Muž nemá vzťah k deťom
Sme spolu 16,5r manzelua, predtym sme spolu chodili 3r. Mame 3 deti, 15, 12 a 9. Po stavbe domu, muz uplne fokus len na dom. Aby nebehali po schodoch, nie z obavy o deti, ale aby schody neposkodili, aby sa drzali zabradlia nech sa nezaspini stena, neskakat cez svihadlo, prasne dlazba atd. ( To vsetko samozrejme ked boli mensie) Von alebo program len ked mu najkazem, ale to vidno ze to berie len ako povinnost, bez nadsenia, ked boli malinky pohral sa pomaznal, prebalil kupal, no vonku nikdy, i ked podtastli a uz vedeli chodit, vravela som si ,ze ked podrastu tak si najde k nim cestu a nic. Velmi mi je to luto a mrzi ma to. Ked je doma nema sa s nami o com rozpravat. I take veci ma velmi mrzia, ked nieco ma napr nejaka slaskost, neponukne, ani deti ani mna, nexajem ci su nauceni, nezahem konicky, ked su s nim vkuse na mobiloch. Nrzahem ked su chori, s jednym dietatom treba cvicit nezajem. Nechce sadit, nechce chovat sliepky, psa. Deti sa tu nudia, ja sa tu nudim. Ma tazku fyzicku pracu, ale to nieje dovod nevenovat sa rodine pracuje na smeny 8micky. Dalsia vec co ma velmi odradza ma starsich rodicov po 80 a on sa nezaujima ze to uz nakupy, varit hygiena treba pomáhať, su Tam surodenci blizsie....aby som nielen negativne, vysava, zmyva, da prat, robi nakup, odvezie privezie deti, umyva riad tie cinnosti samozrejme robim aj ja.....ma tesne pred 50tkou. Mna takyto vztah nenaplna:( A rady, ze urcite bol taky aj pred svadbounechajte nikomu
@tatiana288 A ty jej čo poradíš? Rozvod? Aby sa mali ešte horšie všetci piati. On sa už nezmení, za tie roky si mohla zvyknúť. A áno, byť zabezpečená je najdôležitejšie, hlavne, keď má tri deti a očividne ich chcela najmä ona. Chlap zrejme po takej veľkej rodine netúžil, keďže k deťom vzťah nemá. A chlap jej predsa neubližuje, nepije, nebije ich, nevyháňa z domu, deti majú domov a všetko, čo potrebujú a ona môže spokojne žiť a venovať sa sebe a deťom, alebo nech sadí, pestuje, chová zvieratá. Ona sa nudí a to je celý jej problém, veď to aj píše. Tak nech niečo robí a nuda ju prejde. Stačí nemať debilné očakávania, že chlap sa musí hrať s deťmi, mať ich stále za zadkom, počúvať jej reči, všade chodiť s rodinou... Sú aj takí muži, ktorým toto vyhovuje, alebo sa prispôsobis a pretrpia to, len nech je pokoj. Tomuto mužovi to však nie je vlastné. Takého si vzala, tak nech ho akceptuje. Keď sa rozvedie, čaká ich peklo, prídu o dom, deti o domov a ona bude musieť makať do zodratia, aby s deťmi prežili. Za jeden dom niekde na dedine si dva byty nekúpia a výživné jej nikdy nenahradí druhý plat v rodine. A v tomto veku, navyše s tromi dospievajúcimi deťmi sa už žena na lásku a nové začiatky môže ....veď viete čo.
@anonym_59ea63 Rozvod jej neradím. Neviem prečo je hneď rozvod považovaný za najlepšie možné riešenie. A chápem aj toho chlapa, že je unavený a už má všetkého dosť. Podľa mňa je fyzicky aj mentálne vyčerpaný, cíti sa nedocenený a nepochopený. Ale raz si spravil tri deti a mal by tu byť pre nich aj pre ženu. Nielen materiálne, ale aj duševne. Ono dosť aj záleží ako mu svoje pocity autorka prezentuje. Ak formou výčitiek a neustálej nespokojnosti, nedivím sa, že to s ním nič nerobí. Nech idú s autorkou sami na predĺžený víkend, na rande, dovolenku. Nech ho prekvapí romantickou večerou, keď príde z práce a skúsi sa s ním v pokoji porozprávať, zistiť prečo rezignoval. Ale zmieriť sa s tým, že on je skrátka vyhorený a iné to nebude, nie je šťastné riešenie. Oni majú žiť spolu, nie vedľa seba.
