordelu. My starneme a on sa tu drží ako kliešť..ja si už dlhe roky denne pozerám male domčeky, kolegyne majú male domčeky ..nie sú otroci domácnosti...Keď vidím v dnešnej dobe ako si mladi ľudia stále stavaju obrovské domy, tak sa len čudujem.Muz sa ohrádza tým, že tu môžu bývať deti, keď sa dom rozdelí na 3 časti🫣🤦♂️ on asi sníva, dcera študuje ďaleko a vo veľkom meste sa jej páči a má odtiaľ priateľa, syn je ešte na ZS u Mna skôr trápi, že už nemame financie na údržbu domu, ani tolko energie..tolko podlaží, dverí, okien..keď to bude treba všetko prerobiť, lebo aj dom starne….udrzba záhrady.Takze taka otazka, či ste potom, keď už deti vyleteli z hniezda predali obrovský dom a isli do menšieho.
@anonym_autor Kolko mas rokov? Podla toho, co pises, by som cakala, ze aspon 60, ale mas dieta na ZS, tak to asi bude o dost menej. Na jednej strane chapem, co tym chces povedat, na druhej strane mas take priam pohrebne reci.
@anonym_973fdb To nie su pohrebné reči, ale slová unavenej ženy, ktorá nerobí nič iné len dookola upratuje velký barák...
@anonym_autor Kolko mas rokov? Podla toho, co pises, by som cakala, ze aspon 60, ale mas dieta na ZS, tak to asi bude o dost menej. Na jednej strane chapem, co tym chces povedat, na druhej strane mas take priam pohrebne reci.
@gejb presne si o vystihla, ic nie je dokončené lebo je toho veľa..a teda už som rezignovala s upratovanim
@anonym_973fdb lebo bungalov bol môj sen..mám po 46
@anonym_autor Moji rodicia predali 2-podlazny. Mas pravdu, tie naklady na udrziavanie nevyuzitych izieb su zbytocne.
My to plánujeme. Časom. Keď už nebudeme vládať zdravotne a finančne. Ja, na rozdiel od teba, tento dom milujem. Aj ho využívame, keďže šijem, tak mám dve izby ako pracovne. A ďalšie izby ako hosťovské pre dcéry s rodinami, kamarátov. Ovšem, dve bývajú od nás cca 200 km, tretia 2000. Takže naozaj nechcem, aby sem lietali, keď budeme potrebovať napr. doprovod k lekárovi. Vidím, ako je to s mojimi rodičmi. Tí sú ďalším dôvodom, prečo ešte nemôžeme odísť (alibizmus, ešte sa mi nechce 🙂 ). Teda sa v hlave pomaly presviedčam, že to bude najlepšie. Predať a kúpiť niečo malé neďaleko dcér. Rozhodne nemienim žiadnu z nich presviedčať, aby prišla s rodinou bývať k nám.
@mirokub Takže kvôli vyhľadu z poschodia vykurovať, upratovat a opravovať 3 podlažia je pre teba top vec ostať vo veľkom dome? Zväčša su na okolo domy susedov a to ma byť top vyhľad. Za peniaze z predaja mam menší šikovnejsi dom a wellnesy s inymi vyhľadmi. Toto snáď nemyslíš vážne. Autorka chápem ťa, ja si to tiež prajem - byvam u svokry a tiež taky dom, ale my sme ho nestavali a na stare kolena tiež takto uvažujem, keď tam budeme iba samy 2.
@mirokub tak vyhlád mame pekny..aj kľud okolo, to je asi jedine pozitívum..
@mirokub Takže kvôli vyhľadu z poschodia vykurovať, upratovat a opravovať 3 podlažia je pre teba top vec ostať vo veľkom dome? Zväčša su na okolo domy susedov a to ma byť top vyhľad. Za peniaze z predaja mam menší šikovnejsi dom a wellnesy s inymi vyhľadmi. Toto snáď nemyslíš vážne. Autorka chápem ťa, ja si to tiež prajem - byvam u svokry a tiež taky dom, ale my sme ho nestavali a na stare kolena tiež takto uvažujem, keď tam budeme iba samy 2.
@hellwant my mame ešte väčší dom ako svokrovci a moji rodicia..hotový komunistický 🫣 aj keď s modernými prvkami (otvoreny priestor , veľké okna)
My to plánujeme. Časom. Keď už nebudeme vládať zdravotne a finančne. Ja, na rozdiel od teba, tento dom milujem. Aj ho využívame, keďže šijem, tak mám dve izby ako pracovne. A ďalšie izby ako hosťovské pre dcéry s rodinami, kamarátov. Ovšem, dve bývajú od nás cca 200 km, tretia 2000. Takže naozaj nechcem, aby sem lietali, keď budeme potrebovať napr. doprovod k lekárovi. Vidím, ako je to s mojimi rodičmi. Tí sú ďalším dôvodom, prečo ešte nemôžeme odísť (alibizmus, ešte sa mi nechce 🙂 ). Teda sa v hlave pomaly presviedčam, že to bude najlepšie. Predať a kúpiť niečo malé neďaleko dcér. Rozhodne nemienim žiadnu z nich presviedčať, aby prišla s rodinou bývať k nám.
@aniele muž chce možno na starobu predať dom a že pojdeme smer HR..žiť k moru, potom, že deti budú mat..super, že ho tak vyuzivas..ja dom pracovne vyťažená a domov chodím neskoro..si oddychnut, alebo chcela by som..