@anonym_autor ja len k tým detom. Ak vymenil rodinu za dom, nemal si kedy budovať žiadne puto.
Spoločný čas je základ pre budovanie vzťahov vo všeobecnosti. Neexistuje že človek chodí do práce, po práci je na stavbe. To si môže dovoliť niekto kto nemá rodinu.
Žiaľ mamona je také slovenské prekliatie
@zmrzlinka2021 "Domcek" je priorita Nr.1. Bez toho to nejde. Co tam po tom, ze ziju v tom dome vedla seba ako cudzinci🙄😏
@zmrzlinka2021 "Domcek" je priorita Nr.1. Bez toho to nejde. Co tam po tom, ze ziju v tom dome vedla seba ako cudzinci🙄😏
@anonym_113650 hlavne aj 3 deti si urobiť a dom postaviť spolu a potom začať uvažovať, to je celkom rozumné. 😳Slováci sú už raz taký . Dom je na prvom mieste, potom dlho nič, a potom žena a deti.🥴Iné to už nebude a keď si sa nerozkývala doteraz, tak už asi sa na starobu to neporiešiš.
Ako môže niekto takto škaredo písať, človek aby to tu lustil ako krížovku 🤦🏻♀️
@anonym_59ea63 Ty odkiaľ si prišla? Z Búrlivých výšin? Tebe možno stačí, že ako partneri vedľa seba len "existujete", ale nie všetci majú muža len preto, aby mali zabezpečenie. Manželia majú spolu tvoriť domov, zaujímať sa jeden o druhého a užívať si spoločný čas. Ak ti tento viktoriánsky režim vyhovuje, fajn, ale neútoč tu na ženu, ktorá čaká od vzťahu viac.
@tatiana288 kto útočí prosím ťa. normálny príspevok od pani.
tiež som sa s ňou stotožnila. ale ak si autorka myslí že niečo vyhrá rozvodom tak nech sa páči- žiadosť môže písať už aj dnes. ona bude s deťmi - s troma, väčšinou sama.
kto už len si zoberie na krk cudzie 3 deti. Jedine nejaký úbožiak čo nevie čo so sebou. možno mala autorka zlý výber ohľadom partnera, ale na lepšieho určite nenatrafí.
Potom nech radšej počká kým deti budú dospelé . Vtedy už budú mať akú - takú samostatnosť a autorka bude mať času aj na seba.
@anonym_autor A ako ste na tom v sexuálnej oblasti? Má o teba ešte záujem alebo mu odopieras sex? Žijete spolu ako manželia alebo oddelene?
Ináč aj veľa žien tu na koni vyplakávaju, že chcú tretie dieťa a chlap nechce, tak si to tretie dieťa vydupu a chlap stratí záujem. O rodinu a ešte aj vyplakávaju ze im nik nepomáha.
Píšeš tu minimálne tretí raz to isté.
@anonym_59ea63 Ja naozaj nerozumiem tomu, ked tu niekto vypisuje to iste 3x za rok.
@anonym_113650 myslím, že aj keby žili v byte, bolo by to rovnaké, ak muž nemá vzťah k deťom, tak ho ani mať nebude, len je pre mňa záhadou, že s ním mala tri deti, kým si to všimla. Tiež sme stavali dom a mali malé dieťa, ale muž si naň čas našiel vždy
@anonym_autor zobrala si si manžela, ktorý mal iné predstavy o živote, ako ty, nechápem, že si si nevšimla, že nemá vzťah k deťom už pri prvom, najnejskoršie druhom dieťati. Nerozumiem tomu, prečo sa doma nudíte. Deti sú pomerne veľké, samostatné, aký je problém aktívne s nimi tráviť čas? Dnes máš milión možností, nepotrebuješ predsa na to muža, aby išiel s vami, keď chceš ísť s deťmi do aquaparku, na výstavu, do múzea, na turistiku, zalyžovať si, na vianočné trhy teraz a pod. Čo myslíš, ako to robia ženy, ktoré sú samoživiteľky alebo je ich muž tri týždne v zahraniči? Nesedia doma so založenými rukami. Neviem, či je rozvod u teba teraz rozumné riešenie, skôr nie, ako áno. Budeš tiež na deti sama, navyše budeš mať finančné problémy, riešiť sťahovanie a pod. Jeho rodičov nerieš, nechaj to na neho a jeho súrodencov
Vieš čo? Nájdi si milenca. Nejakú spriaznenú dušu na spestrenie života. Keď chce muž takto žiť, nech si žije. Nič s tým nenarobíš. Decká to pochopia, vyrastú, budú mať vlastné životy. A potom odídeš. Sama o seba sa postarať bude ľahšie.
@anonym_autor dávate deťom "krásny" príklad do života...rozviedla by som sa..
@anonym_autor Ja by som ti neradila rozvod. Tym by si si nepomohla. Skus sa zameriavat na malickosti. Raz do mesiaca zorganizuj spolocny vylet. Robi pre rodinu dost a iny uz asi nebude. Bohuzial to nezmenis,mozes zmenit len svoje zmyslanie. Ze nema vztah k detom je smutne,ale ziadna tragedia. Moj oco sa s nami tiez nemaznal,nerozpraval a prezili sme,nemam z toho traumu ani smutok. Jednoducho je taky nespolocensky. Naopak si ho vazim za to ako sa staral o rodinu a aj ked sme mali malo,nikdy nam nic nechybalo,je sikovny,pracovity. Nam naopak mama kazila dojem z otca,ked neustale dodnes nanho frfle a nadava. Mne je to az neprijemne,ked pocuvam jej ponosy a pritom viem,ze to nie je taky strasny chlap ako ho opisuje.
Mna strasne udivuje, ze toto ti zacalo vadit po 16,5 roku a troch detoch, to uz minimalne pri dvoch si musela vidiet, ze nema ziadny vztah k detom. Takze ti nic ine neostava iba sa s tym zmierit. V tomto ho uz neprevychovas. Nie je kazdy stavany na rolu otca, vela muzov ma deti iba preto, lebo sa to "patri" alebo pre zachovanie rodu. Sice pises, ze robi aj domace prace ale co z toho ked ty nie si stastna?
Mna strasne udivuje, ze toto ti zacalo vadit po 16,5 roku a troch detoch, to uz minimalne pri dvoch si musela vidiet, ze nema ziadny vztah k detom. Takze ti nic ine neostava iba sa s tym zmierit. V tomto ho uz neprevychovas. Nie je kazdy stavany na rolu otca, vela muzov ma deti iba preto, lebo sa to "patri" alebo pre zachovanie rodu. Sice pises, ze robi aj domace prace ale co z toho ked ty nie si stastna?
@anonym_63b59b 9 rokov bola doma, on pracoval , staval dom a živil ju, vtedy bol ok. Tretie dieťa vyslovene nechcel, ale ona sa v materstve našla, tak sa narodilo - píše to v tej druhej téme. Vtedy rezignoval. Teraz deti dorastajú, ona ho už nepotrebuje, tak na ňom vidí všetky chyby.

@tatiana288 A ty jej čo poradíš? Rozvod? Aby sa mali ešte horšie všetci piati. On sa už nezmení, za tie roky si mohla zvyknúť. A áno, byť zabezpečená je najdôležitejšie, hlavne, keď má tri deti a očividne ich chcela najmä ona. Chlap zrejme po takej veľkej rodine netúžil, keďže k deťom vzťah nemá. A chlap jej predsa neubližuje, nepije, nebije ich, nevyháňa z domu, deti majú domov a všetko, čo potrebujú a ona môže spokojne žiť a venovať sa sebe a deťom, alebo nech sadí, pestuje, chová zvieratá. Ona sa nudí a to je celý jej problém, veď to aj píše. Tak nech niečo robí a nuda ju prejde. Stačí nemať debilné očakávania, že chlap sa musí hrať s deťmi, mať ich stále za zadkom, počúvať jej reči, všade chodiť s rodinou... Sú aj takí muži, ktorým toto vyhovuje, alebo sa prispôsobis a pretrpia to, len nech je pokoj. Tomuto mužovi to však nie je vlastné. Takého si vzala, tak nech ho akceptuje. Keď sa rozvedie, čaká ich peklo, prídu o dom, deti o domov a ona bude musieť makať do zodratia, aby s deťmi prežili. Za jeden dom niekde na dedine si dva byty nekúpia a výživné jej nikdy nenahradí druhý plat v rodine. A v tomto veku, navyše s tromi dospievajúcimi deťmi sa už žena na lásku a nové začiatky môže ....veď viete čo.