@anonym_autor asi upratujes len nutné izby.Naco ste stavali taký dom, keď máte len 2 deti?Dcéra sa už nevráti s tým neratajte a syn pôjde o pár rokov.S mužom asi nepohnes...u väčšiny ľudí je dvojposchodový dom horne izby len na spánok a zdržiavajú sa dole v obyvacke aj deti aj veľké.
Tak upratuj len nutné a niečo daj mužovi, keď si chce užívať 3 poschodový dom.My máme bungalov do L a iný by som nechcela, ale ani vo vašom veku stavať ďalší dom.
@anonym_autor nepohla by som v tom dome prstom ale buzerovala muza od rana do vecera s tym, co treba spravit. A isla na dovolenku, dopriala si wellness, on nech si odklada peniaze aj energiu na vsetko okolo domu.
@anonym_autor asi upratujes len nutné izby.Naco ste stavali taký dom, keď máte len 2 deti?Dcéra sa už nevráti s tým neratajte a syn pôjde o pár rokov.S mužom asi nepohnes...u väčšiny ľudí je dvojposchodový dom horne izby len na spánok a zdržiavajú sa dole v obyvacke aj deti aj veľké.
Tak upratuj len nutné a niečo daj mužovi, keď si chce užívať 3 poschodový dom.My máme bungalov do L a iný by som nechcela, ale ani vo vašom veku stavať ďalší dom.
@anonym_d6cb03 lebo bola taka možnosť kupa pozemku v obrovskom kopci a iný dom sa tam nedal postaviť..
@anonym_autor každý chce to čo nemá ..darmo...my tie máme bungalov a túžim mať domček s podkrovnymi izbami😄 ale na upratovanie ti to nezávidím naozaj...ja aj toto pri deťoch nestíham niekedy
@mirokub Super teraz aj bytovka je lepšia ako bungalov kvôli vyhľadu, bavíš ma. To, že niekto nema rad bungalov je ok, každy rad niečo ine, ale nenapíšem takuto vec , že kvôli výhľad , ku porovnaniu ku tomu, ako su 2 otroci vo veľkom dome a ake naklady ma. Uplne neporovnateľne veci. Za menší dom a usporu času(praca okolo neho) a peňazi mam oveľa častejšie hory z inych perspektiv aj more a nie vkuse rovnaky vyhľad. Ani na Krivaň by ma nebavilo stale pozerať z terasy. Otazne je aj co ty mas na mysli pod veľkym domom, ak iba 1 podlazie, to nie je veľky dom. My mame doslova 4 s prizemim a povalou pod strechou - tam su sice haraburdy, plus veci ktore vyuzivas bud iba v lete, alebo v zime, ale občas ju upratať musis. Ďakujem nie na dôchodok.
@anonym_autor nepohla by som v tom dome prstom ale buzerovala muza od rana do vecera s tym, co treba spravit. A isla na dovolenku, dopriala si wellness, on nech si odklada peniaze aj energiu na vsetko okolo domu.
@sissy27 ja som rezignovala už dávno, radšej sa z toho domu vyparim a ideme niekde..lebo to je nekonečný príbeh koľko je tam roboty.
@gejb presne si o vystihla, ic nie je dokončené lebo je toho veľa..a teda už som rezignovala s upratovanim
@anonym_973fdb lebo bungalov bol môj sen..mám po 46
@anonym_autor Som o 10 rokov starsia, tiez mame obrovsky dom, upratovat vladzem, preto ma tie reci zarazili. Zrejme sme kazda v inej kondicii.
@anonym_autor len aby to mal kto kúpiť. Veď je to ozruta 3poschodovy dom.
@mirokub mám bungalov a dvojgaraz. Každý má svoju izbu a dokonca aj oddelenu obývačku od kuchyne a aj terasu. A keď chcem kocham sa záhradou cez veľké francúzske okná 🤷🏻♀️, načo by mi bol zámok
Nesnivaj o bungalove, s nim nepohnes, kazda tehlicka pokropena jeho potom😅zamysli sa, ako sa dal dom scasti prenajinat, bud spodne podlazie, ci cast od ulice s vlastnym vchilidim. 🗽
Ked pocujem, ako si rodic predstavuje, ako sa k nemu nastahuju dospele deti, vrazdila by som. A najlepsie je tlacit to tym detom do hlav odmalicka. Rodic by si mal uvedomit, ze tym dava dietatu na nohu obrovsku gulu, lebo sa bude citit zle a nevdacne, ked bude chciet zit podla svojich predstav. A, ano, mas pravdu, travit zivot udrzbou a upratovanim obrovskej haraburdy, nie je snom kazdeho, akurat tak mozno zlym. Plus dalsia vec - schody v starobe = peklo. Co s tym? Tazko povedat, muza si najlepsie poznas ty sama.
Za mna nepredavat a nie teraz. Predas to potom o mozno 20 rokov lepsie.
@anonym_autor Som o 10 rokov starsia, tiez mame obrovsky dom, upratovat vladzem, preto ma tie reci zarazili. Zrejme sme kazda v inej kondicii.
@anonym_973fdb akože upratovať vládzem, len stále sa na tom dome niečo robí a nikdy nie je koniec..aspoň u nás!! Kvôli financiám nevieme dokončiť..ale ja som snívala o bungalove, tak ten pocit budem mat stále an keby som mala upratovačky.